2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Angelcığım ne yazacağımı bilemedim lafları toparlayamadım, yazdım yazdım sildim, bir saattir kıvranıyorum. Çok üzüldüm canım, şimdi sana ne desek boş, ne desek daha iyi hissetmeyeceksin. üzülmemenin imkanı yok ama ne olur kendini çok yıpratma. Bence de başka bir doktora daha görün, ne garip hikayeler duyuyoruz çevremizde düşünsene. Eğer gerçekten de sonuç istemediğimiz gibiyse kendini harab etme. Ben kendime çok söz verdim, biraz da kanamam olduğu için sürekli kötü ihtimaller aklımda hep canlı, o yüzden hep sakin olmaya çalışıyorum, hep şunu kendime tekrarlıyorum "Allahım sağlıklıysa dünyaya gelsin, doğabilecek sağlığı olan bebek doğuyor, düşük de boş gebelik de tutunmama da aslında allahın birer nimeti". bunlar olmasaydı neler olabilirdi düşünsene... Bir çok kadın böyle bizim gibi bebek aramıyorsa farkına bile varmadan bir iki haftalık adet gecikmeleriyle farkında bile olmadan bebeklerini kaybediyorlarmış. Bu gelecek gebelikler için zarar teşkil eden bir durum değilmiş. Sonra yine hamile kalıp bebek sahibi olabiliyorlarmış. Lütfen üzülme, eğer bebeğini yarın göremezsen de gebe kalabileceğini öğrendin, Allah sağlık verdikçe yine denersin. Çok ama çok geçmiş olsun.

haymatlos canım sağolasın yanımdasınız kızlar biliyorum belki eşimden daha çok beni anladınız..acıları çekmeyen bilemez tabi..biz bu aşamalara zor geldik. yoksa zaten bu kadar yıpratmassın kendini.evet Allah hayırlısını ve sağlıklısını versin önce bizlere..sadece çok emek veriyoruz ilaç iğne hayatımda içmediğim ilacı yemediğim iğneyi yedim bu dönemde, maddi yönünden zaten bahsetmiyorum yıllardır beklemişsin üstelik kendini 7 haftalıkta hamile sanmışsın ki an zoru buymuş 'sanmak'. bulantılar, karın büyüklüğü hayat tarzın insanların sana davranışları, okuduğum kitaplar bile değişti hep çocuk gelişimi hamilelik filan yani bayağı kaptırmışın doğumu bile kafanda az çok netleştirmişsin ..bu gün..DUVAR..
hemde düşük de değil..kürtaj..tabi Allah daha büyük acılardan korusun hepimizi..bunlar hepimiz için birer sınav..36 olduk çok mu yani bir çocuk sahibi olabilmek..en başa dön elde var sıfır..buradada çok bu tip konulardan bahsetmiycem hepiniz hamilesiniz böyle şeyler okumayın...hepinize sağlıklı hamilelik ve doğum diliyorum...

angelcigim,

cok gecmis olsun. Bu sabah mutlu haberleri almak umuduyla kalkar kalkmaz foruma girdim ama ahhhh.. cok uzuldum gercekten ne desek bos ama hepimizin hakkinda hayirlisi olsun. Neyin hayir neyin ser olacagini bilemeyiz belki boylesi daha hayirlidir. Hersey Allah tan, emir buyuk yerden. yapabilecegimiz hicbirsey yok. Ama simdi sana ne desek bos. Umarim birazcik daha kendini iyi hissediyorsundur. Eger yarin operasyon olursanda simdiden cok gecmis olsun. Kisa surede toparlanip denemelere devam edersiniz ins..

