• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

İşyerinde 2 çocuğunu da çatır çatır normal doğuran bir arkadaşım var. En çok desteği ondan görüyorum. Bir de görseniz benden kısa ve çıtı pıtı çok hoş bir kızdır. O bana çok cesaret veriyor. Doktorumuz da aynı. Hatta onun sayesinde başladım ben doktoruma gitmeye.
Onun aksine çevremdeki çoğu kişi "yok sen sezaryen olursun" diyor, çok üzülüyorum.
Bilge'nin dediği gibi 15 milyar normal doğum olmuşken benim neden başaramayacağımı düşünüyorlar. Yolunda gitmeyene çok şey olabilir, bunların da farkındayım ama hep en son çare olarak düşünüyorum sezaryeni.
Neyse haftaya o arkadaşımın doğum videosunu izleyeceğiz beraber :)))

Merve'cim preneal masaj 35. haftadan itibaren başlayacağım :)))

Ezgi'cim medipol'de doğum öncesi kurs vs duyurusu görmedim. özel koçluk yapan ebeler var ama onların da ücreti yüksek. Lamaz kursuna gideyim dedim o da 750 TL civarı idi. Yuh dedim. Ticaret işin içine girince malum ... çıkarıyorlar :(
Doktorum bana hepsini anlatacağını ve göstereceğini söyledi. Süt gelmesi için masaj vs de nasıl yapacağımı anlatacakmış. Herhalde hepsini 35. haftadan sonra konuşacağız. Şimdilik daha erken, sen doğumu düşünme diyor. Tabi ben "control freak" olduğumdan kaydirigubbakcemile4 beni bekleyen herşeyi önceden bilmeliyim, kendimi hazırlamalıyım diye psikopata bağladım gidiyorum :)))

İşyerinde 2 çocuğunu da çatır çatır normal doğuran bir arkadaşım var. En çok desteği ondan görüyorum. Bir de görseniz benden kısa ve çıtı pıtı çok hoş bir kızdır. O bana çok cesaret veriyor. Doktorumuz da aynı. Hatta onun sayesinde başladım ben doktoruma gitmeye.
Onun aksine çevremdeki çoğu kişi "yok sen sezaryen olursun" diyor, çok üzülüyorum.
Bilge'nin dediği gibi 15 milyar normal doğum olmuşken benim neden başaramayacağımı düşünüyorlar. Yolunda gitmeyene çok şey olabilir, bunların da farkındayım ama hep en son çare olarak düşünüyorum sezaryeni.

sen bu işe çok kontrollü bir şekilde hazırlandın bi kere bu çok büyük bir gerçek
dediğin gibi olumsuz düşünürsek olumlu bir çok örnek gözden kaçar
o yüzden yapabileceğin en güzel şey piskolojik olarak hazırlanmak ve kaanın gidişatı için dua etmek
doktorlarda bu işte çok ii insanı o döneme güzel hazırlıyorlar
herşey gönlünce olur inşallah ama tüm süreçleri öğrenmekte fayda var dediğin gibi

