• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Nasilsiniz kizlar, bebekler nasil?

Biz iyiyiz, babamizi ugurlamaya hazirlaniyoruz. Yaklasik 3 ay ayri kalacagiz babamizla:(( Bu arada da anneanne ve dede ile birlikte Eskisehir'de olacagiz. Sonra da hep beraber yurtdisina...

Oglum giderek yaramazlasiyor, emmekten pek hazzetmemeye basladi. Kabizlik icin acil gittigimiz bir doktor hafif bir dil bagi var, ileride belki alinmasi gerekebilir dedi. Benim de dikkatimi cekmisti ama uzerinde fazla durmamistim. Internetten arastirdigimda dil bagi olan cocuklarin memeyi tutmakta gucluk cektiklerini okudum. Sanirim bu yuzden emmekte zorlaniyor. Bir sonraki muayenemizde doktora soracagim. Basit bir operasyonu varmis, belki yaptiririz. Boyle gide gide memeyi toptan birakmasindan korkuyorum. Zaten oldukca azaldi sutum, buyudukce yetmemeye baslamisti, yetmedikce de emmeye kizmaya basladi. Simdi artik hic kizdirmadan sagip vereyim diyorum.

Bu arada yasal dogum iznim bitti, sgk ya gidip parami istedim, bana nanik yaptilar:)) Once gidip devlet hastanesinden isgormezlik raporunu kapatmak gerekiyormus. Devlet hastanesi o raporu kendisi gonderecekmis sgk'ya, bu da 10 gun surermis (600 metre var aralarinda). SGK ya o rapor gidince ben de gidip diger evraklarimi verecekmisim. 20 gun de paranin yatmasi surermis. Olme essegim olme dedim ben de. Zaten 4 aydir vermediler, bir ay da oyle oyaliyorlar. O parayla gecinen insanlar varmis, o parayi bekleyen insanlar varmis, hic umurlarinda degil. Bir kez daha kamu zihniyetinden nefret ettim.

Bizde boyle haberler, genelde pek firsat bulamiyorsunuz galiba bebislerden, topigin hizi kesildi, ben de annem olmasa herhalde hic firsat bulamayacaktim, sizlerden de haber almak umuduyla:)))

Selam kızlar,

Face'den haberiniz oldu aslında, geçen hafta 4 günü hastanede geçirdik. Kaan RSV virüsü kapmıştı, antibiyotik tedavisi sonrası perşembe günü eve çıktık. 3 gündür evde de antibiyotiğe devam ettik. Bu sabah kontrole gittik. Oğlum iyileşti çok şükür, ilaçları kestik. Az öksürüğü kaldı, burnu da arada tıkanıyor.

Merla'cim biz otribebe burun aspiratörü kullanıyoruz. Burnuna deniz suyu sıkıyorum sonra da temizliyoruz.

Kaan hızla büyüyor, 2,5 ay bitti bile :(( Benim iznim de resmen 16 Şubatta bitiyor. 1 hafta rapor + b2 hafta da geçen yıldan kalan iznim var. 14 Martta işe başlayacağım. Nasıl ayrılacağım bilmiyorum. Annem Kaan'a tapıyor, gözüm arkada kalmayacak ama 12 saat oğlumdan ayrı olmak çok zor olacak.
0-3 ay body'ler artık olmuyor, 3-6 aylara başladık. Bugüne kadar hep Mothercare'den aldım kıyafetlerini, başka mağazalara bakıyorum ama beğenemiyorum nedense. Bir de bedenler çok farklı oluyor sanki. Fenerium'dan 3-6 ay body aldım şimdiden tam oldu üstüne, 2 hafta sonra giyemeyecek.
Kaan kendi kendine oynamaya başladı. Playskkol 2'li jimnastik oyuncağı almıştık ya, ben çok memnunum. Şu an bilinçsizce vuruyor ama çalan müzik hoşuna gidiyor, aynasına ve ışıklara bakıp gülüyor. Yakında bebeklere vurduğunda müzik çaldığını keşfedecek gibi. Rahat 1 saat oyalanıyor onun altında. Oyun halısı da almayı düşünüyorum. Gündüz uykuda geçirdiği zamanlar azalıyor.
Şu an 6100 gr, boyu da 59 cm. Gülücüklerini seyretmeye doyamıyoruz.

