:)))))))))))))) He he he he heeeyyyyt:)))) Çok sevindiiiik:) Hayırlı olsuuuun Pelin:))) Oldu olacak Jua marka uyku seti de al, tam takım olsun kuzucuklar:)) O da bambu lifinden yapılmış bir set... Ve o piyasadakilerle kıyasladığında çok ama çok farklııı.. Netten gir bak.. Jua diye çıkıyor... Ben aldım, Sonra Bilge de aldı.. Hadi sen de al... Kaanın da olsun:))))) ÇOk güseeel:))
Canışkom nasılsın?????
Benim de oldu o göbiş çizgim:))
Gunaydinn...
Fundacim cok gecmis olsun... Umarim toparlanrir enisteniz bir an once.. Yaya haklari nerdeyse yok denecek kadar az ne yazikki ulkemizde. Ben de burdaki duzene alisip Tr ye tatile gelince kac kere ezilme tehlikesi gecirmis sonra dank etmisti kafama. Allahtan kolay adapte olabiliyorum iki tarafada;-))
Biz dr kontrolumuzu olduk bugun. Ilk defa karnimizi mezura ile olctuler;-)) LoL;-)) Iyiyiz asayis berkemal..
Ezgii ben de o cizgi cikali epey oldu;-)) Esim diyorki kizimiz icerde "Ben annemin karnina cizgi cizdim ama bu cizgi annemin utuledigi pantalonlarin cizgisi gibi hafif sola kayik oldu" diyormus;-)) Allahim bu adam beni oldurcek;-))
Sabah kalkalim hayirlisiyla yazarim gene..
kizlar kalp atisi icin en erken ne zaman gittiniz? ben kese ve kalp atisi icin ayni zaman gitmeyi dusunuyorum. ilk hamileligimde 5+2de kalp atisini almistik vaginal. herhalde daha erkeni olmuyordur degil mi? bir de tup bebekte de gun hesabi dogalla ayni midir? iki bildigim doktorda tatilde ne zaman diye soramiyorum bile.
cnm bak sonunda sanada nasip oldu bu güzel duygu insan o güm gümleri duyunca ne anlamsız gelio herşey içinde bir can olması mucizevi birşeyGizemli öncelikle listeni hemen yayınlamışsın kimin kızı kimin oğluşu olacak gördüm..
Valla benim grup hamileliği yarılamış çok sevindim..
Sende benim doğum günümde doğum yapacaksın Allahın izniyle.. Gündaşım geliyor desene:))
Evet evet ben bu topiği bırakmam valla hepinizi ben doğuma göndericem
Ablaları bugün bebeğimin kendisini vee kalbini gördüm kalp atışını duydum yaaaa muhteşem bişeymiş yaaaaa.....6+6 mış...
Çok özlemişim sizleri ....okumaya devam....
slm bende kontrol yok diyince sanırım bi daha gitmicek demiştim şimdi hatırladım kontrol yok değil usg yok demiştin hatta canınız usg aşerdiğinde beni düşünün demiştinSelaamm...
Mervecim yok yok kontrolumuz var) olmaz mi o kadar da kotu degil canim ) sadece artik gerekli olmadikca USG yok. Aylik kontrollerimiz devam ediyor. Simdi seker yukleme vs var onumuzde. Doguma yakinda kontroller siklasinca NST ler olacak..INS o gunleride goruruz...
