SENİ TAKİP ETMİŞTİM BİR SÜRE.. HAMİLE OLDUĞUNA ÇOK SEVİNMİŞTİK.. BELİRTİLER KONUSUNDA HİÇ ENDİŞE ETME DERİM BEN.. BENİM HİÇ MİDEM BULANTIM, İŞTAHSIZLIĞIM OLMADI ÇOK ŞÜKÜR.. BÜNYE MESELESİ HERKESİN FARKLI OLUYOR DEMEK Kİ... SAĞLIKLI BİR HAMİLELİK DİLERİM...slm kızlar bende tüp bebek tedavisiyle 7+4 hamileyim tek gebelik bende hiç bi belirti olmadı bulantı iştahsızlık vs sizce normalmi bulantılar saglıklı bi gebeligin habercisidir diyor doktor bey benim gibi olup sorunsuz hamilelik geçiren varmı
OH BAKALIM BİZ EVDE OTURALIM SİZ GEZİN ANA KIZ.. CANIM İYİ YAPMIŞSIN TULUMLARI ALMAKLA.. BENDE YİĞENİMİN CİCİŞLERİNİ ALICAM.. 3 TANE ÇOK GÜZEL YELEK ÖRMÜŞTÜM.. TERTEMİZ DURUYORMUŞ.. ABLAMLARIN ÖRDÜKLERİ FALAN ÇOK GÜZELDİ.. HEPSİNİ DOLDURUP BAVULA GETİRİCEM BENDE..kızlar bizde hafta sonu yalovadaydık
kayınpederimle konuştum bebeğin odası için yatağı orjinal yapılan yerden almaya karar verdik hemen hemen aynı masrafa gelio dolabı ve şifonyeri falan kayınpederimin orda yapılcak
boyasını ben alıcam bilgeden sormam lazım
sonunda benide kendinize benzettiniz titiz anneler :)))
neyse onun dışında görümcem yeni doğum yaptı kızına bi ton hediye geldi aman ne güzel tulumlar ne güzel şeyler var bana verdi kızlar 10-12 tane tulumuzu üst alt takımımız oldu bi sürü içlerinden 3 tane vardı giydirdi diye vermek istemedi ben istemem diye düşünmüş e zaten berrak 1 ay giyebilmiş bende çok beğendim o tulumları mis gibi yıkanmış şeyler ne lekesi var ne bişey bende ver dedim ben yadırgamam dedim o da verdi ..
anlayacağınız bi ton şeyimiz oldu görümceme hala tulum falan geliyomuş hediye e gelenlerde genelde bebeğe küçük gelio millet cins mi ne 4 aylık bebeğe minicik yada kocaman şeyler alıyorlar e aslında buda bizim işimize gelio onlar bize kalıo :))
zevkli güzel olanların hepsini ayıkladım çok şekerler yani inanın 6-8 tane kollu zıbın alsam tüm alışveriş biticek gibi :teytey:
cilveloşumda ii allah şükür ama berrak bebeği sevdim diye küstü galiba pek usluydu
:ecrin_bebek:
CANIM SENİN İÇİN EN SAĞLIKLISI NEYSE ÖYLE BESLEN.. ZATEN ÇOK KARBONHİDRAT ALMANIN BEBEĞE PEK FAYDASI YOK.. KAANIM KENDİNE GEREKLİ KADARINI ALIR ZATEN..Merve'cim doktorum verdi perhizi. 6 ayda 10 kilo için çok dedi. Ben meyveyi çok abartmıştım. Kahvaltı dışında ekm ek yemiyordum ama makarna, pilav, mantı vs de arada yiyordum. Tatlıya da düşkün olduğumdan gelsin kilolar :) Normal doğum istiyorsam kiloma dikkat etmemi söyledi. Kaan'ım büyüyecek tabi, o yüzden en az 4 kilo daha alacağım ama fazlası bana sadece sıkıntı yaratırmış. ekmeği, karbonhidratı ve şekeri yasakladı. Yağsız süt, peynir, yoğurt devam. Bol sebze ye dedi. Eti, balığı bile azalttı. Zaten onları az tüketiyordum. Omega 3 için bol bol semizotu yiyorum. Meyveyi günde 1 öğüne düşürdüm. Azar azar yiyorum. Şimdilik işe yarıyor gibi. 1 hafta olacak yarın ve kilom 67'de duruyor. :) 8 Eylül'e kadar en fazla 1 kilo almayı hedefliyorum. Bakalım ne olacak :)
CANIM a.s.a.s.a.s.a.s.a.s. İŞTE BU ÇİÇEKLER SANA...gunaydinnnn;-)))
Kendime mi odul versem ne yapsam???
