2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Ohhh iyi oldu sana ağlaaaa:))))) aksın makyajın... ben dün ağladım, yetmemiş gibi şimdide ağlattın.. oh olsun işte:))))

slm kzılar bu gün gittik dr.a kızım hala tombişliğini koruyor:) 2005gr. boyunu tam ölçmedi ama 40-45cm arası gibi dedi. kafamız hala büyük gövdeye göre. heralde birdahaki kontrolde değişir. bu arada ben 97 kiloyum.1 kilo vermişim demekki eksikleri tamamlıcam diye koşturmaktan. bebeğim dönmüş artık başı aşağıda ayaklarıyla kaburgalarımı tepiyor. zaten dün gece bişi oldu bu kıza hiç durmadı ne tarafa hareket ettiğinide anlamadım meğerse dönüyormuş.
kışa karşı ben c&a dan kar tulumu gibi olan kalın içi polarlı tulumlardan aldım.nerdeyse aynısı mothercaredada vardı ama 2 katı fiyata. onların ev için olanı da var bugün gördüm ama gerek görmedim oda ısısı 18 derece olsun diyolarya ve öe kat kat gidiermemek gerekiyor diye aadece dışarı çıkarken üşütmesin diye aldım. birde bol bol şu kadife gibi yumuşacık olan patikli tulumlardan aldım banyodan sonra gece yatırırken sıcak tutar diye.
bizde odamızı polisan elegans su bazlı boya ile boyadık. alttaki boya sarıydı.astar filan çekmeden direk 2 kat sürüldü. ve ilk gün bile kokmadı.
bilgecim aynı bende senin gibiyim evde de öleyim dışarı çıkıncada 10 dk da bir benim wc ye gitmem lazım diorum.gidiyorum 2 damla ama sanırsınki dakikalarca çıkmıcam:)) bende oturduğum yerden kalkamıyorum bazen eğer arkama yaslandıysam:)

kızlar birde bu gün polar sabahlık gördüm soğuk kış gecelerinde emzirme için kalkınca çok işimize yarar ben renklerini beğenmedim ama bakıcam başka yerlerde görürsem alıcam.

oyyyyyyyyyyyyyyyyyyy kuzum yaaa
yerim ben onu ben byılıyorum bu tonti bebeklere demek kiloyu geçen bir bebiş var topiğimizde heheheheyyttt topiğin tontisi geliyor
canım bende neredeyse bebeğimin %60 cicisini c&a dan aldım özellikle confidence tekstil olması ve boyar maddelerinin kanserojen olmaması ilgimi çekti ayrıca aziz bebede ii free nikel çıt çıt kullanıyorlar mother care e her gittiğimde bakıp bakıp çıkıyorum yani o kadar tantana ve para dökeürün kalitesine ait en ufak bir ibare bile olmasın sorunca adam gib cvp alama vs vs.....
demek bebiş döndü desene bakalım öle kalıcak mı minik kız
kızlar birde bu gün polar sabahlık gördüm soğuk kış gecelerinde emzirme için kalkınca çok işimize yarar ben renklerini beğenmedim ama bakıcam başka yerlerde görürsem alıcam.
esra bende baktım komda vardı polar sabahlık böle çok kalın değil güzel birde pentiden vardı güzeller oralarada bir bak istersen

tatlim oncelikle ben de sezeryan olacagim diye konuya gireyim:) korkuyorum normalinden ama dunyanin her yerinde zorunluluk yoksa sezeryan yasak aslinda. ve turkiyede serbest olduguna herkesin sezeryan tercih ettigine burdaki doktorumu inandiramadim:) bana diyorki mumkun dahilinde degil oyle bir sey sen yanlis biliyorsun. yemin ettim sonunda kaydirigubbakcemile3 da kafasi karisti acaba inansam mi die:)
neyse cok korktugum ve tup bebek oldugu icin kabul etti sezeryani sadece senin gb asiri korkanlarda kabul ediyorum zorunluluk bu da bir nevi dedi. korkarak 9 ay gecmez die.oysaki gecen hamileligimdeki jinekologum kesinlikle hayir kabul edersem sirf korkuyorsun die basim belaya girer demisti.
bu kadar sezeryan yanlisiyken yine de kisitlanmali turkiyede diyorum cunku doktorlar su istimal ediyor islerine geliyor randevulu dogum yoksa normal dogum icin saatlerce hastanede kalicaklar. sirf doktorlarin bu tavri nedeniyle kisitlanmali bence ama kadin cok korkuyorsa bu da bir zorunluluk gorulmeli, illa normal die niye korkutsunlarki cok korkan kadini di mi:) ben sans eseri bu doktora denk geldim yoksa korkuyorsun falan demeden hayior diyorlar sezeryana iste asil karsi durdugum bu, cok korkmak bir zorunluluk bence.