Ben biliyorsunuz elimden geldigince dikkat etmeye calisiyorum bebek icin urunler secerken. Ama burda imkanlar cok daha genis. tr de de yavas yavas firmalar ve tuketiciler bilincleniyor sertifikali organic pamuktan tekstil urunleri bulmak cok zor degil.. Annem hastana cikis seti almis Idil Bebe markasi ve netten baktim sertifikali nikelsiz organic vs vs...Oldukcada guzel cok hosuma gitti. Annem artik sertifikasina, organigine, hic olmadi %100 pamuk olmasina dikkat ediyor. Ben de burda cin mallarindan uzak durmaya calisiyorum. Netten aldigim organic bodylerde Turk yapimi, sertifakli mesela...deterjanlarinida ona gore alicaz, pamuk bez kullanicaz INS biliyorsunuz. Bunlar disinda da neler yaparim bilmiyorum. Zaten mobilyalarda burda ordaki gibi sorun yok cok sukur.. Elimden daha ne gelir bilmiyorum birazda yasadikca gorecegiz.. Allerji olayi da ayri bir factor. Bizimkisi potansiyel alerji hastasi ne yazikki. Baba senelerce asi olmustuk ,Anne senelerdir asi oluyor ( ki hala asi devam) dogunca alerji testine tabi olacak.
Daha dusunmem gereken cok sey var aslinda. Asilarinda mesela biz tr de oldugumuz tuberkuloz asisi nedeniyle her teste positif cikiyoruz. Sonra röntgen cekmek zorunda kaliyorlar. Tr de hala tuberkuloz asisi yapiliyor mu yapiliyorsa biz yaptircak miyiz her sene tr ye geliriz inns..asi takvimini cikartip incelemem iki tarafi karsilastirmam lazim.. Ona gore seyahat planlari yapilacak vs vs... Cok is var cook) neyse bebislerimiz saglikli olsunda hepsi olur..
Pany I merak ettim Ben de haber yok mu hala?
cnm güle güle kullansın minik kaan mobilyalarını demek dedecik kaana çalışmaya başladı :)))Kızlaaar biz bugün burada (Antalya) Tepe Home ve Çilek mobilya'yı gezdik.
Tepe'nin bebek yatağı, dolabı, şifonyeri ve komodinini pek beğendik. Antik meşe. Sadece parmaklık kısımları boya ve o da kurşunsuz. Mobilyasını babam alacağı için burada bakmak iyi oldu. Kampanyayı kaçırmayalım, hemen alalım deyince bu hafta sipariş vermeye karar verdik. Ekim 15 gibi Istanbul mağazasından teslimini isteyeceğiz. Böylece fiyat artarsa da etkilenmeyeceğiz.
Çilek mobilya'ya da gittik ama Tepe'den sonra çok basit ve kalitesiz göründü. Üstelik indirimli fiyatı da Tepe ile aynı.
Fundaaaaa Kaan ile Tanem mobilyadaş olacaklar olumunekankayizsmile
çok mantıklı düşünmüşsün sağlığın el verdiği sürece öle yapmak en mantıklısı hem biz ağorlaşmaya başladığımız zamanlarda havalar bu kadar sıcak olmayacağı için rahat edeceksindir muhtemelen..iş yerinde oluruna bırakmaktan başka çare yok desene .....Merve'cim ben 3 hafta kalana kadar çalışmak istiyorum ki doğum sonrası 13 haftam olsun. Doğum tarihini 22 Kasım gibi göstereceğiz, böylece 1 Kasım'da resmen iznim başlar. 28 Ekim yarım gün ve 29 Ekim Cuma da tatil olduğundan 28 Ekim'de izne ayrılacağım. Bu yıldan kalan 2 hafta yıllık iznim var. Onu da doğum izninin sonuna eklemek istiyorum. Böylce Mart ortasına kadar evde olabileceğim. Kısmetse Kaan 3,5 aylık olana kadar evdeyim. Sonrasında Kaan 1 yaşını doldurana kadar haftada 1 gün süt iznim olacak. 4 gün iş, 3 gün evde bence yeterli. Sütüm olursa işyerinde gündüz sağacağım, annem gün içinde biberonla verecek. Akşamları da inşallah emzireceğim.
