selam kızlar peydir giremiyordum.eflin tüm vaktimi alıyor.geçenlerde bahsetmiştimya alışveriş merkezini gezdik diye.2 gün sonrasında eflinin sağ gözü yaşarmaya ve çapaklanmaya başladı dr.unu aradım yeşilimsi akıntı olursa damla verdi. akıntı başlayınca damla kullanmaya başladık.aynı gece burun akıntısı başladı.ama öksürük yoktu allahtan. peditus verdi dr. ateşi hiç çıkmadı 5 gün kullandık. şua nda gözünde devam ediyor akıntısı arada burnu yine tıkanıyor nefes alamıyor gibi oluyor ağzındanda almayı akıl edemiyorki ağlıyor:) yarın 2.ay muayenemiz var.aşılarımız yapılacak. eflin geceleri uyanık kalıp gündüz uyuyordu gaz sancıları nedeniyle böyle bir düzene alışmıştı kendi kendine. gece gündüz kavramı karışmış. şimdi 5 gündür gündüzleri uyutmayıp 2 saatte bir uyandırıp oynatıp oyalayıp besleyip uyutuyoruz. geceleri uyuyor 2 kere uyanıyor ama eskisi gibi değil.bu seferde gündüz hiç uyumuyor akşam saat 6-7 gibi artık iyice asabileşiyor uykusuzluktan. bakalım nasıl değiştiricez düzenini. uykusundan uyandırmakta ayrı bir vicdan azabı oluyor. ama uyandırmazsam sabah 9 dan öğlen 2 sonra emip 3 ten 6 ya kadar tekrar uyuyor sonrada gece sabah 6 ya kadar ayaktayız. gülücükler oyunlar gündüz sanıyorya:) allahtan gaz sorunumuz aaldı.en önemli etken hareket etmesi. ne kadar ben jimlastik yaptırdıysamda kendi hareketlenmeye başlayınca geçtmeye başladı.eflin çok hareketli hiç kucakta durmak istemiyor. birde gaz ilaçlarını kestik sadece zinco damla veriyorum günde 3kere 3 damla. bitkisel. kakasını çok rahat yapıyor verdiğimden beri günde 2 veya 3 kere bol miktarda. 1-2 haftaya onuda kesmeyi düşünüyorum. rezene denedim ama daha kötü oldu eflin,gerçi rezene çayı banada gaz yapıp rahatsızlık verir genelde. bilge ve pelin size sorum var 5li karma aşımı yapıldı bebişlerinize? aşı sonrası bir huzursuzluk oldumu? verem aşısınıda aynı gün mü yaptırdıınız?
Kaan ve Efline cok gecmis olsunhemencik iyilessinler yavrular.
kizlar bir sey danismak istiyorum, burda 0 ay pijamalar 50 cm; 1 ay pijamalar 54 cm; sanirim turkiyedede aynidir, ben hep 1 ay aldim pijamalarini, sizce 0 ay almamakla iyi mi ediyorum kotu mu? kilinikte 5 gun kaliniyor burda, gunde iki pijama istiyorlar dusundum 10;0 ay pijama alsam yazik olucak hemen kuculecek, vaktinde dogan erkek bebekler zaten 50_52 cm arasi doguyor diye yanlis mi biliyorum?
kisacasi sizler ne yaptiniz 0 ay cok mu gerekli, 1 aylar cok mu buyuk duruyor?
Ozlemcim belki ben gormemisimdir ama benim dikkat ettigime gore eger ozellikle premature bebek ya da yeni dogan kiyafeti degilse burada 56 cm den basliyor. Bizde bebegin neredeyse ilk bir ayi boyunca hastane cikisi denilen seyler giyiliyor. Onlarin boylari uzerinde yazmiyor, yani standart ama sanirim dedigin gibi 48-56 cm arasi oluyor. Ben sana kendi yaptigimi anlatayim: iki tane buyuk iki tane de kucuk hastane cikisi takimi aldim. Buyuk takimlarda bir tulum bir alt ust takim ve bir zibin takim oluyor. Kucuk takimlarda ise alt ust bir takim oluyor. Her takimda sapka eldiven, mendil, corap gibi ufak parcalar oluyor. Buyuk takimlarda battaniye de oluyor. Bunlarin disinda 6-7 tane alttan citcitli body, 3-4 tane tulum, tulumlarin icine body ile birlikte giydirmek icin 4-5 tane de tek alt aldim. bunlarin hepsi ya 56 cm ya da yenidogan dedikleri standart boydaydi. Bunlari Emek iki ayin sonuna kadar giydi (37. haftada 49 cm dogmustu). Iki parca olanlari hala giyebilir ki boyu su anda 58 cm. Doktor Emek'in kusmalarini onlemek icin boyundan 4 parmak uzun tulumlar giymesini onerdi. Ben iki ayi gectikten sonra gene bir 5-6 tulum citcitli body filan aldim onlarin da boylari 62-66 civari.
