• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

mrb arkadaslar bilmem beni hatırlıyomusunuz bende sizlerle yola cıkıp ama ama kalp atısını duyamadıgım icin yoldan ayrılan arkadasınız simdi kendimi toparladım ve tekrar geldim bebeklerrinizi kucaklamıssınız ne güzel umarı bu sefer bende bebegimi bırakmam :70:

merhaba arkadaşlar
fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum. sevgi gibi bende vakit bulamayanlardnm. bi sabah oluyor bi akşam oluyor. zaman su gibi geçiyor. ama yinede elifimin bir bakışı ile ne yorgunluk kalıyor nede başka bişey. bugün tam bir ayımız oldu. sağlık ocağında aşımızı olduk. maşallah 4,5kg olmuş kuzum :nazar:
gaz sorunumuz var damlamızda artık fayda etmiyor. sürekli ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yavrum.

mervem takip kararına çok sevindim.
funda çok geçmiş olsun. acil şifalar.
bilge pelin nasıl gidiyor. bebekleriniz nasıllar. inanın hepinizi çok merak ediyorum. keşke aynı şehirde olsaydıkda bebişlerimizle buluşsaydık:)))

Hatırladım. hatırlamaz olur muyuum... O dönemde negatif sonuç almıştın, ve çok üzülmüştüm senin için... Ama çok sevindim şimdi..Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin... Her üzüntünün arkasında mutlaka bir mutluluk oluyor.. Senin mutluluğunun bebeğinle gelmesi çok güzel... Bize güzel haberlerini vermeyi ihmal etme... senin de doğum hikayeni okuyalım burada:)))

inşallah canım hayırlısı ile doğsun da yazarım buradan inş. :)))

arkadaşlar bebeğin üzerine örtmek için yorgan alayım mı, park yatak alacağım ona göre nevresim takımı buldum da yorgan işi kafamı karıştırdı. Lütfen yardımcı olun artık alayım diyorm birşeyler. bİRşey olur korkusuyla alışveriş yapmadım şimdi de sıkıştım. Gizemliiiiiii akıl ver bna be canım

tam yazicaktim okumussun netten, 18.aya kadar tehlikeli diorlar. sanki eskiden bizlere ortmuyorlardi:)) neyse caga ayak uydurcaz gariiiiiiii:))

Son düzenleme:
özlemciğim zaten annemler ne desem gülüorlar, "Allah acımış ki biz öldürmemişiz sizi" diyorlar tabi dalga geçerek. Valla eskiler ne yaptıysa ben de öyle yaparım herhalde belli başlı şeyler dışında kundak v.s yapmam ama geçen onu da bir yerde gördüm şimdi de kundaklamak iyi deniyordu. Valla ne bileyim. İlk 3 ayım kanamalı ha düştü ha düşecek diye geçtiği için çöp alamadım ama şimdide kafam çorba oldu:)) senin nasıl gidiyor alışveriş işlleri

Selam anneleeer:)

Bizim bugün bir ayımız doldu:))) Minik kızım toparladı, kollar dolgunlaştı.. Yanaklar iyice ortaya çıktı, sese duyarlı hale geldi, kuvvetli ışığı ayırt ediyor:)) Büyüyooooooor:66: :66: Bugün aşımızı da olduk, mışıl mışıl uyuyoruuuz:)) Maşallah kuzuma.

Ben ise dün yine hastanede idim.. Kesinlikle ameliyat dediler... Ama uterus kendini tam toparlasın ondan sonra yapalım dediler.. Benim ise kafam çok karışık... Tanem çok minik daha.. Bir gün meme almasın ağzına meleğim deli oluyor... Meme uçlarım yara olduğu dönemde bir gün sağıp biberon ile besledim kızımı, oradan biliyorum, deli gbi göğsümde aranıyordu:((( Nasıl kıyar da 36 saat bensiz bırakırım onu:((((( Tüm bu endişelerimi dr uma anlattım.. O da sık takip edelim o zaman bebeğinin biraz büyümesine izin verelim dedi... En azından iki ayı tamamlansın.. Ben de o zamana kadar bebeğime bakacak ve bizi bir iki gün idare edecek birilerini bulurum.. Tamamen yanlız kaldım... Eşim kızım ve ben... Kendi yağımızda kavruluyoruz... Ama çoook mutluyuz çok şükür...

