• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Benim donmeye niyetim varda esimin yok malesef.. AMA ilerde ne olur biter dusuncesi degisir mi bilemiyorum. Ozellikle kiz cocuguda olacagi icin orta okulu burda okumasini istemedigini soylemisti AMA onada daha cok var.. Yasta belirli bir noktaya gelince donmek daha da zorlasiyor. Cok genc toy delikanli degil bizim aramizda da yas farki var biraz. Tr ye giderse sanirim ordaki is hayati dusunduruyor babamizi.. Birde uzun yilardir burda iyice alismis, benimsemis durumda.. Ikimizde rahatliga alismis haldeyiz kisacasi..

seninkinin bir eşi de benim dibimde oturuyor Bilge'cim..inanılmmaaazzz şekilde şımarık bi kadın dediğin gibi bugüne kadar 1 koca 2 oğlan her dediğine evet demişler ben yapmıcaksın diorum ''bana ne bana ne yapıcam'' dio, bak inanmazsınız aynen böyle dior yaaa deli 55 yaşında çocuk gibi..bir de üstüne şöle bi hastalığı var annemle yarışıor, o annemle gayet ii ama ben annemle ii olduğumda çıldırıor çocuk olunca annem bi süre bizde kalıcak dedim delirdiii...durup durup kimse kalmasın bende kalmayayım hem sen alış hem kocan alışsın babalığa öbür türlü alışmaz bak diip sanki beni düşünüormuş ayaklarında kendi isteğini söylüor..her konuda böyle am, bir de bazen eşim demez mi ya ezgi ilk torunları bırak bbiraz şımartsınlar işte oo zaman napıcamı bilemiorumm..
en sonunda geçen gün dedim hepsine ben size oyuncak bebek almıorum insan doğuruyorum kafanıza eseni yapamazsınız dedim..tabi ben söyledim ben dinledim..
oy kıyamam sana bebeğim güldürdün beni
kendin çal kendin oyna
ay ezgi galiba annenle seni kıskanıo
kendi kızı yokya
size özeniyo demek ki hahaha ay ne komik bunlar yaaa

Ya ben de agliycak gibi oluyorum AMA vucuduma ve ozellikle goguslere bakinca oyle oluyoo:-)) belkide hayat boyu boyle oluvcam belki dogumdan sonra degisecek bilmiyorum artik..annem daha duygusal gecen evde corabini gordum allahim nasil ayrilcam Ben on dan diye agladim diyo..birde simdi noun ozlemi cikti basima diye soyleniyordu. Tickerinda bazen anlasilmasi zor mizansenli yazdiklari icin..
seni doğurunca görürüm ben
haahah yavaş atın tekmesi pek olurmuş
sonradan sulu göz olmada :))
tickerlar gerçekten öle çok karışık

senin işin daha kolay patly'cim hem uzaktasın hem oğlu zaten posta koyduğu için kötü olan sen olmuorsun aksine arayı düzeltmek için verdiğin çaba sonucunda iyi olan sen oluorsun:))amerikaya mı taşınsam yaa:(:(:(

aman boşver gitme sen kayınvaldeni gönder o gitsin

Kızlar anneler genelde idare ediliyor da etraftan duyduklarım kayınvalidelerle zor olduğu. Hele bir de çok yakındaysa. bazıları hem anneanne hem babanne doğumla beraber eve taşınıp 1-2 ay "yardım" niyetine yanınızda olabiliyor. O zaman da ilk aylardan her kafadan bir ses çıkıyor.
Bir arkadaşım anlattı, annesi bebek sıcakladı diye üstünü açıyormuş, arkasından babaanne "ay çocuk üşüyecek" diye örtüyormuş :)) Deli olmamak işten değil :)