Son düzenleme:
cnm benim dr.umda bu gün uzun uzun konuştu sezeryan ve normal doğum hakkında. kendisi normal doğum yanlısıymış. ben mesela epizyoyu sordum gerekmedikçe yapmam beklerim dedi. beklemek istemeyen dr.lar herkesi kesiyor dedi. sui sancı bile vermek taraftarı değilmiş normal ve doğal şekilde saatlerce açılmanın beklenmesi taraftarıymış.bende iyice korktum dedim bu adam beni 10-12 saat sancı içinde çektirir:)) aslında bizim ülkemizdede sezeryan okadarda legal değil. dr.unuz size ok diyor ama sgk ya giden raporda bebek için bir bahane mutlaka yazılıyor. en azından a sınıfı hastanelerde bu yapılıyor belki onlar daha çok denetleniyodur bu konuda bilemem. ben sıklıkla makat geliş yazıldığına şahit oluyordum. ama ufak sgk anlaşmalı hastanelerde sezeryan için 2 farklı fiyat veryolarmış zorunlu olursa şu kadar,isteğe bağlı olursa şu kadar diye. ne kadar yasal olarak yasaklasar bile bir kılıf mutlaka bulunur. dr.un elinde olan bişi. öle çok fazla kayıt kuyut ta gönderilmiyor sgk ya. benim dr. her nekadar aksini iddia etsede ben yurtdışındada sezeryan oranın arttığını okumuştum. bana diyoki yabancı uyruklu hastalarım var geçenlerde birini sezeryana almak zorunda kaldım 2 gün ağladı diyo. başka bir hastasıda 4350gr bebeği normal doğurmuş hemde epidural bile istemeden 16 saat sancı çekerek. diyoki bizim kadınlarımızı bu konuda eğitmeliyiz. dedim ben eğitimliyim,bu konuda ana çocuk sağlık merkezlerinde eğitim de verdim. ama ben korkuyorum,istemiyorum o süreci yaşamak. epizyotomiden de korkuyorum,ilerde oluşabilecek vajinal genişlemedende korkuyorum,hemoroid yada fissürden korkuyorum,ıkınamamaktan bebeğimi sıkıntıya sokmaktan da korkuyorum oda kurban bayramından sonra alabiliriz dedi. bide benle dalga geçti senin gibi korkak ve pinpirik annelerin bebekleri hep geç gelir diye:)) dedim zaten normal doğum için bence anne kendini psikolojik ve bedenen kendini hazırlamalı ama ben başından beri tüp bebek diye sezeryan oluruma hazırlandım.öle tüp bebekmiş filan adamın umrunda değil. valla tüp bebek yasasıyla zaten yüreğimi oynattılar. tam benim opu günümde çıktı yasa. 12 yumurtam döllendi,1 tanesini koydular. inşallah bu saçma konuları bırakıp gerçek sorunlarla ilgilenmeye başlarlar biran önce. prematüre doğan bebekler için sgk anlaşması ayarlasınlar,özel hastanelerde sgk geçmiyor.devlet hastanelerinde bebekler ölüyor enfeksiyonlardan bunlarla ilgilensinler.herşey çok mükemmelmiş gibi sıra doğallığa gelmiş gibi,sanki zaten sezeryandan prim almıyormuş gibi bu konuyada takmasınlar.

Günaydın anneler:)))))) havalar soğudu iyice montumu sabah giydim ayyy çok komik oldu ama olsun dedim evden çıktım:))))))))

Esracım Polar sabahlık Marks&Spencerda var.. Ben oradan aldım bir tane... Çok da beğenerek aldım... Mor pijama takımı almıştım, ona kombinledim ve kısa mor, kapşonu var bi de.. Çok şık.. Giy sokağa çık, o kadar yanii:)

günaydın kızlar..
polar sabahlık bende istiyorum.. ama henüz gönlüme göre bişiy bulamadım.
şebnemcim ben montlarımı giymeye cesaret bile edemedim daha.. kalın hırkalarım onları giyiyorum.. ama artık ısıtmıyo.. eminim benim montlarında önü kapanmaz.. ne yapcez bilmiim.

