2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

oleyyyyyyyyyyyyyyyyy yaşasınnnnnnnn 7. çiçeğe geçmişimmmmmm

artık 28 haftalık mı olduk yani bizzz

:hulya::hulya::hulya: hemen hazırlıklara hız vermek lazım nasıl yetişicez

Mervecim benim kasıklarıma dğgru bu agrı eskiden sol taraftı şimdi sag tarafta başladı bakalım yarın ne dicek dr .evet hazırlaıklara başlamamız lazım bendede bişey yok biliyorsun zaten oda falan yapmıcam oyun park yataklardan alıcam ona bile yer açmam lazım kısmetse yeni evime güzel bir oda yaparız keyfimize göre nisan mayıstada ben sizden kopya çeker çeker kendime yaparım .

sola doğru baskılama vardı ya sende acaba sol düzeldi şimdi sağa doğru mu baskılama başladı

neyse dur bakalım gökmen ne dicek

sevgim nerdesin balım

bak ne öğrendim kocaelinde sağlık ocağında süt uygulaması varmış aldığın sütlerin kapaklarını mı ne biriktiriyormuşsun sana süt veriyorlarmış hediye

bebek için olmasa bile başka şey için belki lazım olur haberin varmıydı

Mervem Ticker'ın diyor ki; eğer birisi daha anneme nasıl hissettiğini sorarsa taaa New Jersey'e kadar tekmeleyecek. 27 hafta bir günlük oldum, sadece 90 gün kaldı:)))

Yarın sabah annemle Kadıköy'e inip bana çamaşır, pijama, gecelik vs bakmaya karar verdik. Emzirme sütyeni alacağım bolca. Normal doğum olursa ve epizyotomiye gerek olmazsa pijama giymek istiyorum ya, yine de 2 tane gecelik alacağım yanımda bulunsun diye. İnşallah gerek olmaz... Çok taktım bu doğum şekline, internetten çok güzel bilgiler edindim. Egzersizler, masajlar falan kendimi en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyorum ama son anda hadi sezaryen derse doktorum ciddi dumura uğrayacağım. Sanki 9 ayın bütün büyüsü bitecek gibi geliyor. Kızlar arada dua edin "Pelin normal normal ve çatır çatır doğurur inşallah" diye...
Bayağıdır Kadıköy'e inmiyordum, heyecan yaptım şimdi :)

öncelikle PELİN ve diğer arkadaşlar..bilmiorum siz daha önce duydunuz mu yada deneyen arkadaşınız var mı ama benim bi arkadaşım hipnozla normal doğuma hazırlanıor..29. haftadan itibaran 4 kere seans uyguladı doktoru en son seansta normal doğumda vucutta oluşacak baskıyı arkadaşımın vücuduna uygulamış özellikle böbreklere ve arkadaşım gülüormuş hiç birşey hissetmedim dior..o da önce inanmamış hiç o da bi arkadaşından duymuş ki o kız şimdi doğurmuş gülerek ıkındım diormuş çok acayip ya...ki öyle hipnoz altında falan değil bildiğiniz ayık kendinde..3 hafta sonra doğumu var çok merak ediorum sonucu..

Hipnozla doğuma hazırlık duymuştum ama detaylı incelemedim. Ben pek sevmiyorum o tarz yaklaşımları. Sigarayı bırkatırmak için de kullanıyorlar.
Ben biraz mazoşistim galiba acıyı duymak ve doğumu tamamen yaşamak istiyorum.
Endişelerim:
- Kaan zamanında dönmezse ve doğum anında ters gelirse
- Rahim yeterince açılmazsa
- Hızlı ıkınmamam lazım ki yırtık oluşmasın. o anda bana destek olacak bir ebe veya hemşire bulabilecek miyim? Doğum ekibi çok önemli çünkü. Doktoruma %100 güveniyorum ama nefes ve ıkınma konusunda dikkatimi toplamamı sağlayacak bir koç lazım.

Doğumu medipol'de yapmaya karar verdik ve oradaki ekiple gidip tanışacağım. İzne çıkar çıkmaz ilk işim. Umarım içime siner ve daha bir rahatlarım. Bir arkadaşım Amerikan'da normal doğum yaptı ve maalesef çok zorlandı. Çünkü kendisi de tecrübesiz olduğu için doğum sırasında tam olarak ne yapması gerektiğini kimse söylememiş. Hemşireler kapı önüne dizilip izlemişler. Doktor da bebekle uğraştığı için ayrıca onunla konuşmamış bile. Doğru dürüst ıkınabilseydim çok rahat doğardı oğlum diyor. Doktor panik yapmış, hem vajinada ciddi bir yırtığı olmuş, hem de bebeği vakumla almışlar.

doğumdan önce medipol de herhangi bi koçluk hizmeti verilior mu peki..
nefes egzersizleri vs..
yada sen özel koçluk hizmeti almayı düşünüor musun

