2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bende öyle düşünüyorum.dr dicekki annesi kızın çok iyi endişelenme:)

merhaba kızlar alışkanlık yapmış buraya gelemden duramıyorum yani ruhen hala aranızdayım. ara ara gelip okuyorum ayzdıklarınızı umarım sağlıcakla alırsınız bebeklerinizi öpüyorum hepinizi

günaydınn tATLIMM BİLİORUM SAAT BİRAZ GEÇ GÜNAYDIN İÇİN AMA
ancak girebildim nasılsınız şekerim dilacıım nasıl??

Bence de çok fazla takıntılı olmaya gerek yok, sadece doğrudan tene değen, solunan ve yenen her şeyin antialerjik ve toksikoloji açısından bilinen standartlara uygun olması yeterli. Mobilya ile ilgili temel sorun solunma konusu. O da sadece boyasıyla ilgili bir problem. Mobilyalarda kullanılan (hepimizin evinde bulunan her türlü mobilya) boyaların içerdiği kurşun boyanın kuruması sürecinde solunan havaya karışıyor. Aktif olarak bebeğin yattığı odada bu tür bir boyanın kullanılması akciğerlerde sorun yaratıyor. O yüzden 1% in altında kurşun içeren boyalar kullanılmalı deniyor. Zaten kurşun içeriği sınırlanmamış boya da tam olarak kuruyup ortama koku vermemeye başladığında bir zararı kalmıyor. Yani evimizdeki diğer mobilyaların boyaları artık tam olarak kuruduğu için bir zarar teşkil etmiyor.

Ben de çerden çöpten kapacağı mikroptan endişe etmiyorum pek, ama mikrop ve mikropla tanışmayla edinilecek bağışıklık ve direnç başka, toksik maddelerle temas edip onlardan etkilenmek başka. Toksik maddeye bağışıklık geliştiremez insan. Bir de alerji durumu var ki onu deneyerek bulmak lazım. Kimi çocukların yüne kimisinin sentetiğe kimisinin de nikele alerjisi oluyor. Bunu deneyerek göreceğiz. Ama ben yine de hediye de gelmiş olsa belli standartları tutmayan kıyafet ve oyuncağı en azından henüz bebeğin cildinin ve kimyasının tam gelişmediği ilk iki sene kullandırmama taraftarıyım. İleride zaten kendi tercihleriyle ne giyip neyle oynayacağını kendi belirleyecek ve biz laf anlatamayacağız. Kayınvalidem "haftaya pazardan kıyafet bakmaya başlayacağım" dedi, ona da azo boyar ve nikel konusunu anlattım, belli şekilde olmayan kıyafetlerin bebeğe zarar verdiğini söyledim, biraz büyüyünce bebek hassasiyeti geçince alırsın dedim, pek hoşlaşmasa da kabullendi. Annem ve ablam zaten bu işlerde benden daha dikkatliler. Kısacası koruyabildiğimiz kadar koruyacağım ama bu koruma imkanlar ve bilgiyle sınırlı. Neticede bundan birkaç sene önce BPA'nın da ne kadar tehlikeli birşey olduğu bilinmiyordu. Bugün güvenli dediğimiz birşeyin yarın tehlikeli olduğunun anlaşılması olmayacak iş değil.

herkesin kendi görüşü işte
olayın özünde elinden geldiği kadar dikkat etmek yatıyo
bebeklerimiz ve kendimiz için en iyi olan olur inşallah

kizlar kalp atisi icin en erken ne zaman gittiniz? ben kese ve kalp atisi icin ayni zaman gitmeyi dusunuyorum. ilk hamileligimde 5+2de kalp atisini almistik vaginal. herhalde daha erkeni olmuyordur degil mi? bir de tup bebekte de gun hesabi dogalla ayni midir? iki bildigim doktorda tatilde ne zaman diye soramiyorum bile.

Gizemli öncelikle listeni hemen yayınlamışsın kimin kızı kimin oğluşu olacak gördüm..
Valla benim grup hamileliği yarılamış çok sevindim..
Sende benim doğum günümde doğum yapacaksın Allahın izniyle.. Gündaşım geliyor desene:))
Evet evet ben bu topiği bırakmam valla hepinizi ben doğuma göndericem
Ablaları bugün bebeğimin kendisini vee kalbini gördüm kalp atışını duydum yaaaa muhteşem bişeymiş yaaaaa.....6+6 mış...
Çok özlemişim sizleri ....okumaya devam....

Canım ben 5+4 de kanamam var diye dellenip kendi doktorum dışında bir yere gitmiştim. Kalp atımı çok belirsiz dün veya bugün başlamış olmalı demişti:)))) kendi doktoruma da 6+2 gibi gidip kese ve kalp atışını beraber almıştık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…