• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bugün tetenoz aşımı vuruldum kolum çok ağrıyo normal dedi hemşire ama

cnm bende vurulduğumda ertesi gün ağrımaya başlamıştı 2 gün ağrıdı sonra geçti.üstüne yatmamaya çalış geçmiş olsun.

Günaydın kızlar,

Esra'cım ben de park yatak içine visko düşünüyordum ama bir arkadaşım viskonun kanserojen maddeler içerdiğini ve koku yaptığını söyleyince vazgeçtim. Oğlunun yatağına almış, aldığı yer de yataş. 10 gün falan havalandırmanız gerekiyor demişler. kokusu bir türlü geçmemiş. İnternette de kanserojen madde içerdiğini okuyunca geri vermiş yatağı. Ben internette net bir bilgi alamadım. tavsiye eden de var, etmeyen de. Sanırım ben sünger yatak alacağım. bebek karyolasının yatağını ise Istikbal'den aldım. 70*140 ortopedik çocuk yatağı.

cnm ben visco diye yatak türüne deniliyor sandım.benimki bebefox marka oyun parkı yatağı.aldığım yerde 4 kalite vardı en iyisi buydu.kokusu filan yok.öle çok yumuşak da değil. zaten bikaç ay yatacak içinde sonra odası ve mobilyası olunca daha kalın olanlardan alıcaz. birde ben pozisyon yastığı aldım sizede tavsiye ederim biz hastanede beşiklerin içine öle yatırırdık.yan yatış için.hem bebeğin aşağılara kaymasını önlüyor hem uyku sırasında kusma filan olursa boğazına kaçmasını önlüyor.

BEBEDOR-YAN-YATIS-YASTIGI__25132990_0.jpg
BEBEDOR-YAN-YATIS-YASTIGI__25132990_1.jpg

cnm pek bişey kalmamış desene kalanlarıda ekim başı halletsen e hazırsın demektir iş sadece Eflin hanımı beklemeye kalıcak oda salıkla sıhatle zamanında gelsin yeter
süt sağma makinesinde bende karasızdım ama galiba alıcam çünkü bnm hem sezaryen olucak hemde ameliyat uzun sürücek e sütümün hemen gelmemesi çok normal hastnede varsa bile ben kimsenin kullandığını kullanmak istemiyorum..zaten öle aşırı pahalı ürünlerde değiller benim kararsın kaldığım konu manuel ve otomatik mi ona karar veremedim..

kesinlikle otomatik öneririm manuel çok yorucu oluyormuş diye biliyorum.ve makinenin sağladığı düzenli ve ritmik verimi elle ayarlamak zor. ben iki marka arasında kaldım. Ameda Lactaline Elektirikli ve Pilli Süt Pompası ve Medela Çiftli Elektrikli Pilli Göğüs Pompası çiftli olması çok önemli değil.çekiş gücü buların çok iyimiş. amedayı arkadaşımda gördüm.çük memnundu. tek bir lactaset alıp sırayla iki göğsü sağmakda olabiliyor.
xAME-4936_1.jpg

xMED-5370_1.jpg

bu arada hastanede sana herkesin kullandığı makineyi verecekler ama ucunu yani lactaseti satın alacaksın.ya onlar hastaneden sana yeni kutusuyla verip hesabına ekleyecekler yada sana dışardan aldırın dicekler.sonra o lactaset (yani biberon ve borusundan oluşan kısım) sende kalacak.ama evde makşne olmadan bi işine yaramaz ya makine almak zorunda kalırsın yada kiralayabilirsin.oda uyumlu cihaz olması gerekir.

Bence büyük etkisi var Pelinciğim, insanlar hamile olduklarını ortalama 6 haftalıkken öğreniyorlar ve kalp atışı duymak kese görmek vs. gibi dertleri olmuyor bile. Bizim de en heyheyli günlerimiz aksine o ilk 6 haftaydı. Ayrıca başından beri fazla takipli gittiğimiz için en umursamaz olanımız bile gebelik konusunda ayrıntılı okumuş yazmış oluyor, riskleri daha iyi biliyoruz dolayısı ile daha endişeliyiz. Bunun sadece "aman zor yaptım kaybetmeyeyim" güdüsünden kaynaklandığını sanmıyorum. Hamile olan her kadın ruhsal sorunu yoksa bebeğine bildiğinin en iyisiyle bakmak ister. Ama işte bizim mevzular miki filmi gibi değil de national geographic belgeseli gibi fazla ciddi ve bilimsel başlayıp geliştiği için; bu bize de yansıyor. Kısacası biz de bebeklerimizi herkes kadar seviyoruz da accık fazla bilmişiz:)))