Pelin'im idolümsün:))) hiç merak etme, Kaan vakti gelince gayet güzel dönecek, ve sen de çok güzel çok kolay bir doğum yaşayacaksın. Kabaca bir hesapla dünyada 15 milyar doğum olmuş, ben de kendiminki için neden bir istisna olsun ki diyorum, o kadar zor koşullarda o kadar çok kadın doğurmuş da neden bizimkisi zor olsun:)))

Bu arada ben de senin tam tersine, bebek pozisyonunu almışken ya birden bire doğmaya karar verir de doğum kanalında artık sezaryene izin vermeyecek kadar ilerlemiş olur ve mecburen normal doğum yaparsam diye düşünüyorum:))) Gerçi fena da olmaz ama benim senin gibi hazırlığım da yok; çok panikler miyim aceba:))))

AMAN KIZLAR eyvahedigeldismile NORMAL FALAN FİLAN BEN KORKMAYA BAŞLIYORUM BEN ATAKLARDAN TECRÜBELİYİM (FMF ATAKLARINDAN) AMA BAKALIM KISMETSE NORMAL DERSE DİŞİMİZİ SIKICAZ GÖREVİMİZİ YAPICAZ :))))))))

günaydın kızlaaarr
sersem sersem başladık yine güne hayırlısı..başım dönüor artık bu uyuyup uyanmalarda:n((
oy kuzum nolucak senin bu uyku düzenin ya geceler gündüz gündüzler gece oldu sinir bozucu olsa gerek
Mervem Ticker'ın diyor ki; eğer birisi daha anneme nasıl hissettiğini sorarsa taaa New Jersey'e kadar tekmeleyecek. 27 hafta bir günlük oldum, sadece 90 gün kaldı:)))
saol bilgecim teşekkür ederim
inşaallah cnm
bu konudaki azmin müthiş
umaarım herşey yolunda gider ama bende sen diğer doğum yöntemlerinide bi sindir içine
bnm kuzenimde normal diye kanalize oldu
bebek içine dışkılamış diye acil sezaryene aldılar o yüzden şoka girdi
herşey bizim için sonuçta

haaaa düşünsene
tam gazı almışsın doğuruyorsun o sırada biri 1-2-3- uyanın diyo ehehehehehehe
çocuk kalıyo falan vs ay gülesim geldi

cnm inşallah bu endişelerinin hiç biri olmaz
bide şunu tavsiye etmek isterim ''PERİNE MASAJI'' epizyo için çok ii haberin olsun doğumdan 6 hafta önce başlıyorsun hemen hemen senin başlama zamanın yaklaştı faydasını görenler var dene derim ben

hahahah bilge o zaman
bağıra bağıra çatır çatır doğurursun şekerim doğum kanalında girmişse zaten ıkın ıkın nefes nefes derken emek kucağındaaaaa
AMAN KIZLAR eyvahedigeldismile NORMAL FALAN FİLAN BEN KORKMAYA BAŞLIYORUM BEN ATAKLARDAN TECRÜBELİYİM (FMF ATAKLARINDAN) AMA BAKALIM KISMETSE NORMAL DERSE DİŞİMİZİ SIKICAZ GÖREVİMİZİ YAPICAZ :))))))))

ooo şebnem hanım pek cesaretli gördüm sizi

walla bende gidicem saatimden bir saat önce hastaneye
bebeğimin kapı süsünü balonlarını vs. gibi şeyleri takıcaz kuzenimle
ondan sonra biraz okurum (kuran)
bol bol dua edicem o sağlıkla gelsin banada sağlık getirsin diye

ayılınca rahmim alındımı diye sorarmışım gibi gelio
ama eşim cilveloşu sorarsın diyo

ben sanki o gün hiç yaşanmayacak gibiyim
sanırım çok korkuyorum sonuçtan çok korkuyorum....içimde bilinmez bi durum var aslında bir yanım çok olumlu ''başarıcaz ana kız çok ii olucaz diyor''

diğer yanımı söküp atiim en iyisi ben lmaz:lmaz:

yalnız şöle bir durum var geçen gün rüyamda normal doğurdum ama nasıl kolay bir doğum oldu sonrasında gökmen beyi aradım diyoki emrve hemen gel ameliyatını yapalım...
yani dünyanın binbir türlü hali var şu normal doğum işini bende bir öğreniim en iyisi:sinifsinif:

Merve'cim preneal masaj 35. haftadan itibaren başlayacağım :)))

Ezgi'cim medipol'de doğum öncesi kurs vs duyurusu görmedim. özel koçluk yapan ebeler var ama onların da ücreti yüksek. Lamaz kursuna gideyim dedim o da 750 TL civarı idi. Yuh dedim. Ticaret işin içine girince malum ... çıkarıyorlar
Doktorum bana hepsini anlatacağını ve göstereceğini söyledi. Süt gelmesi için masaj vs de nasıl yapacağımı anlatacakmış. Herhalde hepsini 35. haftadan sonra konuşacağız. Şimdilik daha erken, sen doğumu düşünme diyor. Tabi ben "control freak" olduğumdan beni bekleyen herşeyi önceden bilmeliyim, kendimi hazırlamalıyım diye psikopata bağladım gidiyorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…