Benim annem Eylül 18'de Istanbul'a geliyor ve inşallah Kaan 3 yaşına gelene kadar bizimle kalacak. Kreşe başlayınca belki döner ya da kalmaya devam eder henüz karar vermedik. Annem çok sakin, sessiz biridir ve benim kararlarıma, düşüncelerime kesinlikle katılır ve uygular. O yüzden bebek bakımı konusunda ortak hareket edeceğiz. benim en büyük yardımcım olacak. Kendsinin belinde ve kalçasında sıkıntıları var, umarım ben işe döndüğümde fiziksel olarak ona çok zor gelmez. Yoksa çook zor durumda kalacağım. Bakıcı tutmak hiç istemiyorum çünkü.
kayınvalidem ise ayrı bir melek. Beni kendi kızı gibi sever. Çok iyi anlaşırız. Yaşı da var ve bizden uzakta oturuyorlar. Haftada 1 onlar gelir görmeye ya da biz götürebilirsek. Eltim de benden 1 ay sonra doğum yapacağından 2 ev arası bölünecekler. Bebek bakımı konusunda bana karışacağını sanmıyorum.
Kaan'ın kucağa alışmasını hiç istemiyorum. 15 haftalıkken işe döneceğim ve annem için de sürekli kucakta taşımak zor olacağından umarım sorunsuz bir bebek olur (kolik olmaması en büyük dileğim). Kayınvalidemler de geldiğinde uzun süre kucağında tutamaz zaten.
Özellikle ilk 2 ay kollarını tülbentle kundaklayıp uyutmayı düşünüyorum. Elleriyle kendini uyandırmaması için. Bacakları serbest olacak. Bu da çok faydalıymış. Amerikalı doktor amcalar da aynı fikirde :)
Eğer eken doğum olmaz ve 3,5 kg civarı doğarsa oğlum banyo vs daha kolay olacaktır. Annemle ve eşimle beraber çok güzel hallederiz :)
Karşımıza hiç tahmin etmediğimiz, hazırlıklı olmadığımız sorunlar çıkabilir. Her bebek farklı. Yine de mümkün olduğunca olumlu düşünmeye çalışıyorum. Hele bir doğsunlar, ne kadar plan yaparsak yapalım, yaşayıp göreceğiz :)))

ay senin iiçin zor gerçekten annen inşallah idare edebilir
bencede zor bakıcı konusu ii mi kötü mü zor işler
kaan inşallah uslu olurda anne annesi zorlanmaz

Benim donmeye niyetim varda esimin yok malesef.. AMA ilerde ne olur biter dusuncesi degisir mi bilemiyorum. Ozellikle kiz cocuguda olacagi icin orta okulu burda okumasini istemedigini soylemisti AMA onada daha cok var.. Yasta belirli bir noktaya gelince donmek daha da zorlasiyor. Cok genc toy delikanli degil bizim aramizda da yas farki var biraz. Tr ye giderse sanirim ordaki is hayati dusunduruyor babamizi.. Birde uzun yilardir burda iyice alismis, benimsemis durumda.. Ikimizde rahatliga alismis haldeyiz kisacasi..

canım aşın nerdeyse işin nerdeyse sende ordasın
alışıncada dönünce sudan çıkmış balığa dönersiniz
ne kadar memleket olsada insan bi yere alışınca zor oluyor

Sorma Ezgicim, iki hafta önceydi aşırı sallanmış görümcem bizdeydi bir 10 gün filan onu oyaladık. Sonra da onu bırakmak için gittik Tekirdağ'a, biraz overdose oldu kayın aile muhabbeti bende. Uzaktalar ama şu aralar sert bir dönemece girdiler. Süper zeki görümceme kendi ellerimle İstanbul'da master kazandırdım da... Kız Kıbrıs'tan yüksek lisans mülakatına geldi, güya ertesi gün mülakata girecek, ne bir hazırlık var, ne bir özgeçmiş ne tez özeti hiçbir şey yazmamış. Oturup iki dilde hazırladım kızı mülakata, istenilen makaleleri filan yazdım. Abisinin üniversitesi olduğu için de birilerine haber verip jüri için ön hazırlık yaptırdık. Hiç olmayacak iş oldu, kız master'a hak kazandı. Düşünmedim de değil başıma bela olacak diye ama kıyamadım işte. Kayınpeder Tekirdağ'da köyde olmak ve hayvancılık peşinde olmak istemiyor, ama kaynana köyün dışında hiçbir öneminin ağırlığının kalmayacağını çok iyi biliyor o yüzden oradan ayrılmak istemiyor. Kızın bahanesiyle İstanbul'a yerleşebilirler, gerçi İstanbul'da boş evleri var ve bana çok ters yerde ama torun gak guk ayağına ve İstanbul'daki bir ton akrabalarını toplayıp toplayıp gelebilir kayınvalidem diye endişeliyim. Ooooofff, bir sene daha uzatsaydı şu kız üniversiteyi ne vardı sanki...

