• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bilge varya sen işten çıkmışsın, streste gitmiş.. ohhh böyle bi tatlılık gelmiş sana... allah huzurunu daim kılsın...

Tabi canım senin diyet süper oldu mervem.. Ama şu doğumdan sonra yeme fikrini sevdim... Bende koca bir kaseyi doritosla doldurup sonra içine kafamı daldırmak istiyorum.. Hemde taco sundan..

Kizlar yaw, hicbirinizde daha boyle bir agri yoktur herhalde, beniim sipa erken dondugu icin olsa gerek. Kendimi dayak yemis gibi hissediyorum ama enteresan bir tarafimdan... Sanki boyle at sirtinda orta asyadan anadoluya ben kendim gelmisim de bacaklarim bitismiyor:))) Bi de gunde iki kere cise giden ve her gidisinde 2 litreden kurtulan ben, kedi yavrusu gibi oldum. yatak odasindan salona gecerken banyonun onunden gecince dur hazir buraya kadar gelmisken bir tuvalete gireyim der oldum. Girdigimde de kedi yavrusundan fazla yapamiyorum ustelik. Zaman, efor ve su israfi anlayacaginiz:)))

Hay bilgem ya.. Güldürdün yine bizi.. O nasıl benzetme öyle.. Sen baya baya hamile olmuşsun ya.. Yürüyüşler falan.. Bende çok severim böyle paytak paytak penguen gibi yürüyenlere..

bilge varya sen işten çıkmışsın, streste gitmiş.. ohhh böyle bi tatlılık gelmiş sana... allah huzurunu daim kılsın...

ohhh maaşallah keyifler yerinde kuzular
zemuszemuszemuszemus

şimdi size bir soru bebeğin odasına boya alacağım bugün
sizce şu anti kanserojen boyalardan mı aliimmm yoksa normal mi

ya bu çocuk duvarları yalayacak değil yaaaa değil mi ama yinede kokusu falan çıkmazsa e malum kış geldi her yeri rahat rahat açıp havalandırmayızda

Amin canim amiiiin; cumlemize... Ben aslinda hep boyle super geyik ve de komik bir insandim da benim ruhumu bu sektor ve sektorumun boyunduruksuz okkuzleri karartti:))))

Amin canim amiiiin; cumlemize... Ben aslinda hep boyle super geyik ve de komik bir insandim da benim ruhumu bu sektor ve sektorumun boyunduruksuz okkuzleri karartti:))))

özel sektör de zor be güzelim.. hele senin işin çok daha zordu.. ben şimdi eşime bakıp ah ah diyorum.. zamanında ben memur olmam diye diretmeseydim şimdi evde bey gibi yatıyor ( bu deyim gerçek bey evde bey gibi yatıyo 15 gündür) olacaktım..

Kizlar yaw, hicbirinizde daha boyle bir agri yoktur herhalde, beniim sipa erken dondugu icin olsa gerek. Kendimi dayak yemis gibi hissediyorum ama enteresan bir tarafimdan... Sanki boyle at sirtinda orta asyadan anadoluya ben kendim gelmisim de bacaklarim bitismiyor:))) Bi de gunde iki kere cise giden ve her gidisinde 2 litreden kurtulan ben, kedi yavrusu gibi oldum. yatak odasindan salona gecerken banyonun onunden gecince dur hazir buraya kadar gelmisken bir tuvalete gireyim der oldum. Girdigimde de kedi yavrusundan fazla yapamiyorum ustelik. Zaman, efor ve su israfi anlayacaginiz:)))

ayyy canım ben aynen öyleyim su çok içiyorum galiba tuvalete giriyorum aradan fazla zaman geçmiyo hazır kalkmışken bi tuvalete gidiyim diyorum ama gece mümkün olduğunca çok su içmemeye çalışyıyorum ki rahat uyuyabileyim ...bende geceleri inanılmaz şişiyorum gündüz ki halimle geceki halim o kadar farklı ki bide küçük hanım sağ göğsümün altına srtı vardı en son cuma günkü ultrasonda resmen sıkıştırıyo akşam tv izlerken şekilden şekile giriyorum valla

