2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

AYŞECİM iyi olmanıza sevindim.. bebişte büyümüş maşallah..
PATLY bu aşı işini bende merak ettim şimdik.. doktorum hiç konusunu bile etmedi..
MERVE doktorum aradı şimdi.. ayrıntılı testini bu cumartesi yapalım dedi.. olur dedim bende.. yani ayrıntılı test tarihim 14 ağustos olarak değişti haberin olsun tatlım..

ay ben 13 sen 14 ayrıntılı var dostler heycanlandım şimdi

mervecim tşk ederim cvp içinnn inş cnmm :))
eşim diyor bir şey degilll diyorrr bana diyor acıdım sana telde ugraşıyorsunnn kıyamam al bunla idare et olmazsa bitane alırızz dediii :)))))))))) yubbbpppiii yaşasınnn şimdilik bunlada idare ederimm bennn

ii ayşecim nasıl olsun.. sıcaklarlan uğraşıyoruz işte.. şimdi ayrıntılı usg heyecanı da sardı.. offf offf.

kızlar kocişim işe yara diye el vantilatörü aldı bana
ne zamandır istiyordum
işe gidip gelirken o bırakmadığı zamanlarda ii olur
hani şu bülent ersoyun pop starda elinden düşürmediği mini pervane

hahahaha yaşasın çok mutalkisalkisalkisluyummmmmmmalkisalkisalkis

Evet bIlge bogmacaymis;-)) Biz gecirdik mi cocukken bogmaca acaba. Kizamik, su cicegi oldum biliyorumda bogmaca daha tehlikeli galiba Allah korusun. Sorarsan Dr una cok sevinirim cok sagol..

Mervecim burda sirf anneleri degil bebekle temas edecek herkesi baba, kardesler, bakicilar, buyukanne-babalar vs vs herkesin asilanmasini istiyorlar. TV de surekli reklam cikiyor iste ana kucagi en guvenli yer oldugu halde en tehlikeli yerde olabilir vs tarzinda. Biz oluruz ins asimizi ama siz de sorun...

ya bak inan duymadım böle bişey tr de
niye yokki cuma sorucam
dediğin gibi önemli yani bulaşıcı hastalık sonuçta bunlar

ohh ii oldu sağolsun eşin:lepi:

:))))))))))))))))))) tatlı cadııı seniii evet bencede ii olduuu valla batlamıştım sıkıntıdan yaaa off ne kötü şey insan alışık olunda duramıyor ama msn yok bunun akşama indircek eşimmm söz verdii şimdi biraz çıkıcamm büsürü dosya getirmiş ben çalışım sana msn indiririm dediii:))))))))) hepinizi yaradana emanet ediyorm meleklerinizle birlikteee kendinize çok ii bakın kızlarrr opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar şubat 2011 topiğini kapamışlar
her aya tüp bebek annesi topiği açamayız demişler
şimdi millet laf ederde bizimkinide kapatırlarsa eyvahedigeldismile

aaa hadi yawww;-((( Zannetmiyorum bizimkini kapatsinlar sabitlediler bir de ustune kapatmazlar umarim.. O zaman "aylara gore genel paylasim' da tup bebek topigi acicak yeni hamile kalan arkadaslar yapacak baska birsey yok gibi..

ay evet alıştım walla sana msn de :)
aaa hadi yawww;-((( Zannetmiyorum bizimkini kapatsinlar sabitlediler bir de ustune kapatmazlar umarim.. O zaman "aylara gore genel paylasim' da tup bebek topigi acicak yeni hamile kalan arkadaslar yapacak baska birsey yok gibi..

oda halihazırda bi 2011 şubat anneleri topiği var ordan devam edin demişler
ama bence normal annelerle tüp bebek olanlara ayrı topik açma hakkı verilmesi güzel olurdu
belkide bizi buraya ilk ve son anne topiği olarak tüp bebeklilere umut olsun diye bırakmışlardır

Tup bebek anneleriyle normal anneleri bir arada dusunemiyorum;-)) Bizde seytan tuyu var herhalde sevdirdik kendimiziolumunekankayizsmile

yol arkadaşlarım ne güzel planlar yapıp bırbırınızden fıkırler alıyorsunuz okuyorum ama yazamıyorum rabbım hepımızı nazarlardan saklasın benim napıcamı sorarsanız ailecek karar aldık hiç bişi almıcaz doğduğu günü görelım alırız diyoruz rabbım onu bize versinde çul çaput hiç önemli diil tabi benim durumum farklı siz doya doya yaşayın bu gunleri canlarım bende doguma yakın okur sızden fıkır alırım

cnm bak senin endişelerini çok ii anlıyorum rabbim belkide bi meleğini yanına alıcak
ama diğer kalan melek üzülsün mü
doğduğunda hiç hazır cicisi odası olmasınmı inan abiside öle olsun istemez

sen şimdi belirsizlikler içindesin zaman geçsin herşey bi rayına girsin bebeklerinin kesin akibeti belli olsun o zaman şekillenir herşey

belki bir bebeğin gidicek ama geride kalan bebeğin içinde kıpr kıprolmaya büyümeye seni yumruklamaya devam ettikçe sende heves edip alıcaksın inan bana
rabbim kullaarını hep sınarmış
sende büyük bir imtihandasın hakkında en hayırlısı ne ise öle olsun

