• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

evett merveee az kaldııı:))
bence aynı gün yapıcas seninle bak görürsün hatta funda sen ben :))

ay kısmet ya kuşum sen normal mi istiyorsun sezaruen mi eğer szaryen istiyorsan bende önce alınması lazım seninkinin aynı güne denk gelmemiz zor şekercim ben sen ben funda olarak sıralanacağız tabi minikler bi sürpriz yapmazsa

yok tatlım epidural sezeryan olacak die konuştuk 11 aralık die karar aldım ama dediki doktorum ayın 9n da kontrol ederiz durabilecek durumdaysa 1-2 gün daha bekleriz..ne kadar çok kaldı o kadar ii dedi..o zaman neden olmasın aynı gün:))
tanem de çok hareketli canı bizim kızlara uymak ister kocaman kız olmuş olacak o da:))

pelin ve bılgeciiim siz uzun bır yola ıkı kısı cıktınız artık yola uc kısı devam edeceksınız omrunuzun sonuna kadar bu yol arkadaslarınızdan ayrılmayın insallah kaan ve emek bebekle mutlu saglıklı huzurlu nıce yıllar gecırın darısı bızım basımıza tabıııkı anlatın artık bızım merakımız daha cok arttı neler yapıyorsunuz nasıl gıdıyo hastanede rahat edebıldınızmı sancınız oldumu ayyyy yerım onları nasıl guzel kokarlar miiiissss gıbıııı bızım yerımızede koklayın

[table="head"]:nazar:|*KK Nick*|*Miniğin İsmi*|Miniğin Doğum Tarihi*|*Miniğin Doğum Saati* |*Miniğin Doğum Kilosu*|*Miniğin Boyu*|*Minik Neler Yapıyor*|*Annecikten tavsiyeler*|*Minik Kaç Günlük Oldu*|

01|Haymatlos|Emek:nazar:|18.Kasım.10| ?|3.495 gr| ?|?|?|
02|Pelly1|Kaan:nazar: |18.Kasım.10| ?|3.440 gr|48 cm|?|?|
[/table]

Son düzenleme:
Şimdi benim bebeğim normal satımdan tam 10 gün önce alınmış olacak o zaman seninki daha erken alınmış olmayacak mı 10 günden daha fazla önce almış olacaklar yani ölemi..Tanem konusunda haklısın zilli beklemeyebilir

Kızlar yaklaşık 1,5 saat önce Pelinle konuşuyorduk kaan'ın facede resmi var bakmanızı tavsiye ederim aynı bizim için açılan özel gruptaki usg fotosundaki aynı surat maaşallah..

Bu arada Pelin konuşmamızın ortasında ayrılmak zorunda kaldı ellerinden geldiği kadar yardımcı olurlar ama artık sürekli bizimle olmak zor gibi onlar için bakın biz konuşurken Kaan sinyal verdi mesela ıngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa diye eheheheheheh

Şimdi benim bebeğim normal satımdan tam 10 gün önce alınmış olacak o zaman seninki daha erken alınmış olmayacak mı 10 günden daha fazla önce almış olacaklar yani ölemi..Tanem konusunda haklısın zilli beklemeyebilir

ya yazıorum yazıorum gitmioooo:((
canım biz sizden 5 gün büyüğüz aynı gün doğum yaparsak daha geç alınmış olcak DERİN..mesela 13 nde alınırsa 39+2 de gelmiş olur..
o yüzden aynı zaman doğum yapma ihtimalimiz çok çünkü aramızda çok gün farkı yok:))

bu arada bilge giremedi tekrar EMEK durmuor heralde:)

quality;
evet cnm benimkide en erken 25 kasım demişti o zaman 38+6 oluyoruz. bebeğin immun sisteminin gelişmesi son günlerde tamamlanıyormuş. anneden antikorlar son zamanlarda tam geçiyormuş bebeğin bağışıklığı için ne kadar geç okadar iyi dedi. bende şaka takılıyorum evde peline sorayımda ne yaptıysa bende yapayım benimde suyum filan gelsin perşembeye daha çok var diyorum:)) belki göğüs masajı ve hurmanın etkisi olmuştur. ama pelinde zaten rahim toplanması gibi ağrılar oluyomuş.bende tık yok. ama artık ağırlaşmanın ne demek olduğunu anlıyorum eskisi kadara hareketli değilim. hemen rahim ağzında sancı oluyor.

