selam kızlar peydir giremiyordum.eflin tüm vaktimi alıyor.geçenlerde bahsetmiştimya alışveriş merkezini gezdik diye.2 gün sonrasında eflinin sağ gözü yaşarmaya ve çapaklanmaya başladı dr.unu aradım yeşilimsi akıntı olursa damla verdi. akıntı başlayınca damla kullanmaya başladık.aynı gece burun akıntısı başladı.ama öksürük yoktu allahtan. peditus verdi dr. ateşi hiç çıkmadı 5 gün kullandık. şua nda gözünde devam ediyor akıntısı arada burnu yine tıkanıyor nefes alamıyor gibi oluyor ağzındanda almayı akıl edemiyorki ağlıyor:) yarın 2.ay muayenemiz var.aşılarımız yapılacak. eflin geceleri uyanık kalıp gündüz uyuyordu gaz sancıları nedeniyle böyle bir düzene alışmıştı kendi kendine. gece gündüz kavramı karışmış. şimdi 5 gündür gündüzleri uyutmayıp 2 saatte bir uyandırıp oynatıp oyalayıp besleyip uyutuyoruz. geceleri uyuyor 2 kere uyanıyor ama eskisi gibi değil.bu seferde gündüz hiç uyumuyor akşam saat 6-7 gibi artık iyice asabileşiyor uykusuzluktan. bakalım nasıl değiştiricez düzenini. uykusundan uyandırmakta ayrı bir vicdan azabı oluyor. ama uyandırmazsam sabah 9 dan öğlen 2 sonra emip 3 ten 6 ya kadar tekrar uyuyor sonrada gece sabah 6 ya kadar ayaktayız. gülücükler oyunlar gündüz sanıyorya:) allahtan gaz sorunumuz aaldı.en önemli etken hareket etmesi. ne kadar ben jimlastik yaptırdıysamda kendi hareketlenmeye başlayınca geçtmeye başladı.eflin çok hareketli hiç kucakta durmak istemiyor. birde gaz ilaçlarını kestik sadece zinco damla veriyorum günde 3kere 3 damla. bitkisel. kakasını çok rahat yapıyor verdiğimden beri günde 2 veya 3 kere bol miktarda. 1-2 haftaya onuda kesmeyi düşünüyorum. rezene denedim ama daha kötü oldu eflin,gerçi rezene çayı banada gaz yapıp rahatsızlık verir genelde. bilge ve pelin size sorum var 5li karma aşımı yapıldı bebişlerinize? aşı sonrası bir huzursuzluk oldumu? verem aşısınıda aynı gün mü yaptırdıınız?
Esra'cım Kaan 3'lü karma (difteri, tetanos, boğmaca) - Pnömokok ve rotavirüs aşıları oldu. Aşılar için gittiğim doktor verem aşısının 90. gün yapıldığında daha etkili olduğunu söyledi. Biz sonra o doktordan vazgeçtik, şimdi Yeditepe'den bir doktora gidiyoruz. Onunla verem aşısını konuşamadım çünkü Kaan rsv virüsü kaptı ve bronşialite çevirdiği için Pazar akşamından beri yeditepe hastanesindeyiz. Serum+antibiyotik+ventolin buhar veriyorlar. Çok şükür çabuk toparladı, yarın taburcu oluyoruz. Verem aşısını yarın soracağım, belki çıkmadan yaparlar.. haber veririm.
Bu arada ptesi sağlık ocağından aramışlar, aşılarımızı sormuşlar. Şaka gibi, aşı yok diye kapıdan döndük, 1 hafta sonra arayıp aşıyaptırmıyor muyuz diye soruyorlar