Merhaba Kızlar;
Bu foruma ilk günlerinden katılmama rağmen pek devam edemedim. 2 aydır hastanede erken doğum riski yüzünden yattım.34 haftada yani gecen persembe kızımı sezeryanla dünyaya getirdim.eşim, ailem ve dostlarım bana bu süreçte cok yrdımcım vedestekcim oldu.ama bana en cok güç veren onun küçük kalp atışlarını her gün nst den duymaktı.bunun için Rabbime hep şükrettim.kızım ş,mdi küvezde ama durumu Allah a şükür ii ye gidiyor bu gün ilk defa gördüm güzel meleği mi.bu anlatılmaz bi duygu Allahım inşallah kucağıma alıp evimizede geliriz saglıklı sıhatli insallah.gene yazıcam şimdilik sizi ve meleklerinizi öpüyorum.tüm anne ve bebeklerine hep dua ediyorum.görüşmek üzere.dualarınızı eksik etmeyin ne olur.
ay ezgi benim kafa tersten hesap yapıyor walla sorryya yazıorum yazıorum gitmioooo(
canım biz sizden 5 gün büyüğüz aynı gün doğum yaparsak daha geç alınmış olcak DERİN..mesela 13 nde alınırsa 39+2 de gelmiş olur..
o yüzden aynı zaman doğum yapma ihtimalimiz çok çünkü aramızda çok gün farkı yok:))
bu arada bilge giremedi tekrar EMEK durmuor heralde:)
esra son zamanların ya ağırlaşman çok normal artık e şurda ne kaldı ki ay düşündükçe ben bile heyecanlanyıorum yaquality;
evet cnm benimkide en erken 25 kasım demişti o zaman 38+6 oluyoruz. bebeğin immun sisteminin gelişmesi son günlerde tamamlanıyormuş. anneden antikorlar son zamanlarda tam geçiyormuş bebeğin bağışıklığı için ne kadar geç okadar iyi dedi. bende şaka takılıyorum evde peline sorayımda ne yaptıysa bende yapayım benimde suyum filan gelsin perşembeye daha çok var diyorum:)) belki göğüs masajı ve hurmanın etkisi olmuştur. ama pelinde zaten rahim toplanması gibi ağrılar oluyomuş.bende tık yok. ama artık ağırlaşmanın ne demek olduğunu anlıyorum eskisi kadara hareketli değilim. hemen rahim ağzında sancı oluyor.
merve haklısın cnm yeni annelerimiz şimdi günlerinin büyük vaktini bebişleriyle ilgilenerek yada dinlenmeye çalışarak geçirecekler. arada senden iyi haberlerini alırız o bize yeter.belki bir süre sonra başka bir topikte buluşuruz:) yada bebişlerle yaşama alışınca geri döneriz:) eşime de diyorum biz neler paylaştık burda diye. yok transfer tarihi,yok tahlil,yok belirtiler,kalp atışı, 2li test,3lü test..... bu günleride gördük ya çok şükür.inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alıcaz bebişlerimizi:)
ay nalan gerçekten ya bu kadar uzun ara verince çok fena bir durum olsa gerek kolay değil yani birde senin 5 haftaya yakın var baksana Allah kolaylık versingünaydın güzel anneler ve onların güzel yavruları,
negüzel artık sırayla doğum haberlerini konuşuyor ve sıramızı bekliyoruz çok şükür. hayırlısıyla sıra esrada:))
ağrılar herkeste sırayla başlamış. bu beni birnevi rahatlattı diyebilirim. dün alışverişteydik bebişime çok cici şeyler aldım. hemen hemen herşeyi hazır gibi. sadece yıkayıp ütülemek için anneannemizin hacdan dönmesi kaldı. bu arada çok yorulmuşum ve dünden beri ağrılarım var. ve çok sık idrara sıkışıyorum. erken doğurcam diye ödüm kopuyor. şimdiye kadar çok hafifdim hareketlerim hiç kısıtlı değildi. birkaç gündür ağırlaştım sanki. uzun bir tatilden sonra yarınki iş günü nasıl olacak şimdiden onu düşünüyorum. 37.haftaya kadar nasıl çalışıcam allah hepimizin yardımcısı olsun...
Pelin senin o minik oğlunun YERİMMMMMMMMMMMM kuzum yaaa ay uyması yemesi bezlenmesi şaka gibi ya kesin şaka gibi o deli gibi tekme atan yaramaz oğlan dünyaya geldide meme emiyor uyuyor maaşallah annesi inşallah böyle sorunsuz geçer hep canım yaaaa kokla benim için o CENNETTEN GELENİ......Kızlar tünaydın... Güzel mesajlarınız, dilekleriniz, tebrikleriniz ve dualarınız için tekrar tekrar teşekkürler. Günler çok hızlı geçiyor. Şu an EASY sistemini uygulamaya çalışıyorum. Yani Eat (Yedir), Activity (Aktivite), Sleep (uyut), Your time (senin zamanın). Kaan 3 kg üzeri doğduğu için 3 saat arayla beslenmesi yeterli oluyor. Her memeden 20'şer dk emmesini sağlamaya çalışıyorum. Sonra gaz çıkarma ve alt temizliği yani aktivite zamanımız. Şimdilik gündüzleri hemen uykuya dalıyor, 1,5-2 saat arası uyuması ile toplamda 3 saatlik EASY döngüsü tamamlanıyor. Yenidoğanlarda bu sıra biraz şaşabiliyor. mesela Kaan'ın randımanlı emmesi için önce iyice uyanması gerekebiliyor. O zaman önce altını açıp uyandırıyorum, sonra emziriyr, ardından gaz ve uyku şeklinde devam ediyoruz. Allah nazardan korusun şimdilik çok sıkıntımız yok. Zaten ilk günler daha kolay geçermiş. Gaz, kolik gibi sorunlar ilerki günlerde çıkabilir. Sürekli maşallah deyip, dua ediyorum. Geceleri bu düzen iyice şaşıyor çünkü Kaan tek başına uyumak istemiyor ve emdikten sonra yatmayı reddediyor. Ancak göğsümde yatırarak uyutabiliyorum. Bazen de memeyi emzik gibi kullanıyor. Aç olmasa da emmek istiyor. Annesini özlediğinden ve yeni dünyaya alışırken böyle yapabilirlermiş.