Bu arada kendimle ilgili birşey keşfettim :) Normalde çok rahat şarkı söyleyen biriyimdir. Sesim fena değildir, babam da müzisyen zaten. gel gör ki oğluma ninni söyleyemiyorum :24: Ninni veya herhangi bir şarkı, aklıma hiçbirşey gelmiyor, öyle bakakalıyorum. Geçen gün Fenerbahçe marşlarını söylemeye başladım :))) Nedense o kolay geldi. Şimdiden stada gitmeye hazırız :74:

Pelincim Kaan'in iyilesmesine cok sevindim. Geldi gecti cok sukur. Biz de 3-6 giyiyoruz bir suredir, hatta hediye gelen bazi 6-9 lari da giyer olduk, doktorumuz kusmalar icin bol ve uzun giyinsin demisti. Ben C&A'dan memnunum. Confidence in Textile sertifikali urunleri var, oldukca da ucuz, her ciktigimda iki uc birsey alip kendimi mutlu edebiliyorum. Hatta ayni takimdan iki tane almisim hem de ikisi de 3-6:))) Bu arada ben de sarki soylemeyi cok severim ve yuzlerce sarki bilirim, sesim berbattir ama hic umursamam ama ben de ninni soyleyemiyorum, oooyle eblehlesip sacma sapan sesler cikariyorum:))) Nedenini anlayamadim ben de, annem gayet rahat ne diyecekse ne anlatmak isterse onu ninni yapip soyluyor, ben bakakaliyorum:)))

Bu arada bir besin takviyesi buldum Neoxin Nursarol diye birsey, sutu artirir filan diye cikarmislar. Netten bakiyorum simdi, iyi seyler okursam doktora da sorup deneyecegim, yoksa bu sut meselesi giderek sarpasariyor...

Maşallah Sali Deniz'e :)))
Meralcim verem aşısından sonra sadece aşı yerine su gelmemesi yeterli. Belden aşağısını yıkayabilirsin.

teşekkür ederiz teyzesi ama bacaklarına da aşı oldu 5'li karma ve KPA aşısı, bugün yıkanıcaz şükür ...

Kaan'a da maşallah ve geçmiş olsun iyi olsun annesi

Bilgecim ben süt için iki üç saatte bir yemek dışında meyve yiyorum, bol su içiyorum, mutlaka sulu yemek yiyorum, tahin helvası az da olsa ara sıra atıyorum ağzıma, hurma da faydalı; yani hepsini birden değilde hergün bir çeşitinden azar azar yiyorum

bir de bizim memlekette yaparlar, sahana az yağ ile yarım çay bardağı pekmezi koyup kaynayacak kadar ısıtıyorsun üzerine 1 yumurta kırıp az tuz ekleyip iyice karıştırıyorsun baya iyi süt yapıyor

bir de kuru inciri ayıklayıp doğrayıp suda iyice piştikten sonra içine pekmez koyup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz, soğuyunca her gün azar azar yiyorum.bir çatal felan..:))) bu hem bebişin gazını azaltıyo hem de kabızlığını hafifletiyor. hem de süt oluyor.

işte öyle ... süt olsun diye iyice sütçü olcam ben de :69:

bebişlerimiz iyi olsunda :emir_bebek::nazar::nazar::emir_bebek::nazar::nazar:

teşekkür ederiz teyzesi ama bacaklarına da aşı oldu 5'li karma ve KPA aşısı, bugün yıkanıcaz şükür ...

Kaan'a da maşallah ve geçmiş olsun iyi olsun annesi

Bilgecim ben süt için iki üç saatte bir yemek dışında meyve yiyorum, bol su içiyorum, mutlaka sulu yemek yiyorum, tahin helvası az da olsa ara sıra atıyorum ağzıma, hurma da faydalı; yani hepsini birden değilde hergün bir çeşitinden azar azar yiyorum

bir de bizim memlekette yaparlar, sahana az yağ ile yarım çay bardağı pekmezi koyup kaynayacak kadar ısıtıyorsun üzerine 1 yumurta kırıp az tuz ekleyip iyice karıştırıyorsun baya iyi süt yapıyor

bir de kuru inciri ayıklayıp doğrayıp suda iyice piştikten sonra içine pekmez koyup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz, soğuyunca her gün azar azar yiyorum.bir çatal felan..:))) bu hem bebişin gazını azaltıyo hem de kabızlığını hafifletiyor. hem de süt oluyor.

işte öyle ... süt olsun diye iyice sütçü olcam ben de :69:

bebişlerimiz iyi olsunda :emir_bebek::nazar::nazar::emir_bebek::nazar::nazar:

Meral'cim sen beni yanlış anladın :) Bacaklarından aşı olduğunda yıkanmasında sakınca yok zaten, sadece verem aşısında mikrop kapmaması için su değmemesi gerekiyor. neyse 3 gün bitmiş nasılsa. Bir dahaki aşılarda yıkayabilirsin..