bilgecim ne güzel ifade etmişsin. biz neler atlattık bu topikte birlikte :nazar: .ve allaha şükür bu günlere geldik.kısmet olursa yakında bebişlerimizin doğum hikayelerinide paylaşıcaz. aslında şu terime bende karşıyım "kıymetli bebek" ama tıpda böle bir söylem var.bizde hastanede tedavi sonucu olan bebeklere kıymetli bebek derdik ha bakımında değişik bişi yaparmıydık asla. ama ailelerine bazen gıcık olurduk ayy çok bilmişler diye :kedi: .şimdi başıma geldi :)) :kedi: artık biliyorumki biz biraz daha fazla detayına iniyoruz herşeyin. daha çok titizleniyoruz. kıymetli bebek olayına gelince bazen ailenin tek şansı olan bebekler doğuyordu.ama bazende normal bir bebek herşeyden kıymetli olabiliyordu.mesela bir keresinde annenin ilk bebeğiydi normal yolla olmuştu. plasenta previa kanama şikayetiyle gelmişti.ama çok kan kaybetmişti.direk bizim hastaneye gelmemişti. bebek 24 haftalık doğdu ama annenin rahimini aldılar. kız bebekti maşallah allah da yardım etti sağsalim taburcu ettik. yani böle üzücü durumlarda yaşanabiliyor.

ayy kzılar 31.haftamıza girmişiz :nazar: inanılır gibi değil dimi. sayılı günlerimiz kaldı.allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
bu arada akşam oturduk teyzemizle beraber bütün kıyafetlerin etiketlerini kestip yıkamaya hazır hale getirdik ne çok uğraştırdı anlatamam. bu arada durmadan gördükçe alıyorum hala ama baktımki epeybi kıyafeti olmuş cimcimemin şimdide nasıl ütülenck ve dolaba sığacakmı derdine düştüm:))
hafta içi babamızla kozmetiklerimizi alıcaz ve deterjanımızı. ben hacı şakirin granül sabun tozunu alıcam.diğerlerine göre biraz pahalı ama bir iki yerde okudum dr.ları onu tavsiye etmiş. yumuşatıcı zaten kullanmıcaz. çift durulama yaptırıcaz. ve son olarakda ütülücez.

Bence büyük etkisi var Pelinciğim, insanlar hamile olduklarını ortalama 6 haftalıkken öğreniyorlar ve kalp atışı duymak kese görmek vs. gibi dertleri olmuyor bile. Bizim de en heyheyli günlerimiz aksine o ilk 6 haftaydı. Ayrıca başından beri fazla takipli gittiğimiz için en umursamaz olanımız bile gebelik konusunda ayrıntılı okumuş yazmış oluyor, riskleri daha iyi biliyoruz dolayısı ile daha endişeliyiz. Bunun sadece "aman zor yaptım kaybetmeyeyim" güdüsünden kaynaklandığını sanmıyorum. Hamile olan her kadın ruhsal sorunu yoksa bebeğine bildiğinin en iyisiyle bakmak ister. Ama işte bizim mevzular miki filmi gibi değil de national geographic belgeseli gibi fazla ciddi ve bilimsel başlayıp geliştiği için; bu bize de yansıyor. Kısacası biz de bebeklerimizi herkes kadar seviyoruz da accık fazla bilmişiz:)))

cnm sana aynen katılıyorum.benımle aynı donem hamıle kalan arkadaslarım hep dısarılarda gezıo.ben dısarıya tek cıkamıyorum sankı bişey olacak diye iyice paranoyalar basmış durumdayım acayip panıkteyıp sabah yataktan kızımın hareketını hıssetmeden kalkmıyorum.eşim her aramasına hareket ettımı dıye soruyor.bız cok sey atlattık kı özellıkle ben kanamaydı amelıyattı oglumun durumu derken salterlerı yakmış bı durumdayım.herkes ne cabuk gectı derken gunler bana gecmek bılmıo bazen rabbım hepımıze hayırlısıyla bebıslerımızı nasıp etsın kesınlıkle normal gebelerle aynı durumda degılız cok cok farklıyız bence ben donmus embrıyolarımı bıle dusunuyorum aklımın bır yerınde de onlar var mesela benım hıc korunma gıbı bı derdım de olmadı herkes konusur ben ole onları dınlerdım gercı hepımız hemen hemen aynı durumdayız bırbırımızı ancak bız anlarız.

