• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Ay Merve'cim aynen öyle.. ben çok severim barbunya, fasulye, mercimek... Bir de ekmek yasak olunca doymak için en ideali bunlar. Taze fasulye, semizotu, enginar, ıspanak da yiyorum ama sıkıldım vallahi hep aynı şeylerden. Canım neler neler çekiyor:) yasak ya hamburger, mantı, patates resmi geçit yapıyor önümde kaydirigubbakcemile3 Kolesterolüm yüksek olduğundan alışığım sağlıklı ve dikkatli beslenmeye ama arada kaçamak yapardım, şimdi onu da bıraktım. Hele ki tatlı.. En çok onda zorlanıyorum.
tabi hepsine Kaan'ım sağlıkla doğsun diye katlanıyorum. Kilom normal olsun ki rahat bir doğum olsun, sonrasında sıkıntı yaşamayalım. Her zaman herşey kuzucuklarımız için değil mi zaten?

Ay Merve'cim aynen öyle.. ben çok severim barbunya, fasulye, mercimek... Bir de ekmek yasak olunca doymak için en ideali bunlar. Taze fasulye, semizotu, enginar, ıspanak da yiyorum ama sıkıldım vallahi hep aynı şeylerden. Canım neler neler çekiyor:) yasak ya hamburger, mantı, patates resmi geçit yapıyor önümde kaydirigubbakcemile3 Kolesterolüm yüksek olduğundan alışığım sağlıklı ve dikkatli beslenmeye ama arada kaçamak yapardım, şimdi onu da bıraktım. Hele ki tatlı.. En çok onda zorlanıyorum.
tabi hepsine Kaan'ım sağlıkla doğsun diye katlanıyorum. Kilom normal olsun ki rahat bir doğum olsun, sonrasında sıkıntı yaşamayalım. Her zaman herşey kuzucuklarımız için değil mi zaten?

wallahi haklısın pelncim
insan yaşadığı sıkıntıları unutup bi an of ya istediğimi bile yiyemiyorum dicek gibi oluyor ve hemen halinden utanıyor..
biz çok zor günler atlattık bu bebeklere kavuşmak için o zaman afedersin .... ye deseler yicektik nerdeyse ama şimdi zaman zaman usanıyoruz
sonra miniklerin ii olması düşüncesi bizi kendimize getiriyor artık annelik başladı
HERŞEY ONLARIN İYİLİĞİ İÇİN opuyorumnanaktan

Ezgim ilk başta alınan kanla bakılan açlık şekerin 83, ki bunun 110'un altında olması lazımdı.
Yüklemeden sonraki tokluk şekerin ise 91 onun da işte üst sınırı için 135 diyen merkez var, 140 ve 145 diyen merkezler var. Herhalde senin merkez de "böyle bırakayım dağınık kalsın" demiş:)))) Neticede her türlü sınırın altında.

Bir de benim ilk yüklemede yaşadığım krizde öğrendiğime göre bu işin bir Amerika standardı bir de Avrupa standardı varmış. Benim bir önceki sonuçlar için Merve'nin doktoru Avrupa standartlarına göre normal, Amerikan standartlarına göre sınırda demişti. Amerikalılar sanki o kadar obez diillermiş gibi bir de işkilli çıktılar başımıza demek ki:)))
Tıbbın pozitif bilimlerden farkı da bu işte, kanun geçerliliğinde yargıları, kuralları olamıyor.Havalandırma tertibatı konusunda öneri isteyen kimse ikinci bir makine mühendisi görüşü istemez ama herkes tıbbi teşhisini bir ikinci doktora onaylatmak ister:)))
:1:kaydirigubbakcemile3testi devlet hastanesi yapmıştı
devlet ya herşey gibi bu durumu da dağınık:):):)
işte ben de o tek bi doğru olmayış mevzusuna deli oluorum
bir de bende 2 tane doktor var (yaşadığım yeri kııtları nedeniylle)kafam hep karışık
birinin iyi dediine diğeri kötü der biri yap diğeri yapma der sırf bu sağlık koşullaarından dolayı izmire taşınıcam..

