2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Kaan iyi maşallah :) Gündüz hareketli, geceleri uyuyor. 16 Ağustos'ta görüşeceğiz kendisiyle. Özledim bayağı ama sabredeceğim. O arada ufak ufak tekmeler attıkça bu süreler çekilebilri oluyor :)

kızlar birileri durumu çok güzel özetlemiş, ben de bu konudan rahatsızdım, ve başkalarına yapmamaya dikkat etmeye söz vermiştim kendi kendime. Bakın bir doktor amca ne diyor:

"Erkekler bir araya geldiklerinde askerlik dönemlerinden, kadınlar biraraya geldiklerinde ise gebelik dönemleri ve doğumlarından bahsetmekten çok zevk alırlar. Erkekler çoğu durumda zorlu bir askerlik dönemi geçirmelerine rağmen bu dönem onlar için güzel anılar bırakmıştır ve şanslı çoğunluk o dönemlerini yüzlerinde gülümsemeyle anar. Kadınların bazıları ise iyi bir gebelik dönemi geçirmiş olmalarına ve sorunsuz bir şekilde doğum yapmış olmalarına rağmen, ilginç bir şekilde, ortamda bir anne adayı varsa korkutucu şeyler söyleyebilirler: "ben böyle yaptım, sen yapma...", "bana şu tahlil yapılmıştı, şu ilaç verilmişti, ya sana?...", "ben normal doğum yaptım ama sen sakın yapma...", "şu hastanede sakın doğum yapma..." şeklinde başlayan cümlelerin arkasından gelecek sözler anne adaylarının pek hoşuna gitmez. Sizde olumsuz duygular uyandıran kişilerle konuşmaktan kaçının ve konuyu doktorunuza danışın. Niyetleri iyi de olsa (!?) konuyu değiştirin.

Her gebelik kendine özgüdür ve bugüne kadar yaşanmış tüm gebeliklerin senaryosu farklıdır."

Oo bayadır hiç bu kadar kalabalık olmamıştık..
Bakyıldız nasılsın.. Bebiş nasıl..
Pelly ben o kaanı yirim.. Amanda abiymiş..
Ya şimdi facete gördüm.. çiğdemin bebekleri de kızmış.. Maşallah..topikte erkek bi tek kaanla atamı kaldı şimdik..

bilgecim doğru söylemişler valla.. bende pek olumsuz şeyleri okumamaya ve dinlememeye çalışıyorum..

Kaan iyi maşallah :) Gündüz hareketli, geceleri uyuyor. 16 Ağustos'ta görüşeceğiz kendisiyle. Özledim bayağı ama sabredeceğim. O arada ufak ufak tekmeler attıkça bu süreler çekilebilri oluyor :)
aynen bende senin gibi düşünüyorum
13 ağustosta ayrıntılı usg miz var
bebeğim her yeri ii mi diye çok merak ediyorum ama
o böyle kuvvetli kuvvetli vurdukça rahatlıyorum iidir herhalde diyorum

kesinlikle katılıyorum bu yazıya
ben kanser olduğumu sölediğim zaman akrabalarımdan komşulardan bazı densizler
değildir değildir
aman ağzına bile alma lafını evlerden ırak tü tü tüüüüüü sakın deme gibi salakça söylemlerde bulundular sırf doğum mevzusunda değil aslında bu hayat felsefesi olucak bir durum sinirini bozan konuşmalar yapan insanlar varsa hiçççç tartışmayıp sıvışıcaksın

alem deliye hasret biz akıllıya
kendini akıllı sananlar çok olur

bilgecim doğru söylemişler valla.. bende pek olumsuz şeyleri okumamaya ve dinlememeye çalışıyorum..
Hı bide emek bey var.. Doğru unuttum onu...

cnm aktif olarak girenleri düşünürsek
aynen le kaan emek ve ata var
bozdur bodur harca gibi
erkek başına 3 kız düşüyokaydirigubbakcemile3

evet cnm kız bebekleri ama zaten erkekte olsa
onlar artık bizim topikte değğil
topik kertmesi yapamazdık zaten
kaldı kızlar evde

Erkekler kıymete binecek bu gidişle :))

Bilge'cim yazdıklarında çok haklısın. Ayrıca konu sadece doğum ve hamilelik süreci değil. bebek bakımı konusunda da her kafadan başka şey duyuyorum. Geçenlerde biraz kendimi dinledim, biraz düşündüm ve baktım ben bayağı panik ve endişeli olmaya başlamışım. "Dur" dedim kendi kendime. Kaan bir doğsun hele. Her problemle tek tek başa çıkarsın. "Ya şöyle olursa, ya böyle " diye diye kendimi bayağı korkutmuşum.
Her hamilelik gibi her bebek te farklı. Hastalıklar, sıkıntılar genelde ortak belki ama her anne bir şekilde kendi yolunu buluyor.
Alışveriş aşamasında da çok karışan oluyor. "Onu alma, şunu al, buna gerek olmayacak" vs . Diyorum ki "bir durun yaaa, ben ilk ve muhtemelen tek hamileliğimi yaşıyorum, hevesimi almak istiyorum. Belki sonra pişman olacağım ama şu an bunları yapmak istiyorum" Yaşayınca anlayacağım herşeyi.
Çok yakın arkadaşlarım yakın zamanda arka arkaya doğum yaptı ve inanın birinin dediği diğerini tutmuyor :))) İçlerinden bana en mantıklı gelenleri aklıma yazıyor,kalanı unutmayı tercih ediyorum...

