• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

canım sen sütünü sağıyorsun dimi
dün anne benek fuarındaydık orada değişik markaların süt sağma makineleri vardı benimde almam lazım ama kullanışlılığı hakkında hiçbir fikrim yok bu makinalardan kullanan arkadaşlar bana öneride bulunurlarsa çok memnun olurum.

Evet temmuzcum, ben sağıyorum.. Tanem emiyor normalde.. Zaten çoğunlukla da emziriyorum.. Ama biberon alışkanlığı da olsun istediğim için sağarak da veriyorum... Bir de sütümüz şu an fazla geliyor bize:))) :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: üretimi artırmak için de sürekli sağmaya gayret ediyorum.. Sıkı bir stoğumuz da oldu şu ana kadar.:nazar:

Ben başta sütümün ne durumda olacağını bilmediğim için tedbir olsun, pompasız kalmayayım diye lansinoh manuel pompa almıştım.. Hala onu kullanıyorum.. Biraz meşakkatli oluyor ama genel anlamda da memnunum.. Kolay taşına bilen pratik bir alet... 3 saatten daha uzun bir yerlere gideceksem rahatlıkla çantamızda taşıyoruz... Şu an için elektrikli pompaya geçiş yapmayı düşünmüyorum, sebebi de çalışmıyor oluşum.. Ama çalışan bir anne olacaksan elektrikli almanı tavsiye ederim.. Ben Hastanede elektrikli pompa ile sağdım sütümü Tanem küvezde iken... Çok rahat :)))) Sana tavsiyem başta basit bir pompa al, sütünün durumuna bakar sonra gerekirse elektrikli pompaya geçersin.. Umarım elektirikli pompaya ihtiyaç duyarsın:)))) Bol sütlü bir anne olursun tatlım...

Son düzenleme:
canım verdiğin bilgi için çok sağol
bende fuardaydım ama cesaret edemedim hangisi daha iyidir bilmediğim için
bende kısmet olursa çalışan bir anne olucam çiftli pompanın kullanışı nasıl canım aynı anda iki göğüsü birden mi sağabiliyorsun açıkçası tahriş olayından korkuyorum
sen daha önceden araştırmışsındır fuardaki fiyatı dha mı uygundu 3 martta bir fuar daha var ona da gitmeyi düşünüyorum kısmet olursa belki ozaman bende alırım.

Çiftli pompa ile istersen aynı anda 2 göğsü de sağabiliyorsun, tek göğüs de sağabilirsin. İşyerinde aynı anda ikisini birden sağmak hem pratik hem de zaman kazandırır. Fuarda Ameda 275 TL idi. Normalde 319 civarı. Bir de termos çanta hediye ettiler. Değerlendir derim :)

acayip imreniyorum size maşallah kızlar rabbim daha da artırsın sütlerinizi :)))))))) bizede biraz versin ben bu sıralar sürekli hastayım ilaç kullandım onun için sağıp döktüm bazeb sagmadım şuan hala kesilmedi bişeyde yapmıyorum aman ben işede başladım çok zor oluyor ama bir kaşıkta olsa veriyorum ne yapıyım bizdede şifa niyetine doyumluk diğil:)))))

acayip imreniyorum size maşallah kızlar rabbim daha da artırsın sütlerinizi :)))))))) bizede biraz versin ben bu sıralar sürekli hastayım ilaç kullandım onun için sağıp döktüm bazeb sagmadım şuan hala kesilmedi bişeyde yapmıyorum aman ben işede başladım çok zor oluyor ama bir kaşıkta olsa veriyorum ne yapıyım bizdede şifa niyetine doyumluk diğil:)))))

Şebnemcim moralini bozma ve bence hemen pes etme. İnatla emzirmeye devam et. DOymuyorsa bebeğin mama ile takviye yap ama bebeğin emzikça sütün gene gelir ve çoğalır. En azından sağmaya devam et. 1 saat boyunca 10 dk sağ (hiç çıkmasa bile) 10 dk bekle gene 10 dk sağ. Böyle 1 saati doldur. bunu akşamları yaparsın. Üzerine bebeğini de emzirmeye çalış. 2-3 günde aradaki farkı görürsün. Mademki kaşıkla verecek kadar sütün var onu artırabilirsin tekrar.

Sebnemcigim ben de Pelin gibi dusunuyorum. Emek yaklasik 10 gundur memeyi reddediyor ve ben sadece sagarak sut verebiliyorum. Sagmaya ilk basladigimda bir gunde toplamda 250 ml sut cikiyordu, artik 450 cikiyor. Goguslerim artik 3-4 saatte tam olarak doluyor ve rahatsiz edebiliyor. Simdi anliyorum ki emdigi zamanlar Emek cok kuvvetli emmemis, oynamis memeyle, sutum de o yuzden azmis. Sut az gelince de memeyle ugrasmak istemeyip biberon aramis. Simdi de anne memesini emmeyi iyice unuttugu icin emmiyor. Pelinin dedigi gibi sik sik sagarsan sutunun arttigini takip edebileceksin. Birsey gelmese bile bu seferlik sutum bitti desen bile bos bos sag, bitti dedikten bir sure sonra sutunun gelmeye devam ettigini goreceksin.

