2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Bilge'cim İrembebe bize çok yakınn, biz de eşimle gitmiştik 1-2 ay önce. Gerçekten herşey var ve e-bebek'e göre daha ucuzdu. Park yatağını oradan beğenmiştim. Kuvet, termometre vs ıvır zıvırı da oradan alacağım.
Kıyafetlere bakmamıştım ama dediğin gibiyse oradan zıbın ve hastane çıkışı bakabilirim ben de.
Biz de odayı boşaltacağız ama bayramı bekliyoruz. Bayram öncesi 3 gün de izin aldık eşimle. Oda boşalacak ve boyanacak. Çıkartma setimizi de haftaya sipariş edeceğim. 1 günde geliyor kargo ile. O da yapışacak duvarlara. Mobilyalar 2 Ekim'de geliyor. Annem de 18 Eylül'de.
Kaan'ın bir teyzesi var sağolsun bize 3 torba body getirdi :) Ben de zevkime göre Mothercare'den bodyler almıştım. Hırkaları, battaniyeleri annem ördü. Uyku tulumu da hazır. Kıyafet sorunumuz olmayacak gibi.

Bebek arabasını Kaan 3 aylık olunca almaya karar verdim ben. Ana kucağımız zaten var. Bir de kangurumuz olacak. Kış günü bir doktora gitmek için çıkarız dışarı, bir de değişiklik olsun diye belki yakındaki AVM'lere. Babası kanguruda taşımaya çok istekli :) Sabırsızlanıyor. Arabalık bir durum olmaz. 3 aydan itibaren havalar da düzeleceğinden caddeye, sahile yürüyüşe gidebiliriz. Park yatak ve ev tipi ana kucağı önceliğim. Onları da seçtim. Kasım başı izne ayrıldığımda alacağım.

Pelincim, başlayınca ne çabuk bitiverdi değil mi hazırlıklar?... Hale yola soktuk şimdiden:)))

Bu arada en erken izne ben mi çıkıyorum yahu? Diyorum ben size ben çok tembelimdir diye de inanmıyorsunuz:)) Ekim 13 de tam 32 hafta dolduğunda çıkacağım, işe hemen geri dönmeyeceğim için (dönünce de inşallah başka bir işe:))) izni ertelemenin pek faydası olmuyor. En azından şimdilik böyle görünüyor. Durumlara bakacağız.

SENİ TAKİP ETMİŞTİM BİR SÜRE.. HAMİLE OLDUĞUNA ÇOK SEVİNMİŞTİK.. BELİRTİLER KONUSUNDA HİÇ ENDİŞE ETME DERİM BEN.. BENİM HİÇ MİDEM BULANTIM, İŞTAHSIZLIĞIM OLMADI ÇOK ŞÜKÜR.. BÜNYE MESELESİ HERKESİN FARKLI OLUYOR DEMEK Kİ... SAĞLIKLI BİR HAMİLELİK DİLERİM... OH BAKALIM BİZ EVDE OTURALIM SİZ GEZİN ANA KIZ.. CANIM İYİ YAPMIŞSIN TULUMLARI ALMAKLA.. BENDE YİĞENİMİN CİCİŞLERİNİ ALICAM.. 3 TANE ÇOK GÜZEL YELEK ÖRMÜŞTÜM.. TERTEMİZ DURUYORMUŞ.. ABLAMLARIN ÖRDÜKLERİ FALAN ÇOK GÜZELDİ.. HEPSİNİ DOLDURUP BAVULA GETİRİCEM BENDE..
CANIM SENİN İÇİN EN SAĞLIKLISI NEYSE ÖYLE BESLEN.. ZATEN ÇOK KARBONHİDRAT ALMANIN BEBEĞE PEK FAYDASI YOK.. KAANIM KENDİNE GEREKLİ KADARINI ALIR ZATEN.. CANIM a.s.a.s.a.s.a.s.a.s. İŞTE BU ÇİÇEKLER SANA...
Günaydın hamileler:)))))))))) hafta sonu full evdeydim acayip üşütmüşüm hiç iyi hissetmedim kendimi yattım uyudummm.şükür şimdi iyiyim kocam çok iii baktı bana:))))

GÜNAYDIN TATLIM.. ŞEKER YÜKLEMESİ İÇİN DOKTORLA KONUŞUNCA HEMEN HABER MERAK EDERİZ.. HEM SEN ÜSTÜNDE BEKLİYORDUN YİNE İYİ ÇIKMIŞ SONUÇLAR..
YA SİZ ODA KONUSUNDA ÇOK HIZLISINIZ.. BEN ANCAK İKNA ETTİM SAYILIR KOCİŞİ.. BAKALIM EKİM ORTASI GİBİ VERİRİZ HERHALDE SİPARİŞİ..
BU SICAKLARDA İŞ YAP SEN TERLE, YORUL, SONRA KARNIM KÜÇÜLDÜ.. KÜÇÜLÜR TABİ... MERAK ETME MELEĞİNE BİŞİY OLMAMIŞTIR.. AMA SEN İLLAKİ GÖRMEK İSTİYORSAN GİT TABİ..