Yaw kızlar ben rejime başladığımdan beri resmen gazwoman oldum :))) Çatlayacağım yakında. Ne yesem gaz yapıyor. Tabi ekmek falan da yasak diye dayandım sebzeye, bakliyata. Başka da yiyecek bir şey yok zaten. 1 haftadır tüp gibiyim. Sancısı da cabası. Dün ara ara giren sancılardan bayağı endişelendim. Karnım kaskatı kesildi kaç kere.
yapar pelinnn...ben de çekiorum o gaz sancısından helede çok acıkıp az yiyiorsan çok daha kötü oluor elinden geldiğince doymaya çalış çok kepekli ekmek yeme beni çok rahatsız edior bir de özellikle barbunya...
uzun yolda etkilior beni gelecek hafta doktoruma sorucam hamilelerin kullanabileceği gaz giderici var mı acaba??

pelin'cim ben de sorucaktım tam neden rejim yapıorsun die
çünkü dün şekerinde bi sorun yok die sevinmiştim acaba sınırda falan mı dedim birden?
tek neden normal doğumu zorlaştırmamak için mi öyleyse iyi bi sorun nedeniyle olmasında..
kaç kilo aldın toplamda?

:1:kaydirigubbakcemile3testi devlet hastanesi yapmıştı
devlet ya herşey gibi bu durumu da dağınık:):):)
işte ben de o tek bi doğru olmayış mevzusuna deli oluorum
bir de bende 2 tane doktor var (yaşadığım yeri kııtları nedeniylle)kafam hep karışık
birinin iyi dediine diğeri kötü der biri yap diğeri yapma der sırf bu sağlık koşullaarından dolayı izmire taşınıcam..

yapar pelinnn...ben de çekiorum o gaz sancısından helede çok acıkıp az yiyiorsan çok daha kötü oluor elinden geldiğince doymaya çalış çok kepekli ekmek yeme beni çok rahatsız edior bir de özellikle barbunya...
uzun yolda etkilior beni gelecek hafta doktoruma sorucam hamilelerin kullanabileceği gaz giderici var mı acaba??

aslında dediğin gibi sormak lazım belkide hiç bu sancıları çekmemize gerek kalmicak

Ezgi'cim 16 Ağustos'ta kontrole gittiğimde kilom 68 idi. Yani toplamda 11,5 kilo almışım. Şeker yüklemesi daha yapılmamıştı. Doktorum çok kızdı. Aslında başından beri bende ne bulantı, ne tiksinme olmadı ve iştahım çoktu. İlk 3 ay ayda 1 kilo aldım. Sonraki 3 ayda ayda 2 kiloyu biraz aştım.
Yediklerime dikkat ettim ama mesela tatlıyı hiç kesemedim ve meyveye çok yüklendim. Normalde günde 3 porsiyon (yumruğun kadar) meyve yemek lazımmış, ben bir oturuşta 3-4 dilim karpuz, yarım kilo kiraz, erik vs yedim durdum. Meyve şekeri de sonuçta kilo aldırıyor. Haftada 1-2 makarna, pilav. Sabahları 1-2 dilim tam tahıllı ekmek yiyordum ama haftasonları genelde dışarıda kahvaltı ettiğimizden tereyağ, reçel ve 3-4 dilim ekmek yiyordum. Haftada 2-3 kere evde mısır haşlayıp yiyordum. Sırf karbonhidrat yani. Tatillerde hele hiç dikkat edemedim. Patates kızartması, hamburger falan ne bulduysam yedim. Hamile kaldığım kilo 56,5 ama benim normal kilom aslında 53'tür. Ona göre bakarsan 15 kilo almış gibiydim.

Neyse doktorum dedi kişeker sonucu ne çıkarsa çıksın diyet yapacakmışım. 20 kilo fazla ile doğuma girersem çok zorlanırmışım. Gidişat kötüymüş.
Ekmek, makarna, pilav ve tatlıyı tamamen yasakladı. Kahvaltıda bile yeme dedi. 10 gündür onun dediği gibi besleniyorum.
Meyve günde 1-2 porsiyon (mesela 1 elma öğleden sonra, 1 dilim karpuz akşam ya da 1 şeftali- 1 elma gibi).
Mercimek çorba içiyorum, sebze yemeği pişiriyorum az yağlı.
ben tuzu hiç kesmedim. Zaten fazla tuzlu sevmem. Yemeğe koyduğum yarım tatlı kaşıpı tuzdur. Domates yerken biraz ekerim. Öyle devam ettim.
10 gün içinde önce 68'den 67'ye sonra 66.3'e düştüm. Bu sabah 66,5'tum. İşe yarıyor sanırım. 8 Eylül'de kontrole gittiğimde en fazla 67 olmayı hedefliyorum.