Tabi bunların hepsi güzel planlar :)
İşyerinde bir gelişme yok. benimle konuşan olmadı. Ağzımı aramış da olabilirler. Bizde değişiklikler, atamalare ve işten çıkarmalardan genelde son gün haberiniz olur. Cuma günü odamın değişeceğini öğrendim mesela. Dönünce 2 yanımdaki odaya geçeceğim. Pozisyon değişikliğinden haber yok.
cnmm ya minik melek ii değil demek......merhaba kızlarmafoldumben
tontonumuz erkekmiş ama sağlığı ii diil ....
kalp atışı kendıliğinden azalmış yavrumun suyuda iyice azalmış anomalisi devam ediyor....mafoldumben
kızımızla nasıpse devam etcez...oglusumuz un kalbi kendılıgınden bu hafta durabılır dedı rabbim hayırlısını versin bizim elimizden ne gelir ....rabbim kızıma güç versin inşallah onu bana nasip etsin,,oglum, yavrum cennetin bir kuşu olacak ,,,,gamyoncuiremsu oğlum benim tatlı kusum... inşallah kızımız bizimle kalırsınbayanssulusmile....kızlar desteğiniz için teşekkürler rabbim meleklerimizi bize bağışlasın bidaha böle olaylar yasamayalım inşallah:Saruboceq:
.
ii yapmışsın bu sıcakta en iyi spor yüzme gerçekteniyiyiiim canımm hafta sonu sıcaklık tavana vurmuştu tüm gün evdeydim sadece akşamüstü 7 den sonra denize girdim biraz ii geldi..
bugün daha serin sanki yada ben serin hissetmek istiorum:):)
sen nasılsın canım??
bnm üstten minik kıllar başladı göbek deliğime kadar devam ediyor ama koyu renk kıllar değil göbek değiliğimin etrafındaki bir iki tane koyu o kadararkadaşlaaaaaaaaaarrrr
benim göbek deliğimin altından kasığıma doğru kahverengi çizgiiiim belirdi bugünnnnnnnnnnnnnn...
aaaaaaaaaaaaaa:lepi::lepi: çok sevindim demek sıkıntı yaratacak bişey değilmiş...yaşasınslm kızlar.tehlike geçmiş dr um çok güzel konuştu.vajinal baktı ilk önce kanama alanı varmı rahim ağzı genişliği ne kadar diye.hiçbir problem gözükmedi.sonra bebişime baktı kalbi gayet iyi suyuda iyi hareketleride yerinde hiç kafaya takılacak en ufak bişeyin yok yarın işin ede gidebilirsin dedi.yanlız aklında olsun sabah ilk uyanışında yataktan ağır ağır kalk birden kalkma dedi.sizinde aklınızda olsun anneler.cinsiyueti gene göstermedi.anası gibi çok inat.kesin kız bu.
saol cnm yazdıkların için ama insan ben bilgeye cvp yazıp kendi fikirlerimi söledim diye pişman oldum olay sana katılıyorum ona katılmıyorum ona katılıyorum sana katılmıyorum meselesine döndü...dediğim gibi herkes elinden geldiği kadar dikkat edicek...yalnız bu bana ders oldu bi daha asla yorum yapmayacağım.......kızlar herkese merhaba:) bugün bekledim sabahtan beri çamaşır makinesi servisi gelmedi meğerse parça ellerinde yokmuş yarın tada öbür gün geliceklermiş. saat 4 e kadar evdeydim sonra annem ve kızkardeşim geldi alışverişe çıktık.babam artık alabilirsiniz bebişe bişiler demiş annem çıldırmış gibiydi bebek mağzalarında :)) zar zor vazgeçirmeye çalıştım onu alma bunu alma diye.birde elimi cebime sokturmuyor.dedim senle gelmicem birdaha diyoki gelme zaten ben kendim daha rahat alırım:) akşam babama göterdik aldıklarımızı canım babmın gözleri dolu dolu oldu çok duygusaldır:) şimdi biraz ara vermeye karar verdim bayramdan sonra kıyafet alıca henüz kışlık tulumlar tam çıkmamış.