BEN İZNE ALLAH KISMET EDERSE ARALIK BAŞI ÇIKICAM.. DAHA ÇOK VAR

hımmm o zaman ble devam etmen çok mantıklı pelin
ben bu istikrarla gidersen eğer kilo bile verebileceğine inanıyorum

Hayırlısı neyse o olsun saglıklı olsunda bulantıda çok sorun degil nelere katlandık hiç hamile degilmişim gibi geliyor
hamilesin hamile
bende öle diyordum hiç bi değişiklik yok hiç bi belirti yok en ufak bi ıslaklık hissetsem tama diyodum kanamam başladı kesin amaaaa
sonra sonra başlıyo bazı değişiklikler sen sıkma canını sabırlı ol ve tadını çıkar tatlım
ayyy patlycim o kadar haklısın ki
gitti herşeyim diye çok üzülmüştüm allahtan bebeişimin klasöründeki herşeyi hemen flash disk e atıyorum bi ona dikkat ediyorum ama yinede insanın blg sinin gitmesi çok kötü
en komiğide kk içime öle işlemiş ki her 2 günde bir kendime listeyi mail atıyodum kaybolmasın uğraşmiim diye yenisi gelince de eskisini siliyordum onu bile saklamışım e eşimin blgsine listemizi indirmek istemedim kendimin ki geldi listeye kavuştuk
Günaydın hamileler:)))))))))) hafta sonu full evdeydim acayip üşütmüşüm hiç iyi hissetmedim kendimi yattım uyudummm.şükür şimdi iyiyim kocam çok iii baktı bana:))))
cnmm dikkat et kendine havalar bir anda serienledi uyum sağlayamadık
üşütme sakın bide yoğun çalışıyosun
dikkatli ol geçmiş olsun sana ve ataya
günaydın kızlarr
mervecim ne güzel maşallah gene listeyi yayınlamışsın:))))))
ay evet ya bende çok sevindim listem vardı sadece bi word belgesine sizdeki değişiklikleri not etmiştim eşimin blgsine indirmek istemedim kurcalamaz asla ama ne gerek var gererki oluyo aniden şirket işi çıkıyo özel bilgi sonuçta kendi blg me kavuşunca hemen yayınladım özlemiştik değil mi
ya bilge sen delirdin mi ne duvar silmesi ya
ne kadar uzanmayı gerektiren ne kadar efor gerektiren bir iş
aklın yolu bir yani boyansın olsun bitsin
sakın öle yapma bi daha
bu arada farkındamısınız hazırlık konuşmaya başladık ya
şeker yüklemenin fena çıkmamasına sevindim bakalım doktor ne dicek
Mervecim bakayım boya notlarıma;

Masif mobilya üzerine su bazlı boya mı olacak, yoksa MDF üzeri yağlı boya mı? ikisinin de farklı marka ve ürünleri var bebekler için:)))
cnm ben o kadar bilmiyorum ama
bildiğim şu ceviz ağacı kaplama değil mobilyanın kendisi olucak kompresörle boyanıcakmış ona uyan bi boya aalmalıymışım

baak ben demedim mi bu istikrarın sonu kilo vermedir diye kutluyorum tatlım
ayyy pelin yaaaa gerçekten baksana dilimizde hep hazırlık lafları maaşallah minikler bayağı bişeylere sahip oldu sırayla ve gerektiğinde de diğerleri alınır
bende ekim 15 te çıkyorum bilge
erkenciyizi wallahi biz hahahaha
Günaydın fıstıklar..

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan

SAĞOL MERVECİM DEDİĞİN GİBİ DAHA DİKKATLİ OLMAM LAZIM EVET BİLGE VE SEN ERKENCİSİNİZ GALİBA İZİNLERDE OHHH AZ KALDI NERDEYSE EYLÜLE GİRİYORUZ NE KALMIŞ ŞUNUN ŞURASINDA GALİBA BEN İŞ YERİNDE DOĞURUCAM :)))))) AYYYY KIZLAR DÜŞÜNDÜKCE TİÜYLERİM HAVAYA KALKIYOR AZ KALDI YAAA BUNDQN SONRA HOPP GEÇER ZAMAN Bİ BAKMIŞSINIZ ALMIŞSIZ KUZULARIMIZI KUCAĞIMIZA YA HELAL BİZE:))

şebom geçmiş olsun canımm.. Havalar serinledi çok şükür.. özellikle gece baya serin oluyor. Bende üşümüşüm gece.. Büzüş büzüş olunca aşkım anlamış, üstümü örtmüş sağolsun..

