Kızlar Lina'nın başında konak oluştu aslında uzun zamandır vardı ama çok azdı bende deri değiştiriyor sanmıştım ama araştırmalarım gösterdi ki bu bariz konak..
Banyodan önce yağ sürün yumuşasın bebe şampuanı ile yıkayın ve tarakla tarayın bu durumu tekrarlayın diyor...
ne yapsam ki
kizlar ben bugun nstye girdim hafta ici birkac ciddi kasilmam olmustu dun doktorum bakti acilma yok her sey yolunda gozukuyor yine de gir bir nstye dedi. neyse hastanede girdim ve orda sadece hemsire vardi, beni makineyle birakti arada bir kez geldi sadece yorumu da cikan kagittan yapti ve sanci hic cikmadi bebegin kalp atislari da normal dedi. sizde de boyle kagittan mi yorumlandi? yani ne bileyim hic ciddi degildi gelip monitorden baksana arada:) iki kez geldi sanirim goz ucuyla bakip gitti.
selam kızlar bende pek vakit bulamıyorum girmeye.eflin tüm zamanımı alıyor. büyüyüp gidiyoruz:)
eflinin tepesinde doğduğunda saç yoktu bir nevi keldi :) dr.um doğum pozisyonunu erken aldığı için kasıklarıma başı sürttüğü için o bölgece saç çıkmadığını sölemişti.o yüzden yeni yeni uzuyor saçımız. konak derdimizde olmadı bu yüzden. bcg aşımız tutmadı. heralde 5.ayda ppd testi yapılır ona göre belki aşı tekrarlanır. bu ayın sonunda randevumuz var. rota aşısı oluca. merve ve bilge siz yaptırdınız mı? bir yan etkisi oldumu bebişleride? hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum.
Bende yaptım Bilgeciğim faydasını gördüm kurtulduk sonunda azcık kaldıonlarda daha tam kabuklaşmamış o yüzden taramıyorum derisi zedelenmesin diyeAynen oyle yapacagiz Mervecim, yapacak baska birsey pek yok. Biz de ev kaldirma, yolculuk, mekan degisikligi diye korkup banyonun arasini actik, oglanin basi azicik pul pul olmus. Hani bebe fircalarimiz var ya, yagladiktan sonra banyoda onunla uzun uzun taradik.
Canım korkma sen nst de çıkıyor herşey ben kontrole gittim doğuma girdim ya zaten feci sancım vardı ve nst de çıkınca doktorum emin oldu sancımın doğum sancısı olduğuna endişelenme senkizlar ben bugun nstye girdim hafta ici birkac ciddi kasilmam olmustu dun doktorum bakti acilma yok her sey yolunda gozukuyor yine de gir bir nstye dedi. neyse hastanede girdim ve orda sadece hemsire vardi, beni makineyle birakti arada bir kez geldi sadece yorumu da cikan kagittan yapti ve sanci hic cikmadi bebegin kalp atislari da normal dedi. sizde de boyle kagittan mi yorumlandi? yani ne bileyim hic ciddi degildi gelip monitorden baksana arada:) iki kez geldi sanirim goz ucuyla bakip gitti.
bende minik dairesel hareketlerle yaptım Pelinciğim üstesinden geldik sonundaMervecim Kaan'da konak olur gibi oldu ben de hemen zeytinyağı sürdüm başına, taradım geçti. Sonra tekrar olmaması için Mustela'Nın konak önleyici şampuanını kullanmaya başladık. Şimdi 2 günde bir başını mustela ile yıkıyoruz. Sonra gene zeytinyağı sürüyorum kafasına. Konağımız tekrarlamadı.
Bu arada tararken ters yöne tarayacaksın ve fırça ile değil tarak ile ki konağı söksün.
Canım benim doktorum maddi durumunuz elveriyorsa tüm aşılarını yaptırın dedi..Aşının ne olduğunu aşı olan bebeğinde hastalanabileceğini ama aşısını olduğu hastalığı hafif atlatabileceğini vs vs gibi aşı ile ilgili birçok şey açıkladı ben rota dahil ikinci ayda yapılan tüm aşıları sağlık ocağında yaptırdım...Rota aşı değil canım ağızdan veriliyor bebek bir kısmını tükürüyor ama yeteri kadar alırmış bebek alması gerektiğini..Lina'ya hepsi aynı gün yapıldı ateş huzursuzluk vs vs gibi şeyler yaşamadık maaşallah...selam kızlar bende pek vakit bulamıyorum girmeye.eflin tüm zamanımı alıyor. büyüyüp gidiyoruz:)
eflinin tepesinde doğduğunda saç yoktu bir nevi keldi :) dr.um doğum pozisyonunu erken aldığı için kasıklarıma başı sürttüğü için o bölgece saç çıkmadığını sölemişti.o yüzden yeni yeni uzuyor saçımız. konak derdimizde olmadı bu yüzden. bcg aşımız tutmadı. heralde 5.ayda ppd testi yapılır ona göre belki aşı tekrarlanır. bu ayın sonunda randevumuz var. rota aşısı oluca. merve ve bilge siz yaptırdınız mı? bir yan etkisi oldumu bebişleride? hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum.