pelly ve gizemli83 haber vermek istedim: 2.kalite embriyolarımla hamileyim :)) 11.gün hcg değerim 172 idi. doktorum ikiz olma ihtimali var dedi ama bilmiyorum sizin değerleriniz kaçtı hatırlıyor musunuz? cumartesi günü sanırım keseye bakmak için çağırdı. yardımlarınız için sağolun..
canım tebrik ederim.. allah neticesinde güzellikler nasip etsin inşallah..
kızlar herkese slm:)
bu gün bir yaş daha yaşlandım ama inşallah bu yeni yaşım bana kızımı getirecek:)
bizinde cmtsi günü dedemiz odamızı boyayacak. sonra yavaş yavaş eşyalarımızı yıkayıp ütüleyip yerleştireceğiz. ben taşınma durumumuzdan dolayı park yatak aldım içine viscon yatak da aldık.bir de tchiboda yorgan ve yastık almıştım ona uygun nevresimide ordan almıştım.yedekte aldım.lastikli çarşafıda tchibodan aldım.e bebek te de var lastikli çarşaf uygun ölçüde. ben zaten ilk ay yorgan örtmeyi düşünmüyorum geceleri.uyku tulumu aldım. gündüzde ya yorganı örterim yada battaniye örterim.
ben süt sağma makinesi alıp almamaya karar veremedim.alıp kenara koysammı ihtiyaç halinde mi alsam. sonuçta ben hastaneden tecrübelerime dayanarak biliyorumki bebek emdikten sonra makineylede sağarsan sütün daha fazla artiyor hem o sütüde takviye olarak saklayıp verebiliyorsun. onun dışında telsiz aldık geçenlerde. kendi ihtiyaçlarım kaldı birde bebeğin kozmetikleri (listeme yadım ne marka ne alacağımı gidip almak kaldı). birde şekerlerimiz kaldı onun içinde ekim başında eminönüne gidicez. annem filan çok ağırlaşmadan halledelim diyor. hem çantamızı da hazır etmeliyiz her ihtimale karşı.gerçi benim kız hala dönmedi dim dik ayakta duruyor:)
bu arada dr.randevumuz değişti kongre varmış 6 ekimde gidicez dr.a. ama aşımız 4 ekimde hala.
canım öncelikle İYİKİ DOĞRUN ESRA... İYİKİ DOĞDUN ESRA... allah kuzucunla mutlu bir ömür nasip etsin inşallah...
Valla sen herbişiyini tamamlamışsın maşallah.. bir şekerler kalmış onlarda kolay iş.. darısı bizim başımıza..
Günaydın anneler bugün biz rahatsızız sag tarafımda bir agrı varki beni sinir etti gece de uyutmadı yarın dr kontrolum var bakalım ne dicek

canım o ağrı dün bende de vardı.. sağda ama göğüs altıma yakın bir yerde batma şeklinde.. oturunca ağrıyo ayağa kalkınca geçiyor.. bende korktum valla..
sevgim nerdesin balım

bak ne öğrendim kocaelinde sağlık ocağında süt uygulaması varmış aldığın sütlerin kapaklarını mı ne biriktiriyormuşsun sana süt veriyorlarmış hediye

bebek için olmasa bile başka şey için belki lazım olur haberin varmıydı

canım bu sabah verdiler.. aylık 12 adet süt kuponu.. anlaşmalı marketlerden alabiliyormuşuz.. inşallah light alabiliyoruzdur :)
Yarın sabah annemle Kadıköy'e inip bana çamaşır, pijama, gecelik vs bakmaya karar verdik. Emzirme sütyeni alacağım bolca. Normal doğum olursa ve epizyotomiye gerek olmazsa pijama giymek istiyorum ya, yine de 2 tane gecelik alacağım yanımda bulunsun diye. İnşallah gerek olmaz... Çok taktım bu doğum şekline, internetten çok güzel bilgiler edindim. Egzersizler, masajlar falan kendimi en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyorum ama son anda hadi sezaryen derse doktorum ciddi dumura uğrayacağım. Sanki 9 ayın bütün büyüsü bitecek gibi geliyor. Kızlar arada dua edin "Pelin normal normal ve çatır çatır doğurur inşallah" diye...
Bayağıdır Kadıköy'e inmiyordum, heyecan yaptım şimdi :)
canım allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallah.. kaan çok uslu bir çocuk.. annesini üzmeyeceğinden eminim ben..ayrıca çok erken gibi geliyor doğum şekli konuşmaları bana.. kader kısmet, sezaryan deriz.. 1 akşam önce sancılanıp normal doğumla gelirler belki.normal deriz.. bişiy olur son anda.. ne bileyim tansiyonum düşer.. sancı dayanılmaz bi hal alır.. hop sezaryana gireriz.. bilemeyiz ki şimdiden.. hayırlısı neyse o olsun...

Sevgi'cim ben son 10 haftaya girdim, hatta Kaan'ın 24 Kasım civarı doğacağına dair bir his var içimde başından beri. yani son 9 hafta.
Normal doğum için bu zamanlarda karar vermek lazım ki kendimi hazırlayabileyim. Nefes egzersizleri, çeşitli masajlar vs son anda öğrenilmiyor. Hem bedenen hem de beyinle hazır olmak lazım bence. Son anda ne olacağını kimse bilemez tabi ama en azından ben suyum gelip, doğum kendiliğinden başlayana kadar beklemek taraftarıyım. Bir arkadaşım 36. haftada doğurdu mesela. Herşey normalken bir anda bebek gelmeye karar verdi. O da normal doğum yapacaktı, 5 saat sancı çekti ama açılma olmayınca sezaryene alındı. En azından denedi ki bence bu bile çok önemli.
Sen benden 5 hafta geridesin, tabi ki bunları düşünmek için erken.

