2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Günaydınlar, oğlumu emzirdim, uyuttum, çok sevgili arkadaşlarıma bir bakayım dedim :)
Herkesler iyi okuduğum kadarıyla, Bilge'den de haberler gelmiş çok şükür. Bir de resim bekliyoruz artık. Emek'i çok merak ediyorum ben :)

Merve'cim bizim oğlanın doğum saati 20h30. Benim şimdilik öyle net bir tavsiyem yok, olay cidden bebekten bebeğe değişiyor. Doğduğu andan karakterlerini belli ediyor keratalar. Kaan (maşallah) şimdilik sakin ve rahat bir bebek, nazar değmesinden çok korkuyorum, annenin bile nazarı değermiş, iyi şeyleri anlatma, ağzına dahi alma diyor herkes. Ben de her an maşallah diye diye dolanıyorum ortakta. Oğlumun daha bir nazar boncuğu bile yok, bugün alacağız kısmetse.

Doğumdan sonra doğrudan 8 kg gitmiş, onu da belirtmeden geçemeyeceğim :) Şu an 65 kg'yum ama karnımda hala şiş var. Doğum sonrası 7 aylık hamile gibiyken bugün 4 aylıık gibi duruyor. Bacaklarımdaki ödem de duruyor. Onlar da 1 aya kalmaz iyice inerse herhalde 3-4 kg daha gider. Benim hiç umurumda değil tabi :) Hamileliliğimin son günlerinde "onu yeme, bunu yeme" modundayken şimdi ne istersem yemenin keyfine varıyorum. Tabi gaz yapmayan şeyler tercih ediyoruz ama tatlı, helva, pekmez tarzı şeylere bol bol izin var. Malum süt yapıyor :)
Humana'nın çayını da ben çok beğendim. Günde 3 bardak rahat içiyorum ve hoşuma gidiyor. Su içmeyi unutuyorum yalnız, yanımda sürekli 1,5 lt'lik şişe, aklıma geldikçe dayıyorum ağzıma.
Bugün 16h00'da ürolog ile randevumuz var, sünnet için. Hem ürolog hem de çocuk doktorumuzun muayenesi sonrası herşey uygunsa sünnet olacak oğlum. Saat 17h00'de de işitme testi yapacaklar. Sarılık olmadı oğlum, hastaneden çıktığımız gün çok az yanaklarında vardı. Süt emmesi, çişi ve kakası düzenli. Göz aklarında, ellerinde, ayaklarında sararma olmadı henüz. Umarım doktorumuz da bugün aynı şeyleri söyleyecek. Annesinin göğsünde uyumak inadı olmadı dün gece, her uyandığında emzirip hemen yatırdım, sabaha kadar ben de dinlenebildim bu sayede.

Bizden haberler şimdilik böyle. Şu kadarınnı söyleyeyim kızlar şimdidien Martta nasıl işe döneceğim diye dertlenip, üzülüyorum. Babamız bu sabah yarım günlüğüne işe gitti ama kapıdan çıkarken ki halini görecektiniz. En az 1 sene işe dönmeyecek veya ev kadını olan arkadaşları ciddi ciddi kıskanıyorum ((

Merve'cim ben huggies yenidoğan bulamadığım için prima almıştım. Şimdilik bir sıkıntımız olmadı. Hastanede ılık su ve pamuğa başlayamadım, unibaby'nin ıslak mendillerini kullandım, herkes şiddetle tavsiye ediyor, gerçekten güzel bir mendil. Mutlaka kullanmanı öneririm. Henüz göbeğimiz düşmedi ve bu hafta sünnet olacağı için bir süre daha yıkayamayacağım Kaan'ı. İlk banyosundan sonra nemlendirici olarak zeytinyağı kullanacağım. Pişik kremi sebamed'im 1-2 kere sürdüm ama unibaby mendil kullanınca ona da gerek kalmıyor.

Pelinciğim Kaan'a bol bol maaşallah çek nazar değmesin Allah onu nazarlardan korusun nazar boncuğu yerine üzerine minik bir ayet koysan daha faydalı olur..