Hadi bakalım hayırlısı inşallah bu ameliyat işini tereyağından kıl çeker gibi atlatırsın canım hakkında hayırlısıMerhaba Kızlaaar
Biz gülücüklerimizi artırdık:)) Misafirlerimiz giittiiiiiiii, ve kızım da ben de rahata erdik... Gittikleri gün Tanem sadece emmek için uyandı, ve bütün gün uyudu kuzum:))) Bundan sonra da öyle kendini yayıp, yatılıya gelmek isteyen akrabalara kapımızı kapatacağız.. Yavrumun düzeni herşeyden önde geliyor.. İyi bir deneyim oldu bu bize....
Sırada benim ameliyatım var.. Yarın doktoruma gidip eni konu konuşup, ameliyat için gün alacağız... Bugün eşim gitti, beni görmek istemiş( Yarın Tanem ile hastane yollarındayız yine ( Çok zor oluyor tek başımıza çıkmak ama çare yok ( Komşum bakacak büyük ihtimalle olmadı özel odada babamızla kalacağız.. Bir yolunu bulacağız artık.....
Hepinize ayrı ayrı hitap edemiyorum, yazdıklarınızı okudum:) Bilgecim, eskişehiri sevmenize sevindim....
Heyyy gidi heyyy doğurdukta büyütüyoruz baksanıza kuzular kocaman oldular kızımın doğum günü arkadaşları hattab neredeyse aynı saatte doğmuşlar Lina 18:05 te doğdu...merhaba kızlar bugün oğullarımı yıkadım biri uyudu diğer iayakta halası gezdiriyor
su konusuna gelnce dr soramadım hostesine sordum çünkü unutuyordum her seferinde ver dedi ve çevremdekilerde vermemi sölüyordu ben mamadan yeterince su ihtiacını alır diye vermiyrdum sonra düşündüm suyun ne zararı olablirki bir iki yudumdan
tek anne sütü olsa kesinlikle vermezdim ama
oğullarımın yeni favorisi gündüz uyanık gece uyku bu halleri hoşuma gitti gece ben çok yoruluyorum
1 martta aşı ve kontrolumuz var
oğullarım 2,5 aylık artık konuşurken gülücük atıyorlar ....
bende bazen dayanamayım emziğine çok hafif tatlı bişeyler sürüyorum yapmam diyordum ama çok çok az
rezene veriyorum ara ara kakamızıda 3. günün sonunda şiddetli bişekilde gece yaptıkeşim uykudan uyandı yavrumun inlemesine kardeşide ertesi gün sabah yaptı
bizde haberler böleeee
öpüyoruzzz
Funda sen neden bebek biberona alışsın istiyorsun göğüslerin hala acıyor mu yoksa ameliyat olduğunda sağdıklarını vermek için mi..Bu arada birşey soracağım kızlar....
Ben bir hafta kadar Tanem e biberon vermemiştim.. Hep memeden emdi... Dün memede süt az diye sağdığım sütü vermek istedim, o cokur cokur emdiği biberonu almak istemedi.. Çok cebelleştik.. Hırs yaptım zorla sıka sıka sütü içirdim ama bu durum beni çok kastı.... Biberonu alması lazım(((((( Biberona alışan bebekler memeyi tutmaz derler, bizimki başlarda çok güzel hiç sorun yaşamadan memeyi de biberonu da çok rahat alıyordu.. Hatta bir ara neredeyse hep biberondan beslendi... meme başlarım yara olduğunda.. Şimdi tam tersi, biberonu almaması zorlayacak beni...
Böyle bir durum yaşayan var mı???? Nasıl üstesinden geldiniz.. Tanem emzik de almıyor en başından beri(((( YARDIIIM!!!!
Merhaba anneler ve minik bebekler
Zaman su gibi geçiyor öyle mi böyle mi derken Lina 2,5 aylık oldu.Artık beni bayağı tanıyor önceden de kucağıma gelince susardı ama şimdi daha bir anlıyor sanki kucağımda olduğunu..Minik şarkılar besteledik birlikte onları söylediğimde gülücükler atmaya başlıyor bazen o minik dil dışarı çıkıyor...Rabbim herkese nasip etsin inşallah neler atlattık neler yaşadık kimse bilmez..
Bu arada artık bazı şeylerimiz olmuyor bazılarını 3 kere falan giydirdim ama feda olsun kızıma iyiki almışım gezmeye giderken giysin diye aldıklarım vardı baktım evde dura dura küçülecek bende evde defile yaptırıyorum kızıma eheheheh
Meralcim, maşallah Bebişine... Tombik bir kuzu olmuş:))
Mervem; Biberonu unutmamasını dünyanın bin bir türlü hali için istiyorum... Hastalığı var, mücbir sebepler olabilir, bazen babası beslemek zorunda kalabilir diye biberon hep yedeğimizde olmalı diye unutmasını istemiyorum... Bir de kısa vadede ameliyat sürecim için istiyorum tabi...Dün bir beslemede istemedi yine, zorlandık, ama sonraki beslenmesinde çok acıkmadan verdim biberonu, bu sefer sorun çıkarmadıUmarım düzelir..