Bu arada aklıma gelenleri, içimden geçenleri yazıyorum. Topikte çoğunluk sezaryen tercih ediyor ya da zorunlu olarak sezaryen olacak. Kararsız olanlar, korkanlar da var. En azından fikriniz olsun, nasıl bir süreç aklınızda bulunsun diye bu kadar detaylı yazıyorum ben. Tamamen kişisel tercihim sonuçta. Sizleri de sıkmak istemem.

Sevgi'cim ben son 10 haftaya girdim, hatta Kaan'ın 24 Kasım civarı doğacağına dair bir his var içimde başından beri. yani son 9 hafta.
Normal doğum için bu zamanlarda karar vermek lazım ki kendimi hazırlayabileyim. Nefes egzersizleri, çeşitli masajlar vs son anda öğrenilmiyor. Hem bedenen hem de beyinle hazır olmak lazım bence. Son anda ne olacağını kimse bilemez tabi ama en azından ben suyum gelip, doğum kendiliğinden başlayana kadar beklemek taraftarıyım. Bir arkadaşım 36. haftada doğurdu mesela. Herşey normalken bir anda bebek gelmeye karar verdi. O da normal doğum yapacaktı, 5 saat sancı çekti ama açılma olmayınca sezaryene alındı. En azından denedi ki bence bu bile çok önemli.
Sen benden 5 hafta geridesin, tabi ki bunları düşünmek için erken.

Bu arada aklıma gelenleri, içimden geçenleri yazıyorum. Topikte çoğunluk sezaryen tercih ediyor ya da zorunlu olarak sezaryen olacak. Kararsız olanlar, korkanlar da var. En azından fikriniz olsun, nasıl bir süreç aklınızda bulunsun diye bu kadar detaylı yazıyorum ben. Tamamen kişisel tercihim sonuçta. Sizleri de sıkmak istemem.
ben ameliyat olucak olmasam
özeniyorum şu normal doğum işine
bazen diyorum acı eşiğim düşük ama
dediğin gibi doğal olmadılar bari doğal doğsunlar mantığıyla normal doğurmayı isterdim
bende bu aralar normal doğumu okuyorum
olurda bi aksilik olursa diye sonuçta herşey bizim için ya
dedim onun hakkında bilgimde olsun
yazılarında da faydalanıyorum açıkçası kendi adıma sezaryen yapıcak bile olsam senin normal doğuma hazırlık öykünü okumak bnm hoşuma gidiyo

normal doğum hakkında da şunu düşünüyorum
şartlar uyduğu sürece
ne kadar bilinçli olursa insan o kadar rahat oluyor suyun mu geldi kasılmaların mı arttı sakin sakin çıkıp evde doktora gidiyorsun
don't panik :olmaz:
geçen gün bir kız yazmış suyu gelmiş önce sızıntı gibi
ılık bir duş almış ve evden çıktık diyor eşimle konuşmuyoruz sadece dua ediyoruz arabayla mesafe 3 dk bile değil hastaneye geliyorlar odasına alıyorlar o sırada kızın tüm suyu geliyor doğumhaneye giriyorlar ve 3. ıkınmada bebeği geliyor

ay inşallah normal doğum yapanlar yada yapmak zorunda kalanlar herkes böle kolay kolay atlatır süreci ne deolsa insan bilmediğinden korkar değil mi

normal doğum hakkında da şunu düşünüyorum
şartlar uyduğu sürece
ne kadar bilinçli olursa insan o kadar rahat oluyor suyun mu geldi kasılmaların mı arttı sakin sakin çıkıp evde doktora gidiyorsun
don't panik :olmaz:
geçen gün bir kız yazmış suyu gelmiş önce sızıntı gibi
ılık bir duş almış ve evden çıktık diyor eşimle konuşmuyoruz sadece dua ediyoruz arabayla mesafe 3 dk bile değil hastaneye geliyorlar odasına alıyorlar o sırada kızın tüm suyu geliyor doğumhaneye giriyorlar ve 3. ıkınmada bebeği geliyor

ay inşallah normal doğum yapanlar yada yapmak zorunda kalanlar herkes böle kolay kolay atlatır süreci ne deolsa insan bilmediğinden korkar değil mi

amin canım. bende normal doğum yapmayı isterim. ama tabi bu nasip kısmet işi.