Demek babacık işe gitti ay tabiki çok zordur ayrılmak bebeğinden dediğin gibi ben çok anneden duydum işe başlarken ağlayanlar bırakmayanlar ama herşey yine onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için.

Ayrıca dediğin gibi he bebeğin huyu suyu farklı oluyor anlamak çözümlemek bir anne için max. bir hafta..

Senin bebek büyütme konusında gayet başarılı olacağınada inanıyorum.....

Çok sağol canım cevabın için bakalım bizim kızın totişi sevecek mi huggiesi...Ben chicchonun ıslak mendilini aldım canım bakalım memnun kalcakmıyız....

kızlar günaydın..
napmışsınız ya.. oku oku bitiremedim valla.. bilge ve pelin beni sabah sabah mutlluluktan ağlattınız ya aşkolsun.. allah sizi o yakışıklı oğullarınızı ömürlerinizin sonuna dek güldürsün inşallah..
pelincim kaan gerçekten çok yakışıklı.. maşallah, subanallah..akşam eşimde görmek istedi.. daha önce ultrason resmini görmüştü,, aaa aynısı diyor.. sanki çocuk doğunca değişecekti.. bakalım ilk veletler annelerini çok üzmüyorlar.. eee ağır abi olucaklar demek.. bizim zilliler napıcak bakalım..
siz anlattıkça bi herveslendim bende, hemen doğsun istiyorum..
6 yaşında bir yeğenim var.. annesi onu 10 boyutlu animasyon filme götürmüş.. böyle sandelyesi falan da oynuyomuş.. dün akşam bana anlatıyor.. "teyze sen orda olsaydın dila pırt diye doğuverirdi" ay gül gül öldük.. e o zaman gidiyim ben dedim.. sezeryan, narkoz falan uğraşmayım..
papatya canım seninde gözün aydın.. allah bir an önce kucağına almayıda nasip etsin inşallah..
nagihancım umarım bir problem yoktur suyunda.. çok az kaldı.. biraz daha sıksın dişini..
patly oh annede gelmiş.. şimdi işler hemencecik biter zaten..
bizim boya badana işleri bitti sayılır.. yarın yada çarşamda eşyalarımızda gelir.. hayırlısıyla yerleştiririz bizde.. bu akşam doktor amca ziyaretimiz var.. inşallah herşey yolundadır..

mervem bizimde eksik bi bebek bezi bide hasta bezi kaldı... hastane de giyeceğim ve evde giyeceğim terlikte alınacak.. başka bişiy kalmadı çok şükür.. ıslak mendilini bebek markette indirim vardı ordan aldım.. unıbaby yeni doğan.. açıp baktım dokusu gerçekten güzel.. aynı zamanda da kokusuz..

Günaydın :)

Pelin Maşallah Kaan bebişe:))))))) inşallah hep böyle devam edersiniz.. sağlıkla sıhhatle:) aslında Kaan ın göğsünde uyumak istemesi çok doğal.. Annesini özlermiş bebekler ilk günlerde.. Hani kucağa alışmasın muhabbeti var yaa; onu ilk bir hafta çok da sallamamak lazım diye düşünüyorum... Bırak kokunu alsın:) Özlüyor seni annesiii:)

MERVE cim, Bilge ye biberonu sormuşsun, ben cevaplayayım hemen.. Biz bir örnek aldık ya biberonumuzu:)
NUBY DOĞAL DOKUNUŞ diye geçiyor.. Kulplu değil... onun 125 ml olanını aldık, onda zaten yenidoğana uygun emzik var.. akışı biz değil, bebeğin ayı belirliyor... Nette bununla ihili yazılar var.. Yani senin alacağın 0 aylık olanlar için olacak... Bu biberonda 3 boy var.. eğer 125 değil de daha büyük boy tercih edersen o zaman 0 ay için olan başlıklardan alıp değiştirmen gerekebilir..
link de bu
http://www.e-bebek.com/biberonlar/nuby/nuby_0_bpa_dogal_dokunus_100
_silikon_biberon_yavas_akis*/NUB-84693

Bu biberonun bir güzel tarafı da, çok farklı başlıkları var. çook uzun süre değişik ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte.. Başlığı değiştirip bardak bile yapabiliyorsun:)