şimdi size bir soru bebeğin odasına boya alacağım bugün
sizce şu anti kanserojen boyalardan mı aliimmm yoksa normal mi

ya bu çocuk duvarları yalayacak değil yaaaa değil mi ama yinede kokusu falan çıkmazsa e malum kış geldi her yeri rahat rahat açıp havalandırmayızda

canım ben pazartesi günü hallettim o işi su bazlı, hava alabilen,kokusuz, yarı mat boya aldım hani şu ajdanın reklamını yaptığı hastanelerde de kullanılanlardan...bide zımpara işi çıkardım malum benim evin duvarları saten boya mecburen duvar zımparalanıcak sonra üzerine astar sürülecek sonrada boya kocacım sağolsun Allahtan titiz adamda bana dağınıklık bırakmadan halleder ama asıl iş benim malum odada bi sürü şey var ne güzel ütü odası olarak kullanıyodum o odayı şimdi yeniden derle topla gözümde büyüyo valla..

Bütün gün internet kopuktu ancak şimdi girebildim..

Angel bence doktorunu değiştir. Prof'lar genelde normal doğum yaptırmıyor çünkü 10 saat hastanın başında beklemek istemiyorlar. Zamanları çok değerli ve burunlarından kıl aldrımazlar (istisnalar mutlaka vardır) neyse bbebeğin tüp bebek olmasının normal veya sezaryenle hiç alakası yok, öyle bir kural da yok. Herşey yolunda giderse normal doğum yapmak senin en doğal hakkın. Unutmayın sezaryen bir kurtarma operasyonudur ve ancak zorunlu ise yapılmalıdır. Bence normal doğumu destekleyen bir doktora git. Doktorunla arandaki ilişki çok önemli.

Merveee biz odamızı DYO'nun teflon boyası ile boyadık ve sürüldüğü gün dışında kokmadı. Kokuya çok hassasımdır ve ertesi gün boya kokusu kalmamıştı.

Kizlaaaarrrr; gununuz guzel olsuuuunn:))

Nalancigim; doktor degistirmekten korkma derim. Doktorun bir nedenle icine sinmiyorsa devam etmenin anlami yok. Benim hikayemi belki hatirlarsin, tup bebek tedavisini de yaptirdigim hastanemde su tam gun yasasi yuzunden ekip degisiverdi. Bir doktor getirdiler adam bana hic alakasi olmadigi halde gebelik sekeri teshisi koyuverdi, sinirda filan bile demedi. Sonra baska doktor arayisina girdim, esimin kuzeninin doktoru olan bir prof'a gittim, adam acibademde dogum yaptigi gibi bir de uzerine 4000 TL istedi. Ayrica prof. oldugu icin butun muayeneler farkli ucretlendiriliyordu. Acibadem de zaten her yonuyle kazik bir hastane. dogum toplamda 10-12 bine cikar, ben de ayrica 4000 alirim demisti. Ben ozel sigorta yaptirmistim, ozel sigortam hastane masraflarinin epidural haric kismini ve muayeneve tahlillerin 80%'ini karsiliyordu, fakat hem muayenelerdeki hem de dogumdaki prof. farkini karsilamiyordu. cok cok buyuk bir yekun tutmayacakti ama olur da bebegim erken dogarsa Acibadem beni kuvez vs. masraflariyla cokerir diye ben de bastan beri gittigim hastanenin baska bir doktor bulmasini bekledim. Bir sure ikisine birden gittim, sonra da kendi hastanemdeki doktor ile uyusunca sadece ona devam ettim. Isin komik tarafi hastanem yeni yonetmelikten sonra kadin dogum ve tup bebek bolumlerini hem fiilen hem de idare olarak ayirdi. tup bebek kisminda gebe takip edilmiyor aslinda ama ben inatla tup bebekteki doktora gidiyorum. Diger tarafta bana poposundan seker uyduran amca var diye:))) O adam da bana kil oluyor tabii:))) Simdi doguma istedigim doktor girecek, adam 35 senelik doktor ama akademik kariyer yapmamis, dolayisiyla hoca farki denen hikaye olmayacak, hastanenin icinde yapacagim icin doktora ayri bir ucret vermeyecegim. Hastaneye verilecek parayi da epidural masrafi haric sigortam karsiliyor. Sen de bir sure sana tavsiye edilen aklinin kestigi baska doktorlara ve bastan beri gittigin doktora ayni anda gidebilirsin, sonradan hangisini istemiyorsan onu birakirsin. Dedikleri gibi tum dosyani doktrounun elinden alinca bir anlami kalmiyor basindan beri takip eden doktora bel baglamanin.

sağol bilgecim çok aydınlattın yine beni. dünden beri bu konu beni çok geriyordu kendimi o dr bağımlı olmak zorunda hissetmem beni kasıyordu. ama artık szlerinde desteğiyle çokda bağımlı olunacak birdurumun olmadığı içime sindi.

sende izne ayrılmışsın çok sevindim. ohh tadını çıkar canım bugünlerin..

