2010 Ankara anneleri

kacacak yerımız yok ta sen agırlasmadan bulusalım
daha nice ayları aşsın.yılları görsün.
tesekkurler canım


bana uyarrrrrrrrrrrrrr
b hayır dıyelım hayır olsun

emel bende böle bısey arıyodum
ama sık kullanılanlara ekleyemedım
 

Evet canım yine buralardan düşünüyoruz hayırlısı bakalım.Tarih sanada sevilayada uyuyor ayşegülle tuba da kesinleştirirse 31 ocak pazartesiyi kesinleştiriyoruz demektir hayırlısıyla inş....
Dikkat et kendine fazla yorulma... Bol bol uyu ...
 
Merhaba,
öncelikle paylaştığın teşekkür ederim.:80:
normal tv kanalından çıkmıyo değil mi bu baby tv?bu verdiğin siteden izleniyo sanırım.?:26:

Rica ederim canım.Ne yazıkki tv de çıkmıyor.Sanırım dıgıturk un kanalı.Netten izleneni bulabildim sadece..
 

Benimki google chrome olduğu için yıldız butonuna basınca ekleniyor ama senin sık kullanılanlar sol en üstte olması gerek sanırım.
 
0-2 YAŞ ARASI BEBEKLERDE DİL GELİŞİMİ

A. DİL ÖNCESİ GELİŞİM:

1. EVRE; AĞLAMA:


Doğumdaki ilk ağlama, konuşma gelişiminin başlangıcı olarak kabul edilir. Bebek; ağlama, geğirme, öksürme ve esneme gibi sesler çıkarır. Bebeğin ağlarken çıkardığı sesin içinde birçok değişik ses vardır. Bunlar, daha sonra konuşmada kullanılacak seslerin temellerini oluşturur ve konuşma için gerekli bazı alıştırmalardır. Kısa ve derin soluk alışlar, gittikçe uzayan soluk verişler konuşmanın temelini oluşturur. Çocuk; ağlama sırasında seslerin çıkarılması için gerekli dudak, çene, dil hareketlerini tekrarlama olanağı bulur, ses ve solunumu düzenleme becerisini geliştirir. İletişim biçimi olarak ağlamanın en önemli işlevi bebeğin sıkıntısını yansıtmasına fırsat vermesidir. Bunlar açlık, üşüme, gürültü, gaz olması, tuvaletini yapma, dikkati çekme şeklinde sıralanabilir. Başlangıçta her etkiye ayni tip ağlayışla cevap verirken, giderek ağlamada bazı farklılaşmalar görülür. Ağlar ve bunun sonucunda insanların onunla ilgilendiğini görür. Genellikle dil geliştikçe ağlama da azalmaktadır.

2. EVRE; AGULAMA - VOKALİZASYON:

İkinci ayın başlaması dolaylarında bebekler agulama olarak nitelendirilen sesler çıkarmaya başlar. Bu sesler çoğu zaman "oooo" ya da "aaaa" gibi açık ünlüler olmaktadır. Sağır bebekler de bile hiçbir zaman taklit edecek insan sesi duymadıkları halde aguladıklarından dolayı bu eğilimin doğuştan gelen bir yetenek olduğu düşünülür. Bu dönemde çıkarılan sesler öğrenilmemiş ve geneldir. Tüm dünya çocuklarında görülen ve dünyadaki tüm dillerde var olan sesli harfleri bebekler kendiliğinden üretirler. Çocuğun işitme yeteneği veya çevreden duyduğu seslerden bağımsız olarak gelişir. Çocuk, sesleri zevk aldığı için tekrarlar ve kendi sesini dinlemekten hoşlanır ve gülümser. Kendi sesini duyar ve ona gülümser. Ayrıca bu dönemdeki bebekler "ce" oyunu oynamaktan da çok hoşlanır.

