kızlar ya şimdiden kafama takılıyo
bi süre kayınvaldemle olucamya
bebeğime allah nasip ederse bir yıl kendim bakmayı ve banyo dışında destek almamayı düşünüyorum ki alışıncada onu da yaparım bakımıyla kendim uğraşayım ki benim düzenime alışsınlar dimi
Selammmmm....
Mervecim benim seker yuklemesini 27. Haftada yapacaklar. Dr a sorunca herhangibir saatte geliceksin ozel olarak ac yada Tok olmana gerek yok dedi. Gunun o saatinde normalde nasil oluyorsan oyle gel dedi.benim randevu ogle den sonra oldugu icin heralde ogle yemegini yemis olurum. Ezgi mesala geceden kesmis yemegi ban a oyle birsey demediler...
Panycim dualarimiz seninle ..seker yuklemesi 28 e kadar yapiliyor gec kalmazsin canim benim..habersiz birakma bizleri Ben cok merak ediyordum nasilsiniz diye..
mervee en güzelini hatta olması gerekeni düşünüorsun herşeyiyle kendin ilgilenmelisin ki senin kurallarına alışmalı ama malesef bu bazen çok zor oluor umarım başarabilirsin..benimde aylardır tek düşündüğüm konu bu benim annemde kayınvalidemde bana çok yakın oturuor her iki tarafında ilk torunu aylardır yalvarıorum resmen noluuur bişe aayın ben kendim alıcam die kimsenin dinlediği yok herşeyi kafalarına göre alıorlar doğduktan sonra da tepemizden ayrılmayacaklar gibi duruor ben nasıl becericem hiç bilemiorumm..
evet biliyorum sen kendi işin gibi çaba sarfediyorsunEvet merve benim patronlarım ermeni ama inan çok iyi insanlar benim en yakın arkadaşım patronum artür diyebilirim onun içinde ben öyleyim 6 senedir bu firmadayım ne günlerim oldu hep mığırdiç ve artür yanımdalardı mesela tartışırız o bana bağırmaz kızmaz ben tam tersi sinirliyimdir bana der maaşımdan sakın kesme falan filan ama bende kendi firmam gibi çalışıyorum
patlycim şimdi benim tickerımda tam olarak ne diyor ben saç sapam tercüme ettim yine kurstan kalma ingilizcemleMervee cizelgeniz cok komik gercekten) ilgiyle takip ediyorum.. Pelininki daha onde oldugu icin okumus oluyorum AMA ikinci defa bile gulduruyor yazdiklari seyler.. "gelecek sefer hot dog yediginizde beni dusunun iste bu hafta Ben tam o kadarim )" lol..bu arada ticker gore eger foot long buyuklugundeyse bebis 12 inch o da 30 cm kadar eder. What to expect te bizimki 22 cm olmasi lazim bu hafta.
Mervecim; hastanen özel olsa da o raporu ve diğer evraklarını ya kendin SGK müdürlüğüne götürüyorsun ya da çalıştığın şirketin insan kaynakları/personel departmanı ya da muhasebesi hallediyor. Bizde güya personelden sorumlu bir çocuk var ama birşey bilmiyor, bir de malum inşaat şirketi, kadın çalışan görmemişler, hiç bilmiyorlar. Vizite hikayesi de bir kağır varmış hastanelerde, SGK başka format rapordan anlamazmış da verilecek rapor o kağıda yazılırmış. Onun da adı öyle viziteli bilmemneli birşey. Benim doktor görmüş olduğu operasyondan dolayı düşük tehlikesi vardır, 7 gün istirahat etmesi gerekir gibi birşeyleri hastanenin antetli kağıdına yazmış imzalamıştı. SGK ondan anlamazmış. Salak salak işler işte. Sanki ben kafaya koysam SGK anlaşmalı yere gidip doktordan öyle bir evrakı alamayacam da akılları sıra insanların özel kuruluşlardan kafasına göre rapor almasını engelliyorlar.
Mervecim kızma yahu, Ezgi sanki sabah açlığı yazmıştı. Bu da gene her kafadan ayrı ses çıkan konulardan. Ben hem 100'lük hem de 50'lik yüklemeye 12 saat açlıkla gittim. Başkalarına sabah açlığı diyen de olmuş, ya da bak Patly'e bambaşka birşey söylemişler. Yine işte kendi doktorunun dediğine uyulması gereken konulardan biri. En güzeli doktorun dediğini uygulayıp kafayı serbest bırakmak.