ay öle esas zon zamanlar geçmiyormuş
nası tezkere bekleyen askerin son bi haftası geçmez
ay sevgi soğuk olsun boşver
bak hava ılındı benim kaşıntı durdu
allahım dularımı kabul etti

merhaba canlarım

nasılsınız

yazılanları okudum bir heyecanlandım

ben daha bir şey almaya cesaret edemiyorum,
sadece çok cici, ayıcıklı mavi bir kumaş aldım ; cesaretimi toplayınca beşik takımı yapıcam,
birde polar türü kumaşlar aldım, kışlık kundak için, dikilmeyi bekliyorlar

benim antika bir dikiş makinam var 70 yıllık... harika dikiyor , meraklıyımdır bu işlere
yiğenlerime hep beşik takımlarını da ben diktim, idmanlıyım ordan...

ama yinede cesaret edemiyorum ne bilim

Bilgecim ben de 15 ekim de ayrılıcam izne inşallah 32. hafta yasal izin başlangıcı zaten :teytey:

inşallah sağlıcakla kavuşuruz bebişlerimize .....(Amin)

Arkadaşlar bizde yavaş yavaş tüp bebek düşünmeye başladık ama kafama takılan birşey var cevaplarsanız sevinirim.Bu tek embriyo yasası devlet teşvikiyle olanlardamı yoksa özel hastalardadamı var ?

Arkadaşlar bizde yavaş yavaş tüp bebek düşünmeye başladık ama kafama takılan birşey var cevaplarsanız sevinirim.Bu tek embriyo yasası devlet teşvikiyle olanlardamı yoksa özel hastalardadamı var ?

hayırlı olsun canım, yasa Türkiyede heryerde geçerli zemuszemus

hayırlı olsun tedavin cnm.tek embriyo yasası her iki durumda da geçerli malesef.özel yada devlet teşvikli farketmiyo.

Tşk ederim kızlar cevaplar için ama üzüldüm şimdi yaa bir güzellik yapan doktor yok mu acabasempatiksalakcinni

Canım tek embriyo konusuna takılma, olasılıkların biraz düştüğü doğru ama bu listedeki yaklaşık 30 kadının ancak birkaç tanesi 2 embriyo ile hamile kaldı. Dönemsel olarak hepimiz tek embriyo yönetmeliği kapsamına dahil olduk. Olacak olduktan sonra tek ile de oluyor. Ben yönetmelik çıkmadan 1 ay önce ilk denememi yaptırmıştım, çok kaliteli 3 embriyodan bir tanesi bile tutmadı, yönetmelik kapsamında nakledilen 1 adet dondurulmuş embriyo tuttu. Merkezler tek embriyo yönetmeliği yüzünden biraz daha ciddi analizler yapmaya başladılar sanki, eskisine oranla en iyi embriyoyu bulma çalışmalarına yöneldiler sanki. Eskiden en iyi görünen 3-4 tanesini verelim nasılsa tutar diyorlardı çünkü. Yine de tek embriyo naklinin her kadın ya da her çift için doğru olduğuna inanmıyorum. Danıştay yönetmeliği inceliyor. Bir iptal ya da yeniden düzenleme söz konusu olabilir.

mervecim kaşıntının azalmasına çok sevindim, sen takma boşver geçecek inşallah
saol tatlım allah razı olsun
her yerde maalesef cnm yalnız 35 yaş zeri isen 3 embriyo hakkın var
yada daha önce 2 başarısız tüp bebek denemen olmuşsa

kızlar ; bu arada kulaktan ateşölçer cihazı ve telsiz almanızı da tavsiye ederim :smiley-cool:
ay evet önemli onlar
dediğin gibi bakınmak lazım fiyatları konusunda hiç haberim yok
bnm eşim bilişimci ya diyoki aşkım odaya gece görüşlü kamere döşiim hem sen laptopla her yerden seyret hemde ben eve bağlanıp seyrederim diyo hahaha delirdi adam daha baba olmadan

Tşk ederim kızlar cevaplar için ama üzüldüm şimdi yaa bir güzellik yapan doktor yok mu acabasempatiksalakcinni
ahhh nerde ben o kavgayı çok yaptım
belamı buldum 9 yumurtadan bi tane kaldı onuda koydular
dondurulmuşum bile kalmadı
dedim o kadar yırtarsan kendini allah derki sen mi bilicen bnm mi
istesende koyduramicak vaziyete gelebiliyorsun
o sebepetan hayırlısı diye dua et

ayy ne güzelll yaaa bak bn de bi çok şey dikicem kızıma
keşke yanyana olsak
birlikte dikerdik ne güzel olurdu

aslında dediğin çok doğru bende aynısını düşünmüştüm
şimdi çıta düşmesin diye daha bi dikkatki çalışma oluyordur
ayrıca şartlı tek embriyo olmalı şimdi örneğin düşünsene benim gibi kanser riskin var adam seni tek embriyo için bekletiyo sonra küt bişey çıksa yandım
yani şartlı olmalı bu aslında ama bizim ülkede düşünmeden bişey yaparlar sonra 70 kere değiştirirler ama yine düzelmez

nitekim eğitim sisteminde ki sınav sisteminin rezilliği gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…