ayy kzılar 31.haftamıza girmişiz :nazar: inanılır gibi değil dimi. sayılı günlerimiz kaldı.allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
bu arada akşam oturduk teyzemizle beraber bütün kıyafetlerin etiketlerini kestip yıkamaya hazır hale getirdik ne çok uğraştırdı anlatamam. bu arada durmadan gördükçe alıyorum hala ama baktımki epeybi kıyafeti olmuş cimcimemin şimdide nasıl ütülenck ve dolaba sığacakmı derdine düştüm:))
hafta içi babamızla kozmetiklerimizi alıcaz ve deterjanımızı. ben hacı şakirin granül sabun tozunu alıcam.diğerlerine göre biraz pahalı ama bir iki yerde okudum dr.ları onu tavsiye etmiş. yumuşatıcı zaten kullanmıcaz. çift durulama yaptırıcaz. ve son olarakda ütülücez.

cnm hayırlı olsun ne guzel yol allmıssınız masallah senı okudum nasıl heyecan yaptım annemlerde bugun alısverıse gıdıyo teyzemle kızıma bıseyler alacaklar.artık hazırlanalım yavas yavas aldıgım cıcılerı cicis bolumune koyacagım:emir_bebek::nazar:

biz geldik kızlar.. şekerimiz çok güzel çıktı maşallah.. hiçbir problem yok.. kızımızda çok iyi.. suyumuz da.. 983 gr olmuş minik dila.. boyumuzda tahmini 35 cm dedi doktor amcamız.. bende 1 kilo almışım bir ayda doktor çok iyi dedi.. 59 kilo olmuşum.. bu gidişle 60 kiloyu epey aşıcaz herhalde :) ...nasıl besleniyorsan öyle beslenmeye devam et dedi.. hafta 1 ekim yada 2 ekimde ayrıntılı ultrasonumuz var.. inşallah minik sorunumuzda ortadan kalkmıştır..
hepinizi öpüyorum..

Sevgi'cim ben son 10 haftaya girdim, hatta Kaan'ın 24 Kasım civarı doğacağına dair bir his var içimde başından beri. yani son 9 hafta.
Normal doğum için bu zamanlarda karar vermek lazım ki kendimi hazırlayabileyim. Nefes egzersizleri, çeşitli masajlar vs son anda öğrenilmiyor. Hem bedenen hem de beyinle hazır olmak lazım bence. Son anda ne olacağını kimse bilemez tabi ama en azından ben suyum gelip, doğum kendiliğinden başlayana kadar beklemek taraftarıyım. Bir arkadaşım 36. haftada doğurdu mesela. Herşey normalken bir anda bebek gelmeye karar verdi. O da normal doğum yapacaktı, 5 saat sancı çekti ama açılma olmayınca sezaryene alındı. En azından denedi ki bence bu bile çok önemli.
Sen benden 5 hafta geridesin, tabi ki bunları düşünmek için erken.

Bu arada aklıma gelenleri, içimden geçenleri yazıyorum. Topikte çoğunluk sezaryen tercih ediyor ya da zorunlu olarak sezaryen olacak. Kararsız olanlar, korkanlar da var. En azından fikriniz olsun, nasıl bir süreç aklınızda bulunsun diye bu kadar detaylı yazıyorum ben. Tamamen kişisel tercihim sonuçta. Sizleri de sıkmak istemem.