heh işte bide bu var dimi pelincim haklısın
şimdi bizim bebeklerimiz kış bebeği
eşim arabayla işe gittiğinde ben bebeğimi bebek arabasına bindiricem
ben o anakucağı gibi olan askıları kullanmayı sevmiyorum
diyolar ki ne gerek var bebek arabasını şimdi almaya
toyzz shopta bi çaydanlık beğendim kızıma
40 tl bişey eğince lıkır lıkır çay dökülme sesi çıkarıyo
ne gerek varmış almama
bunları söyleyende konu komşu allahtan
yakınlar falan olsa hiç çekemem

ya içtiğim ilaca karışan var
way efendim onların zamanında hiç böle şeyler yokmuşta
anlamadan doğurmuşlarda ne çok doktor gidiyomuşum ne çok ilaç içiyomuşum
SANA NE YA dimi ama sana ne

Pelinim ben de öyle düşünüyorum, herkes her haltı maaşallah pek bir biliyor. Ömürlerinde iki satır okumamış insanlar akıl vermeye çalışıyor. Benim de etrafımda iş gereği hep erkekler var. Ben pek öyle arkadaşlıkta kadın erkek ayırmam, bizim beyler ben "kontrol, beslenme, vitamin, organik, doğal vb" dedikçe "amaaan bu kadar sakınma, ninelerimiz tarlalarda bla. bla. bla." geyiği çeviriyorlar.
Kayınaile ve onunla ilintili bir dünya kadın da aynı triplerde "ay, biz hiç çocuk doğurmamışız, büyütmemişiz" tripllerinde; kayınvalidem şimdiden benimle sidik yarıştırmaya başladı, çocuk sallanarak uyutulurmuş, yün yorganda yatırılırmış, pazardan alınan kıyafetlerde ne varmış falan filan...
Kilo vs. dolayısıyla normal doğumdan tırsıyorum, sanki senelerce acaip acaip ülkelerde bir sibiryada bir arabistanda olur olmaz koşullarda eşşek gibi gece gündüz çalışan ben değilmişim gibi "aman ne de çıt kırıldımsın" havası çalıyorlar.
Geçen gün ortalama bir saksağandan daha zeki olmayan dünkü velet görümceme dalıyordum neredeyse. Çocuk doğunca mutlaka mevlüd yapmam gerekirmiş, hem pratikmiş bütün misafirler bir kerede gelirmiş. Ben de "kesin olarak çocuğumun bir mevlüdü ol-ma-ya-cak, benim beklediğim misafirim yok, misafir filan da istemiyorum" dedim. Yeni yetme bana bacak kadar boyuyla kuş beyniyle görümcelik yapacak bıraksam.

Arkadaşı ahbabı pek önemsemiyorum ama çocuğum üzerinde hak iddia eden akraba takımı müdahil olmaya çalıştıkça delleniyorum. Sanki onlar bekledi senelerce bu çocuğu, onlar çekti o kadar tedaviyi stresi, onlar taşıdı, onlar doğuracak onlar büyütecek...

boşverin kızlar onları ya.. siz tadını çıkarın hamileliğin.. annelik tecrubeyle oluşan bişiy.. öyle kitaptan yada kulaktan dolma bilgilerle yapılmaz annelik.. hem bebeğin karakteri, cildi, damak tadı, uyuması farklıdır.. kardeşler bile farklılık gösterirken banane komşunun bebeğini nasıl büyüttüğünden.. ilk başta zorlansak bile bu duruma alışmamız 10 günden fazla sürmez bence.. e o zaman diliminde de sadece yardım etmek için annemiz ablamız yanımızda olur zaten. ben topikten sadece alınacak şeylerin kullanım kalitesini inceliyorum o kadar... almak yada almamak benim zevkime kalmış..

sağol gizemcim tatil yaptıkk geldik.alışamadık daha işe.13 haftamda taile gitmeden erkek görünümlü demişti 3 ğaustos salı kontrole gittimde 158 gr olmuş ben 1 kilo vermişim tombiş yanaklı bir kız geliyo sanki dedi.17 ağustosda ayrıntılımız var o zaman netleşecek.kızmı erkek mi bakalım.işin komik tarafı yazlıktaki herkeze erkek dedim ve ismini bile söyledim poyraz diye ama şimdi kız olursa seneye yazın tatile gittiğimde herkez şaşıracak.erkek dedik kız bebekle geldik.ama ben başta sağlıklı ve hayırlı olması ile kız istiyorum baklaım 17 ağustosta ne çıkacak.bundada görecekti ama bağdaş kurmuş oturmuş sıpa göstermedi.