3. EVRE; CIVILDAMA :

Bebekler altı aylık olduklarında içinde ünsüzlerinde bulunduğu çok çeşitli sesler için dudaklarını, dillerini, dişlerini ve gırtlaklarını çok fazla kullanırlar. Konuşmaya yaklaştıkları dönemdir. İlk zamanlarda çevrelerindeki konuşma dilinde duymuş olsalar da olmasalar da herhangi bir sesi çıkarabilirler. Ancak, bebek çevresindeki dile yabancı sesler zamanla bırakır. Evrenin sonuna doğru bebekler sıklıkla işittikleri sesleri çıkarırlar ve çıkarılan sesler artmaya başlar. Ayni zamanda "ga ga", "ba ba ba" gibi heceleri söylemek için ünlüleri ve ünsüzleri tekrar tekrar birleştirmeye ve büyüklerinin dilinin tonlama, ritm ve vurgulama örüntülerini kullanmaya başlarlar. Çocuklar bu dönemde kendi çıkardığı sesleri dinlemekten hoşlanır. Anne-babalar kendileriyle konuştuğu sürece daha iyi seslendirme yapabilirler. Sağır bebekler, her ne kadar kendilerini ve başkalarını duyamıyorlarsa da, aynı başlangıç evrelerinden geçiyor görünmektedir. Ama özel bir eğitim olmadan cıvıldamanın başlangıcından sonuna ilerleme göstermezler. Ses üretmeleri derece derece azalır ve son döneme ulaşamazlar.


B. DİLSEL GELİŞİM:

4. EVRE; TEK SÖZCÜK


Genellikle bir yaş civarı ilk anlaşılır sözcüğü söylediğinde cıvıldama evresi sona erer ve tek sözcük evresine girer. İlk sözcükler cıvıldama evresini ile karışabileceğinden kesin bir sınır yoktur. Kimi yazara göre bu dönem 18. aya kadar sürebilmektedir. Bu evrede bebek çevresindeki cümleleri anlamaktadır. Örneğin "Hayır" denildiğinde anlar, basit talimatlara uyar. Müzik oyunları oynayabilir. "mö", "miyav", "hav" gibi hayvan seslerini taklit edebilir. Bu dönemdeki sözcük dağarcığı ortalama 5-20 arasındadır. Bebeklerin ilk az sayıdaki sözcükleri geliştirmesi aylar alırken on ya da daha fazla sözcüğü bir kez kazanırlarsa sözcük dağarcığı daha hızlı artar. Bebekler ilk sözcükleri bir kez söylediklerinde, çoğunun cümlelerden çok tek tek sözcüklerle konuşması aylar sürer. Bazı araştırmacılar bu tek sözcüklü cümleleri “tümcümle” olarak tanımlarlar. Bir tümcümlenin anlamı, tonlaması ve vurgulanması bebek tarafından belirlenir. Bir buçuk yaşındaki bir bebek güle güle babacığım anlamında "bay-bay" diyebilir. Ya da evden ayrılmakta olan annesine "bende seninle gelebilir miyim?" diyebilir.

5. EVRE; TELGRAF KONUŞMASI

Yaklaşık olarak on sekiz ay ile iki yaş civarında başlar. Çocuk iki ya da üç kelimelik cümleler kurmaya başlar. Çocuk olası en kısa yoldan kendini ifade etmeye çalışır. Çocuk "babam evde" anlamında "baba ev" der. Veya çocuk bebeğine bakarak "anne ver" diyebilir ama esas söylemek istediği "anne bebeği bana ver"dir. Cümlelerde kullanılan sözcüklerin çoğunluğu isimlerden oluşur. İlerleyen dönemde sırasıyla fiiller, sıfatlar ve zarflarda kullanılmaya başlar. Genellikle en son kullanılan kelimeler zamirler olur.

6. EVRE; TAM CÜMLE

Çocuk artık basit cümleler kurmaya başlar. Cümlelerde çekimin kullanılması dikkati çeker. Sürekli olarak nesnelerin ve insanların isimlerini sorar.


ALINTIDIR
 
emelcim ayın 31 uygun gibi kayınvalidem kazık çakmazsa bize gider heralde gitmezsede zeynebi alır gelirim onunda bi ağzını ararım kırılmıcak gibiyse iyi olur oziye bakar hem.

ama sana nasıl gelcem ben? ayşegülle gelirsiniz derken ayşegülde araba varmı? kocişi kandırabilsem servisle gitse o gün arabama kavuşsam ne güzel olur((
 
Benimki google chrome olduğu için yıldız butonuna basınca ekleniyor ama senin sık kullanılanlar sol en üstte olması gerek sanırım.
enıstem 9 yukledım demıstı bı kac gun önce buldum altında ekle yazıyo ama ekleyemedım bende bıseyler yaptım kaydoldu rdan acıyom ve bennu ılk actıgımda guldu begendı yanı sagol emelcıgım



kandır tubacım kandır
bak herkes gelsın dıye yapıyoruz bulusmayı
 
Merhaba slm verdim bir daha yazamadım malum çalışıyorum bazen yoğun oluyor giremiyorum. Benim oğlum emeklemiyor pek hevesi yok ayakta durup kanepenin bir köşesinden diğerine yürümek dah ahoşuna gidiyor. Ama dişlerde önde gidiyoruz biraz aceleci cıktı bizimki 7 ay olmadan 6 dişi oldu ağzında maşallah diyeyim şimdi köpek dişleri fena kaşınıyor geceleri cok sık bazen saat başı kalkıyor emip uyuyor.Bizde durumlar böyle
 