Ben rüyalarımda genelde bebe
ği kucağımda görüyorum ama doğum anı yok :))) nasıl doğurduğum hakkında bir fikrim yok. Bu kadar bu konuya kanalize olmuşken rüyama girmemesi ilginç :)))

Rüyalarda asıl sıkıntı emzirme bende. Bebeğimi emzirmeyi unuttuğumu görüyorum hep.
CANIM BENİM SIKARMISIN HİÇ AŞKOLSUN..SAKIN YANLIŞ ANLAMA BENİ.. BENDE NORMAL DOĞUM TARAFTARIYIM.. SADECE SENİN ÜZÜLMENDEN ENDİŞE EDİYORUM O KADAR.. SENİN YAPTIKLARIN VE YAPACAKLARIN EN İYİSİ BENCEDE.. AMA NOLUR KENDİNİ ÇOK ŞARTLAMA..
BENDE RÜYAMDA HEP BEBEĞİMİ YENİ DOĞMUŞ EMZİRİRKEN GÖRÜYORUM.. BÖYLE TOMBİK TOMBİK PEMBE YANAKLI Bİ ERKEK BEBEK AMA.. HEP ERKEK GÖRÜYORUM YA HER DOKTORA GİTTİĞİMDE AAA BİZ YANLIŞ GÖRMÜŞÜZ BU KIZ DEĞİL ERKEK DEMESİNİ BEKLİYORUM :kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bugün tetenoz aşımı vuruldum kolum çok ağrıyo normal dedi hemşire ama
AH O AĞRI BENİ NASIL AĞLATMIŞTI.. 2 GÜN SABRET CANIM.. HAFİFLEYEREK GEÇİCEK İNŞALLAH.

kızlar nasılsınız
bebişler nasıl

ne güzel haberler geliyor, hazırlıklar devam .......

bizde dün doktordaydık 15540 gr olmuş tatlı oğlumuz, şükür bir problem yok, elhamdülillah

hepinizi bebişlerinizi, öpüyorum zemuszemus

kızlar herkese slm;
bu gün dedemiz odamızı boyadı benim tahmin ettiğimden biraz daha pembe oldu 2 kat boyayınca. ama olsun perdelere ve halıya uydu hatta odadaki çekyata bile uydu. odamız tamamlansın resmini diğer topiğe koyucam inşallah.

pelin bilge pany esra

hepinize katılıyorum bu kıymetli bebek lafını bende sevmezdim hatta kıymetli bebekleri sezaryen yapıyoruz demelerini hiç anlamazdım sanki sezaryenin hiç riski yok...

bence insanların bebeklerini ne kadar zorlu elde ettikleri konusu devreye girince durum değişiyor ama bu tek başına şu anki durumumuzu özetleyen şey değil..
birazdan bilinçi olma araştırmacı olma bazı şeyleri öğrenme bilme isteğimizden de kaynaklanıyor..mesela aralık anneleri topiğinde 2. çocuğuna hamile kalan hiçbir sıkıntı çekmeyen bizim kadar endişe yapan annelerde var..

ama durum şudur ki,ne olursa olsun yıllarca özlemini çeken kaybedince bir daha olmama ihtimali ile hergün nolur onu benden alma diye dua eden,ilk cicisini alırken bile imtina eden bizler gibi olamazlar ,biz bebeklerimiz sıcak aşk dolu yatağımızda yapmadık ki bir labratuvara emanet ettik.inanın gece üstümüzü örterken bebeklerimiz üşüyor diye düşünürdük.bizim anneliğimiz babalığımız bu duyarlılıkla başladı asla asla asla aynı olamayız...

he tüp bebek yaptırıp aşırı rahat olan normal elde edip pipirlikli olan da yok değil e birazda yapı meselesi tabi

önceden kızardım belki bu tabire ama '''BİZ SAVAŞÇI ANNELERİZ ONLARDA ÇOOKKK KIYMETLİ BEBEKLERİMİZZZZ'''......kendiminkini de sizlerinkinide çok seviyorummmm minikmucizler oyyyyyyyyyyyyyyyyy yerim ben onları yaa:emir_bebek::emir_bebek:

merallll ve sevggiiii

maaşallah bebişlerinize kocaman olmuşlar allah nazardan saklasın

sevgicim ayrıca şeker çıkmamasına bu topikte şekerden en çok çeken insan olarak çok sevindim biriniz şeker yükleme yaptırıcam diyince mideme ağrılar giriyor çünkü ohhh bu levelıda geçtik desene ...