yaa bu medical park benim bilgilerimi neden kimseye göndermiyo
beni neden kimse aramıyo
hadi anladık özel sigortalar beni adam yerine koyup sigortalamıyor
devlette mi sildi beni
:((

bizim bahçeçci kliniğinden gitmiş düşün yani hiç bir şekilde devletle akamız olmadığı halde medikalden gitmeme ihtimalini sanmıyorum o sizin bağlı olduğunuz sağlık ocağının gevşekliğinden
sen git kayıt yaptır canım bebeğin doğunca aşılar işin lazım olabilir

anladım canım..
sende alıştıysan ki alışmışsın mutlu ve rahat olduğu en önemlisi işinin en ii olduğu yerde yaşamalı insan..anneciğin de özledikçe gelir yanınıza..

oy kıyamam sana bebeğim güldürdün beni
kendin çal kendin oyna
ay ezgi galiba annenle seni kıskanıo
kendi kızı yokya
size özeniyo demek ki hahaha ay ne komik bunlar yaaa

seni doğurunca görürüm ben
haahah yavaş atın tekmesi pek olurmuş
sonradan sulu göz olmada :))
tickerlar gerçekten öle çok karışık

aman boşver gitme sen kayınvaldeni gönder o gitsin

ay senin iiçin zor gerçekten annen inşallah idare edebilir
bencede zor bakıcı konusu ii mi kötü mü zor işler
kaan inşallah uslu olurda anne annesi zorlanmaz

artık bilmiorum kıskanıor mu napıor mervem
bak az önce annem aradı k.valideleri yemeğe alacakmış
ondan hemen sonra k.validem bişii bırakmak için bana uğradı hiç söylemior annemlere gideceklerini bizde geliriz die çok ilginç bi tip yani:))
hem annemle çok ii oluor ki terslik olmuor hem annemle beni uzak tutmak istior ki annem çok içimizde olmasın aman minik beyinciğiyle kendi yazıor kendi oynuor şimdiye kadar süper idare ettim ama çocuk olunca endişeliyim..

Sorma Ezgicim, iki hafta önceydi aşırı sallanmış görümcem bizdeydi bir 10 gün filan onu oyaladık. Sonra da onu bırakmak için gittik Tekirdağ'a, biraz overdose oldu kayın aile muhabbeti bende. Uzaktalar ama şu aralar sert bir dönemece girdiler. Süper zeki görümceme kendi ellerimle İstanbul'da master kazandırdım da... Kız Kıbrıs'tan yüksek lisans mülakatına geldi, güya ertesi gün mülakata girecek, ne bir hazırlık var, ne bir özgeçmiş ne tez özeti hiçbir şey yazmamış. Oturup iki dilde hazırladım kızı mülakata, istenilen makaleleri filan yazdım. Abisinin üniversitesi olduğu için de birilerine haber verip jüri için ön hazırlık yaptırdık. Hiç olmayacak iş oldu, kız master'a hak kazandı. Düşünmedim de değil başıma bela olacak diye ama kıyamadım işte. Kayınpeder Tekirdağ'da köyde olmak ve hayvancılık peşinde olmak istemiyor, ama kaynana köyün dışında hiçbir öneminin ağırlığının kalmayacağını çok iyi biliyor o yüzden oradan ayrılmak istemiyor. Kızın bahanesiyle İstanbul'a yerleşebilirler, gerçi İstanbul'da boş evleri var ve bana çok ters yerde ama torun gak guk ayağına ve İstanbul'daki bir ton akrabalarını toplayıp toplayıp gelebilir kayınvalidem diye endişeliyim. Ooooofff, bir sene daha uzatsaydı şu kız üniversiteyi ne vardı sanki...
ama Bilgecim sen gerçekten kendi kaşınmışsın ya:))
ama şöyle düşün sen gayet ii niyetli ve içten bi şekilde ona yardım ettin bunun sonunda senin canını sıkacak şeylerin olacağını düşünmüorum..
onlar tekirdağı bırakıp istanbula yerleşmezler onlar istese bile çok sallanankaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 görümcen onların gelmesini istemez sen hiç üzülme...
kız gezip tozucak anlattıklarından hiç y.lisans yapıcak tavır da yok onda eğlencesini bozdurmaz ailesine...