Sevgiyle sarildim

sakınn böyle düşünme çok üzülürüm o zaman sen dilediğin kadar anlatacaksın yazacaksın söylemek istediğin hisettiğin herşeyi söyleyeceksin ki için de kalmayacak çıkıp gidecek zamanla üzüntün bizde senin yanında olucas belki hamileyiz ama aynı zamanda arkadaşız..
biz tedeviye gidip gelirken eşim hep şöle dedi bana: olsun şu an kemoterapiye de gidior olabilidik dimi ezgi..
evet çok emek verdin birsürü iğne ilaç ama çookk şükür ki Allahıma sağlıksın ve tüm o ilaçların sebebi başka bi güsellik elde edebilmek hastalık değil..
de ki gerçekten sonuç kötü oldu bi kere daha yaşayacaksın belki bu tedavileri ama geçip gidecek bebeğin sana gelecek...
hepimiz her an senin yaşadığını yaşayabilriz düşürebiliriz gebeliğin sonlarında kaybedebiliriz kalbi durabilir herşeyyy olabilir ama pes etmek yok..diorum ya çok güzel bişey için çabamız tam tersi en sevdiğimiz insanın gözümüzün önünde acılı tedavisi de olabilirdi bu süreç..
bu bebek gittiyser dahi kendi ve senin için gitti sğlıksız bi yaşam onun için çok daha zor olurdu ama gelicek canım yerine en sağlıklı kardeşini gönderecek alan Allah verecek de nolurr kendini kahretme..
ama biz hep burdayız yazabildiğin kadar yaz dök içini...

patly
en sonda ki iki kelimeni çok sevdim..kaydirigubbakcemile3
sağol inşallah toparlanıcam zorundayım..güzel dileklerin için teşekkür ederim..

gelbebek canım çok güzel destek vermişsin en çok ağlatan cümlende ''yerine en sağlıklı kardeşini gönderecek'' evet dondurulmuş 9 kardeşi daha var bekleyen..inşallah ..kısmet..birkaç ay dinlenmek istiyorum tabii..gerçekten çok destek oldun canım ...vereliniortak
bakalım belki yarın daha iyi hissederim..

Angel okuyunca şok oldum, gerçekten çok üzüldüm. Benim en büyük korkularımdan biriydi boş gebelik ve kalp atışını duyana kadar hamileyim diye sevinememiştim. Çünkü iş arkadaşım aynısını yaşadı. Ancak o 2 ayrı doktora gitti, bir hafta arayla. ıyice emin olunca kürtaj oldu. Seni 2 doktor görmüş ama aynı anda. Bazen bebek geç gelişebiliyor, sonradan hızlanıp yetişiyor. Bence 3-4 gün daha bekle.

Diğer yandan gerçkten boş gebelikse, bu topikte senin çektiklerini, iğneleri, tedavinin stresini, maddi ve manevi yükünü anlamayacak kimse yok. TYabi ki senin yanındayız. Bu acına rağmen buraya yazabilmen bile bence büyük olgunluk ve paylaşma isteğini gösterir.
Yaş konusuna takılma. Boş gebelik yaşayan arkadaşım 6 kere tüp bebek denedi ve denemelere başladığında 36 yaşındaydı. ılk 3'ü (2 normal, 1 dondurulmuş) başarısız. Problemleri de sebepsiz infertilite. 4. denemede tuttu ama bebek gelişmedi, boş gebelik ve kürtaj. 5. deneme gene negatif. ve 6. da tuttu ve 41 yaşında oğlunu, canını kucağına aldı. Bebeği şimdi 3,5 aylık ve haftaya işe dönüyor.
Sen sadece şuna odaklan "Hamile kalabiliyorum". Bir sonraki denemede daha sağlıklı bir embriyon olacak ve o sana sımsıkı tutunup, sonunda kucağına gelecek.
Şu an acı çekmek ve ağlamak zamanı ama kısa zamanda toparlamanı ve olumlu düşünmeni diliyorum. Biz her zaman buradayız. Ben de 35 yaşımdayım ve istersen özelden de her zaman bana ulaşabilirsin.

Allah sabır versin arkadaşım..

daha çok ağlattığım için özür dilerim
umut ediyorum ki yarın çok daha ii olacaksın..
sabah başka bi doktora görün mutlaka olur mu cnm..