ya boşveriyoruz zaten
kim takar cami imamını
ama insan böle şeyleri paylaşmak istiyo
sevgi dur içimi dökücem konu açılmışken

bende bana hep ay işte bebeğimin videosunu çekiyomuşumda
yok odasını şöle yamayı düşünüyomuşumda
vs.. gibi şeyler söleniyo

aayy hala insanlar kengi eski zamanlarında zannediyorlar bizleri
o zaman domates domates gibiymiş
tarlada çocuk büyütenler mis gibisini yemiş herşeyin
o zaman ne gdo lu gıda ne arsenik ne cinko bazlı çıtçıt nede başka bişey varmış
şimdi teknoloji geliştikçe bi sürü kıvır zıvır çıktı
anlamaz ki bunlar allahtan dedim ya ailem ve eşimin ailesi görümcemler bu konuda çok kültürlü hiç karışmazlar sadece gerektiğinde akıl veririler
bak kayınvaldem eski atletleri atma kızım yumuşak olur bebeğin poposunun pisliğini ıslatım onla alırız demişti
ben tamama anne dedim ses çıkarmadan sonra geçen agubuguda dinlenmiş
bak diyo yenidoğanlar için bez varmış ama bilmem ne içermiyormuş kızım ondan alalım diyo

yaklaşımda çok önemli benim kayınvaldem çok çekmiş zamanından kaynanasından falan okula bile göndermemişler
ama kendini yetiştirmiş okumayı sökmüş şimdi sor inönünün cumhurbaşkanı atatürk'ün resimlerini kaldırdığını bilir okur anlatır tarih bilgisi bile benden fazladır
ben o bişey dediğinde tamam anne diyorum oda doğru yolu buluyo sağolsun hiç karışmaz

grümcelerimde öle geçen dediler konuşuyoruz ben bebeğimi ilk kendim yıkamak isterim herşeyini ilk ben yapmak isterim dedim tabiki sen yapıcaksın biz yanında olucaz sorduğunda sölicez zaten zamanla alışıcaksın dediler büyük görümcem çok anlatır tatlıdır küçük daha fevridir ama onun bebeği ona yetiyo
ortancada anaokulu öğretmeni çocuk gelişimi konusunda çok bilgili ama hepsi sana bıraktık dediler...yani illa karışan olur ama dediğiniz gibi

bu bebekeler BİZİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

gülcancım bu sıpalar çok fena ya oynatıyorlar bizi
maaşallah minik kıza
e peki kız olursa isim seçeneğin yokmu
oyy bide 160 gr olmuş desene
sanki banada kız gibi geldi ya

hiç düşünmemiştik.bana erkek olacak gibi geliyo.ama kız olursa su -elvin- elif naz olabilir bakalım.

ay banada hep erkek olucak gibi geliyodu
sonra kız dediler şoka girdim
bende senin gibi ismi hazırdı herkese sölüyodum diğer doktorum erkek dedi ya
sonra kız olunca şoka girdim

hayırlısı tabi

ya kızlar iş yerinde öğlenleri ne yiyorsunuz.ben her gün deli oluyorum.dışardan yemek istemiyoru.ev yemekleri yapan yer yok.tost yemekten zayıflıyom.akşamda sıcaktan yiyemiyom.nolcak bu halim bilmiyom.

merhaba kızlar ablamlar gitti yalnız kalan ben yine netteyim umarım herşey yolundadır ben doktora kontrole gittim doktor rahim toparlamış parça kalmamış dedi çok şükür. 3 ay ara ver dedi. biraz zaman geçsin tedavi yapan doktorumuza da gideceğiz. rabbim hepinizi ve bebekleirnizi sıkıntılardan korusun inşallah öpüyorum sizleri

ya kızlar iş yerinde öğlenleri ne yiyorsunuz.ben her gün deli oluyorum.dışardan yemek istemiyoru.ev yemekleri yapan yer yok.tost yemekten zayıflıyom.akşamda sıcaktan yiyemiyom.nolcak bu halim bilmiyom.

ya aynı dert bende de var
bulamıyorum artık yicek bişey hep dışardan hep dışardan
bıktım artık
yani tabiki halimize şükür ama artık
whopper falan midem almıo

zeynepcim
inan sen çok güçlüsün helal olsun sana walla
bak şu an ezan okunuyor sana hep dua ediyorum aklımdasın
rahiminin tertemiz olması çok güzel insanların içinde parça bırakıyorlar bi çok sıkıntı oluyor
biraz vücudun dinlensin sonra yine başlayacak içinde ki tutku
tüp olmaz aşılama olur ilaçla takip olur hangisine bütçe elverirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…