Temmuz; pompa konusuna gelince, Kraft almayin da ne alirsaniz alin diyorum, Emek beni emmeyi reddetmeye baslayinca artik bu sagma isinin daha da onem kazandigini dusunup bir de elektrikli pompa alayim dedim. Eskisehir'de fazla secenegim yoktu, girdigim magazalarda kraft'i cok ovduler. Zaten ameda ya da medela yoktu. Fiyati da uygun olunca dusunmeden aldim ama hic memnun kalmadim ve en basta aldigim Lansinoh'un manuel pompasina geri dondum. Mademki calisacaksin, ciftli elektrikli pompa almak en guzeli diye dusunuyorum.

Ayyy çok tşk ederim canım arkadaşlarım inan bana moral oluyorsunuz birde biyoenerjiye başlıcam çok inanıyorum sağıcamda sizden kuvavt aldım bilge sen bir ara bir tablet yazmıştın aldınmı ne oldu sonuç süt arttıran

merhaba arkadaşlar ...
benim de transferim oldu :)ve cuma günü test günüm.biraz kasık agrım var oda normalmiş.herşey normal gidiyo.rabbimm inşallah cuma günü hayırlı günde bizi de sevindirir. Okadar heyecanlıyım ki.. O benimle biliyorumm. Annesini bırakmasın rabbimm .hayırlısını ver. İsteyen herkese nasip etsin Allahımmm.:34:

Ayyy çok tşk ederim canım arkadaşlarım inan bana moral oluyorsunuz birde biyoenerjiye başlıcam çok inanıyorum sağıcamda sizden kuvavt aldım bilge sen bir ara bir tablet yazmıştın aldınmı ne oldu sonuç süt arttıran

Sebnemcim tirstim ben onu almaktan. nette arastirdim ama ikna edici birseylere rastlayamadim. O yuzden vazgectim. Hatta sana soyledigim alkolsuz birayi da artik kullanmiyorum, kilo almaktan korktugum icin. Sagim hakikaten herseyden cok ise yariyor. Bak bugun biraz gec kalktim aksamuzeri de disaridaydim, bu yuzden toplamda 5 degil 3 kez sagdim 400 ml oldu. Bugunlerde 500 ml ye cikmistim aslinda ve bugun 5 kez sagsaydim 500 ml cikacakti halbuki.

merhaba arkadaşlar ...
benim de transferim oldu :)ve cuma günü test günüm.biraz kasık agrım var oda normalmiş.herşey normal gidiyo.rabbimm inşallah cuma günü hayırlı günde bizi de sevindirir. Okadar heyecanlıyım ki.. O benimle biliyorumm. Annesini bırakmasın rabbimm .hayırlısını ver. İsteyen herkese nasip etsin Allahımmm.:34:

Dualarim seninle arkadasim, boyle pozitif dusunursen sonucun da pozitif olacagi kesin. Guzel haberlerini bekliyoruz.

Ne oldu sitemize neden kimse yazmıyor nazarmı değdi biliyorum anne olduk sorumluluk arttı ama bundan sonrada birbirimize ihtiyacımız var onların diş çıkarması beslenmesi hareketleri hep birlikte olalım yine yaaa onları birlikte büyütelim içimi,zde büyüdükleri gibi

Merhabaaa:))))

Sebnemcigim Ozlemcigim, topik biraz sahipsiz kaldi, Funda safrakesesi ameliyati icin hastanede, Merve ile en son haberlestigimde bir sureligine Istanbul'daydi, Pelin de izninin son gunlerinin tadini cikariyor. Ben de Eskisehir'deyim, babamiz da yanimizda oldugu icin ya birlikte birseyler yapiyoruz ya da bilgisayari ona kaptiriyorum:))) Malum zaten sipamdan kalan vaktim az:)))

Biz anneannemiz sayesinde cok rahat geldik bugunlere, bundan sonra da uzunca bir sure anneannemiz ile birlikte olacagiz. O yuzden ben pek cogunuza gore "light anne" sayilirim:))) Yani daha fazla bos vaktim var.

Sormak istedigim birkac soru var kizlar;

1) Doktorunuz asilarin tutmamasi diye birseyden bahsetti mi? Bizde asi ile ilgili hicbir problem olmamisti. Asi yerleri bile kizarmamisti. Tutmamis olmasindan endise ediyorum.

2) Doktorunuz ek gidaya baslama zamani olarak birsey soyledi mi? 4. ayda baslayalim diyen oldu mu?