ama Bilgecim sen gerçekten kendi kaşınmışsın ya:))
ama şöyle düşün sen gayet ii niyetli ve içten bi şekilde ona yardım ettin bunun sonunda senin canını sıkacak şeylerin olacağını düşünmüorum..
onlar tekirdağı bırakıp istanbula yerleşmezler onlar istese bile çok sallanankaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 görümcen onların gelmesini istemez sen hiç üzülme...
kız gezip tozucak anlattıklarından hiç y.lisans yapıcak tavır da yok onda eğlencesini bozdurmaz ailesine...

Valla bilmiyorum, insallah bir problem yaratmaz. Abisi de vardi o mevlud muhabbetinde, ben kapatmaya susturmaya calisiyorum o "ama soyle ama boyle" diye uzatmaya calisiyor. Abisi de annesi uzulecek diye benim huyuma gidip kabul ettirmeye calisiyordu, baktim ki ben sinirlenip anasina danasina baslayacagim diye o da gerildi, neredeyse kari koca kavgasi cikariyordu kusbeyinli. Ana babasina gelin edin diyor ama bilmiyorum bana da basindan atmaya calisacak gibi geliyor. Kultur farki iste, haddini bilmiyor, akli basmasa bile annesi gelinine karsi mevzi kaybedecek ya, annesine hayir benim hayatima ve kararlarima karisamazsin diyor olacagim ya; ona engel olmaya calisiyor. Cunku ben gelinim ve burnumun surtulmesi lazim, yoksa ben onlarin ogullarina sahip cikarim da maazallah onlarin ogullarini ellerinden aliveririm. Evlense de kurtulsak:)))

Valla bilmiyorum, insallah bir problem yaratmaz. Abisi de vardi o mevlud muhabbetinde, ben kapatmaya susturmaya calisiyorum o "ama soyle ama boyle" diye uzatmaya calisiyor. Abisi de annesi uzulecek diye benim huyuma gidip kabul ettirmeye calisiyordu, baktim ki ben sinirlenip anasina danasina baslayacagim diye o da gerildi, neredeyse kari koca kavgasi cikariyordu kusbeyinli. Ana babasina gelin edin diyor ama bilmiyorum bana da basindan atmaya calisacak gibi geliyor. Kultur farki iste, haddini bilmiyor, akli basmasa bile annesi gelinine karsi mevzi kaybedecek ya, annesine hayir benim hayatima ve kararlarima karisamazsin diyor olacagim ya; ona engel olmaya calisiyor. Cunku ben gelinim ve burnumun surtulmesi lazim, yoksa ben onlarin ogullarina sahip cikarim da maazallah onlarin ogullarini ellerinden aliveririm. Evlense de kurtulsak:)))

evlenir o da gelin olur onunda bi görümcesi ve k. validesi olur o zaman anlar işte yani umarım anlar..
sen hiiç takılma bilge nasılsa uzaktalar sen bilginle duruşunla alt edersin onları fazlasına hiç gerek yok..küçücük kız uğraşsa ne kadar uğraşabilir boşver...

günaydııınn kızlar bu sabah erkenciyim işler yoğunlaşmadan haber vereyim dedim dün dr amcamıza gittik 700 gr 31.5 cm olmuşuz:nazar: maşalllah herşey gayet iyiymiş bu sabahta önce açlık kan şekeri için kan verdim sonra o meşhur 50 lik glukoz yüklememizi yaptılar 9.30 da yine kan vericez bakalım hayırlısıyla değerimizi düşük çıkıcak inşalllah:Saruboceq:

günaydın kızlar..
biz bugün biraz daha iyiyiz.. kolumuzun ağrısı biraz hafifledi.. kızımla randevum var 1.30 ta bakalım büyümüş mü teyzeleri...
bi bakaim neler olmuş dün..