Selaaaam Kızlaaar;

Pelin Kaan ın iyileşmiş olması süper haber:) Bir daha olmaması umudu ile, sağlıkla büyüsün...

Bilgecim; Eskişehir de net alacaksın değil müüüüü:)))))))) Yoksam nec'ola halimiz:))

Ninni meselesi enteresan bir durum.... Ben beceremem sanıyordum amma ben de Bilgemin annesi gibi uydurup uydurup söylüyorum:)) Güfte ve beste bana ait eheeeemm:))))))))
MEsela bir güftem:)))) TANEM BENİM BİR GÜLÜM BAHÇEDEKİ SÜMBÜLÜM, ANNESİ NİNNİ SÖYLER, BÜYÜR BENİM CAN KUZUM:) :1: :1: :1: :1: :1:

Bizde gaz sorunu vardı biraz... Geçen gittiğimiz dr Nurse Harvey's önerdi... Emzirmeden önce bir çay kaşığıkadar verip, hemen üzerine emziriyorum... Aman pek iyi geldiiiiii:) Emme bittikten sonra biraz gak yapıp, biraz agu gugu yapalim derken uykuya dalıp gidiyoruz.... Geçen misafirlerim geldi, Tanem i bir görelim dediler.. Yavrum öyle derin uyumuşki, kucağıma aldııım, seslendim, altını açtım ama banamısın demedi:)))) Üstelik 2,5 saattir falan da uyuyordu:)))))) Korktum önce, sonra aradım Dr u; normal dedi, rahatladım.. O derece ise yaradı o şurup... Mutlu mesut büyüyoruz şimdi :)))

Bu arada 4100 gr olmuşuz:)) 43 günde tam 1450gr almış Tanem.. Biz şimdilik 0-3 aylıkları ve new baby body be tulumları giyebiliyoruz:)) Hatta 03 ler biraz büyük bile kalıyor, new baby ler ise tam oluyor:)) Boyumuz güzel uzuyor.. 46 cm doğmuştuk, şimdi 55 cm olmuşuz:)) Aman boy yönünden bana çekmesin:):9:

hepinizi öpüyoruuum:) Tanem uyandı uyanacak:)

Son düzenleme:
merhaba kızlar ben aranıza yeni katıldım benimde 3 cü tüp bebek deneyişim sonunda oldu hamileyim birhafta sonra doktor konturale çağırdı keseleri görmek için inşallah görürüz 12.gün değerlerim 395 çıktı sizce iiiyimi ne olur cvp verirseniz sevinirim :25::27::emir_bebek::emir_bebek:

kizlar aklima gelmisken banyo tecrubelerinizi yazar misiniz? nasil bebek banyosu alalim yani kucuk kuveyt icine file mi ya da icine transat dedikleri plastik bebegi kafasini hafif dik tutabilcegimiz materyallaerden mi kusura bakmayin tam turkce bilemedim nasil denir? ama eminim anladiniz:) sizler nasil yaptiniz memnun kaldiniz mi? bu konuda cok dertliyim hic anlamiyorum bakip da gorduklerimden en iyisi hangisidir tecrubeye ihtiyacim var. :71:

kizlar aklima gelmisken banyo tecrubelerinizi yazar misiniz? nasil bebek banyosu alalim yani kucuk kuveyt icine file mi ya da icine transat dedikleri plastik bebegi kafasini hafif dik tutabilcegimiz materyallaerden mi kusura bakmayin tam turkce bilemedim nasil denir? ama eminim anladiniz:) sizler nasil yaptiniz memnun kaldiniz mi? bu konuda cok dertliyim hic anlamiyorum bakip da gorduklerimden en iyisi hangisidir tecrubeye ihtiyacim var. :71:

Özlemcim biz küvet ve banyo filesi kullanıyoruz. Filenin altında 2 tane vantuz var, kuvete yapışıyor. Küvete yaklaşık 15 lt su dolduruyoruz (1 kova) ve Kaan'ı fileye yatırdığımızda bacakları, sırtı ve başının arkası suyun içinde kalıyor. 37-37,5 derece suda üşütmeden yıkıyoruz. File sayesinde kayma riski olmuyor. Aşağıda bir resmimizi de koydum :)) Umarım karar vermene yardımcı olur.