Bebek bakımı konusuna gelince, bence de kendin bakıp kendi düzenini oturtmalısın. Yoksa anneanneler babaanneler bayılırlar bebeği kucağına alıp oturmaya gezdirmeye. Sonra çocuk kucaktan inmez olur, başa çıkamazsın. O yüzden avrupalının çocuğu bıraktığın yerde kendi kendine takılıyor, bizimkiler de dakika yalnız kalınca basıyor yaygarayı. Banyo da zaten ilk başta sorun; bebek kafasını tutamadığı, senin eline doğru hamle yapamadığı zamanlarda. 4-5 ay civarında kafasını dik tutup sana tutunabiliyor. Hem havalar da ısınacağından banyo işi çok problemli bir iş olmaktan çıkacak zaten.
banada sadece aç gel dedi önce açlık şekeri
sonra yükleme sonra tokluk şekeri bakılıyor ya o mantıkla herhalde
ya ezgi çok zor bi durum
ne bileyim işte
mesela berrak görümcemin kızı sallıyorlar ayakta
uyumuyo çünkü en son çare onu bulmuşlar
ben sallamk istemem
benim annem dediki aman biz sizi saladıkta ne oldunuz
annem bunu derse kayınvaldem ne der
eyvahedigeldismile
bizde de şöle bi muhabbet oldu geçen gün
ben dedim ki bebek 1 yaşına gelinceye kadar süt şeker bal verilmior
6 aydan önce su vermeyin dior doktorlar dedim..
k.validem gayet rahat döndü ben 2 çocuğuma da ballı süt verdim hiç emmediler beni
derin e de veririrz ne var ki bunda dedi
ben o sinirle kükremişim hatırlamıorum eşim söyledi...
ama ben istediğim kadar kızayım arada alıp götürecek ve kafasın göre takılacak..
bizde de şöle bi muhabbet oldu geçen gün
ben dedim ki bebek 1 yaşına gelinceye kadar süt şeker bal verilmior
6 aydan önce su vermeyin dior doktorlar dedim..
k.validem gayet rahat döndü ben 2 çocuğuma da ballı süt verdim hiç emmediler beni
derin e de veririrz ne var ki bunda dedi
ben o sinirle kükremişim hatırlamıorum eşim söyledi...
ama ben istediğim kadar kızayım arada alıp götürecek ve kafasın göre takılacak..
Aman sakın verme Ezgicim, kafasına göre takılma hakkını hiç kendinde bulamasın. Benimki de sallanan beşik dedi, ben de en yumuşak en kibar halimle sallanması iyi değil diyor doktorlar ben sallamak istemiyorum dedim. Biz salladık salak mı oldular gak guk diye bir sürü trip attı ve sanki sert bir şekilde ters bir şey söylemişim gibi "hahhaaa görecem ben seniii, bak nasıl da sallayacaaaan" filan dedi. Kucağına bile vermek istemiyorum çocuğumu, hele bir doğsun bu zamana kadar her türlü cadalozluğuna gık demeyen Bilgeyi tanıyabilecek mi bakalım, hiç laftan, insan gibi anlatmaktan, imadan, surattan birşeyden anlamıyor, kimseden hayır duymamaya öyle alışmış ki kendi fikrini kabul etmeyince de oturup ağlıyor sanki dövdük zulmettik gibi. Çok sallanmaktan gerizekalı olmuş görümcem de hap kadar aklıyla sırf annesi üzülmesin diye bana mevlid yapmam konusunda baskı yapmaya kalkıyor. En sonunda kızıp "çocuk benim, ben doğuracam benim anlayışıma göre yetişecek, ve ben mevlüd filan istemiyorum, sen istersen anan mutlu olsun diye çocuğun doğunca doğrudan hacca götür" dedim. Benim annemin dördüncü torunu olacak, ne kızına ne de gelinine karıştı bu zamana kadar. Yine bana da karışacağını sanmam, okuyorsunuz geziyorsunuz öğreniyorsunuz, bizden daha iyi biliyorsunuz der başka da birşey demez. Ama zır cahil kayınvalideme öyle değil böyle desen sanki sokağa atmışız gibi yaygara koparır.
Mervecim nasil istersen oyle yaparsin bebegini yetistirken.. Benim tek luksum annemin dogumdan sonra birkac ay burda olmasi olacak o zamanda artik istedigi kadar baksin torununa) sonra zaten 7/24 basbasa kalicagiz.. Tickerda kisaca bu hafta buyuklugum hotdog kadar oldu diyo ) tam yemelik yani )
Bir de benim icime daha annelik duygusalligi, sefkati gelmedi:-(( o nun icin en iyisini, en guzelini istiyor, arastirip dusunuyorum vs vs ama duygusallik yok..
