bugün tetenoz aşımı vuruldum kolum çok ağrıyo normal dedi hemşire ama
cnm bende vurulduğumda ertesi gün ağrımaya başlamıştı 2 gün ağrıdı sonra geçti.üstüne yatmamaya çalış geçmiş olsun.
Günaydın kızlar,
Esra'cım ben de park yatak içine visko düşünüyordum ama bir arkadaşım viskonun kanserojen maddeler içerdiğini ve koku yaptığını söyleyince vazgeçtim. Oğlunun yatağına almış, aldığı yer de yataş. 10 gün falan havalandırmanız gerekiyor demişler. kokusu bir türlü geçmemiş. İnternette de kanserojen madde içerdiğini okuyunca geri vermiş yatağı. Ben internette net bir bilgi alamadım. tavsiye eden de var, etmeyen de. Sanırım ben sünger yatak alacağım. bebek karyolasının yatağını ise Istikbal'den aldım. 70*140 ortopedik çocuk yatağı.
cnm ben visco diye yatak türüne deniliyor sandım.benimki bebefox marka oyun parkı yatağı.aldığım yerde 4 kalite vardı en iyisi buydu.kokusu filan yok.öle çok yumuşak da değil. zaten bikaç ay yatacak içinde sonra odası ve mobilyası olunca daha kalın olanlardan alıcaz. birde ben pozisyon yastığı aldım sizede tavsiye ederim biz hastanede beşiklerin içine öle yatırırdık.yan yatış için.hem bebeğin aşağılara kaymasını önlüyor hem uyku sırasında kusma filan olursa boğazına kaçmasını önlüyor.
cnm pek bişey kalmamış desene kalanlarıda ekim başı halletsen e hazırsın demektir iş sadece Eflin hanımı beklemeye kalıcak oda salıkla sıhatle zamanında gelsin yeter
süt sağma makinesinde bende karasızdım ama galiba alıcam çünkü bnm hem sezaryen olucak hemde ameliyat uzun sürücek e sütümün hemen gelmemesi çok normal hastnede varsa bile ben kimsenin kullandığını kullanmak istemiyorum..zaten öle aşırı pahalı ürünlerde değiller benim kararsın kaldığım konu manuel ve otomatik mi ona karar veremedim..
kesinlikle otomatik öneririm manuel çok yorucu oluyormuş diye biliyorum.ve makinenin sağladığı düzenli ve ritmik verimi elle ayarlamak zor. ben iki marka arasında kaldım. Ameda Lactaline Elektirikli ve Pilli Süt Pompası ve Medela Çiftli Elektrikli Pilli Göğüs Pompası çiftli olması çok önemli değil.çekiş gücü buların çok iyimiş. amedayı arkadaşımda gördüm.çük memnundu. tek bir lactaset alıp sırayla iki göğsü sağmakda olabiliyor.
bu arada hastanede sana herkesin kullandığı makineyi verecekler ama ucunu yani lactaseti satın alacaksın.ya onlar hastaneden sana yeni kutusuyla verip hesabına ekleyecekler yada sana dışardan aldırın dicekler.sonra o lactaset (yani biberon ve borusundan oluşan kısım) sende kalacak.ama evde makşne olmadan bi işine yaramaz ya makine almak zorunda kalırsın yada kiralayabilirsin.oda uyumlu cihaz olması gerekir.
Bence büyük etkisi var Pelinciğim, insanlar hamile olduklarını ortalama 6 haftalıkken öğreniyorlar ve kalp atışı duymak kese görmek vs. gibi dertleri olmuyor bile. Bizim de en heyheyli günlerimiz aksine o ilk 6 haftaydı. Ayrıca başından beri fazla takipli gittiğimiz için en umursamaz olanımız bile gebelik konusunda ayrıntılı okumuş yazmış oluyor, riskleri daha iyi biliyoruz dolayısı ile daha endişeliyiz. Bunun sadece "aman zor yaptım kaybetmeyeyim" güdüsünden kaynaklandığını sanmıyorum. Hamile olan her kadın ruhsal sorunu yoksa bebeğine bildiğinin en iyisiyle bakmak ister. Ama işte bizim mevzular miki filmi gibi değil de national geographic belgeseli gibi fazla ciddi ve bilimsel başlayıp geliştiği için; bu bize de yansıyor. Kısacası biz de bebeklerimizi herkes kadar seviyoruz da accık fazla bilmişiz:)))
bilgecim ne güzel ifade etmişsin. biz neler atlattık bu topikte birlikte .ve allaha şükür bu günlere geldik.kısmet olursa yakında bebişlerimizin doğum hikayelerinide paylaşıcaz. aslında şu terime bende karşıyım "kıymetli bebek" ama tıpda böle bir söylem var.bizde hastanede tedavi sonucu olan bebeklere kıymetli bebek derdik ha bakımında değişik bişi yaparmıydık asla. ama ailelerine bazen gıcık olurduk ayy çok bilmişler diye :kedi: .şimdi başıma geldi :)) :kedi: artık biliyorumki biz biraz daha fazla detayına iniyoruz herşeyin. daha çok titizleniyoruz. kıymetli bebek olayına gelince bazen ailenin tek şansı olan bebekler doğuyordu.ama bazende normal bir bebek herşeyden kıymetli olabiliyordu.mesela bir keresinde annenin ilk bebeğiydi normal yolla olmuştu. plasenta previa kanama şikayetiyle gelmişti.ama çok kan kaybetmişti.direk bizim hastaneye gelmemişti. bebek 24 haftalık doğdu ama annenin rahimini aldılar. kız bebekti maşallah allah da yardım etti sağsalim taburcu ettik. yani böle üzücü durumlarda yaşanabiliyor.