Pelly teşekkür ederim arkadaşım....
Sağol sizlerle paylaştıkça gerçekten ssakinleşiyorum..eve geldiğimden beri bilgisayar başındayım..eşim anneme git falan dedi..kim anlayacak şimdi beni...sizlerden başka..kayınvalidemden amaaan gençsiniz bir daha yaparsınız laflarını duymak istemiyorum...
Sen bebeğine iyi bak maşallah bayağı büyütmüşsün:))
tekrar teşekkür ederim hayatım....:içelim:

cnm çok üzüldüm ama içinde kalmasın aldırmadan önce başka bi doktora git ne olur. benim pazartesi kalp atışlarını görmeme rağmen çarşamba gittiğim doktor daha sadece kese var bebek yok dedi ben söyleyin ce bebeği gördü yinede kalp atışı görünmüyo dedi lütfen başka bi yerde özele fln git sen bebeğini görmüşmüydün daha önce bak şimdi bende korkmaya başladım acaba kalp atışı yokmuydu çarşamba gittiğim doktor görmedi
hem bulantılar fln niyeymiş o tiksinmeler cnm ne olur inşallah yanlış görmüşlerdir dua edicem sana :Saruboceq:

ayyy ben çok panik oldum bizim çektiklerimizi bizden başkası anlamıyor kızlar pazartesi olsun doktora randevum var bendede hiç belirti yok artık kötü bişey olsa kanama olur diyorum ama içim içimi yiyo
gizemli de girmedi bugün inşallah mutlu haberlerini bian önce verir

canım pretty
sen korkma kalp atışını duymuşsun ...ben geçen hafta gittiğimde keseyi gördü sadece sağlıklı uzantısı var dedi zaten artık mustafa bahçeci bakmıyor..başkası bakıyor bu tip şeylere..haftaya gel bir kontrol edelim dedi...bu günde gidince kesen büyümüş ama içinde bebek yok dedi...birde hocamı çağırıyım dedi...başka tanımadığım biri geldi keseyi ekranda büyüttüler...evet boş gebelik dedi açıkcası bende o kesnin içinde nokta kadar ki kese kocaman beyaz birşey gördüm ama ben şok olduğum için soramadım hiçbirşey o sırada çok normalmiş sanki bebeğimi görmüşüm gibi kalktım giyindim daha sonra patladım ve hala duramıyorum ağlıyorum...yarın sabah bu yakında bir hastane var artık birde orada ultrasonda baktırırım...sonra...bizim hastaneye...
canım sen benim durumumda değilsin...olmada zaten sen duymuşsun ben hiç duymadım elimde bir tek geçen haftadan kalan fotoğrafı var..o kaldı elimde...
doktora söyledim çok bulantım var tabiki olur dedi hatta ölçsek beta hcg bile yüksek çıkar hormonlarında hamilelik belirtilerin var ama giderek düşecek dedi....
canım sağol herşey için sen içini ferah tut...bu olay bu topikte ilk ve son olsun...
Allahım sizin bebişlerinizi korusun size bağışlasın....
belki siz doğurmadan ben yine gelirim biraz geriden de olsa

bende gizemliyi merak ettim
belkide benim durumumdan dolayı sevincini burada paylaşamadı ben üzülürüm diye bilakis çok sevinirim..
hadi gizemli ben yeterince kararttım kızların içini hadi sen gel aydınlat içimizi.....

gizemlinin disi tuttu gene herhalde;-))

randevuya gidiyorum diye mesajlar, sonra da haber yok;-)) Kiziyoruz ama hep ayni sey;-)))

Dun burda programda bir kadin Allah korusun ikizlerini kaybetmis sonra bir sene icinde yeniden ikizlere hamile kalmis;-)) Gecen seferden o kadar korkmus ki bu hamileligini kimseye soylememis bir kocasi bir kendisi biliyordu. Tabi ailelerde baska eyalette olunca haberi saklamak daha kolay olmus. Kadini artik sezeryana alacaklar diyorki esine "artik anneme haberi vermenin zamani geldi". Anane telde soka girdi tabi senin icin dua edecegim falan diyebildi;-)) Bazi insanlar ne kadar sabirli;-)) Bana kalsa ben de aynisini yapardim. Hatta onu bile yapmaz TR ye giderken bebekle giderdim. Tabi havalaaninda artik bizi doverler miydi severler miydi bilemiyorum;-)) Benim esimde aksine allahim ne kadar sabirsiz daha 6. haftada ilan etti. Neyse bu sefer onun istedigi olsun ama bu saglikli dogsun, kardesi olursa kimseye soylemiycem;-)) Bir siz bilirsiniz;-))