Angel bence doktorunu değiştir. Prof'lar genelde normal doğum yaptırmıyor çünkü 10 saat hastanın başında beklemek istemiyorlar. Zamanları çok değerli ve burunlarından kıl aldrımazlar (istisnalar mutlaka vardır) neyse bbebeğin tüp bebek olmasının normal veya sezaryenle hiç alakası yok, öyle bir kural da yok. Herşey yolunda giderse normal doğum yapmak senin en doğal hakkın. Unutmayın sezaryen bir kurtarma operasyonudur ve ancak zorunlu ise yapılmalıdır. Bence normal doğumu destekleyen bir doktora git. Doktorunla arandaki ilişki çok önemli.

hee işte bende bunu diyorum. ama benim dr. yok sezeryanda sezeryan başka birşey demedi. aynen canım prof.lar kasıntı ve planlı doğum istiyorlar. normal doğuma gidicemde koşup gelicekte benim sancılarımı bekliycek. yani kesinlikle bugün kararımı verdim değiştiriyorum. ve bunda çok büyük katkınız var. beni cesaretlendirdiğiniz için
çok çok teşekkür ederim.

sevgicim ve mervecim, gelbebek arkadaşım hepinize teşekkürler..

ayyy canım ben aynen öyleyim su çok içiyorum galiba tuvalete giriyorum aradan fazla zaman geçmiyo hazır kalkmışken bi tuvalete gidiyim diyorum ama gece mümkün olduğunca çok su içmemeye çalışyıyorum ki rahat uyuyabileyim ...bende geceleri inanılmaz şişiyorum gündüz ki halimle geceki halim o kadar farklı ki bide küçük hanım sağ göğsümün altına srtı vardı en son cuma günkü ultrasonda resmen sıkıştırıyo akşam tv izlerken şekilden şekile giriyorum valla
ya aynen öle
akşam bi şekil belirleyemiyorum ıhh diyorum bi yana yatıyorum pıhh diyorum bi yana yatıyorum hacı yatmaz olduk walla bu minikler yüzünden daha da kimbilir bizi ne kılıklara sokucaklar
canım ben pazartesi günü hallettim o işi su bazlı, hava alabilen,kokusuz, yarı mat boya aldım hani şu ajdanın reklamını yaptığı hastanelerde de kullanılanlardan...bide zımpara işi çıkardım malum benim evin duvarları saten boya mecburen duvar zımparalanıcak sonra üzerine astar sürülecek sonrada boya kocacım sağolsun Allahtan titiz adamda bana dağınıklık bırakmadan halleder ama asıl iş benim malum odada bi sürü şey var ne güzel ütü odası olarak kullanıyodum o odayı şimdi yeniden derle topla gözümde büyüyo valla..
ya bişey sorucam saten boyanın altına neden astar çektirdin ki direk boyasan olur du

katılıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm her kelimesineeeeeeeeeeee
Merveee biz odamızı DYO'nun teflon boyası ile boyadık ve sürüldüğü gün dışında kokmadı. Kokuya çok hassasımdır ve ertesi gün boya kokusu kalmamıştı.
saol pelincim mantıklı bir seçim olsa gerek bu akşam bakcaz bakalım nasıl olucak

sağol bilgecim çok aydınlattın yine beni. dünden beri bu konu beni çok geriyordu kendimi o dr bağımlı olmak zorunda hissetmem beni kasıyordu. ama artık szlerinde desteğiyle çokda bağımlı olunacak birdurumun olmadığı içime sindi.