Ezgiii senin avatar resmindeki hamile göbeğinde göbek deliğinin yukarısında da çizgi var. Bende de belirdi o çizgi. Altta zaten vardı artık tamamen aşağıdan yukarıya..
Sizde de oldu mu kızlar?

gunaydııın
kızlar bebiş kıyafetlerı için wenice bakım dıyorum sızce nasıl ?arac gereclerıde chıco ya bakıcam:D
ya biz kıslık alıcaz dımı sonucta kasım aralık gıbı olabılır beklerse mınnosum:D

Ezgiii senin avatar resmindeki hamile göbeğinde göbek deliğinin yukarısında da çizgi var. Bende de belirdi o çizgi. Altta zaten vardı artık tamamen aşağıdan yukarıya..
Sizde de oldu mu kızlar?

bende yok cnm anneme sordum nie bende olmadı die annemın verdığı cvp şu;
-kızım bende olmadıki sende olsun
ay aklıma geldıkce guluyorum yaaa:roflol:

günaydııııııınnnnn:))))

Geç kaldım bugün, pek güzel oldu:)))

Sevgicim sevindim kolunun ağrısının geçmesine, yarına hiç kalmaz. Biz iş dolayısıyla tetanos aşısını 20-30 kişi birden oluyoruz, kimilerinde kol ağrı ve ateş yapıyor kimilerinde ise bir etkisi olmuyor. ama 2-3 gün sonra illa ki geçiyor.

Panyciğim Wenice'e ben baktım ama 1 yaştan başlıyoruz dediler. Yenidoğan kıyafeti bulamadım. Belki o mağaza öyleydi bilemiyorum. Ama benim favorim şimdilik Kanz. Bir de hiç ummazdım ama C&A diye bir mağaza var, hani ucuzcudur filan, onların bebek ürünleri de "Confidence in Textile" sertifikalı ve çok çok ucuz. Aklınızda bulunsun.

Pelincim günaydııın, bende çizgi yok daha, sanırım çıkmayacak, annemde olduğunu sanmıyorum. Şimdi sorsam "ay unuttum, kaç sene önceydi" der:)))

bizim bahçeçci kliniğinden gitmiş düşün yani hiç bir şekilde devletle akamız olmadığı halde medikalden gitmeme ihtimalini sanmıyorum o sizin bağlı olduğunuz sağlık ocağının gevşekliğinden
sen git kayıt yaptır canım bebeğin doğunca aşılar işin lazım olabilir
o zaman dediğin gibi bizimkilerin esnekliği
zaten tuaf bi sağlık ocağı

artık bilmiorum kıskanıor mu napıor mervem
bak az önce annem aradı k.valideleri yemeğe alacakmış
ondan hemen sonra k.validem bişii bırakmak için bana uğradı hiç söylemior annemlere gideceklerini bizde geliriz die çok ilginç bi tip yani:))
hem annemle çok ii oluor ki terslik olmuor hem annemle beni uzak tutmak istior ki annem çok içimizde olmasın aman minik beyinciğiyle kendi yazıor kendi oynuor şimdiye kadar süper idare ettim ama çocuk olunca endişeliyim..
.

sanırım benim dediğim gibi
e peki akıl edemiyor mu bu kadıncağız annen nasıl olsa seni çağırıcak yani
hahahaha kesinlikle kıskanıyorrr alem ya bunlar
bak sen çocuk olunca annene de
kayınvaldemi al şuraya götür buraya götür diye onlar kanki kanki takılsınlar
sen rahat et hahahaha
ama bilge sen kaşınmışsın gerçekten kızı başına sar
millete gelmeye ikinci bahane çıkar
kayınınada ezginin dediği gibi çaçaron bi eş düşer hem onun hakkından gelir hem kayınvaldenin seni pumla değil meşaleyle ararlar walla
evlenir o da gelin olur onunda bi görümcesi ve k. validesi olur o zaman anlar işte yani umarım anlar..
sen hiiç takılma bilge nasılsa uzaktalar sen bilginle duruşunla alt edersin onları fazlasına hiç gerek yok..küçücük kız uğraşsa ne kadar uğraşabilir boşver...
aman küçük müçük deme
analarından öğrendikleriyle laf çarpıyorlar bazen ağzına yapıştırası geliyo insanın