merve haklısın cnm yeni annelerimiz şimdi günlerinin büyük vaktini bebişleriyle ilgilenerek yada dinlenmeye çalışarak geçirecekler. arada senden iyi haberlerini alırız o bize yeter.belki bir süre sonra başka bir topikte buluşuruz:) yada bebişlerle yaşama alışınca geri döneriz:) eşime de diyorum biz neler paylaştık burda diye. yok transfer tarihi,yok tahlil,yok belirtiler,kalp atışı, 2li test,3lü test..... bu günleride gördük ya çok şükür.inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alıcaz bebişlerimizi:)

Son düzenleme:
Kızlar herkese selam. Biz 3 saat önce eve geldik :) Oğlum bize ciddi bir sürpriz yaptı. Hala ne olduğunun farkında değil gibiyim. Karşısına geçip seyrediyoruz babasıyla ve doyamıyoruz. Gerçek bir mucize. Bu topikteki tüm arkadaşlarım, hepiniz çok yakın zamanda bu duyguyu tadacaksınız ve ben bunun için çok mutluyum. Merve'nin topiği açtığı gün hem çok yakın hem çok uzak geliyor bana. O kadar güzel şeyler paylaştık, ne güzel bir arkadaşlık paylaşıyoruz.. Hepinizin tebrik mesajlarını, halaylarınızı gözlerim dolarak okudum. Kaan doğduğundan beri ilk defa ağladım. İyi ki varsınız...

Funda'cım üşenmeyip hastaneye gönderdiğin telgrafla ayrıca duygulandım. Çok incesin, çok teşekkürler..
Merve'cim aradığında ben açamadım, eşimle konuştunuz. Araman çok hoşuma gitti, o kadar sevindim ki, sonrasında hep Kaan'la ilgilendim, seni geri arayamadım, kusura bakma.

Ve hikayemize gelince...
Biliyorsunuz Pazar günü kan ve idrar testi yaptırmıştım ve idrar yolunda enfeksiyon çıkmıştı. Monurol diye bir ilaç almıştım. Pazartesi de doktoruma gittiğimizde nst ve ultrasonda herşey normaldi. Yalancı sancılar bende 24. haftadan beri vardı. Rahim doğuma hazırlandığı için olması gereken kasılmalar. Onları ciddiye almadım. Sadece sıklığını takip ediyordum. Neyse geçen haftadan beri günde 3-4 defa adet sancısı şeklinde ağrılar da başlamıştı. Doktorum Çarşamba ve Cuma günü doğum yapacağım hastanede nst'ye girmemi istedi. Çarşamba günü gittik. Kaan'ın kalp atışları normaldi, ağrım yoktu. Yani doğum belirtisi yoktu. Bu arada ben 1 haftadır meme masajına ve hurma yemeye başlamıştım. Perşembe günü bütün gün evdeydik. TV karşısında yattım hep. Akşamüstü saat 18h00 civarı tuvalete kalktım. Klozetteyken bir anda sanki bir tıpa açıldı ve kontrol edemediğim bir şekilde su gelmeye başladı. İşemekten çok farklı, kesinlikle tutamıyorsunuz. Kimilerinde sızıntı gibi de olurmuş, bende akar su şeklindeydi :) Bir ara durduğunda hemen eşime suyumun geldiğini haber verdim ve doktorumu aramasını istedim. Annem de, eşim de şaşkın bir şekilde evde koşuşturmaya başladılar, bense klozetten kalkamıyordum :)
Doktorum hemen hastaneye gitmemi, muayene olmamı ve onu aramamı istedi. Ben hemen çabuk bir duş aldım, giyindim ve evden çıktık. Hastaneye vardığımızda suyum gelmeye devam ediyordu. Yolda adet sancısı gibi sancılar başladı. Nöbetçi doktor elle muayene etti, 2 cm açılma olduğunu, bebeğin makat geldiğini söyledi. Ultrasonda kalp atışlarını gösterdi. Hemen doktoruma haber verdik, o da yola çıktı. Odamıza çıktık, bana NST bağladılar. Kaan'ın kalp atışları iyiydi, benim 7-8 dk arayla sancılarım geliyordu. Sancı geldiğinde aynı adet sancısı gibi ama daha şiddetlisi. 30-40 sn sürüyor, burundan derin nefes alıp ağızdan vermek rahatlatıyor. Ben saat 2 gibi yemek yemiş, 4 gibi de meyve suyu içmiştim. O yüzden anestezi uzmanı 1-2 saat daha beklemek istedi. Doktorum geldiğinde saat 19h30 idi. Son olarak sıvı aldığım için daha fazla beklememize gerek yok dedi. 20h00'de ameliyathaneye indik. Çok çabuk uyudum. 20h30'da Kaan doğmuş, ben odaya çıktığımda saat 22h00 idi. Çabuk ayıldım, asansörde ayıktım. Odaya gelir gelmez hemşire Kaan'ı getirdi ve oğlum hemen emmeye başladı :) :nazar: :nazar: :nazar:

pelinn sabah sabah ağlattın beni. maşallah ne kadar güzel yaşamışsın herşeyi. hemen emmeside çok güzel. rabbim bir ömür mutluluğuğunuzu daim etsin. darısı sırasıyla bizlere inşallah.

günaydın güzel anneler ve onların güzel yavruları,
negüzel artık sırayla doğum haberlerini konuşuyor ve sıramızı bekliyoruz çok şükür. hayırlısıyla sıra esrada:))
ağrılar herkeste sırayla başlamış. bu beni birnevi rahatlattı diyebilirim. dün alışverişteydik bebişime çok cici şeyler aldım. hemen hemen herşeyi hazır gibi. sadece yıkayıp ütülemek için anneannemizin hacdan dönmesi kaldı. bu arada çok yorulmuşum ve dünden beri ağrılarım var. ve çok sık idrara sıkışıyorum. erken doğurcam diye ödüm kopuyor. şimdiye kadar çok hafifdim hareketlerim hiç kısıtlı değildi. birkaç gündür ağırlaştım sanki. uzun bir tatilden sonra yarınki iş günü nasıl olacak şimdiden onu düşünüyorum. 37.haftaya kadar nasıl çalışıcam allah hepimizin yardımcısı olsun...

OFFF yaaaaaaa, dün bütün gün canım sıkıldı, ama kimsecikler yoktu... Akşam olunca herkes gelmiş:)))))))))))))))) Akşam da kimse yok diye ben girmedim:((((

Taze anneler HOŞGELDİNİZ :))

Bilge, girememişsin yeniden, Emek durmadı sanırım:))
Pelin inanamamakta çok haklısınız.. Ben hala odasına girdiğimde eve bir bebek mi gelecek havalarındayım:) sanki bizim değil o eşyalar, biri getirdi koydu:))))

EZGİCİİM, valla Tanem inşallah bekler zamanını... Ama çok ağrım oluyor benim.. sanki durmayacak dr amcamızın verdiği tarihe kadar... Hayırlısı olsun bakalım... Sağlıkla gelsin bebeklerimizin hepsi:))

Kızlar tünaydın... Güzel mesajlarınız, dilekleriniz, tebrikleriniz ve dualarınız için tekrar tekrar teşekkürler. Günler çok hızlı geçiyor. Şu an EASY sistemini uygulamaya çalışıyorum. Yani Eat (Yedir), Activity (Aktivite), Sleep (uyut), Your time (senin zamanın). Kaan 3 kg üzeri doğduğu için 3 saat arayla beslenmesi yeterli oluyor. Her memeden 20'şer dk emmesini sağlamaya çalışıyorum. Sonra gaz çıkarma ve alt temizliği yani aktivite zamanımız. Şimdilik gündüzleri hemen uykuya dalıyor, 1,5-2 saat arası uyuması ile toplamda 3 saatlik EASY döngüsü tamamlanıyor. Yenidoğanlarda bu sıra biraz şaşabiliyor. mesela Kaan'ın randımanlı emmesi için önce iyice uyanması gerekebiliyor. O zaman önce altını açıp uyandırıyorum, sonra emziriyr, ardından gaz ve uyku şeklinde devam ediyoruz. Allah nazardan korusun şimdilik çok sıkıntımız yok. Zaten ilk günler daha kolay geçermiş. Gaz, kolik gibi sorunlar ilerki günlerde çıkabilir. Sürekli maşallah deyip, dua ediyorum. Geceleri bu düzen iyice şaşıyor çünkü Kaan tek başına uyumak istemiyor ve emdikten sonra yatmayı reddediyor. Ancak göğsümde yatırarak uyutabiliyorum. Bazen de memeyi emzik gibi kullanıyor. Aç olmasa da emmek istiyor. Annesini özlediğinden ve yeni dünyaya alışırken böyle yapabilirlermiş.