pelincim gozun aydin... Iyi yapiyorsun kiloya dikkat etmekle ben de dikkat ediyorum artik;-))
Mervecim, bilg. kurtuldugunua cok sevindim sekerim. Aman bebisler doguncada herkes bol bol back up alsin fotolarini falan.. Sonra insan cok uzuluyor. BIr de imkaniniz varsa benim tavsiyem HD video kamera edinmeniz. Arik hersey hd oldugu icin video goruntulerimiz de hd olsun;-))
Simdi bize yatma zamani sabah yazarim bizimkilerin macerelarini;-))
Günaydın hamileler:)))))))))) hafta sonu full evdeydim acayip üşütmüşüm hiç iyi hissetmedim kendimi yattım uyudummm.şükür şimdi iyiyim kocam çok iii baktı bana:))))
GÜNAYDIN TATLIM.. ŞEKER YÜKLEMESİ İÇİN DOKTORLA KONUŞUNCA HEMEN HABER MERAK EDERİZ.. HEM SEN ÜSTÜNDE BEKLİYORDUN YİNE İYİ ÇIKMIŞ SONUÇLAR..Günaydın kızlaaar;
Herkes iyi anlaşılan, biz de fena sayılmayız. Cumartesi gittim testlerimi yaptırdım, 50 mg şeker yüklemesi sınırda çıktı. 140 üst değer iken 136,21 çıktı benimki. Henüz doktorla konuşamadım bakalım ne diyecek. Bu arada Memorial Ataşehir'e gitmiştim, deli ettiler beni. IDC (indirect combs) denilen kan uyuşmazlığı testi sistemlerinde yokmuş. Aç bilaç bir saat fazladan beklettiler beni. Laf da dinlemediler, ben şekeri içeyim siz ne yaparsanız yapın sisteminizle dedim, dinletemedim. Su da içilmiyor yükleme sırasında, öncesinde ve sonrasında. Kurudum resmen, sonra bütün gün başım ağrıdı. Sonra güya sisteme eklediler testi ama sonuç formu geldi, boş çıkmış o test. Aptallar bir kan testini beceremediler.
Oradan çıkıp küçükbakkalköy'de irembebe diye bir mağazaya gittim. Pek birşey bulamam sanıyordum, gayet güzel "confidence in textile" logolu 100% pamuklu nickel free çıtçıtlı hastane çıkışları aldım. Bebek güvenlik yastığı diye birşey varmış. Bebeğin yan yatmasını sağlayan destekli bir düzeneği olan yastık diyeyim. Ondan aldım. Kordon koruyucu, birkaç tulum, birkaç tek alt aldım. Kıyafet konusunda rahatım, patronun karısı bir dünya şey almış, bir sürü de hediye gelmiş, o birşeyler ayıracak. Hediyeler filan da tamamlar. Geriye bir tek banyo küveti ve ıvırzıvırları ile araba koltuğu+bebek arabası kaldı.
Pazar da bebeğin odasını boşalttık biz de Esralar gibi:)) Duvarları bir sileyim dedim ama yemedi. Bu akşam da babası boyayacak odayı. Bayramdan sonra mobilyalar gelip yerleşecek, biraz havalandıktan sonra artık annem de gelmiş olur, onunla aldığımız cicileri yıkar ütüler yerleştiririz.
Kızlar yaaa, biraz hareketli bir haftasonu geçirdim, evde oda aktarırken kendimi biraz yordum filan, oğlum hiç kıpırdamıyor karnım da biraz küçüldü gibi geliyor. Öğlen arasında burada dandik bir özel poliklinik var, ona gideyim diyorum.
Pelincim, başlayınca ne çabuk bitiverdi değil mi hazırlıklar?... Hale yola soktuk şimdiden:)))
Bu arada en erken izne ben mi çıkıyorum yahu? Diyorum ben size ben çok tembelimdir diye de inanmıyorsunuz:)) Ekim 13 de tam 32 hafta dolduğunda çıkacağım, işe hemen geri dönmeyeceğim için (dönünce de inşallah başka bir işe:))) izni ertelemenin pek faydası olmuyor. En azından şimdilik böyle görünüyor. Durumlara bakacağız.