Bana gelince, doktorum sağolsun sezaryen çok başarılı geçti. Dikişlerim tamamen estetik (yapıştırma şeklinde) ve Salı günü bantları alacak. Ayıldığım andan itiabren hiç ağrım, sancım olmadı. Ağrı kesici veya ağrı pompası kullanmadım. Sezaryene girerken ben sonda takılmasını istemedim. Lavman da yapmadılar. Ancak ameliyat sırasında sondayı yinede takmışlar. İyi ki de takılmış. Sakın çekinmeyin. Ben 22h00'de çıktım odaya, gece 4'te ayağa kalktım. Sondayı da o zaman çıkardılar. Yoksa kalkıp tuvalete gidemezdim. Çıkarırlarken hafif bir yanma hissettim sadece. Kanama olması çok normal. Sonda ile alakası yok. İlk 2-3 gün bayağı kanama oluyor. Sürekli ped takılı. Bende hala biraz devam ediyor. İlk yürütme sonrası saat başı kalkıp yürüdüm. Arada yatmadım, oturdum. Tek sıkıntı gaz çıkarana kadar. O yüzden bol bol yürümek gerekiyor. Ancak Cuma günü gaz çıkarabildim. Sonrası daha da rahatladı. Narkoz için kollarımı bağladıklarından omuzlarım ve kollarım ağrıdı. Gaz yüzünden de sırtım ve göğsüm. Onun için antienflamatuvar iğne yaptılar. Şıp diye geçti. Ameliyat sonrası antibiyotik verdiler. Dün öğleden sonra taburcu olduk. Bir tek yan yatamıyordum, dün gece onu da başardım. İlk gün Kaan'ı kendim kucağıma alamamak zoruma gitmişti. Belki de o yüzden hemen ayağa kalktım. şimdi sadece eğildiğimde biraz belim ağrıyor, özellikle altını değiştirirken. Ama Kaan'ı kendim kucağıma almak, onunla evde dolaşmak, gazını çıkarmak, yerine yatırmak için herşeye değer.
Canım iletişim sadece netle olmuyor ya o açıdan dedim tel denen bişey var merak ettik herhalde aradım geçen gün açmadın.....Merhaba kızlar kaan bebek ve emek bebeğe bol bol öpücükler eve geldim sonunda hep annemlere kaldım baya zor geçiyor gece uyku yok hep dolanıyorum daha birton iş var bakalım bu hafta her işi bitirmeye çalışıcam mervecim ayrıca hayırsız değilim imkanoldukça bakıyorum
Nagihancığım ne oldu bebişin suyu ile ilgili bir sıkıntı yoktur inşallah neden dertleşmeye ihtiyacın var merak ettim seni şimdi sen sıkma canını meleğine kavuşacağın anı düşünpelincim bilgecim ikinizinde gozu aydin cok duygulandim ya allahim bidemi yasicaz bunlari sana cok sukur rabbim allahim mleklerinizi sizlere bagislasin omur boyu hsaglikla huzurla buyusunler insallahhhhhhh..............
KIZLAR BIZDE IYIYIZ COK SUKUR TEK SORUN BENIM LAPTOP BOZULDU SUANDA KAYNANAMLARDAN YAZIYORUM TAMDA ZAMANININ BULDU BOZULUCAK OYLE COK DERTLESMEYE IHTIYACIM VARKI NEYSE HEPINIZI COK OPTUM ALLAHA MANET OLUN HEPINIZ
Merhaba Kızlar;
Bu foruma ilk günlerinden katılmama rağmen pek devam edemedim. 2 aydır hastanede erken doğum riski yüzünden yattım.34 haftada yani gecen persembe kızımı sezeryanla dünyaya getirdim.eşim, ailem ve dostlarım bana bu süreçte cok yrdımcım vedestekcim oldu.ama bana en cok güç veren onun küçük kalp atışlarını her gün nst den duymaktı.bunun için Rabbime hep şükrettim.kızım ş,mdi küvezde ama durumu Allah a şükür ii ye gidiyor bu gün ilk defa gördüm güzel meleği mi.bu anlatılmaz bi duygu Allahım inşallah kucağıma alıp evimizede geliriz saglıklı sıhatli insallah.gene yazıcam şimdilik sizi ve meleklerinizi öpüyorum.tüm anne ve bebeklerine hep dua ediyorum.görüşmek üzere.dualarınızı eksik etmeyin ne olur.
[table="head"]|*KK Nick*|*Miniğin İsmi*|Miniğin Doğum Tarihi*|*Miniğin Doğum Saati* |*Miniğin Doğum Kilosu*|*Miniğin Boyu*|*Minik Neler Yapıyor*|*Annecikten tavsiyeler*|*Minik Kaç Günlük Oldu*|
01|Haymatlos|Emek|18.Kasım.10| ?|3.495 gr| ?|?|?|
02|Pelly1|Kaan|18.Kasım.10| ?|3.440 gr|48 cm|?|?|
[/table]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?