günaydın kaan günaydın pelin teyze
günaydııınn kızlar bu sabah erkenciyim işler yoğunlaşmadan haber vereyim dedim dün dr amcamıza gittik 700 gr 31.5 cm olmuşuz:nazar: maşalllah herşey gayet iyiymiş bu sabahta önce açlık kan şekeri için kan verdim sonra o meşhur 50 lik glukoz yüklememizi yaptılar 9.30 da yine kan vericez bakalım hayırlısıyla değerimizi düşük çıkıcak inşalllah:Saruboceq:
ouyyyyyy şişko şeeyyy
nasıda büyümüş yahuuuu ooo
artıkyarım kilodan fazla bebişlerimiz maaşallah naz'a boyuda nası uzamışşş
ay bunlar en az 18 cm daha uzicaklar nereye sığıcaklar yahuuu :1:
günaydın kızlar..
biz bugün biraz daha iyiyiz.. kolumuzun ağrısı biraz hafifledi.. kızımla randevum var 1.30 ta bakalım büyümüş mü teyzeleri...
bi bakaim neler olmuş dün..
ay sevindim sevgi sonunda hafifledi demek kolun
ii bari rahatlamışsındır biraz
ay demek dila hanımla buluşma var gelince yaz bize

amma dedikodu yapmışsın dün ya.. ne kaynana kalmış ne görümce.. bizde geçen eşimlen atıştık.. sinir krizine soktu beni.. benim eşim balıkesirli.. ailesi hala orda yaşıyo.. neymiş efendim bebek olunca annesi bize yerleşcekmiş bakıcakmış bebeğe.. ya kadın gelmiş 60 yaşına... ayağında kemik erimesi var.. tv izlerken uyuyup kalıyor, top patlatsan duymuyor.. ben nasıl güvenip çocuğu ona bırakırım diyorum.. e tanımadığım bi insana nasıl bırakcakmışım.. tamam bende istemiyorum bırakmak, ama yoldan çevirdiğim birini eve sokmucam ki.. araştırcaz etcez herhalde.. hem annesine kadar büyük ablam bende bakarım diyor.. bilmiyorum yanii.. bizde de baya bi yaygara olucak gibi..

Sizde de oldu mu kızlar?
ya bende üstten göbek deliğime kadar minicik açık rebk saır sarı tüyler oldu o kadar onlar şu an sevinli geliyor gözüme ama bakalım ilerde mortlamasa bari

gunaydııın
kızlar bebiş kıyafetlerı için wenice bakım dıyorum sızce nasıl ?arac gereclerıde chıco ya bakıcam:D
ya biz kıslık alıcaz dımı sonucta kasım aralık gıbı olabılır beklerse mınnosum:D
kışlık tabiki minikler donmasın
yani şimdiki bi çok mağaza kışlık sezona geçti zaten
tam sezonunda alıyoruz kazık yicez
ehehehe
bende yok cnm anneme sordum nie bende olmadı die annemın verdığı cvp şu;
-kızım bende olmadıki sende olsun
ay aklıma geldıkce guluyorum yaaa:roflol:
hahahaha yahu tam bi anne cevamı he bu kadar olur
günaydııııııınnnnn:))))

Geç kaldım bugün, pek güzel oldu:)))

Sevgicim sevindim kolunun ağrısının geçmesine, yarına hiç kalmaz. Biz iş dolayısıyla tetanos aşısını 20-30 kişi birden oluyoruz, kimilerinde kol ağrı ve ateş yapıyor kimilerinde ise bir etkisi olmuyor. ama 2-3 gün sonra illa ki geçiyor.

Panyciğim Wenice'e ben baktım ama 1 yaştan başlıyoruz dediler. Yenidoğan kıyafeti bulamadım. Belki o mağaza öyleydi bilemiyorum. Ama benim favorim şimdilik Kanz. Bir de hiç ummazdım ama C&A diye bir mağaza var, hani ucuzcudur filan, onların bebek ürünleri de "Confidence in Textile" sertifikalı ve çok çok ucuz. Aklınızda bulunsun.

Pelincim günaydııın, bende çizgi yok daha, sanırım çıkmayacak, annemde olduğunu sanmıyorum. Şimdi sorsam "ay unuttum, kaç sene önceydi" der:)))

bilge bende bayıldım c&a ya organik zıbın bile var 6-7 parça şey aldı annem bebeğe ordan dayanmadı açıkcası capacitydeki tüm bebek mağazalarını gedik
annem o gün kesenin ağzını açtı
b&g kanz thcibo chicco mother care vs gibi bir çok mağazadan zevkli ürünlerde var bende çok şaşırmıştım ürün kaliteside güzel dediğin gibi

Back