sende izne ayrılmışsın çok sevindim. ohh tadını çıkar canım bugünlerin..
nalannn yarından tezi yok profesörün kıçına bas tekmeyi 3000 tl nin yarısı cebine kalsın
bak sana bir konu açalım izmirdeki tavsiye edebileceğiniz doktorlar diye fikrin olur en azından ne dersin

bakyıldızcımmmmmmmm

çok teşekkür ederim hediyem gelmiş :lepi: ben daha görmedim ama abimle annem bayıldı resmen

telefon açtılar birşey geldi diye bende sabırsızlandım ay dedim hemen açın neymişşşş

çok teşekkürler tekrar kesene bereket canım bebeğime cicisini giydirdiğimde hep aklıma gelceksin ve ilerde ona anlatacağım bunu sana hiç tanımadığım ama kader ortağı olduğum bi cici teyze gönderdi diyeee

ay çok güzel bişeymiş bu şekilde hediyeleşmek...........

olumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

ya aynen öle
akşam bi şekil belirleyemiyorum ıhh diyorum bi yana yatıyorum pıhh diyorum bi yana yatıyorum hacı yatmaz olduk walla bu minikler yüzünden daha da kimbilir bizi ne kılıklara sokucaklar

ya bişey sorucam saten boyanın altına neden astar çektirdin ki direk boyasan olur du

katılıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm her kelimesineeeeeeeeeeee

saol pelincim mantıklı bir seçim olsa gerek bu akşam bakcaz bakalım nasıl olucak

nalannn yarından tezi yok profesörün kıçına bas tekmeyi 3000 tl nin yarısı cebine kalsın
bak sana bir konu açalım izmirdeki tavsiye edebileceğiniz doktorlar diye fikrin olur en azından ne dersin

canım benim odanın rengi koyu sarıydı başak sarısı odada köpük rengine boyanacağı için alttaki rengi kapamak için astar kullanıcam

hahahha çok mutlu oldum yahuu hediyem geldi diye bende bu akşam alıyorum yarın sabah kargoda oley oley oleyyyy

insanın çocuğuna bişey alınması ne kadar mutlu ediyormuş onu ya bu annelik ya bu evlat sevgisi ne tuaf bişey yaaa

canım benim odanın rengi koyu sarıydı başak sarısı odada köpük rengine boyanacağı için alttaki rengi kapamak için astar kullanıcam

hımmm bizim boyacağımız odanın rengide yeşil 2 katta kapanır dedi koçtaştaki adamcık

bakalım görücezzz bu arada öpük rengi diyince o nasıl bir renk şimdi beyaz mı kırık beyaz mı yani pembe sabunun köpüğü uçuk pembe oluyor mesela
hahahahah ay ne saçma soru sordum ama merak ettim senin ki ne renk yani şimdi

Kızlar benim hediyem de geldi :)))

Sevgi'cim çok teşekkür ederim. Çok zevklisin. Sportif oğluma çok yakışacak :)) Özellikle seçtiğin ay da mükemmel.
En kısa zamanda fotoğrafını çekip ciciler topiğine koyacağım.

Benim dün teyzem döndü Almanya'dan. Bizim çantamızı o getirecekti ve getirmiş. Daha görmedim ama annem beğenmiş. Onu da çekip resmini koyarım topiğe..

Kizlar okudunuz mu saglik bakanim civanim isi gucu birakmis sezaryene takmis, sezaryen karsiti kampanya baslatacaklarmis.

Asisiz muayenesiz onca cocuk ve anne varken;
onca cocuk ve anne dogru durust beslenemezken;
dogustan gelen hastaliklarin tedavilerini ve ilaclarini SGK odemezken(!);
kici kirik apartmandan bozma guya SGK anlasmali merkezlerde fark ucreti olarak 22 tl alinirken (Alman hastanesinde ozel sigortamla odedigim fark 18 tl);
hastaneler pislik icinde, personeli ofke ve bitkinlik halindeyken;

ve sezaryen konusunda hemen herkes kendi elini cebine atiyor iken; hazretin taktigina bakin hele?

kime ne kardesim kime ne, sezaryen ile doguracagim, benim bedenim benim secimim; gelip bakan efendi benimle ikinacak, aci cekecek mi de karismaya kalkiyor?

Girerken sayisina ve kaynagina karistilar, cikarken de cikis sekline karisacaklar. Ileri demokrasi, uber ozgurluk bu olsa gerek...

Ay dellendim gene, Silivri'ye alinmadan hayirlisi ile bir dogurabilseydim...

Back