hımmm o zaman ble devam etmen çok mantıklı pelinMerve'cim doktorum verdi perhizi. 6 ayda 10 kilo için çok dedi. Ben meyveyi çok abartmıştım. Kahvaltı dışında ekm ek yemiyordum ama makarna, pilav, mantı vs de arada yiyordum. Tatlıya da düşkün olduğumdan gelsin kilolar :) Normal doğum istiyorsam kiloma dikkat etmemi söyledi. Kaan'ım büyüyecek tabi, o yüzden en az 4 kilo daha alacağım ama fazlası bana sadece sıkıntı yaratırmış. ekmeği, karbonhidratı ve şekeri yasakladı. Yağsız süt, peynir, yoğurt devam. Bol sebze ye dedi. Eti, balığı bile azalttı. Zaten onları az tüketiyordum. Omega 3 için bol bol semizotu yiyorum. Meyveyi günde 1 öğüne düşürdüm. Azar azar yiyorum. Şimdilik işe yarıyor gibi. 1 hafta olacak yarın ve kilom 67'de duruyor. :) 8 Eylül'e kadar en fazla 1 kilo almayı hedefliyorum. Bakalım ne olacak :)
hamilesin hamileHayırlısı neyse o olsun saglıklı olsunda bulantıda çok sorun degil nelere katlandık hiç hamile degilmişim gibi geliyor
ayyy patlycim o kadar haklısın kigunaydinnnn;-)))
Kendime mi odul versem ne yapsam???
pelincim gozun aydin... Iyi yapiyorsun kiloya dikkat etmekle ben de dikkat ediyorum artik;-))
Mervecim, bilg. kurtuldugunua cok sevindim sekerim. Aman bebisler doguncada herkes bol bol back up alsin fotolarini falan.. Sonra insan cok uzuluyor. BIr de imkaniniz varsa benim tavsiyem HD video kamera edinmeniz. Arik hersey hd oldugu icin video goruntulerimiz de hd olsun;-))
Simdi bize yatma zamani sabah yazarim bizimkilerin macerelarini;-))
cnmm dikkat et kendine havalar bir anda serienledi uyum sağlayamadıkGünaydın hamileler:)))))))))) hafta sonu full evdeydim acayip üşütmüşüm hiç iyi hissetmedim kendimi yattım uyudummm.şükür şimdi iyiyim kocam çok iii baktı bana:))))
ay evet ya bende çok sevindim listem vardı sadece bi word belgesine sizdeki değişiklikleri not etmiştim eşimin blgsine indirmek istemedim kurcalamaz asla ama ne gerek var gererki oluyo aniden şirket işi çıkıyo özel bilgi sonuçta kendi blg me kavuşunca hemen yayınladım özlemiştik değil migünaydın kızlarr
mervecim ne güzel maşallah gene listeyi yayınlamışsın:))))))
ya bilge sen delirdin mi ne duvar silmesi yaGünaydın kızlaaar;
Herkes iyi anlaşılan, biz de fena sayılmayız. Cumartesi gittim testlerimi yaptırdım, 50 mg şeker yüklemesi sınırda çıktı. 140 üst değer iken 136,21 çıktı benimki. Henüz doktorla konuşamadım bakalım ne diyecek. Bu arada Memorial Ataşehir'e gitmiştim, deli ettiler beni. IDC (indirect combs) denilen kan uyuşmazlığı testi sistemlerinde yokmuş. Aç bilaç bir saat fazladan beklettiler beni. Laf da dinlemediler, ben şekeri içeyim siz ne yaparsanız yapın sisteminizle dedim, dinletemedim. Su da içilmiyor yükleme sırasında, öncesinde ve sonrasında. Kurudum resmen, sonra bütün gün başım ağrıdı. Sonra güya sisteme eklediler testi ama sonuç formu geldi, boş çıkmış o test. Aptallar bir kan testini beceremediler.
Oradan çıkıp küçükbakkalköy'de irembebe diye bir mağazaya gittim. Pek birşey bulamam sanıyordum, gayet güzel "confidence in textile" logolu 100% pamuklu nickel free çıtçıtlı hastane çıkışları aldım. Bebek güvenlik yastığı diye birşey varmış. Bebeğin yan yatmasını sağlayan destekli bir düzeneği olan yastık diyeyim. Ondan aldım. Kordon koruyucu, birkaç tulum, birkaç tek alt aldım. Kıyafet konusunda rahatım, patronun karısı bir dünya şey almış, bir sürü de hediye gelmiş, o birşeyler ayıracak. Hediyeler filan da tamamlar. Geriye bir tek banyo küveti ve ıvırzıvırları ile araba koltuğu+bebek arabası kaldı.