Günaydın :)))) Ankara inanılmaz soğuk kızlar... Evin içi de soğudu bir anda... Düşünün ki geceler nasıl soğuk geçiyor.. vallahi evde parmak uçlarım üşümeye başladı... Hatırlıyorum da geçen yıl ben kasım ayında ev değiştirdiğimde hava sıcacıktı... kasım ilk hafta taşındım, ve kombi falan yakmadık, evi yerleştirirken penye bodylerle dolaştım evde... Bu sene ciddi anlamda erken soğudu hava... Allah kolaylık versin vallahi, bu yıl yakıt maliyetleri artacak sanırım...

evet canım bende bilirim ankara soğunu ben ankaralıyım annem kırıkkaleli memleketlerim ayazları ile meşurdur:))))))))))

Ülkemizde çoğu şeyin suistimal edildiği gibi bu sezaryendeki zorunluluk durumu doktorlar tarafında da suistimal ediliyor..Dediğiniz gibi bir çok doktor bir hasta başında 7-8 saat beklemek ilgilenmek istemiyor doğal olarakta sgk'ya yazıyor bir bahane yapıyor sezaryeni..Bende şunu anlamıyorum benim daha az acı çekebileceğim bir yöntem varsa yada kendimi daha iyi hazırlayabileceğim bir yöntem neden ben bunu yaptırmayayım ki yani buna kim karışabilir ki...Dün Bilge'yle de bu konuyu konuştuk tamam normal doğum işin doğal süreci belki ama şunuda göz ardı etmemek lazım cerrahide ilerlemeler kaydedilmey başlandığından beri ölü doğum oranları çok azaldı önceden bir çok bebek alternatif bir yöntem olmadığı için öldü..

Diyeceğim o dur ki bence herkes istediği gibi doğursun bu doğum yöntemi doktorun keyfine kalmasın yani ben normal doğumak istiyorsam ve tüm fizyolojik durumum da buna elveriyorsa doktor bana ben seni sezaryen yapacağım diyemesin yada ben sezaryen istiyorsam hayır normal doğum daha doğal bunu yapacaksın diyemesin....

Günaydın güzel anneler

Günaydın anneler:)))))) havalar soğudu iyice montumu sabah giydim ayyy çok komik oldu ama olsun dedim evden çıktım:))))))))

günaydııınn herkesekaydirigubbakcemile2

günaydın fıstıklar ve günaydın minik melekler hepinize CİLVELOŞTAN MUCUKLAR opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

sevgicim bende sabah mont ve çizöe giydim ama çizme sor çıktı dizime kadar
ayrıca montumunda önü zor kapandı eheheheh ama olsun

Bende üşüdüm dün gece yatarken eşime sokulmak istedim ama bir yandan da dizi karnıma gelir falan diye korktum...Gerçekten hava bir anda soğudu sanırım bu bebeklere zırhlı birşeyler almak lazım.....Astronot mu diyorlar dı ona işte ondan....

Ben 2 sene önce La Senza'dan bir polar sabahlık almıştım. hatta o kadar beğenmiştim ki ellerinde sadece large kalmıştı, onu aldım :))) Pembe kalpler falan olan yumuşacık pofuduk bir sabahlık. Bizim kediler de ona bayılıyor. Üzerimde görünce siyah kızım hemen kucağıma atlar ve saatlerce mırlar. İçinde kayboluyorum ama kışın vazgeçilmezim. Şu aralar bedeni daha iyi oluyor tabi, havalar soğuduğundan ben de akşamları giymeye başladım. Onu hastaneye de götüreceğim kesin.

Funda Marks deyince bu öğlen gidip bakasım geldi. Mor pijama ilgimi çekti:)))

Dün akşam teyzeme gittim ve getirdiği cicileri gördüm. hepsi çok şeker. Kuzenimin 3 yaşında bir oğlu var, kardeş de yolda. Yeğenim doğduğunda giydirdiği kozmonotu göndermiş. Koyu yeşil içi kürklü pofuduk bir şey. 1-2 aylık için diyor. Aralık-Ocak soğuklarında kullanabilirsem harika olacak.
Diğer kuzenim de dönence göndermiş Kaan'a, tam istediğim gibi.
Teyzem de çantamızı getirdi, krem rengi ve çok kullanışlı. Resmini çekeceğim hepsinin bu akşam. Bir de emzirme yastığı almış, upuzun, kocaman bir şey. Eşim anlamadı önce, ne yapacaksın bu sosis gibi şeyi dedi kaydirigubbakcemile3 Bu erkeklere de yazık vallahi, o kadar çok ıvır zıvvır var ki gerekli, eşim artık takip edemiyor. Sürekli eve bir paketle geliyorum, "bu sefer ne aldın" diyor, başlıyorum anlatmaya :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…