Bana gelince, doktorum sağolsun sezaryen çok başarılı geçti. Dikişlerim tamamen estetik (yapıştırma şeklinde) ve Salı günü bantları alacak. Ayıldığım andan itiabren hiç ağrım, sancım olmadı. Ağrı kesici veya ağrı pompası kullanmadım. Sezaryene girerken ben sonda takılmasını istemedim. Lavman da yapmadılar. Ancak ameliyat sırasında sondayı yinede takmışlar. İyi ki de takılmış. Sakın çekinmeyin. Ben 22h00'de çıktım odaya, gece 4'te ayağa kalktım. Sondayı da o zaman çıkardılar. Yoksa kalkıp tuvalete gidemezdim. Çıkarırlarken hafif bir yanma hissettim sadece. Kanama olması çok normal. Sonda ile alakası yok. İlk 2-3 gün bayağı kanama oluyor. Sürekli ped takılı. Bende hala biraz devam ediyor. İlk yürütme sonrası saat başı kalkıp yürüdüm. Arada yatmadım, oturdum. Tek sıkıntı gaz çıkarana kadar. O yüzden bol bol yürümek gerekiyor. Ancak Cuma günü gaz çıkarabildim. Sonrası daha da rahatladı. Narkoz için kollarımı bağladıklarından omuzlarım ve kollarım ağrıdı. Gaz yüzünden de sırtım ve göğsüm. Onun için antienflamatuvar iğne yaptılar. Şıp diye geçti. Ameliyat sonrası antibiyotik verdiler. Dün öğleden sonra taburcu olduk. Bir tek yan yatamıyordum, dün gece onu da başardım. İlk gün Kaan'ı kendim kucağıma alamamak zoruma gitmişti. Belki de o yüzden hemen ayağa kalktım. şimdi sadece eğildiğimde biraz belim ağrıyor, özellikle altını değiştirirken. Ama Kaan'ı kendim kucağıma almak, onunla evde dolaşmak, gazını çıkarmak, yerine yatırmak için herşeye değer.

aferinnn Kaan a ..maşallahh..hep böyle sakin olsun..pelincim bu yoğunluk ve şaşkınlıkta bile girip anlattığın için teşekkürler..
ben bi soru daha sorabilir miyim sen uygun olduğunda cevaplarsan sevinirim..
sence gecelik mi pijamamı daha mantıklı hastanede kanama falan olurken ya da sonda takılıyken???

Merhaba kızlar kaan bebek ve emek bebeğe bol bol öpücükler eve geldim sonunda hep annemlere kaldım baya zor geçiyor gece uyku yok hep dolanıyorum daha birton iş var bakalım bu hafta her işi bitirmeye çalışıcam mervecim ayrıca hayırsız değilim imkanoldukça bakıyorum

:)) Pelin yazdıkların çooook heyecan vericiiiiiiiii:)))) Sabırsızlanmaya başladım ben yawf:) Şu son günlerimiz çabucak geçse... İki hayal gerçek oldu.. Emek ve Kaan... Sırada gerçek olacak daha çok meleğimiz var.. ve eminim bütün arkadaşlar heyecanlanıyor sizlerin maceralarını okumak için:))))

Allah nazarlardan saklasın:)

pelincim bilgecim ikinizinde gozu aydin cok duygulandim ya allahim bidemi yasicaz bunlari sana cok sukur rabbim allahim mleklerinizi sizlere bagislasin omur boyu hsaglikla huzurla buyusunler insallahhhhhhh..............
KIZLAR BIZDE IYIYIZ COK SUKUR TEK SORUN BENIM LAPTOP BOZULDU SUANDA KAYNANAMLARDAN YAZIYORUM TAMDA ZAMANININ BULDU BOZULUCAK OYLE COK DERTLESMEYE IHTIYACIM VARKI NEYSE HEPINIZI COK OPTUM ALLAHA MANET OLUN HEPINIZ

Back