Pazar da bebeğin odasını boşalttık biz de Esralar gibi:)) Duvarları bir sileyim dedim ama yemedi. Bu akşam da babası boyayacak odayı. Bayramdan sonra mobilyalar gelip yerleşecek, biraz havalandıktan sonra artık annem de gelmiş olur, onunla aldığımız cicileri yıkar ütüler yerleştiririz.
Kızlar yaaa, biraz hareketli bir haftasonu geçirdim, evde oda aktarırken kendimi biraz yordum filan, oğlum hiç kıpırdamıyor karnım da biraz küçüldü gibi geliyor. Öğlen arasında burada dandik bir özel poliklinik var, ona gideyim diyorum.
cnm ben o kadar bilmiyorum amaMervecim bakayım boya notlarıma;
Masif mobilya üzerine su bazlı boya mı olacak, yoksa MDF üzeri yağlı boya mı? ikisinin de farklı marka ve ürünleri var bebekler için:)))
baak ben demedim mi bu istikrarın sonu kilo vermedir diye kutluyorum tatlımGünaydın kızlar, ben bugün ofise döndüm. Geçen hafta boya badana işleri vardı. Rapor alıp evde kalmıştım.
Boya kokusu hala var ama dayanılmayacak gibi değil neyse ki. Ofisimi de taşımışlar. Yeni odamı yerleştirmekle uğraşıyorum. Henüz iş değişikliği falan yok çok şükür.
Benim diyet işe yarıyor. Bu sabah tartıldığımda 66,3 olduğumu gördüm. 1 haftada 1 kilo verdim. Şekeri ve ekmeği kesmek bu kadar farkediyormuş. Bebeğe de bir zararı yok.
ayyy pelin yaaaa gerçekten baksana dilimizde hep hazırlık lafları maaşallah minikler bayağı bişeylere sahip oldu sırayla ve gerektiğinde de diğerleri alınırBilge'cim İrembebe bize çok yakınn, biz de eşimle gitmiştik 1-2 ay önce. Gerçekten herşey var ve e-bebek'e göre daha ucuzdu. Park yatağını oradan beğenmiştim. Kuvet, termometre vs ıvır zıvırı da oradan alacağım.
Kıyafetlere bakmamıştım ama dediğin gibiyse oradan zıbın ve hastane çıkışı bakabilirim ben de.
Biz de odayı boşaltacağız ama bayramı bekliyoruz. Bayram öncesi 3 gün de izin aldık eşimle. Oda boşalacak ve boyanacak. Çıkartma setimizi de haftaya sipariş edeceğim. 1 günde geliyor kargo ile. O da yapışacak duvarlara. Mobilyalar 2 Ekim'de geliyor. Annem de 18 Eylül'de.
Kaan'ın bir teyzesi var sağolsun bize 3 torba body getirdi :) Ben de zevkime göre Mothercare'den bodyler almıştım. Hırkaları, battaniyeleri annem ördü. Uyku tulumu da hazır. Kıyafet sorunumuz olmayacak gibi.
Bebek arabasını Kaan 3 aylık olunca almaya karar verdim ben. Ana kucağımız zaten var. Bir de kangurumuz olacak. Kış günü bir doktora gitmek için çıkarız dışarı, bir de değişiklik olsun diye belki yakındaki AVM'lere. Babası kanguruda taşımaya çok istekli :) Sabırsızlanıyor. Arabalık bir durum olmaz. 3 aydan itibaren havalar da düzeleceğinden caddeye, sahile yürüyüşe gidebiliriz. Park yatak ve ev tipi ana kucağı önceliğim. Onları da seçtim. Kasım başı izne ayrıldığımda alacağım.
bende ekim 15 te çıkyorum bilgePelincim, başlayınca ne çabuk bitiverdi değil mi hazırlıklar?... Hale yola soktuk şimdiden:)))
Bu arada en erken izne ben mi çıkıyorum yahu? Diyorum ben size ben çok tembelimdir diye de inanmıyorsunuz:)) Ekim 13 de tam 32 hafta dolduğunda çıkacağım, işe hemen geri dönmeyeceğim için (dönünce de inşallah başka bir işe:))) izni ertelemenin pek faydası olmuyor. En azından şimdilik böyle görünüyor. Durumlara bakacağız.