Ancel, arkadaşım Seni o kadar iyi anlıyorum ki,,, Geçen yıl aynı olayı ben de yaşadım.. Kalp atışlarını duyacağım diye gittiğim doktordan ağlayarak çıktım.... Ve kriz geçirmiştim.. O gebelik normal gebelikti benim.. Ve bir yıl boyunca da atamadım hep içimde kaldı.. Yani kolay değil, ama yılma ne olur.. Hep aklına gelecek, hep üzüleceksin.. ama sonunda bir sevinç olacağını hatırla emi güzel arkadaşım.. Ben 39 yaşındayım... geçenyıldan sonra 1 yıl gbelik olmayınca tüp denedik... Daha önünde yol var... Hayat bu.. her renginden geçiliyor maalesef.. Ama sen güçlü ol... Kendine şanş ver.. Bizim kalbimiz seninle..

slm kızlar dün hastaneden hayırlı haberleri alıp bebeğimi duyduktan sonra doktorun odasından çıkar çıkmaz annemi bile aramadan ilk iş hasta kabule wireless şifresini sordum .eşim napiosun merve dedi.kızlara yazıcam dedim aşkım dur bi çıkalım akşam yalovada yazarsın dedi ama dinlemedim tabi..daha sayfa açılır açılmaz şok oldum....zaten o kadar duygusaldım ki ağlamaya başladım nasıl olur dedim..inanamadım...belki kızdınız bana hbr vermedim diye ezgi fark etmiş zaten bi ara online olduğumu ama yapmadım kızlar yazamadım...biz burda belki eşlerimizden ailemizden arkadaşlarımızdan daha yakın oluyoruz çünkü damdan düşeni damdan düşen anlarmış.ne kadar anlatsam da etrafımdakilere o iğnenin acılarını o ilaçları o sıkıntları o merakı telaşı endişeyi kim,kim anlayabilir sizler gibi.o an angelın yazdıklarını okuyunca yazamadım arkadaşımın ciğeri yanarken ben kutlama yapamadım.

biz iyiyiz ikimizinde kalbi büyük bir heycanla atıyo rabbim hayırlısı ise daim etsin...ve nolur inanın hepimiz ii olucaz..

sözün bittiği yer kelimesi hep klişe gelirdi bana ama şu an o kadar anlamlı ki...

angel ne desem bilmiyorum sadece şunu söyleyebilirim bunları bile ağlayarak yazıyorum..ve senin hissettiğin şeyin adı neyse çünkü bu acıdan başka bişey onu o an bende hissettim..dün okuduğumda da seni listeden silmemeye sen istemesende orda olman gerektiğini yazmaya karar vermiştim.hiçte silmicem sonuç bölümünede geri gelecek yazıcam.tabi sende istersen sen ocak değil şubat annesi bile olsan adınıza açılan topiğin dışında seni bu topictede görmek istiyorum..

meleğin belki bugün cennete gidicek rabbim sağlıksız bebekleri erken yanına alırmış belki bu zamana kadar anne olduğunu sanmak çok kötüydü ama ya hayat boyu evladının yaşayacağı bir imtihanla karşı karşıya kalsaydın...inan hepsi geçicek bitanem..

yaşadıklarını tüm yüreğimle hissettim ve o yürek sanada tüm kucağı boş olanlarada dua ediyor her namazda..rabbim kabul etsin...

not:sakın sevincini bnm yüzümden yaşayamadın falan deme inanıyorum ki aynı şey bnm başıma gelse sende aynısını yapardın...

görüşmek üzere can yoldaşlarım kader arkadaşlarım...

sağol canım arkadaşım
sanada çok büyük geçmiş olsun
neyseki herşey geride kaldı senin için...evet benim içinde öyle olacak...
Allah bebeiğini sana bağışlasın...

Gİzemli çok güzel anlatmışsın herşeyi daha uzun cevap yazabilmek isterdim ama yazdıkça ağlıyorum okudukça ağlıyorum...ama sana çok sevindim ohhh...neyseki sende bir problem çıkmadı birazdan yola çıkıcaz sırf bu yüzden siteye girdim rahatladım...
ben gidiyorum artık...
kendimi toplayınca aranıza katılıcam..
herkese sağlıklı doğumlar sağlıklı bebekler diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…