3) Regl oldunuz mu? Ben 3. ayimizin ertesinde azicik lekelenme yasadim. Doktorum 3. ayda regl olursun, 6 ay gecip de hala olmamis olursan haberim olsun demisti. Sizin doktorlar bu hususta birsey dedi mi?

herkeze merhaba nasılsınız annecikler

Özlemcim inşallah sen se diğer anne adaylarıda sağlıla kavuşur bebişlerine ... biz de öperiz bebişlerinizi hehehe

Bilgecim benim oğluşumun verem aşı yeri kırmızı kaldı ben de sorucam pazartesi günü doktora tuttuğu nereden belli olur diye

ek gıda konusunda kilo boy gelişimi yeterli ise anne sütü yetiyor demekmiş , 6. aya kadar anne sütü dedi doktor. 4-5 aydan sonra azar azar artık sıvılardan tattırarak alıştırmaya başlamalıymış
ondan önce ek gıda verenlerde varmış ama ben,m araştırmalarım anne sütü yönünde :)))inşallah sütümüz yeter.

ben oğlum ik, aylıkken bir kanama geçirdim ama neydi bilmem. kardeşi,m iki gebeliğinden sonra da 6-8 ay adet görmedi 9 ay sonra görenler varmış. ya da bir iki ay sonra da olanlar varmış. kişiden kişiye değişiyor endişe etme...

benim de bir göğsümde süt çok az oluyor. senin dediğin gibi baktım bizimki öbür tarafta doymaya alışmış, bu tarafla oynuyor güzel emmiyor. sonra da yorulup uyuyor . pompa ila açmaya çalışıyorum umarım faydası olur Bilgecim

Son düzenleme:
Ben biliyorsunuz annes ütü az veriyorum dr 4. Ayda ek gıdaya başlarız dedi sıvılardan bana liste vericekmiş aşıya gelince hafif kırmızı ama belli belirsin bana saglık ocagı kızarıcak sulanır belki kabuk bağlar demişti ama ögle olmadı bende düşünüyorum tutmadımı diye ben regl oluyorum geç oluyorum ama iki aydır oluyorum normalmış sütü olanların sütü korurmuş ama bende olmadığı için ben erken oldum

arkadaslar benim icin son birkac ayinizi hatirlamaya calisir misiniz? bebegim cok sakin gerci hep boyleydi, yemekten sonra biraz hareketleniyor yemek disi da arada:( hareket ettginde de cok minik hareketler. dirsegiyle durtuyor sanirim ya da ayaklariyla minik hareketler. bazen cok uzuluyorum Allah korusun hareketletinde azalma olsa anlamayacagim cunku zaten hep sakin. yani yeni boyle olmadi hep boyleydi bu tek tesellim ayrintili ultrasonda doktorum daha yeni normal oldugunu soyledi ultrason sirasinda mesala bir suru hareket yapti ve ben hicbirini hissetmedim acaba ben mi hissetmiyorum.
ne olur biraz ayrintili hatirlayanlar bana yazsin sizin bebekleriniz nasildi ne kadar siklikta hareket ediyordu?

Canım normaldir benim arkadaşımında öyleldi gayet normaldi ama benim başından beri hep hop hop çok hareketliydi bazen ağlıyordum düşün verdiği hareket sancılarından her bebek böyle olucak diye bişey yok çok normal seninki bence

herkeze merhaba nasılsınız annecikler

Özlemcim inşallah sen se diğer anne adaylarıda sağlıla kavuşur bebişlerine ... biz de öperiz bebişlerinizi hehehe

Bilgecim benim oğluşumun verem aşı yeri kırmızı kaldı ben de sorucam pazartesi günü doktora tuttuğu nereden belli olur diye

ek gıda konusunda kilo boy gelişimi yeterli ise anne sütü yetiyor demekmiş , 6. aya kadar anne sütü dedi doktor. 4-5 aydan sonra azar azar artık sıvılardan tattırarak alıştırmaya başlamalıymış
ondan önce ek gıda verenlerde varmış ama ben,m araştırmalarım anne sütü yönünde :)))inşallah sütümüz yeter.

ben oğlum ik, aylıkken bir kanama geçirdim ama neydi bilmem. kardeşi,m iki gebeliğinden sonra da 6-8 ay adet görmedi 9 ay sonra görenler varmış. ya da bir iki ay sonra da olanlar varmış. kişiden kişiye değişiyor endişe etme...

benim de bir göğsümde süt çok az oluyor. senin dediğin gibi baktım bizimki öbür tarafta doymaya alışmış, bu tarafla oynuyor güzel emmiyor. sonra da yorulup uyuyor . pompa ila açmaya çalışıyorum umarım faydası olur Bilgecim

Tesekkur ederim Meralcigim, asi konusunda sanki ikinci doz asinin tutmasini garantilemek icin yapiliyor gibi bir sey duydum diye hatirliyorum. Yani endise edilecek birsey olmayabilir.

Back