Panycim benim esimde en basindan beri birsey aldirmiyor. Dogsun oyle aliriz odasini, kiyafetlerini dedi hep. Ama mobilyalarin kokusu vs olabilecegi ihtimali olunca korktu bir ay onceden aliriz o zaman dedi.. Tekstil vs annem getirecek zaten odasini da annem alacagi icin o gelince karar verecegiz. Simdi yaptigimiz biraz piyasa arastirmasi tarzinda ben arastirmadan alamam zaten.. Benim Tr de bir arkadasim 24 haftalik hamile inanmazsiniz bebek odasinin yatagini bile yaptilar. Cocugun herseyi hazir. fotolarini bana gonderdi agzim acik kaldi..10. haftada arabasi vs herseyini almisti. Herkesin kisisel tercihi sonucta. Biz aslinda hepimiz temkinli gidiyoruz gibi geliyor. Hepimizde gebeligi zor elde ettigimiz icin bir cekimserlik, bir nazar korkusu vs var. Hakkimizda hayirlisi olsun..Bizim icin en onemli sey isim su anda. Ismini bir bulabilsem vallahi cok sevinecem;-))

FYI;

BOĞMACA HASTALIĞI VE AŞILARI

Aşı şeması ve kullanım:

· TdaP primer seri aşılaması 2- 4- 6- 18. aylar- 6 yaş-11 yaştır.

· Belli durumlarda 4. doz 15. aydan daha erken yapılabilir: Çocuk en az 12 aylık ise, 3. doz üzerinden en az 6 ay süre geçti ise ve çocuk bir daha gelemeyecek ise yapılır.

· Aynı firma aşısı ile başlanıp devam etmek idealidir ama sınırlı çalışma farklı firma aşılarının biribiri yerine kullanımının aşı güvenliği ve immünojeniteyi değiştirmeyeceği yönündedir.

· Tdap aşılarından Boostrix 10-18, Adacel 11-64 yaşları için onay almıştır. ACIP (Amerika Bağışıklama Danışma Kurulu) artık 11-12 yaşındaki ergenlerin Td yerine Tdap aşısı ile tek doz aşılanmasını önermektedir.

· 13-18 yaşındaki ergenlerin primer aşı serisinden sonra Td rapeli yapılmadı ise Tdap ile tek doz aşılanması önerilmektedir.

· Td aşısı ile Tdap arası min interval ACIP tarafından tanımlanmamıştır ancak en az 5 yıllık bir ara olmasının lokal ve sistemik yan etkileri azaltacağı düşünülmektedir.

· ACIP 19-64 yaş erişkinlerin Td yerine Adacel (Tdap) ile tek doz aşılanmasını önermektedir. Özellikle bebeklerle yakın teması olan erişkinlerin bebekle temastan en erken 1 ay önce Tdap aşı dozunu olmaları önerilmektedir

· Gebe kalabilecek her kadın eğer daha önce olmadı ise tek doz Tdap ile aşılanmalıdır.

· Gebelikte Tdap olmayan ya da emzirmekte olan kadınlar eğer son Td üzerinden ³2 yıl süre geçti ise postpartum hastaneden çıkmadan hemen tek doz Tdap aşısı olmalıdır.

· ACIP gebelikte Td aşısını önermektedir. Tdap gebelikte kontrendike değildir.

· Ancak bir boğmaca salgınında doktor kendi inisiyatifi ile gebe kadına Tdap aşısı yapmayı seçebilir. Eğer yapılacaksa da 2. ya da 3. trimestr seçilmelidir.

· Tdap diğer aşılarla aynı anda, veya herhangi bir süre önce ya da sonra uygulanabilir.

· Bir ergen ya da erişkinin hayatı boyunca en az 3 doz tetanoz ve difteri içeren bir aşıyla aşılandığından emin olması gerekir. Eğer 3 doz aşı olduğu kanıtlanamıyorsa o zaman ilk dozu Tdap, sonrakiler Td olmak üzere 0,1,6. aylarda toplam 3 doz aşı olmalıdır.

· Henüz hiçbir boğmaca aşısı 7-9 yaş arası ve 64 yaş üzerinde kullanım için onay almamıştır. Bu nedenle ACIP bu yaş gruplarına Tdap aşısını önermemektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…