Merhaba slm verdim bir daha yazamadım malum çalışıyorum bazen yoğun oluyor giremiyorum. Benim oğlum emeklemiyor pek hevesi yok ayakta durup kanepenin bir köşesinden diğerine yürümek dah ahoşuna gidiyor. Ama dişlerde önde gidiyoruz biraz aceleci cıktı bizimki 7 ay olmadan 6 dişi oldu ağzında maşallah diyeyim şimdi köpek dişleri fena kaşınıyor geceleri cok sık bazen saat başı kalkıyor emip uyuyor.Yeni yeni del del demeye başladı :)Bizde durumlar böyle
 
meltem tamam şekerim halledeceğiz inşalllah...


yeni gelen arkadaş hoşgeldin. ben bir adet tuba 2 bebeli hayatı kaymış bir yaz gülü:))))
 
iyi hadi bakalım inşallah firesiz bir toplantı olur 31 ocak'ta
insallah öyle gıbı gözukuyo
dılegın pc bozulmus ben telden haber edıyom emel acık adresenı özelden yzarmısın bana nasıl gelcemızı dusune durak
meltem tamam şekerim halledeceğiz inşalllah...


yeni gelen arkadaş hoşgeldin. ben bir adet tuba 2 bebeli hayatı kaymış bir yaz gülü:))))

hallett tubacım
 

Maaşallah biz 1,5 aydır 2 dişle duruyoruz...
 

Tamam canım herkes toplanabilsin istiyoruz.İnş. bekliyorum hepinizi...
 

Evet canım asıl haberler dilekte.Bu arada 31 ocak pazartesi bana bekliyorum canım...
 
insallah öyle gıbı gözukuyo
dılegın pc bozulmus ben telden haber edıyom emel acık adresenı özelden yzarmısın bana nasıl gelcemızı dusune durak


hallett tubacım

Hepinize göndereceğim adresi tam netleşmesini ve herkesin ok. demesini bekliyorum.Dilekle beraber geleceksin değilmi?
 
Bebeğinizin 0-1 Yaş Arası Gelişimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

01) BİR AYLIKKEN: Bu ayda bebeğinizin çoğu hareketleri reflekslere dayalıdır. Kollarını ve bacaklarını dışarı doğru ittirir. Yumruklarını ağzına götürür ve emer. Ancak başını hâlâ tutamamaktadır.

02) İKİ AYLIKKEN: Devamlı kıvrık duran bacaklarını ve ellerini açmaya ve hareket ettirmeye başlar. Bir nesneyi birkaç saniye için tutabilir.

03) ÜÇ AYLIKKEN: Kollarını kullanmaya başlar. Karın üstü yatarken kafasını ve göğsünü kaldırabilir. Tekmeler. Gülümsemeye ve sesler çıkartmaya başlar.

04) DÖRT AYLIKKEN: Vücudun üst kısmı ve kollar güçlenmiştir. Başını rahatlıkla dik tutabilir, istediği yöne çevirebilir. Destekle oturabilir. Nesneleri tutabilir ve seslere tepki verir.

05) BEŞ AYLIKKEN: Sırt üsütü yatarken ayaklarını ağzına götürebilir. Yuvarlanır. Etrafında olup bitenleri gözleriyle izler ve eşyaları kendiliğinden alabilir.

06) ALTI AYLIKKEN: Yerde rahatlıkla yuvarlanabilir. Kişileri ayırtetmeye başlar. Yavaş yavaş emekleyebilir. Diş çıkartmaya başlar.

07) YEDİ AYLIKKEN: Kısa süreli de olsa desteksiz oturabilir. Her şeyi ağzına götürür. Nesneleri birbirine vurur ve oyuncaklarını bir elinden diğerine geçirebilir. Destekle ayakta durabilir.

08) SEKİZ AYLIKKEN: Emeklemeye başlar. Eşyaları atabilir ve düşeni arar. Bazı basit kelimeleri söyleyebilir. Yardımla ayağa kalkabilir ve kendi kendine oturabilir.