Bence aldiklarini 54 cm almak mantikli, zaten ilk bir ay ne giydirsen kocaman duruyor uzerlerinde. ama icim rahat etsin, gelen bazi misafirlere filan uzerine tam uyan takimlarla cikarayim dersen bir ya da iki takim 50 cm al derim. Bu arada insanlar genelde 0-3 ayi kendisi almistir diye hediye olarak 3-6 ay ya da 6-9 ay kiyafet almayi tercih ediyorlar, ki bence de dogru olan bu.
özlemcim bilg güzel anlatmış.bence hastanede giymesi için 52 cm bedenlerinde burda hastane çıkışı takımına tekabül edecek kıyafetler almalısın.sonrası için 54-56 alırsın. büyük olursa kyafeti kolları uzun gelir,katlaman gerekir eldivenle beraber zor olabilir.omuzları düşebilir dikişleri kollarının üst kısmını acıtabilir özellikle yan yatırdığında. bacak boyuda önemli ağ kısmıuzun kalırsa bacakları arasında ya toplanır yada aşağı kayarak bacakları birbirine yapışır.anşatabildimmi. benim kızım 3550gr ve 51 cm doğdu. hastane çıkışı kıyafetlerini 2-3 hafta kullandık onlardanda ikili olanları. tulumların bacakları germeye başladı kızım ilk ay 4cm uzadı. şimdide tulum giyemiyor. 9 ay için olan tulumlardan aldım bacakları ancak oldu.hep kasıyor. bence şimdilik çok kıyafet alma doğduktan sonra günden güne nasıl bir kıyafete ihtiyacı olacağını görüp alırsın. ben okadar çok 56cm kıyafet almışımki hiç birini giyemeden ayırdım. şu anda boyu 59 cm kıyafetleri 62-68cm arasında değişiyor.
kızlar doğum çantalarınız hazır mı, anne tamam da, bebek için nelerden kaç tane koydunuz yazar mısınız? 34+o olacağım salı günü artık vakti gelmiştir değil mi? Ooff kasıklarım da çok ağrıyor bu ağrı yeni çıktı ve canımı sıkıyor. öNCE korktum ama herkes benle aynı durumda galiba??? İştahım da yok öyle eskisi gibi, bu şaşılacak şey hakikaten.:26:
Elvinnaz çok geçmiş olsun... Benim de gözüm korktu şimdi(((( Demek sezeryandan daha zor ( Demek kuzular uyumamış (((( Kıyamam yaaaa... Ben erteledim ameliyatı, ama dr um 15 gün içinde olmamı öneriyor... Bakacak kimsemizde yok ( Moralim bozuldu şimdi benim.. Bir günde ayaklanır gelir bebeğime bakarım diyordum ama sanırım olmayacak ([/QOTE]
canım sakın erteleme ben 20 gün içinde oldum teşhis tahlil vs toplam dr taşların ıyce şiştiğini ve riskli bölgeye geldiğini söledi yardımcın mutlaka olmalı o kadar kolay ayaklanılmıyor ama öle sancılarda çekmiyorsun amaliyattan çıkınca bi 10 saat yatıyorsun yeme içme yok serumla besleniliyo o süre kötü sırtın ağrıyo tuvalet için sürgü veriyorlar sonra kaldırıyolar sezeryanda çabucak ayaklanmıştım tek başıma kalkıyordum bunda mümkü olmadı moralini bozma ama erteleme şimdi iyiyim çocuklarımı aşıya bile götürdüm bu gün bol bol istirahat etmen lazım delik var 4 tane onlarda ikişer dikiş
birde hortum için delik vardı bir gece yattım
erteleme cnm acil bi durum olur apar topar sancı ile amaliyat daha zorrr
rabbim senide kurtarsın birde çocuğun küçükken daha kolay sonra anne diye ağlarsa daha içler acısı
hepinize çok tşk ederim kızlarrr
merhaba anneler
nasıl bebişler büyüyor mu ? tüm bebişleri öpüyorum tatlı yanaklarından muck
minik mucizem Salih Deniz büyüyor, 2 ay 4 günlük olduk
cuma verem ve karma aşılarımızı olduk , ilk defa şurup içtik ateşimiz çıkmasın diye bi de 3 gün banyo yokmuş eeee çok seviyorduk banyoyu :)))
bu arada 7500 gram ve 63 cm olmuşuz Maşallah
burnumuz biraz tıkalı kızlar siz nasıl açıyorsunuz minik burunları ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?