Günaydın :)

Pelin Maşallah Kaan bebişe:))))))) inşallah hep böyle devam edersiniz.. sağlıkla sıhhatle:) aslında Kaan ın göğsünde uyumak istemesi çok doğal.. Annesini özlermiş bebekler ilk günlerde.. Hani kucağa alışmasın muhabbeti var yaa; onu ilk bir hafta çok da sallamamak lazım diye düşünüyorum... Bırak kokunu alsın:) Özlüyor seni annesiii:)

MERVE cim, Bilge ye biberonu sormuşsun, ben cevaplayayım hemen.. Biz bir örnek aldık ya biberonumuzu:)
NUBY DOĞAL DOKUNUŞ diye geçiyor.. Kulplu değil... onun 125 ml olanını aldık, onda zaten yenidoğana uygun emzik var.. akışı biz değil, bebeğin ayı belirliyor... Nette bununla ihili yazılar var.. Yani senin alacağın 0 aylık olanlar için olacak... Bu biberonda 3 boy var.. eğer 125 değil de daha büyük boy tercih edersen o zaman 0 ay için olan başlıklardan alıp değiştirmen gerekebilir..
link de bu
http://www.e-bebek.com/biberonlar/nuby/nuby_0_bpa_dogal_dokunus_100
_silikon_biberon_yavas_akis /NUB-84693

Bu biberonun bir güzel tarafı da, çok farklı başlıkları var. çook uzun süre değişik ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte.. Başlığı değiştirip bardak bile yapabiliyorsun:)

cnm bu link açılmıyor ve 125 ml diye bulamıyorum netten nasıl ulaşacağım

e bebekten baktım şimdik 29,9 olan bir tane var orta akış yazıyor o mu acaba dediğin cicim

bu arada cevabın için ayrıca teşekkür ederim

cam alacaktım ben ama bunu acayip tavsiye eden var diye fikrim değişti

Son düzenleme:
ayyy canım gözün aydın Allahım güzel yazılar yazsın yakışıklı oğluna ...yazdıklarını okurken sanki masal anlatıyormuşsun gibi geldi ne güzel maşallah delikanlımıza ne güzel acısız sızısız geçirmişsin doğumuda darısı bizimde başımıza inşallah...ama yazdıklarını okurken gözlerim doldu resmen bizde o günleri görürüz inşallah

canım ya sanada oğluşunla güzel ömürler nasip etsin allahım her ikinizide okuyunca kendimi çok farklı hissettim ya malum bizlerinde zamanı azaldı ya meleklerinizle neler yapıyosunuz diye merak ediyoruz doğal olarak

slm kızlar biz geldikk :)))))) bu gün ilkkez nts girdik çok tuaf bir duygu yaaa melegimin kalp atışları gümbür gümbürr geliyordu maşallah sübhanallah45 dakaka falan sürdü sonra doktorumuzla görüştük kızımı gördüm melegim benim 2kilo21 grm olmuş maşallah gelişimi gayet ii dedi ümit beyy 5 tane resim verdi bana diyorki topige koy resimleri benim sana güzel güzel resimler verdigimi söyle diyorrr :))))))))ama maşallah melegim çok güzelleşmiş bu arada ters dönmük kafası tam gögüslerimin arasında ayakları sol tarafımda poposuda rahim üzerinde baskı yapıyor zilli hala sancım var ümit bey bol bol dinlaen dedi birde 15 gün içinde sakın dogurma diyor biraz daha dişini sık dedi:)))))) 34 haftayı en azından geçmem gerekmiş yoksa bebek küveze girer dedi ay allahım korusunn inş 37 kadar dayanır bu zilli gelirkende diger eksiklerimizi aldık ne olur ne olmaz belki erken falan gelir diee biz tetbirli olalımda kızlar çok sancım var belim acayip agrıyorr fazla duramıyorm hepinizi çok öptüm yaradana emanetsinizzbu arada acılma olmamış o günden sonra çok şükürr

maşallah kızımıza annesi aman canım kendine dikkat et fazla hareket etme de küçük hanım vakitlice gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…