bu arada ben hareketlerini iyic hissetmeye başladım hatta karnıma bakınca tekmeleri dışardan görülüyor. ama kahverengi çizgi yok hala ben açık tenliyim geç çıkar heralde.
okudum tüm yazdıklarınızı mobilya hakkında bende bilgeye katılıyorum,ayn zamanda mervecim sanada katılıyorum:) ama şu bir gerçekki bazı mobilya cilaları çok kötü kokuyor ve bu çok sağlıksız. mesela salonuna yeni yemek odası alıyosun kokusu aylarca gitmiyor. ço ince detaya girmenin bende taraftarı değilim. ama bebek mobilyası satan mağzalara girince bazılarında keskin bir cila kokusu alıyorsun onlardan uzak durmak gerekli.ben almanya doğumluyum benim annem ve babam bu konuda çok bilgililer.onlar beni hemen uyarıyor bu konularda öle çok titiz davranmıcaz biz ama elimizden geleni yapıcaz. mesela pazardan kıyafet alma konusunda ben karşı değilim ama bebeğinize giydirdiğiniz kıyafetlerin kumaşları çok önemli hassas cildin her türlü kumaşı giydiremeyiz. ucuz badyler heryerde var mesela ama yıkanınca berbat oluyomuş.riske atmaya gerek yok ilk aylarda.sonra sonra zaten heryerden almaya başlarız. hastane çıkış takımları 20 lirayada var 80 lirayada var. epi topu 2-3 hafta giyecekler.önemli olan kalitesi markası değil. alıp alıp son hafta herşeyin etiketini kesip yıkayıp ütülücez.paket içindeki battaniyeleri bile yıkayacağız. kendimize alınca yıkamadan giyiyoruz. ama bebişlerimize çok daha titiz davranmalıyız. dişleri kaşınmaya başlayınca diş kayışıcıyı bile ona göre seçicez boya vermesin plastiği zararlı olmasın kokusu olmasın... bende mikroplarla anışsın bağışıklığı zayıf olmasın istiyorum ama aynı zamandada kanserojenlerden uzak kalsın istiyorum.nasıl yapıcaz bilmiorum valla. öle çıt çıtı filan detaylı irdelemiyorum mobilya konusunu bende biraz irdelicem:)
cnm çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlar inşallah kendiniKızlar; bu arada bu hafta çok fazla giremeyeceğim nete... Halamın eşi pazar günü trafik kazası geçirmiş... yaya iken hızla gelen bir araç çarpmış.. Vücutta kırık olmayan yeri yok.. Çok şükür ki şimdilik hayati tehlikeyi atlattı... Onun çocuklarından biri yani kuzenim, eşi ve oğlu bende kalıyorlar... Bizim ev hastaneye yakın olduğu için buradan gidip gelecekler... Kuzenin eşi de hamile, benden 6 hafta sonralık
Biz iki hamiş evde bebiş cicileri yaparız artık
Hepinize sağlıklı bir hafta diliyorum kızlar... ara ara girerim....
cnm kaşar en fazla kalsiyum barındıran şeyslm kızlar.ben 1 haftadır hiç bişe yiyemiyorum ya.sizede oldumu sıcaklardan diye düşünüyorum.sadece kaşar ekmek ve meyve yiyorum.başka bişe yok.kendimi bebepğime karşı suçlu hissediyorum.yemeyince sanki ona bakamıyorum gibi geliyo.ya bide günler geçmiyo ya.daha 17.haftadayım ne zaman gelecem 30 lu haftalara.çok var daha.kucağıma almak istiyorum hemen.
amanınnnnnnnnnnnnnnnkızlaarrrr,
bakalım görebilecek misiniz?
dogum sonrasi olusan catlaklar #10761 - uludağ sözlük galeri
slm cnm nasılsın bakalımgunaydin hepnize biraz gec ama olsun bu sicaklarda ben ancak kendime geliyorum ....