Uuuu bilge seni fena kizdirmislar... Seninkilerde uzakta degil mi zaten basta bir iki soyler hee deer gecersin.. Simdiden doldruma kendini.. Bizim milletimizin huyu zaten baskasinin isine karismak.. Benimki de gecen gun ogluna bende babaanne olarak birseyler almak istiyorum dedi, esimde Anne sertifikali, boyasiz, organic olacak alcaksansa diye soyledi.. Tabi he men amannn ne cok biliyormusuz, sanki tr de bask cocuk yetismiyormuymus vs vs yanit geldi.esimde ne yani bile bile kimyasalli mi giydiriyim cocuga tarzinda cevap Verdi. Ben gene Anne ilk bir sene dikkat edelim diyoruz diye arayi yapmaya calisiyorum esim icerden ne bir senesi hep boyle olacak die bagiriyo.. Lol.. Ana ogul arasinda kaldim)
Aman sakın verme Ezgicim, kafasına göre takılma hakkını hiç kendinde bulamasın. Benimki de sallanan beşik dedi, ben de en yumuşak en kibar halimle sallanması iyi değil diyor doktorlar ben sallamak istemiyorum dedim. Biz salladık salak mı oldular gak guk diye bir sürü trip attı ve sanki sert bir şekilde ters bir şey söylemişim gibi "hahhaaa görecem ben seniii, bak nasıl da sallayacaaaan" filan dedi. Kucağına bile vermek istemiyorum çocuğumu, hele bir doğsun bu zamana kadar her türlü cadalozluğuna gık demeyen Bilgeyi tanıyabilecek mi bakalım, hiç laftan, insan gibi anlatmaktan, imadan, surattan birşeyden anlamıyor, kimseden hayır duymamaya öyle alışmış ki kendi fikrini kabul etmeyince de oturup ağlıyor sanki dövdük zulmettik gibi. Çok sallanmaktan gerizekalı olmuş görümcem de hap kadar aklıyla sırf annesi üzülmesin diye bana mevlid yapmam konusunda baskı yapmaya kalkıyor. En sonunda kızıp "çocuk benim, ben doğuracam benim anlayışıma göre yetişecek, ve ben mevlüd filan istemiyorum, sen istersen anan mutlu olsun diye çocuğun doğunca doğrudan hacca götür" dedim. Benim annemin dördüncü torunu olacak, ne kızına ne de gelinine karıştı bu zamana kadar. Yine bana da karışacağını sanmam, okuyorsunuz geziyorsunuz öğreniyorsunuz, bizden daha iyi biliyorsunuz der başka da birşey demez. Ama zır cahil kayınvalideme öyle değil böyle desen sanki sokağa atmışız gibi yaygara koparır.
sen haklısın kadıncağız doysun bebeğine
iyice
ay ben onu nası tercüme ettim bi bilsen gülersin sölemiim en iyisi
o hot dog'uda yerim ben hamm diye eşşek şeyyyy
ay bende de bi duygusallık var çocuk kıpırdıyo
ben bi yandan salya sümük ağlıyorum karnımı seviyorum oyyyy annemmm yerim seni ben diye bağırıyorum karnımı tutup eşim bi anda sıçrıyo yerinden hahahahah
bizde dugusallık tavan yapmış durumdaopuyorumnanaktan
Uuuu bilge seni fena kizdirmislar... Seninkilerde uzakta degil mi zaten basta bir iki soyler hee deer gecersin.. Simdiden doldruma kendini.. Bizim milletimizin huyu zaten baskasinin isine karismak.. Benimki de gecen gun ogluna bende babaanne olarak birseyler almak istiyorum dedi, esimde Anne sertifikali, boyasiz, organic olacak alcaksansa diye soyledi.. Tabi he men amannn ne cok biliyormusuz, sanki tr de bask cocuk yetismiyormuymus vs vs yanit geldi.esimde ne yani bile bile kimyasalli mi giydiriyim cocuga tarzinda cevap Verdi. Ben gene Anne ilk bir sene dikkat edelim diyoruz diye arayi yapmaya calisiyorum esim icerden ne bir senesi hep boyle olacak die bagiriyo.. Lol.. Ana ogul arasinda kaldim)
Ya ben de agliycak gibi oluyorum AMA vucuduma ve ozellikle goguslere bakinca oyle oluyoo) belkide hayat boyu boyle oluvcam belki dogumdan sonra degisecek bilmiyorum artik..annem daha duygusal gecen evde corabini gordum allahim nasil ayrilcam Ben on dan diye agladim diyo..birde simdi noun ozlemi cikti basima diye soyleniyordu. Tickerinda bazen anlasilmasi zor mizansenli yazdiklari icin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?