kızlar ayşeyele konuştum

bugün dün biraz sinirleri bozukmuş
bebekten çıt çıkmayınca bi doktora gideyim demiş
bebekte etkilendimi diye

bu gittiği doktor geçen hafta 300 gr olan bebeği 250 gr cviarı çıkartmış suyun çok fazla demiş durmuş

salak mıdır nedir işi bilmiyor herhalde
ayşede pazartesi kendi doktoruna gidicek

bence bebekte bişey yok bu salak doktor alamadı suyunu falan

ama yinede kızcağızın canı sıkılmış

laptop ağrızlı bu arada ben ayşeden haber alınca yazarım size yine

aman dua etmeyi ihmal etmeyinnn

Ezgi'cim 16 Ağustos'ta kontrole gittiğimde kilom 68 idi. Yani toplamda 11,5 kilo almışım. Şeker yüklemesi daha yapılmamıştı. Doktorum çok kızdı. Aslında başından beri bende ne bulantı, ne tiksinme olmadı ve iştahım çoktu. İlk 3 ay ayda 1 kilo aldım. Sonraki 3 ayda ayda 2 kiloyu biraz aştım.
Yediklerime dikkat ettim ama mesela tatlıyı hiç kesemedim ve meyveye çok yüklendim. Normalde günde 3 porsiyon (yumruğun kadar) meyve yemek lazımmış, ben bir oturuşta 3-4 dilim karpuz, yarım kilo kiraz, erik vs yedim durdum. Meyve şekeri de sonuçta kilo aldırıyor. Haftada 1-2 makarna, pilav. Sabahları 1-2 dilim tam tahıllı ekmek yiyordum ama haftasonları genelde dışarıda kahvaltı ettiğimizden tereyağ, reçel ve 3-4 dilim ekmek yiyordum. Haftada 2-3 kere evde mısır haşlayıp yiyordum. Sırf karbonhidrat yani. Tatillerde hele hiç dikkat edemedim. Patates kızartması, hamburger falan ne bulduysam yedim. Hamile kaldığım kilo 56,5 ama benim normal kilom aslında 53'tür. Ona göre bakarsan 15 kilo almış gibiydim.

Neyse doktorum dedi kişeker sonucu ne çıkarsa çıksın diyet yapacakmışım. 20 kilo fazla ile doğuma girersem çok zorlanırmışım. Gidişat kötüymüş.
Ekmek, makarna, pilav ve tatlıyı tamamen yasakladı. Kahvaltıda bile yeme dedi. 10 gündür onun dediği gibi besleniyorum.
Meyve günde 1-2 porsiyon (mesela 1 elma öğleden sonra, 1 dilim karpuz akşam ya da 1 şeftali- 1 elma gibi).
Mercimek çorba içiyorum, sebze yemeği pişiriyorum az yağlı.
ben tuzu hiç kesmedim. Zaten fazla tuzlu sevmem. Yemeğe koyduğum yarım tatlı kaşıpı tuzdur. Domates yerken biraz ekerim. Öyle devam ettim.
10 gün içinde önce 68'den 67'ye sonra 66.3'e düştüm. Bu sabah 66,5'tum. İşe yarıyor sanırım. 8 Eylül'de kontrole gittiğimde en fazla 67 olmayı hedefliyorum.

pelinnn okuduklarımdan sonra doktorumun bu dünyada ki en cins doktor olduğunu düşünmekten vazgeçtim demek ki hepsi aynı....ben de 12 kilo aldım şimdiye kadar.. hiç olmadığı kadar karbonhidrat tüketiorum ve tatlı için çıldırıyorum sen gene iyisin meyve ile bastırıorsun ben direk şerbetli tatlı falan yiyorum bu sıcakta üstelik..buna dur demek zorunda olduğumun farkındaydım doktorum da çok kızıyordu yazdıklarını da okuduktan sonra dikkat etmeye karar verdim...
ama sen çok sıkmışsın bir anda gerçi sıktığın için sonucunuda alıorsun kilo veriyorsun ama gene de çok kısıtlama çünkü hamilelikte canının bişii istemesi normal hayataki gibi olmuormuş anladım ki, insan yiyemeyince gerçekten mutsuz oluor..tam doyamayınca da gaz oluor..şimdi sen gayet normal kiloya dönmüşsün 67 den sonra kilo verme artık az almaya çalış ama verme yorma kendini de vucudunu da..