[URL=http://img145.imageshack.us/i/1007022o.jpg/] [/URL]

aaaaaaaay kaan bebek kaan bebek diye okuduk durduk birden resmini görünce, kendini görünce tuhaf oldum Allah bağışlasın canım maşaallah ona ay duygulandım çok. Keşke gizemliyle linasını da görsem emek vs... ne güzel olurdu

pellycim cok tesekkur ederim zahmet edip koymussun ama eline saglik bu sayede kaan prensi gorduk:) kirbirkere MAsallah yerim onu, Allah nazarlardan korusun, bayildim tatliskoya:))
bir de gordugunu de mi anlamiyorsun ozlem diyeceksin ama:) file dedginiz seyi su an resimde minder gb kalin bir sey gordum, delikli burda gorduklerim bir de vantuz ne demek?
kaannnnnn seni yerimmmmmmmmm :nazar::nazar::nazar::nazar:

pellycim cok tesekkur ederim zahmet edip koymussun ama eline saglik bu sayede kaan prensi gorduk:) kirbirkere MAsallah yerim onu, Allah nazarlardan korusun, bayildim tatliskoya:))
bir de gordugunu de mi anlamiyorsun ozlem diyeceksin ama:) file dedginiz seyi su an resimde minder gb kalin bir sey gordum, delikli burda gorduklerim bir de vantuz ne demek?
kaannnnnn seni yerimmmmmmmmm :nazar::nazar::nazar::nazar:

Teşekkür ederiz teyzeleri :))
Özlemcim burada banyo filesi diye satılıyor, İçi strafor toplarla dolu dışı file (delikli kumaş türü birşey) yastık gibi. İstersen küvetin kenarlarına takıp (kancalı kolları var 5 tane) gerdirebiliyorsun, suya değmeden, hava yastığı gibi duruyor. Ya da altında 2 tane vantuz var, hani cama veya duvara asmak için kullanılır, yuvarlak plastikten, tutturucu gibi birşey. Küvete yapışıyor ve kaymamasını sağlıyor.
Sana linkini de veriyorum, oradan bakabilirsin.
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo File/Minder - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

Teşekkür ederiz teyzeleri :))
Özlemcim burada banyo filesi diye satılıyor, İçi strafor toplarla dolu dışı file (delikli kumaş türü birşey) yastık gibi. İstersen küvetin kenarlarına takıp (kancalı kolları var 5 tane) gerdirebiliyorsun, suya değmeden, hava yastığı gibi duruyor. Ya da altında 2 tane vantuz var, hani cama veya duvara asmak için kullanılır, yuvarlak plastikten, tutturucu gibi birşey. Küvete yapışıyor ve kaymamasını sağlıyor.
Sana linkini de veriyorum, oradan bakabilirsin.
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo File/Minder - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
pellycim gercekten de cok tesekkur ederim cunku cok ise yarar bir urun, hicbir baktigim urune bu kadar sicak bakmamistim, hemen siparis vericem annem gelirken getirsin. burda su ana kadar hic gormedim muhtemelen arasam bulurum ama hazir annem gelicek ugrasmaya gerek yok. cok isime yaradi yardimùlarin cok, teskkurler.

pellycim gercekten de cok tesekkur ederim cunku cok ise yarar bir urun, hicbir baktigim urune bu kadar sicak bakmamistim, hemen siparis vericem annem gelirken getirsin. burda su ana kadar hic gormedim muhtemelen arasam bulurum ama hazir annem gelicek ugrasmaya gerek yok. cok isime yaradi yardimùlarin cok, teskkurler.

Rica ederim canım, memnun kalırsın inşalllah. Bu arada daha önce yazdım ama tekrar yazayım.
Ben her banyo sonrası (her akşam)Kaan'ın vücuduna sızma zeytinyağı sürüyorum. Masajla birlikte. Ayrıca pişik önleyici olarak da altını her açtığımda gene zeytinyağı sürüyorum sadece. Popomuz pamuk gibi ve pişik olmuyor. Şiddetle tavsiye ediyorum :))

pelincim sızma zeytinyağı bildiğimiz şişelerdeki mi

ben onların asit oranı yüksek diye biliyorum

sen hangisini kullanıyorsun canım :):69:

pelincim sızma zeytinyağı bildiğimiz şişelerdeki mi

ben onların asit oranı yüksek diye biliyorum

sen hangisini kullanıyorsun canım :):69:

Meralcim ben 4 yıldır zeytinyağımı Cunda'dan getirtiyorum. Hasada zeytinyağı. Kaan'ın cildine hiç zararı olmadı, çok çabuk emiyor cildi. Pişiğimiz de olmuyor.

Back