Bu arada herkese günaydın
Pelinciğim nasılsın canım minik erken mi kalktı?
Bu arada pelin sen hangi bezi aldın ben bu huggiesin saf ve doğal olanını aldım sende ondan alacaktın sanırım aldın mı memnunmusun
Ayrıca Tracy'i okumaya bende başlayacağım çünkü uykusuz gecelerimde hem işe yarayan bir kitabım olsun hemde zaman geçsin istiyorum..
Bebeğimi elimden geldiği kadar düzenli ve bilinçli yetiştirmek istiyorum umarım kimse karışmaya çalışmaz çünkü buna izin vermemeye çalışacağım
Merve'cim ben huggies yenidoğan bulamadığım için prima almıştım. Şimdilik bir sıkıntımız olmadı. Hastanede ılık su ve pamuğa başlayamadım, unibaby'nin ıslak mendillerini kullandım, herkes şiddetle tavsiye ediyor, gerçekten güzel bir mendil. Mutlaka kullanmanı öneririm. Henüz göbeğimiz düşmedi ve bu hafta sünnet olacağı için bir süre daha yıkayamayacağım Kaan'ı. İlk banyosundan sonra nemlendirici olarak zeytinyağı kullanacağım. Pişik kremi sebamed'im 1-2 kere sürdüm ama unibaby mendil kullanınca ona da gerek kalmıyor.
ayyy canım gözün aydın Allahım güzel yazılar yazsın yakışıklı oğluna ...yazdıklarını okurken sanki masal anlatıyormuşsun gibi geldi ne güzel maşallahGünaydınlar, oğlumu emzirdim, uyuttum, çok sevgili arkadaşlarıma bir bakayım dedim :)
Herkesler iyi okuduğum kadarıyla, Bilge'den de haberler gelmiş çok şükür. Bir de resim bekliyoruz artık. Emek'i çok merak ediyorum ben :)
Merve'cim bizim oğlanın doğum saati 20h30. Benim şimdilik öyle net bir tavsiyem yok, olay cidden bebekten bebeğe değişiyor. Doğduğu andan karakterlerini belli ediyor keratalar. Kaan (maşallah) şimdilik sakin ve rahat bir bebek, nazar değmesinden çok korkuyorum, annenin bile nazarı değermiş, iyi şeyleri anlatma, ağzına dahi alma diyor herkes. Ben de her an maşallah diye diye dolanıyorum ortakta. Oğlumun daha bir nazar boncuğu bile yok, bugün alacağız kısmetse.
Doğumdan sonra doğrudan 8 kg gitmiş, onu da belirtmeden geçemeyeceğim :) Şu an 65 kg'yum ama karnımda hala şiş var. Doğum sonrası 7 aylık hamile gibiyken bugün 4 aylıık gibi duruyor. Bacaklarımdaki ödem de duruyor. Onlar da 1 aya kalmaz iyice inerse herhalde 3-4 kg daha gider. Benim hiç umurumda değil tabi :) Hamileliliğimin son günlerinde "onu yeme, bunu yeme" modundayken şimdi ne istersem yemenin keyfine varıyorum. Tabi gaz yapmayan şeyler tercih ediyoruz ama tatlı, helva, pekmez tarzı şeylere bol bol izin var. Malum süt yapıyor :)
Humana'nın çayını da ben çok beğendim. Günde 3 bardak rahat içiyorum ve hoşuma gidiyor. Su içmeyi unutuyorum yalnız, yanımda sürekli 1,5 lt'lik şişe, aklıma geldikçe dayıyorum ağzıma.
Bugün 16h00'da ürolog ile randevumuz var, sünnet için. Hem ürolog hem de çocuk doktorumuzun muayenesi sonrası herşey uygunsa sünnet olacak oğlum. Saat 17h00'de de işitme testi yapacaklar. Sarılık olmadı oğlum, hastaneden çıktığımız gün çok az yanaklarında vardı. Süt emmesi, çişi ve kakası düzenli. Göz aklarında, ellerinde, ayaklarında sararma olmadı henüz. Umarım doktorumuz da bugün aynı şeyleri söyleyecek. Annesinin göğsünde uyumak inadı olmadı dün gece, her uyandığında emzirip hemen yatırdım, sabaha kadar ben de dinlenebildim bu sayede.
Bizden haberler şimdilik böyle. Şu kadarınnı söyleyeyim kızlar şimdidien Martta nasıl işe döneceğim diye dertlenip, üzülüyorum. Babamız bu sabah yarım günlüğüne işe gitti ama kapıdan çıkarken ki halini görecektiniz. En az 1 sene işe dönmeyecek veya ev kadını olan arkadaşları ciddi ciddi kıskanıyorum((
canım ya sanada oğluşunla güzel ömürler nasip etsin allahım her ikinizide okuyunca kendimi çok farklı hissettim ya malum bizlerinde zamanı azaldı ya meleklerinizle neler yapıyosunuz diye merak ediyoruz doğal olarakkizlaaarrr:))) geldim ama gec geldim. dun 3-4 kez yazdim hem de bir suru, kiminde narkozdan uyanana kadar kiminde hastaneden cikana kadar anlattim ama hep tamamlanmadan site beni atti. Bugun de ancak firsat bulabildim:))) Daha gecmisi de tam okuyamadim, ne olur ne olmaz diye oglan uyanmadan hemen yazayim.
Oncelikle iyi dilekleriniz icin hepinize cok ama cok tesekkur ederim. Bu gune kadar bir cok zorlugu birlikte dayanismayla astigimiz gibi desteginiz sayesinde dogum badiresini de kolayca atlattim, insallah hepimizin hikayesi de boyle olacak ve kisa zaman sonra mutlu taze anneler olarak bu guzel paylasimimizi surdurecegiz.