Bu arada bugün dr uma gittim, önümüzdeki hafta perşembe günü ameliyat olmak için günümü aldım... Yani ayın 24 ünde hastaneye yatışım yapılacak... İvedi bir şekilde toparlanmak için ve kuzumun o süreçte perişan olmaması için hep dua ediyorum... Geceleri uykum kaçıyor aklıma geldiğinde.. TAnem kucağımda uyurken, memede iken gözlerim dolu dolu oluyor( Allah bizleri ayırmasın yavrularımızdan... Düşüncesi bile insanı mahvediyor, kaldı ki ben iki güne tahammül edemiyorum.. Allah uzun süre kuzusundan ayrılanlara sabır versin... Gerçi Tanem yanımda olacak hayırlısı ile.. Ama kucağıma alamayabilirim, e iki gün memeden uzak kalacak.. Bakalım bizi neler bekliyor.. Kuzum için dua edin kızlar... Rahat geçirsin bu süreci...
Hepinizi öpüyorum...
cnm ağızdan olduğunu biliyorum sanırım üstüne 2 saat bişi yememesi gerekiyor? bazı bebişlerde ishal yada kabızlık yapıyormuş ondan sordum yanetkisi oldumu diye. verem aşısıda benim bildiğim sulu yara ve kabuk olması gerekiyor eflinde kızarıklık bile olmadı eve geldim baktım iğne izi bile yoktu. benim bir arkadaşımın oğlundada öle olmuş 5. ayda ppd testi yapılmış negatif çıkmış yani aşısı tutmamış. ama dr. tekrar yapmayalım nasılsa ilkokulda yapıcaklar demiş. bazı dr.larda tekrar yaptırıyomuş.bakalım ay sonunda bizim dr. ne dicek bu aşı konusunda.Esra'cım nasıl anladın bcg aşısının tutmadığını? Kaan'ın aşı yeri kızardı sadece. Öyle kabuk vs olmadı. Böyle kırmızı ben gibi duruyor. Bizim de cuma günü 3. ay kontrolümüz var. O zaman soracağım doktora. Bu arada aşıyı sağlk ocağında yaptırdım. Eğer bir terslik çıkmazsa 4. ay aşılarını da orada yaptıracağız. Çok güvenmiyorum ama bakalım.
Rota aşısını 2. ayda yaptırdım ben, 2. dozu da 3. ayda yapılıyor. Ben pek yaptırmak istemiyordum ama o zaman gittiğim doktor pek annenin fikrini almıyordu, basiretim bağlandı. Yan etki olmadı. Bu arada aşı ağızdan içiriliyor, iğne değil. Bilginize. Şİmdi 2. dozunu yaptırmam gerekir mi Cuma günü öğreneceğim. Bu gideceğim doktor benim en başından beri Kaan'I götürmek istediğim doktor. Prof. AYça Vitrinel. prof olduğu için çekiniyordum açıkcası ama hakkında o kadar iyi şeyler duydum ki.. Bir de hastanede kaldığımızda 3 kere viziteye geldi. Bayıldım kendisine. İnşallah bundan sonra Kaan'ın sürekli doktoru olur.
ayyyyyyy çok şükür şifre işlemimi yenileyebildi kk da sahalara geri dönebildim herkesi de çok özledimmmmm....
çok uzun zamandır giremediğim için sizden haberler hep eksik bende umarım hepinizz ve tatlı bebekleriniz çok sağlıklısınızdır..
bizde haberler kısaca şöyle;
Derin 2 ayını bitirdi..ayın 15 nde aşıları yapıldı..5530 gr ve 59 cm...geçen haftalarda nezle atlattık buhar çok ii geldi..şimdi keyfi çok yerinde aşıdan sonra da sorun yaşamadık..bir iki gün için de rota aşısıda yapılacak..
Pelincim sen rotanın ilk dozunu 2. diğer dozunu 3. ayda mı yaptıracaksın merak ettim...burda hem doktorumuz hem sağlık ocağı ilk dozun 2. diğer dozun 4. ayda yapılacağını söyledi..arada 2 ay olması gerekior dediler..
Bilgemm eskişehirdesin harikaaaa ben de çok özledimm..keyfini çıkarın eşinde yanında ailende yanında emek sağlıklı maşallah size..
Funda'cım ameliyatın haftaymışş en kısa zamanda gelsin geçsin tatlımm..sen hiç endişelenme Tanem hep yanında olacak çok da ii bakılacak zaten 2 gün emziremeyeceksin sadece sonra heeeep yanyana olacaksınız..Merveye katılıorum biraz acıkır sende vicdan yapmadan ağlamasına biraz dayanırsan biberonu alırr die düşünüorumm...kuzuumm benimm anne kıymeti bilior çocuk Derin gibi ne verirsen almıor işte:):)
biz derini dışarı çıkaramıoruz babamız çok pimpirikli soğuk die endişelenior,bense soğuğunda faydalı olacağını düşünüorum ama yine de cesaret edemiorumyaz gelsinn artıkk
hepinizi çok öpüorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?