PANNY cok uzuldum ama kizin icin guclu ol Allah ona saglik ve uzun bir omur versin INS
ANGELOF cok guzel bir haber her ikiniz de saglikla devam edersiniz insallah ama benim en yakin arkadasim 5 yildir sayisiz tup dedavisinden sonuc almayip artik tamemen bu isi biraktiginda 40 yasinda kendiliginden hamile kaldi boyle ornekler var ve tabii ki cok sevindirici olaylar ....
slm kızlar.ben 1 haftadır hiç bişe yiyemiyorum ya.sizede oldumu sıcaklardan diye düşünüyorum.sadece kaşar ekmek ve meyve yiyorum.başka bişe yok.kendimi bebepğime karşı suçlu hissediyorum.yemeyince sanki ona bakamıyorum gibi geliyo.ya bide günler geçmiyo ya.daha 17.haftadayım ne zaman gelecem 30 lu haftalara.çok var daha.kucağıma almak istiyorum hemen.
amanınnnnnnnnnnnnnnn
bilgeee
bu ne yahuuuu
ama sen benim bi kere eklediğimi görmedin herhalde
o fenaydı işte felaket
ay bizdemi böle olucak
bu arada bugün senin kilo gününmüydü
amin cnm bu sene ramazan çetin geçicek gerçekteniyiim canim istanbul da sicaklarla bas etmeye calisiyorum ozellikle geceleri maalesef artik uykumu alamiyorum hic...neyse cok devam etmez sanirim allah yarindan itibaren oruc tutanlara da kolaylik versin
evet ben şimdi onu eklicem bide ona bakın ay çok fenaVALLA BENDE 4-5 AKŞAMDIR SADECE KARPUZ YİYEBİLİYORUM EVDE.. YANINDA DA PEYNİR OH MİS GİBİ.. ÖĞLE YEMEKLERİNDE SEBZE YİYORUM AMA.. SEN YİNE ZORLA KENDİNİ GÜZELİM.. KENDİN İÇİN..
BİLGEM ben çoğul gebeliklerde görmüştüm bi tane.. off çok kötüydü hala gözümün önünde valla. umarım olmayız.. bende şu an bişiy yok.. ama daha yeni yeni büyücek göbüşler.. iyi bakmak lazım..
Sorry Mom yazıyor çatlaklar:))))
Yok canım yarın tartılacağım, yarın sabah 10:00 da doktor randevum da var. Bu arada benim doktorsuz hamilelik dönemim sona erecek gibi, Alman'a yeni gelen ekibi anlamaya gidiyorum şimdi, eğer içime sinerse devam edeceğim, başından beri istediğim gibi olacak.
kızlaarrrr,
bakalım görebilecek misiniz?
dogum sonrasi olusan catlaklar #10761 - uludağ sözlük galeri
cnm bence o shoplanmışbilgeeeeeeeeee nasıı yazılmış ki o yazıı
inanılmaz şaşırttı beniii
içimde yaşayan sadece minik bi bebek değilmiş gibi geldi birden:))
amanin yaa insan o kadar buyuk karinla nasil hareket edecek ozellikle son aylarda Allah onlara da bize de kolaylik versin son aylarin bizimkilerde sicaklara denk gelmemesi buyuk bir sans bence ...
bilgeeeeeeeeee nasıı yazılmış ki o yazıı
inanılmaz şaşırttı beniii
içimde yaşayan sadece minik bi bebek değilmiş gibi geldi birden:))
Valla tek ama bendeki altyapıdan olsa gerek, ben 29. haftada bu kardeşimizi rahat yakalarım:)))
Fotoshop sağolsun:))) Ama çok komik olmuş, ben garip şekilde sevdim resmi:)))
kızlar desteğiniz için saolun dediğiniz gibi rabbim kızımı,kuzumu bana bağışlar insallah ...rabbim meleklerimizi bize bağışlasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?