Hepinizi öpüyorum... Ve bir şey söyleyeyim mi; burada saatlerce yaptığımız uzun sohbetleri çok özledim, meğer ne çok destek oluyormuşuz birbirimize, insan şimdi daha çok hissediyor bunu... Hepinize yoldaşlığınız için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum...

Son düzenleme:
mrb arkadaslar bilmem beni hatırlıyomusunuz bende sizlerle yola cıkıp ama ama kalp atısını duyamadıgım icin yoldan ayrılan arkadasınız simdi kendimi toparladım ve tekrar geldim bebeklerrinizi kucaklamıssınız ne güzel umarı bu sefer bende bebegimi bırakmam :70:

Hatırlıyorum arkadaşım... Umarım sen de bu sefer anne olarak yazarsın bize... Kendini toparlamana çok sevindim.. Hiç bir şeyin sonu değil, hatta herşeyin başlangıcı olarak algıla her zaman yaşananları.. Umut inan çok önemli.. Pozitif enerjinin gücü inanılmaz... Birebir yaşadığım ben bunu... Sana yolunda mutlu son diliyorum... Kendine iyi bak.

Kaan dün karma-zatürre ve rotavirüs aşılarını oldu. Doktor ateşi çıkabilir dedi. Ancak 1-2 aydır yeni uygulama ateş düşürücü kullanmamakmış. Banyo yapmasında sakınca yokmuş.
Dün öğleden itibaren Kaan emdi ve uzun uzun uyudu. Akşam ateşi çıktı. 37,8 (kulaktan sınır derece) ile 38,5 arasında değişti. 38,5 görünce doktoru aradım. Ateşi ne kadar yükselirse endişelenmeliyim diye. Bu sefer doktor 1 çay kaşığı şurup verebilirsiniz dedi. Peditus şurup almıştık daha önce. Kaan'ın ateşi daha fazla artmadı, banyo yapıncada düştü. Şurup vermedim o yüzden.
Bu sabah yine ateşi var. Sürekli değil ama. Bazen 36,5 çıkıyor, bazen 38. Yalnız burnu tıkalı ve nefes alırken hırıl hırıl. Dün sabahtan beri ara ara öksürüyor. Doktor muayene ederken ciğerlerini dinlemişti. Öksürük sık olmasa da var. Doktoru aradım ama acildeymiş, sonra arayın dedi :(( Ben de bir kaşık şurup verdim şimdi.
Sanırım bu doktorla anlaşamıyoruz. Ya acil birşey olsa? Bana ne olduğunu sormadı bile, sonra arayın dedi. Kafama göre birini bulamadım. Ya da herkes benim kendi doktorum gibi sanıyorum...

Herkese merhaba

Fundacığım ameliyatı biracık ertelemen iyi olmuş aciliyet gerektiren bir durum yok nasılsa minik kız birazcık büyüyünce yapmak mantıklı dediğin gibi bunlar ana kuzusu dayanamıyor insan bizi özledikleri zaman

Elvinnazcığım keşke olmasaydı ama başa geldi umarım ameliyatın iyi geçer yada geçmiştir inşaallah herşey yolunda gider ve bir an önce toparlarsın

Bilgeciğim demek ki emek bey kocaman oldu büyüdü bu böyle böyle büyücekler işte

Pelinciğim hidrosefali falan okuyunca elim ayağıma karıştı aradım ama meşguldün sanırım Allahtan sonra sonucu yazmışsın ba bişiciği yokmuş kuzumun maaşallah koca kafalı kuzuya bu arada burun hırıltısı bizde de oluyor hastalıktan kaldı zannediyordum ama bebeklerde oluyormuş kış bebeği zormuş walla

ASL canım hatılamazmıyım nisan topiğinde de okuyorum sizleri hep umarım herşey yolunda gider bu sefer rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Subuo canım unuturmuyum hepimiz üzülmüştük toparlanmana çok sevindim madem moralin düzeldi biz bebeklerden bahsederken sende yeni sreçleri yaz bize olur mu inşallah bu sefer olacak dua edeceğim sana

Deniz1979 canım bende senin gibi düşündüm bebeğimi sepette yatırıyorum şu an ama ona göre nevresim yok diye ben kendim diktim ve içine minik bir battniye koydum ama ona gerek yok peluş bir battniye alıp kullanabilirsin..