sanırım ben bir tane şu medela elektrikli süt sağma makinesinden

almamın ilk sebebi ameliyatım uzun süreceği için ve ben çıktığımda narkozlu olacağım ayılmamda yaklaşık 6 saati bulduğu için benden süt gelmezse heme sağıp sütümü bebeğime versinler diye

birde ameliyattan sonra ortalama 1 hafta süresinde bekleyeceğim patoloji raporumun çıkma süresinde aşırı stresli ve gergin oluyorum ve devamlı ağlıyorum geçen seferkinde öyle olduysam bunda çocuğumda var daha stresli ve gergin olma ihtimalimde yüksek e birde yalovaya geçersek ve istediğim marka falan bulamazsam diye

diyorum ki aliim kullanmazsam bi sağlık ocağına bağışlarım olur biter o benim yanımda olsunda birde ona canım sıkılmasın diye

Merve'cim ben de Medela'yı tavsiye ediyorum. En çok tercih edileni o.
Bana bir arkadaşım verecek pompasını, sanırım onun ki Medela değil ama olsun. Ben 3,5 ayın sonunda işe döneceğim için pompa olmazsa olmaz benim için. İşyerinde yanımda olacak. Tabi inşallah sütüm olur da pompa da kullanırım :)))

Sen şimdiden kendini şartlama bence bu ameliyat sonrasına. Bu sefer çok farklı olacak, kızın kucağındayken patoloji sonucu için kendini yıpratmamaya çalışacaksın bence. Yoksa sütün de gider canım benim. Artık kızını düşüneceğin için önce daha sakin ve metin olacağına inanıyorum ben. Daha önce başına gelenlerle kıyaslama. Herşey çok güzel de gelişebilir. O kalan parçaları alacaklar, rahmine de dokunmayacaklar inşallah canım benim :)

Merve'cim ben de Medela'yı tavsiye ediyorum. En çok tercih edileni o.
Bana bir arkadaşım verecek pompasını, sanırım onun ki Medela değil ama olsun. Ben 3,5 ayın sonunda işe döneceğim için pompa olmazsa olmaz benim için. İşyerinde yanımda olacak. Tabi inşallah sütüm olur da pompa da kullanırım :)))

Sen şimdiden kendini şartlama bence bu ameliyat sonrasına. Bu sefer çok farklı olacak, kızın kucağındayken patoloji sonucu için kendini yıpratmamaya çalışacaksın bence. Yoksa sütün de gider canım benim. Artık kızını düşüneceğin için önce daha sakin ve metin olacağına inanıyorum ben. Daha önce başına gelenlerle kıyaslama. Herşey çok güzel de gelişebilir. O kalan parçaları alacaklar, rahmine de dokunmayacaklar inşallah canım benim :)

saol pelincim çok saol umarım herşey dediğin gibi olur bende hep kendime telkin yapıorum ii olucak kızımla sağlık ve mutluluk gelicek diye..e arada da endişelenmeden olmuyor tabi insanoğlu işte...

ay evet iş mevzusunda çok işe yarıyor bnm görümcemin işi evine yakın arkadaşlarıda sağolsun idare ediyor emzirmeye geliyor eve ama ilk zaman bebek yine annesiyle emsede bocaladı çünkü gün içinde istediği dönemde anneyle ve sütüyle ödüllendirilen bebek birden bu ödülü kesilince kendini tuaf hissediyor. huysuzlaşıyor ama açalışma ortamına dönüş sebebimizde en önce onlar onları daha ii yetiştirebilme kaygımız bu sebepten de sağma makineleri ii bir mantık en azından mamayla muhattap olmayıp sütümüzle ödüllendirilicekler.....

hepimiz için tek istediğim şu:hamilelik dönemimiz ve onun başlama süreci yeterince endişeli geçti doğumdan sonra inşallah çok sağlıklı sorunsuz doğan ve sarılık kolik vs gibi hastalıklara yakalanmadan sakin bir anne bebek adaptasyonu yaşadığımız bir loğusalık önemimiz olur

sadece onların kokusunu içimize çektiğimiz onlarla başbaşa sakin bir ortamda bütün günümüzü bıkmadan onlarla geçirmek huzursuz olmadan sorunsuz bir doğum sonrası geçirmek

miniklerimizi yatağında uyurken seyretmek bakmak bakmak ve doyamamak duygusunu en derinden yaşamak....

ayyyy az kaldııı yahuuuuuu:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

mervecim sen şimdi bunları düşünme

patoloji vb süreçleri ben de yakınlarımda yaşadım

aslında sen de biliyorsun ama söyleyeyim; EN ÖNEMLİSİ senin morelinin yüksek olması, olumlu düşünmen

bak ne güzel bebişin olucak, evli olmasan belki haberin bile olmayabilirdi,

kendini şartla ; amelyat olucaksın, bebeğin sağlıkla gelecek inşallah, ona bak ilgilen sevin, o güzel anları tadına vara vara yaşa canım---- sonra ne olacaksa olsun----

inşallah sonuç da güzel gelecek ve sana hayatını tadına vararak yaşamak için bir hatıra kalacak canım...

stres yaparsan bebişin acıkır ağlar, daha perişan olursun, stres hormonları anneden bebeğe hemen geçiyor...