Bildiginiz gibi carsambadan yatip persembe sabah sezaryene girdim, saat tam 10:00 da oglum 3495 gr ve 49 cm olarak dunyaya gelmis. (son gune kadar bakmamistim, yukseleni oglak olan bir akrep oluyormus oglumuz, ben pek bu mevzulardan anlamam, baska turlu bilen varsa benimle paylasirsa cok sevinirim:)) Cok sakin ve pozitif sekilde girdim ameliyathaneye, cikarken de fazla zorlandigimi hatirlamiyorum, doktorum gayet basarili ve ince hesapli bir operasyon gerceklestirmis, hem kestigi dokunun etrafina agri kesici bir igne yapmis, hem de agri pompasi takmis. Sonrasinda fazla agri hissetmedim, ancak dogum oncesinde son iki gun tuvalete cikamamistim, lavman da yapmadiklari icin herkesin bir iki gun sonra yasadigi gaz sancisi bende fazla erken oldu. sabah 12:00 de odama ciktim, aksam saat 19:00 gibi gelen giden ortaliktan cekilince kaldirip giydirdiler. Sonda konusunda ben de Pelin'e katiliyorum, ne takildigini ne durdugunu ne de cikarildigini hissettim. Hatta bence ayaga kalktiktan sonra takili kalsaydi iyi olurdu:)) Kalkmakta yurumekte aci veya sikinti hissetmedim hic, ama kalktiktan sonra ciplak vaziyette banyoya goturulurken iki avuc kadar bir parca pat diye bacaklarimin arasindan kayip dusunce aklim yerinden oynadi. Klozete oturunca hemsireye bana kimse boyle birsey olacagindan bahsetmemisti diyivermisim:))) Kanamam basta cok fazlaydi, annem ve ablam korkmus ama bana belli etmemeye calismislar, hemsire de onlara kanamasi fazla demis, dun yani ucuncu gun azalinca doktorum bir problem olmadigini soyledi, yalniz baticon benzeri bir solusyonu vajinal dus olarak bir sure kullanmami istedi. ben de Pelin'e katiliyorum, gecelik cok rahat oldu, kanamam cok oldugu icin son gun dahil pijama giymeye cesaret edemedim. Dikislerimi su anda goremiyorum ama elimle yokladigimda goruntunun su an icin cok sevimli olmadigini tahmin ediyorum, doktorum dun yani ucuncu gun dikisin uzerindeki pedi kaldirdi, yarayi tekrar temizledi ve uzerine bir sprey sikip bu sprey yarani su gecirmez yapti, gidip banyo yapabilirsin dedi. Su anda dikisin uzerinde herhangi bir bant ped vs yok. Fazla bir agri sizi da hissetmiyorum, yalniz biraz da korkudan olsa gerek derin bir koltuga oturmakta ve kalkmakta gucluk cekiyorum, bir de yatakta donemiyorum.
Gelelim Emek'eee:))))) Allah hepinizi yavrunuza kavustursun kizlar, tarifi imkansiz birsey; bakmaya doyamiyoruz. Bir resmim var, henuz narkoz etkisindeyim, gozlugum bile takilmamis henuz, oglumla tanistigimiz an, bilincimin pek yerinde olmadigi her halimden belli; Michalengelo'nun Adem'in yaradilisi tablosu gibi, tek kolumu uzatmisim hemsirenin kucagindaki ogluma. Biraz once gordum gozlerim doldu.
Oglumla meme/uyku dengesini kurmaya calisiyoruz. Ayni benim gibi karni tika basa doysun ve uzuuuun uyusun istiyor oglum, oyle ara ogun, kus uykusu filan yok:))) Iste oyle olmasin diye uyguluyoruz. Cok sukur sutum 3. gun geldi, Emek de genel olarak isteksiz bir cocuk degil, dikkatli olup kotu aliskanlik gelistirmemeye calisiyoruz:))
Simdilik boyle kizlar, ben yazip edene kadar oglum tekrar uyandi, emzirip geliyorum:)))
ya kaanın resmine nerden bakıyosunuz.
slm kızlar biz geldikk :)))))) bu gün ilkkez nts girdik çok tuaf bir duygu yaaa melegimin kalp atışları gümbür gümbürr geliyordu maşallah sübhanallah 45 dakaka falan sürdü sonra doktorumuzla görüştük kızımı gördüm melegim benim 2kilo21 grm olmuş maşallah gelişimi gayet ii dedi ümit beyy 5 tane resim verdi bana diyorki topige koy resimleri benim sana güzel güzel resimler verdigimi söyle diyorrr :))))))))ama maşallah melegim çok güzelleşmiş bu arada ters dönmük kafası tam gögüslerimin arasında ayakları sol tarafımda poposuda rahim üzerinde baskı yapıyor zilli hala sancım var ümit bey bol bol dinlaen dedi birde 15 gün içinde sakın dogurma diyor biraz daha dişini sık dedi:)))))) 34 haftayı en azından geçmem gerekmiş yoksa bebek küveze girer dedi ay allahım korusunn inş 37 kadar dayanır bu zilli gelirkende diger eksiklerimizi aldık ne olur ne olmaz belki erken falan gelir diee biz tetbirli olalımda kızlar çok sancım var belim acayip agrıyorr fazla duramıyorm hepinizi çok öptüm yaradana emanetsinizz bu arada acılma olmamış o günden sonra çok şükürr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?