Bizde haberlere gelince

Lina birazcık hasta hala kakası cıvıktı bayağı galiba ishal oldu karnıda aprıyor gibi gazını çıkarıyor ama çıkarmadan önce çok kıvranıyor..

Biz kendimizce bi çözüm bulduk gece mama veriyorum 1 kere uyanıyor tabi 11 de uyursa....gündüzde stümü veriyorum sütümle tam doymadığı için 1 saat falan uyuyor..bu süreç artık yeter anne öldüm açlıktan ağlaması başlayana kadar sürüyor sonra mamasını alıp derin uykuya geçiyor...

Bende tıpkı Ezgi gibi yapmayacağım dediğim birçok şeyi yaptım maalesef.Bazen bebeğimi sallıyorum mesela ne vs. vs... ama gerçektende büyüklerin dediğinde doğruluk payı olan çok şey var...

Kaan Salı gününden beri ara ara öksürüyor ve burnu tıkalıydı. Doktoru burnunu temizleme dediği için müdahale de edemiyordum.
Dün gece çok zor geçti. Kuzum ağlamıyor ama bir türlü derin uykuya geçemiyor. Bir yandan gaz, bir yandan rahat nefes alamama ve öksürükten saat başı uyandı. Kucağımda uyuya kaldı ama yatağa koyar koymaz uyandı. Ben de o da perişan olduk.
Bu sabah için Yeditepe Ünv. Hastanesinden randevu almıştım. Doktorumuz 34 yaşında güleryüzlü bir adam. Kaan'ı muayene etti, ciğerlerini dinledi. Bizim geçirdiğimiz basit bir nezle bebeklerde daha ciddi geçiyormuş ve zatürreye kadar gidebilirmiş. Kaan'ın ciğerleri temiz ama emin olmak için röntgen çekildi. Burnu açılsın diye acilde maskeyle buhar verdiler. Sümüğünden örnek aldılar.
Sonuç: RSV virüsü. Solunum yolu enfeksiyonuna yol açıyor. Salgın varmış zaten. Aşı için sağlık ocağına gittiğimizde kaptı bence. Orada bir sürü hasta çocuk vardı. Kalabalık ortamlardan kaçınmak lazımmış. Kaan'da başlangıç aşamasında. Çok sıkı takip edeceğiz. Nefes alması güçleşirse hemen hastaneye gelin dediler. Doktor şurup verdi. Burnunu temizlemem için de deniz suyu ve otri burun aspiratörü.
Benim de dün gece boğazım acımaya başladı. Kaan'la birlikte bende üşüttüm muhtemelen :(
Kızlar aman dikkat :nazar:

Kaan Salı gününden beri ara ara öksürüyor ve burnu tıkalıydı. Doktoru burnunu temizleme dediği için müdahale de edemiyordum.
Dün gece çok zor geçti. Kuzum ağlamıyor ama bir türlü derin uykuya geçemiyor. Bir yandan gaz, bir yandan rahat nefes alamama ve öksürükten saat başı uyandı. Kucağımda uyuya kaldı ama yatağa koyar koymaz uyandı. Ben de o da perişan olduk.
Bu sabah için Yeditepe Ünv. Hastanesinden randevu almıştım. Doktorumuz 34 yaşında güleryüzlü bir adam. Kaan'ı muayene etti, ciğerlerini dinledi. Bizim geçirdiğimiz basit bir nezle bebeklerde daha ciddi geçiyormuş ve zatürreye kadar gidebilirmiş. Kaan'ın ciğerleri temiz ama emin olmak için röntgen çekildi. Burnu açılsın diye acilde maskeyle buhar verdiler. Sümüğünden örnek aldılar.
Sonuç: RSV virüsü. Solunum yolu enfeksiyonuna yol açıyor. Salgın varmış zaten. Aşı için sağlık ocağına gittiğimizde kaptı bence. Orada bir sürü hasta çocuk vardı. Kalabalık ortamlardan kaçınmak lazımmış. Kaan'da başlangıç aşamasında. Çok sıkı takip edeceğiz. Nefes alması güçleşirse hemen hastaneye gelin dediler. Doktor şurup verdi. Burnunu temizlemem için de deniz suyu ve otri burun aspiratörü.
Benim de dün gece boğazım acımaya başladı. Kaan'la birlikte bende üşüttüm muhtemelen :(
Kızlar aman dikkat :nazar:

Pelincim cok gecmis olsun, asi olmaya giderken benim de en buyuk korkumdu bu. Allahtan bilinclisin ki hemen farkedip doktora giderek erkenden onlemini almissin. Ben de asi ates yapacak diye gozunun icine bakiyorum. Ates olmadi henuz ama biraz mizmiz. Huzura erip de uykuya dalamiyor. Kayinvalidemle kavga ediyordum neredeyse, kocamla da limoni olduk bu cocugu kalabaliga cikarma konusunda. Kadin mevlud diye agzimdan girip burnumdan cikmaya calisiyordu, kestirip attim ben istemiyorum, olmayacak diye. Simdi de her hafta sonu koye cagiriyor, efendim kapida arabaya binip kapida arabamizdan inecekmisiz, herkes oglani merak ediyormus gormek istiyormus, ben gidecekmisim o da herkesi cagiracakmis herkes bir seferde gorup rahata erecekmis. Ben de zaten sorun o ya, 2 aylik bebegi kis zamani kalabaliga sokmak istemiyorum dedim. Gene kabahatli oldum.

Pelincim cok gecmis olsun, asi olmaya giderken benim de en buyuk korkumdu bu. Allahtan bilinclisin ki hemen farkedip doktora giderek erkenden onlemini almissin. Ben de asi ates yapacak diye gozunun icine bakiyorum. Ates olmadi henuz ama biraz mizmiz. Huzura erip de uykuya dalamiyor. Kayinvalidemle kavga ediyordum neredeyse, kocamla da limoni olduk bu cocugu kalabaliga cikarma konusunda. Kadin mevlud diye agzimdan girip burnumdan cikmaya calisiyordu, kestirip attim ben istemiyorum, olmayacak diye. Simdi de her hafta sonu koye cagiriyor, efendim kapida arabaya binip kapida arabamizdan inecekmisiz, herkes oglani merak ediyormus gormek istiyormus, ben gidecekmisim o da herkesi cagiracakmis herkes bir seferde gorup rahata erecekmis. Ben de zaten sorun o ya, 2 aylik bebegi kis zamani kalabaliga sokmak istemiyorum dedim. Gene kabahatli oldum.

Aman Bilge bizi örnek göster, salgın varmış de. Ptesi sağlık ocağına gittik ya oradan aldı bence. Ben de üşüttüm galiba, Kaan'a ilaç var da ben ne kullanacağım şimdi :((

merhaba güzel anneler...

Lina ve Kaan a çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah bebişlerimize , Emek de aşı olmuş geçmiş olsun :69:
Fundacım ameliyatı ertelem iyi olmuş bebiş de toparlanır iyice daha iyi olur inşallah
Elvinnaz amelyatın başarılı geçmiştir umarım tez zamanda şifa bulursun canım
subuo canım hepimiz yaşadık aynı şeyleri, kalbini ferah tut inşallah bu sefer sağlıkla kavuş meleğine :)
deniz1979 canım ben marifetli diye bir ip var ondan battaniye ördük, arkasına beyaz kumaş diktim onu kullaniyorum, ipi tüğü yok ve çok sıcak tutuyor.silikon türü şeyler aşırı terletiyor tavsiye etmem

Salih Deniz de yarın 8 haftalık oluyor doktorumuza gidiyoruz kontrole, bakalım ne kadar büyümüşüz :69:

Tüm bebişleri ve annelerini öpüyorum, sağlıkla kalın:71:

Selam kizlar, keyfimiz kacik biraz. Surekli agliyor Emek. Ilk defa kabiz oldu, Carsamba aksamindan beri kaka yapmiyor. Dun fazla zorlamamisti ama bugun sabahtan beri surekli agliyor. Uyuyamadi bu yuzden de. Carsamba sabah asi olmustu, ondan dolayi mi oldu bilemiyorum. Birsey icirmekten ya da poposunu uyarmaktan filan korkuyorum. 3 gune kadar normal diyorlar ama cocuk yapmak istedigi halde yapamiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bir bilginiz var mi kizlar?...

Back