Günaydın fıstıklar..
ay öle esas zon zamanlar geçmiyormuşSAĞOL MERVECİM DEDİĞİN GİBİ DAHA DİKKATLİ OLMAM LAZIM EVET BİLGE VE SEN ERKENCİSİNİZ GALİBA İZİNLERDE OHHH AZ KALDI NERDEYSE EYLÜLE GİRİYORUZ NE KALMIŞ ŞUNUN ŞURASINDA GALİBA BEN İŞ YERİNDE DOĞURUCAM :)))))) AYYYY KIZLAR DÜŞÜNDÜKCE TİÜYLERİM HAVAYA KALKIYOR AZ KALDI YAAA BUNDQN SONRA HOPP GEÇER ZAMAN Bİ BAKMIŞSINIZ ALMIŞSIZ KUZULARIMIZI KUCAĞIMIZA YA HELAL BİZE:))
ay sevgi soğuk olsun boşverşebom geçmiş olsun canımm.. Havalar serinledi çok şükür.. özellikle gece baya serin oluyor. Bende üşümüşüm gece.. Büzüş büzüş olunca aşkım anlamış, üstümü örtmüş sağolsun..
Arkadaşlar bizde yavaş yavaş tüp bebek düşünmeye başladık ama kafama takılan birşey var cevaplarsanız sevinirim.Bu tek embriyo yasası devlet teşvikiyle olanlardamı yoksa özel hastalardadamı var ?
Arkadaşlar bizde yavaş yavaş tüp bebek düşünmeye başladık ama kafama takılan birşey var cevaplarsanız sevinirim.Bu tek embriyo yasası devlet teşvikiyle olanlardamı yoksa özel hastalardadamı var ?
Tşk ederim kızlar cevaplar için ama üzüldüm şimdi yaa bir güzellik yapan doktor yok mu acabasempatiksalakcinni
saol tatlım allah razı olsunmervecim kaşıntının azalmasına çok sevindim, sen takma boşver geçecek inşallah
her yerde maalesef cnm yalnız 35 yaş zeri isen 3 embriyo hakkın varArkadaşlar bizde yavaş yavaş tüp bebek düşünmeye başladık ama kafama takılan birşey var cevaplarsanız sevinirim.Bu tek embriyo yasası devlet teşvikiyle olanlardamı yoksa özel hastalardadamı var ?
ay evet önemli onlarkızlar ; bu arada kulaktan ateşölçer cihazı ve telsiz almanızı da tavsiye ederim :smiley-cool:
ahhh nerde ben o kavgayı çok yaptımTşk ederim kızlar cevaplar için ama üzüldüm şimdi yaa bir güzellik yapan doktor yok mu acabasempatiksalakcinni
merhaba canlarım
nasılsınız
yazılanları okudum bir heyecanlandım
ben daha bir şey almaya cesaret edemiyorum,
sadece çok cici, ayıcıklı mavi bir kumaş aldım ; cesaretimi toplayınca beşik takımı yapıcam,
birde polar türü kumaşlar aldım, kışlık kundak için, dikilmeyi bekliyorlar
benim antika bir dikiş makinam var 70 yıllık... harika dikiyor , meraklıyımdır bu işlere
yiğenlerime hep beşik takımlarını da ben diktim, idmanlıyım ordan...
ama yinede cesaret edemiyorum ne bilim
Bilgecim ben de 15 ekim de ayrılıcam izne inşallah 32. hafta yasal izin başlangıcı zaten :teytey:
inşallah sağlıcakla kavuşuruz bebişlerimize .....(Amin)
Canım tek embriyo konusuna takılma, olasılıkların biraz düştüğü doğru ama bu listedeki yaklaşık 30 kadının ancak birkaç tanesi 2 embriyo ile hamile kaldı. Dönemsel olarak hepimiz tek embriyo yönetmeliği kapsamına dahil olduk. Olacak olduktan sonra tek ile de oluyor. Ben yönetmelik çıkmadan 1 ay önce ilk denememi yaptırmıştım, çok kaliteli 3 embriyodan bir tanesi bile tutmadı, yönetmelik kapsamında nakledilen 1 adet dondurulmuş embriyo tuttu. Merkezler tek embriyo yönetmeliği yüzünden biraz daha ciddi analizler yapmaya başladılar sanki, eskisine oranla en iyi embriyoyu bulma çalışmalarına yöneldiler sanki. Eskiden en iyi görünen 3-4 tanesini verelim nasılsa tutar diyorlardı çünkü. Yine de tek embriyo naklinin her kadın ya da her çift için doğru olduğuna inanmıyorum. Danıştay yönetmeliği inceliyor. Bir iptal ya da yeniden düzenleme söz konusu olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?