pelin ben geçen gün rüyamda bir rahat doğurdum pıt diye sonra doktoru aradım hocam ben doğurdum evde diye
e dedi seni ameliyat edicektik geliim edin dedim e hadi gel dedi bıraktım çocuğu gittim doktora

sanırım düşünmekten kafayı sıyırdımmm delikafadulden

Mervem bu rüyanın aynısını ben de görmüştüm. Doktor gelene hemşireler ne oldu diyene kadar hastanede bir odada kendi kendime doğuruveriyorum, kucağıma alıyorum, çok şirin kocaman kumral bir bebek olmuş oğlum:)) Aaa diyorum ben sezaryen olacaktım, aman aman iyi oldu doğuruverdim işte diyorum:))))

Ben rüyalarımda genelde bebeği kucağımda görüyorum ama doğum anı yok :))) nasıl doğurduğum hakkında bir fikrim yok. Bu kadar bu konuya kanalize olmuşken rüyama girmemesi ilginç :)))

Rüyalarda asıl sıkıntı emzirme bende. Bebeğimi emzirmeyi unuttuğumu görüyorum hep.

Ben rüyalarımda genelde bebeği kucağımda görüyorum ama doğum anı yok :))) nasıl doğurduğum hakkında bir fikrim yok. Bu kadar bu konuya kanalize olmuşken rüyama girmemesi ilginç :)))

Rüyalarda asıl sıkıntı emzirme bende. Bebeğimi emzirmeyi unuttuğumu görüyorum hep.

Pelinciğim ben de bir türlü beceremediğimi, uğraşırken çocuğun aç kalıp kıyameti kopardığını ve bana kızdığını görüyorum. Benimle kavga ediyor bebeğim filan:)))))

Ya kızlar bütün hamileler bizim gibi değil di mi.. Tüp bebek diye, çok sitedik, bekledik diye mi bu kadar pimpiriklenip, endişeleniyoruz biz?

Eltim de hamile mesela, onu çok rahat görüyorum ben. Benimle kıyaslarsan hiç heyecansız neredeyse. Kayınbiraderim de öyle. Tabi ki istiyorlar ve bekliyorlar bebeklerini ama ne bilim farklı işte...

Bence büyük etkisi var Pelinciğim, insanlar hamile olduklarını ortalama 6 haftalıkken öğreniyorlar ve kalp atışı duymak kese görmek vs. gibi dertleri olmuyor bile. Bizim de en heyheyli günlerimiz aksine o ilk 6 haftaydı. Ayrıca başından beri fazla takipli gittiğimiz için en umursamaz olanımız bile gebelik konusunda ayrıntılı okumuş yazmış oluyor, riskleri daha iyi biliyoruz dolayısı ile daha endişeliyiz. Bunun sadece "aman zor yaptım kaybetmeyeyim" güdüsünden kaynaklandığını sanmıyorum. Hamile olan her kadın ruhsal sorunu yoksa bebeğine bildiğinin en iyisiyle bakmak ister. Ama işte bizim mevzular miki filmi gibi değil de national geographic belgeseli gibi fazla ciddi ve bilimsel başlayıp geliştiği için; bu bize de yansıyor. Kısacası biz de bebeklerimizi herkes kadar seviyoruz da accık fazla bilmişiz:)))

Ellerine sağlık Bilge'cim, ne güzel anlatmışsın :)) Özellikle miki filmi ve National geographic belgeseli kıyaslamana bayıldım :)))

ben normal doğum yada sezeryan doğumun karşıdan insana bakarak karar verilemeyecek bişey olduğunu düşünüor iş yerinde ki arkadaşlarını kınıorum:):)
ne demek sen sezeryan olursun..bukadar hazırlandın ve inandın bence çok sağlıklı çok da bilinçli bi şekilde tam da istediğin gibi doğuracaksın Kaan'ı..ve öyle hissediorum ki çok kısa bi sürede de doğaca öyl uun saater sancı çekmeyeceksin..

Back