kızlar yaw, çok bozuldum, doğum izninde maaşımızın 2/3'ünü alıyormuşuz, ben normal iş görmezlikten farklı olarak tamını alacağız sanıyordum. Kuşa dönecek şimdi maaş. Bir de sadece 32 haftalık gebe raporuyla bitmiyormuş. Bir dünya evrak daha isteniyormuş, kim uğraşacak o işlerle bilmiyorum. Bizim şirkette doğru dürüst insan kaynakları filan yok. Transfer zamanı rapor alacam dedim, hastanemin sgk ile anlaşması yok, oradan aldığım rapor olur mu başka birşey lazım mı dedim; olur dediler. Sonra da olmayacağı vizite bilmemne kağıtları ile hazırlanmış olması gerektiği ortaya çıktı, bir hafta izin kullandın ayağına yatacaklar işten ayrılırken diye korkuyorum. Parasını almak için iznimi özellikle kullanmayıp dişimi sıkıyordum ben de. Sinir oldum.

ben sizinle küsüm:umursamaz:

neden bana kimse cevap yazmıyor:çok üzgünüm: ühhüüüü

sabah sormuştum benim doktorum sabah açlığıyla gel dedi şeker yüklemeye
onun dışında önceki günler yediğine dikkat et şekerli gıdalar çok tüketme falan demedi

ne yapmalıyımmm demiştim????:uhm:

ama artık kimse cvp yazmasın okumicaz küstük biz size:umursamaz::umursamaz::umursamaz:

Son düzenleme:
kızlar yaw, çok bozuldum, doğum izninde maaşımızın 2/3'ünü alıyormuşuz, ben normal iş görmezlikten farklı olarak tamını alacağız sanıyordum. Kuşa dönecek şimdi maaş. Bir de sadece 32 haftalık gebe raporuyla bitmiyormuş. Bir dünya evrak daha isteniyormuş, kim uğraşacak o işlerle bilmiyorum. Bizim şirkette doğru dürüst insan kaynakları filan yok. Transfer zamanı rapor alacam dedim, hastanemin sgk ile anlaşması yok, oradan aldığım rapor olur mu başka birşey lazım mı dedim; olur dediler. Sonra da olmayacağı vizite bilmemne kağıtları ile hazırlanmış olması gerektiği ortaya çıktı, bir hafta izin kullandın ayağına yatacaklar işten ayrılırken diye korkuyorum. Parasını almak için iznimi özellikle kullanmayıp dişimi sıkıyordum ben de. Sinir oldum.

cnm ne vizite kağıdı ya vizite kağıdı mı kaldı tc kimlikle yapılıyor herşey
ben maaşın o kadarının alınacağını biliyordum
tabi bu ssk da gözüken tutarın o kadarı
örneğin 1000 tl maaş alan biri asgar ücretten ssk lı gözüküyorsa o tutar üzerinden maaş alıcak 1000 tl üzerinden değil

kıl tüy mevzular ya bende sinir oluyorum 3 kuruş para vericekler 5 kuruş evrak masrafı
allahtan hastanemde ssk geçiyorda uğraşmicam o kadar fazla

slm kızlar nasılsınız ?
bızde kızımla toparlamaya calısıyoruz oğlumuz sadece karnımda bı tek onu bılıorum baska bı belırtı yok ...
sabah hıssedemedım kızımı nasıl kotu oldum sonra yemek yıyınce hıssettım meger acmıs bızım bızdık:emir_bebek::ecrin_bebek: sızlerı okudum hep gecelerı ama yazcak takatım yoktu yenı toparladım işte burdayız tıckerımı degısmıcem oglumu sılemem ....
ya benı dr bayramdan sonraya cagırdı o zmanda 24 haftalık olcaz seker yuklemesı ıcın gc mı o zaman bıde hıc tetonoz fılan konusmadık...
eşimle karar aldık bı aksılık olmazsa 4d ye gırmıcez....
bu arada kızım bereketıyle geldı yenı ev aldııık....benım boncugum şans getırcek inşallah hayatımız boyunca...
inşallah bole hersey yolunda gıderrr....
mervecim ben 67 kılo ile hamıs kalmısım suanda 71 kıloyum canım dr ıyı gıdıyosun dedı sımartmamak için demıyomus....
bende gezmelere yavas yavas basladım aklımda bişeyler belırleyıp sonrada alıcam inşallahbayanssulusmile
öptum kızlar hepınızı mınnoşlara ii bakın