şimdiden güçlü olmaya motive et kendini :olmaz:

Rabbim yar ve yardımcımız olsun canım.....

KIZLAR ACİL DİKKAT!!!
Doktorum bana rahim ağzının genişlediğini ve SERKLAJ yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan acil cevaplasın. Operasyon sırasında ne oluyor, operasyondan sonra ne oluyor? Lütfen bilgilerinizi ve deneyimlerinizi yazarmısınız...

cnm geçmiş olsun endişelenme ya genel anesteziyle yada epiduralle uyuşturulup rahim ağzına dikiş atacaklar ki erken doğum başlamasın. sonra ya bikaçsaat sonra ada en en ertesi sabah taburcu olursun. istihrahat ediceksin ve dr.doğum beirtilerini takip edecek. sonra da 37.haftada fina dikişler alınarak doğum süreci beklenecek.yani bu doğumu ertelemek için yapılan cerrahi bir müdahale.

cnm geçmiş olsun endişelenme ya genel anesteziyle yada epiduralle uyuşturulup rahim ağzına dikiş atacaklar ki erken doğum başlamasın. sonra ya bikaçsaat sonra ada en en ertesi sabah taburcu olursun. istihrahat ediceksin ve dr.doğum beirtilerini takip edecek. sonra da 37.haftada fina dikişler alınarak doğum süreci beklenecek.yani bu doğumu ertelemek için yapılan cerrahi bir müdahale.

Doktor hastanede yatmak gerektiğini söyledi ameliyattan sonra. Siz yattınız mı?

cnm bana yapılmadı ben hemşireyim kadın doğum bilgimden söyledim.istersen yine nette başından geçenlerin yazdıklarını araştır. benim ildiğim bir gece yatırırlar ve doğum sancılarını takip ederler.evdede yatman gerekecek bebe büyüdükçe rahim ağzına baskı yapacağından istihrahat etmen gerekir. operasyon sonrası adet ağrısı gibi ağrın olur ve belki bir iki damla lekelenmen olabilir.

mervecim sen şimdi bunları düşünme

patoloji vb süreçleri ben de yakınlarımda yaşadım
aslında sen de biliyorsun ama söyleyeyim; EN ÖNEMLİSİ senin morelinin yüksek olması, olumlu düşünmen
bak ne güzel bebişin olucak, evli olmasan belki haberin bile olmayabilirdi,
kendini şartla ; amelyat olucaksın, bebeğin sağlıkla gelecek inşallah, ona bak ilgilen sevin, o güzel anları tadına vara vara yaşa canım---- sonra ne olacaksa olsun----
inşallah sonuç da güzel gelecek ve sana hayatını tadına vararak yaşamak için bir hatıra kalacak canım...
stres yaparsan bebişin acıkır ağlar, daha perişan olursun, stres hormonları anneden bebeğe hemen geçiyor...
şimdiden güçlü olmaya motive et kendini :olmaz:
Rabbim yar ve yardımcımız olsun canım.....
cnm çok saol haklısın en önemli olan şey insanın morali
bakalım ara ara düşünğyorum ama çoğu zaman iyiyim

KIZLAR ACİL DİKKAT!!!
Doktorum bana rahim ağzının genişlediğini ve SERKLAJ yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan acil cevaplasın. Operasyon sırasında ne oluyor, operasyondan sonra ne oluyor? Lütfen bilgilerinizi ve deneyimlerinizi yazarmısınız...

cnm basit bir yöntem diye biliyorum esracım daha deneyimli o açıklamış
operasyondan sonra antezi yönetimine göre seni bi gece tutarlar diye düşünüyorum ama
senin doktorun hastanede yatıcaksın derken bir risk görüp serklajdan sonrada mı uzun süre yatacağını kasdetti onu anlamadım

Back