09) DOKUZ AYLIKKEN: Destekle ayakta durup yürümeye başlayabilir. Çok küçük nesneleri bile yere düşürüp, bulabilir. Oyuncakları iç içe sokup çıkarabilir.

10) ON AYLIKKEN: Yardım almadan atağa kalkabilir. Eşyalara tutunarak yürür. Kendi kendine kalkabilir ve oturabilir. İşittiği sözleri tekrarlar ve kendine söylenenleri biraz biraz anlamaya başlar.

11) ONBİR AYLIKKEN: Elinden tutulunca kendi kendine yürüyebilir. Bir kaç kelime konuşabilir. Kapıyı açıp kapayabilir. Düşürdüğü birşeyi eğilip alabilir.

12) ONİKİ AYLIKKEN: Artık kendi başına yürüyebilir. (Kaynak: Akşam / inci. Pınar Aydın - 20 Şubat 1999) İlk defa anne olanların yukarıdaki bilgileri anne olmadan önce gözden geçirmesinde büyük yararlar vardır. Ayrıca aşağıda belirteceğimiz önerileri de dikkate almalıdırlar.

- Bebekler; annelerinin zamanını ve ilgi duyma ihtiyaçlarını başkalarıyla paylaşmak istemezler. Onlar fiziki bakımdan da annelerine yakın olmayı yeğlerler. Annelerinden ayrı kalmak onlar için panikleme sıkıntısı yaşamalarına sebep olur.

- Bu dönemde bebekler, oturabilme ve emekleyebilme alışkanlığı ve canlılığı gösterebilirler. Onlar, yeni yeni sesleri taklid etmeye çalışırlar. Günde sekiz ila onaltı saat sürecinde uyurlar. Onlar, neyin doğru, neyin yanlış olduğuna karar verebilecek çağda değillerdir henüz.

- Yeni yürümeye başlıyan çocuğunuzun güvenliğini sağlayın. Evlerinizi çocuğunuza uygun hale sokun. Odaların içindeki ilgi çekici şeyleri, aletleri, elektrikli fişleri, ipleri, kimyevi maddeleri, sabun ve deterjanları, ilaç vs..leri ortalıktan kaldırın.

- Katı yiyeceklerle beslemeye başlıyacağınızda çok dikkatli beslenme gerekecektir. Bebekleri beslerken "tıkabasa" usulüne başvurmayın. Onları daime küçük lokmalarla besleneye özen gösterin. Bu çağdaki çocukların kuruyemiş gibi yiyecekler yemelerine asla izin vermeyin. Nefes borularına ve çiğerlerine zararlar verdirecek yiyecek türlerinden sakındırın.

- Bebeklerinize "yürüteç" kullandırmayı iyi bir marifet sanmayın.

- Çocuğunuzu kendinden büyük çocuklarla oynarken çok iyi denetleyin. Büyük çocuklar bazen küçüklerini ısırma, itme, kakalama vs. gibi darbelere yönelebiliyorlar.

- Evlerinizdeki kolay kırılabilir cinsten eşyalarınızı ortalıktan kaldırın.

- Ne evde, ne otomobilde, ne de herhangi bir yerde bu çağdaki çocuğunuzu sakın yalnız bırakmaya kalkışmayın.

- Çocuğunuzun bezini değiştirmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca çocuğunuzun bezini değiştiriken, şefkatli bir dokunuşla hareket edin. Bezlerini güvenli ve dikkatli değiştirin.

Alıntıdır...
 
- Bebekler; annelerinin zamanını ve ilgi duyma ihtiyaçlarını başkalarıyla paylaşmak istemezler. Onlar fiziki bakımdan da annelerine yakın olmayı yeğlerler. Annelerinden ayrı kalmak onlar için panikleme sıkıntısı yaşamalarına sebep olur.

Buna gönülden katılıyorum....
 
- Çocuğunuzun bezini değiştirmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca çocuğunuzun bezini değiştiriken, şefkatli bir dokunuşla hareket edin. Bezlerini güvenli ve dikkatli değiştirin.

Sürekli hareket edip tekme atan fırıl fırıl dönen bir çocukla nasıl şefkatli bez değiştirilir sorarım size?Her bez değiştirmemiz talimatlarla ve uyarılarla geçiyor.Altını açtığım an kaçıp oynamak istiyor ve tekrar bağlamamı istemiyor ağlıyor...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…