slm kızlar nasılsınız ?
bızde kızımla toparlamaya calısıyoruz oğlumuz sadece karnımda bı tek onu bılıorum baska bı belırtı yok ...
sabah hıssedemedım kızımı nasıl kotu oldum sonra yemek yıyınce hıssettım meger acmıs bızım bızdık:emir_bebek::ecrin_bebek: sızlerı okudum hep gecelerı ama yazcak takatım yoktu yenı toparladım işte burdayız tıckerımı degısmıcem oglumu sılemem ....
ya benı dr bayramdan sonraya cagırdı o zmanda 24 haftalık olcaz seker yuklemesı ıcın gc mı o zaman bıde hıc tetonoz fılan konusmadık...
bu arada kızım bereketıyle geldı yenı ev aldııık....benım boncugum şans getırcek inşallah hayatımız boyunca...
mervecim ben 67 kılo ile hamıs kalmısım suanda 71 kıloyum canım dr ıyı gıdıyosun dedı sımartmamak için demıyomus....
bende gezmelere yavas yavas basladım aklımda bişeyler belırleyıp sonrada alıcam inşallahbayanssulusmile

burdayım canım geldiiiiim inşallah bıdaha bole uzulup kendı kabuguma cekılmem:nazar:

cnm ya yaşadıkların çok zor
umarım herşey senin için bundan sonra ii olur minik oğlan direniyor demek hala
nasip bakalım .....
kilo alımın gayet ii cnm maaşallah
o zaman bende listede silmicem miniği bi gün gitse bile kardeşine tickerda destek olsun

sen arada uğra merak ettim ben seni telinde yok bende faceden yazdım ondan da ses çıkmadı

vizite kağıdı mı kalmış mervenin de dediği gibiiii yuhhh....
sırf zorluk olsun die...
ben bu işlerden hiç anlamıorum bilgecim ama bldiğim tek şey doğum izninde maaşı devletin ödediği bu nedenle sigorta ücreti üzerinden ödüor benim bildiğim bi bankaya ki büyük ihtimalle ziraat yada halkbank olabilir o hesaba yatıor o maaş...

ben sizinle küsüm:umursamaz:

neden bana kimse cevap yazmıyor:çok üzgünüm: ühhüüüü

sabah sormuştum benim doktorum sabah açlığıyla gel dedi şeker yüklemeye
onun dışında önceki günler yediğine dikkat et şekerli gıdalar çok tüketme falan demedi

ne yapmalıyımmm demiştim????:uhm:

ama artık kimse cvp yazmasın okumicaz küstük biz size:umursamaz::umursamaz::umursamaz:
merve küsmeeeeeeeeeeee dilaaa sende küsme teyzecimmmm
merve'cim bana aç gel dedi sadece öyle bir kaç gün önce ile ilgili işey demedi
ben gece 12 den sonra bşey yemeden gittim bi sorun olmadı canım..
slm kızlar nasılsınız ?
panyy hayırlı olsun eviniz güle güle sağlıkla mutlulukla oturun evinizde hayırlı olsun..
tabi şansıyla gelicek annesi kızın hiç merak etme o çok sağlıklı
kardeşi de toparlar inşallah ama giderse bile kardeşine destek olacak hep..

benim patronlar tam maaş vericekler öyle söylediler konuşurken ben sana tam vericem dediler bende devletten alıcağımı bunlara vericem karlı ben olucammmmm:)))))))

merve küsmeeeeeeeeeeee dilaaa sende küsme teyzecimmmm
merve'cim bana aç gel dedi sadece öyle bir kaç gün önce ile ilgili işey demedi
ben gece 12 den sonra bşey yemeden gittim bi sorun olmadı canım..
..

ii peki tamam ezgi teyze ben anneme sölerim o küsmüş galiba
benneyaptımkibenneyaptımki
benim patronlar tam maaş vericekler öyle söylediler konuşurken ben sana tam vericem dediler bende devletten alıcağımı bunlara vericem karlı ben olucammmmm:)))))))

oo herkeste nerde öle patron allah razı olsun walla
yabancı mıydı bunlar

kızlar ya şimdiden kafama takılıyo
bi süre kayınvaldemle olucamya

bebeğime allah nasip ederse bir yıl kendim bakmayı ve banyo dışında destek almamayı düşünüyorum ki alışıncada onu da yaparım bakımıyla kendim uğraşayım ki benim düzenime alışsınlar dimi

Selammmmm....

Mervecim benim seker yuklemesini 27. Haftada yapacaklar. Dr a sorunca herhangibir saatte geliceksin ozel olarak ac yada Tok olmana gerek yok dedi. Gunun o saatinde normalde nasil oluyorsan oyle gel dedi.benim randevu ogle den sonra oldugu icin heralde ogle yemegini yemis olurum. Ezgi mesala geceden kesmis yemegi ban a oyle birsey demediler...

Panycim dualarimiz seninle ..seker yuklemesi 28 e kadar yapiliyor gec kalmazsin canim benim..habersiz birakma bizleri Ben cok merak ediyordum nasilsiniz diye..

Back