2009 Şubat Anneleri


tesekkur ederım canmm dr umda degısmes dedı ama yınede arastırmak ıstedım
senın sezeryan tarıhın bellı degıldır erken dıye bn 37 haftalık oldum 38.haftada gerceklesır
 
smyslow cnm gecmis olsun dualarim seninle .
güzel haberlerini bekliyoruz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
tesekkur ederım canmm dr umda degısmes dedı ama yınede arastırmak ıstedım
senın sezeryan tarıhın bellı degıldır erken dıye bn 37 haftalık oldum 38.haftada gerceklesır

canım dün doktordaydım bana 39. haftada alırız dedi ama orada yaptırmayacağım için tarih farklı olur tabi.senin oğluşun kilolu olduğu için bence çok yakın canım allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah...
 
Devlet hastanesinden bir doğum hikayesi I

Bugün hastanede nöbetçiydim. Sabah 08.30'da servise gittiğimde yeni bir gebenin yattığını söylediler.
İlk doğum, sabah 06.00'da suları gelmiş, 3 cm açıklığı olan 28 yaşında bir gebe.
Tanımıyorum, daha önce bana hiç gelmemiş.
Hafif kasılmaları var, doğumu da başlamış yani.
Ona her şeyin normal olduğunu ve akşama doğru doğum yapacağını söyledim.
"Neden moralimi bozuyorsunuz ?" dedi."O kadar dayanamam."
Ona sadece nelerle karşılaşacağını anlattığımı söyledim. Sabırlı olması gerektiğini ve doğumun tamamen onun işi olduğunu anlattım.
1 saat sonra yanına gittiğimde kasılmalar onu gerçekten rahatsız etmeye başladığını fark ettim. Söylemiyordu ama korktuğu belliydi. Dayanamayacağını ve sezaryen olmak istediğini söyledi. Her kasılmada kontrolünü kaybediyor ve gereksiz yere bütün bedenini kasıyor, böylece çok daha fazla yoruluyordu. Rahatlatmaya çalıştım ancak pek etkili olmadı.
Saat 13.30 da yine yanındaydım. Beni görür görmez sezaryen istediğini söyledi.
Yine her kasılmada sık nefesler alıyor, panik halde tüm bedenini titretiyordu.
Bu arada hala 4 cm açıklığı vardı ve doğum ilerlemiyordu.
Aç olduğunu fark ettim. Ebeler bir şeyler yemesini istemişler, o ise reddetmişti.
Enerji açığını kapatmak için serum taktırdım.
Annesi her gittiğimde korku dolu gözlerle bana bakıyordu. Her seferinde her şeyin yolunda olduğunu anlatmak zorunda kalıyordum.
Saat 15.00 Doğumda yine ilerleme yok, gebemiz her kasılmada panik halde bağırıyor. Belli ki kasılmalar oluyor ancak rahim kasları birlikte çalışmaktan çok birbirine karşı çalışıyor. Bu da doğumun hem ağrılı olmasına neden oluyor, hem de açılma olmuyor.
Bu arada gebeliğini takip eden doktor beni uyarıyor;"Daha önce bebeği iri gibiydi, sezaryen yap bence, neden bekliyorsun ki?

O an düşündüm, sezaryen yapsam yarım saat sonra o bebeğine kavuşur, ben de rahat ederim. Hem doğumda problem olsa mı biz hep sezaryen istemiştik diye gebe yakınları şikâyetçi olmaz mı? Olur elbette... Niye bu kadar risk alıyorum ben? Bir sorun olsa kim savunacak beni?
Sonra savunduğum değerler geldi aklıma, doğal doğumun önemi geldi, anne ile bebeğin ilk buluşmasını hayal ettim. Ve yine doğru olduğuna inandığım kararı verdim. Bebek tehlikede değildi. O halinden memnundu, sadece korku anneyi esir almıştı ve yapılacaklar belliydi.
Ebeye gerekli serumların takılması talimatını verdim.6 saattir ilerlemeyen doğuma müdahale kaçınılmazdı. Kasılmaların düzene girmesi için ilaçlı serum takıldı.
2 saat sonra yanlarına gittiğimde 7 cm açıklık olmuştu bile. Gebe yine sezaryen istedi. Bu sefer onunla daha ciddi konuştum. Bebeğinin iyi olduğunu, sağlıklı doğumunun istediğimiz gibi ilerlediğini anlattım.
O andan sonra sanki gebe birdenbire değişti. Belki sezaryen umutlarını kaybetti, belki de doğumun ilerlediğini bilmek ona umut verdi. Belki de saatlerdir başını beklememden dolayı bana artık güvenmeye karar verdi. Yüz ifadesi de artık daha kararlıydı. Ona güvendiğimi söyledikçe gebenin de kendine güveni geri gelmeye başladı.
Saat 18.00 Doğum çok güzel ilerlemiş ve artık çalışma zamanı gelmişti. Ona nasıl ıkınacağını anlattım. O panik gebe gitmiş her şeyi uygulayan bir gebe gelmişti. Bazen yatakta, bazen ayakta ıkınmalarına devam etti. Bebeğin başı yavaş ilerliyordu. Artık ağrı da hissetmiyordu. Sadece ıkınma hissi..

Ve en önemlisi bedenine güvenmeyi, onu izlemeyi öğrendi.
Çok konuşmuyor, hatta sorularımıza cevap vermiyordu. Biz de ona saygı duyduk ve konuşmalarımızı azalttık.Yarım saat sonra doğum masasına aldık onu. Laurence'ın doğumu bana çok şey öğretmişti.
Ona ıkınma sırasında değişik hisler yaşayacağını, ama korkmadan rahatça ıkınması gerektiğini söyledim. Laurence doğumunda sanki barsallarım dışarı çıkacak gibi hissettim demişti. Demek böyle bir his vardı ve belki de bu kötü his ıkınmalarını engelliyordu. Oysa bunun farkına varsalar ve güvende olduklarını bilseler belki de daha rahat ıkınabilirlerdi.
Ben de bunları anlattım ona ve anladığını ifade eden bir bakışını yakaladım.
Artık daha rahat ıkınıyordu, korkmuyordu, hatta ağrı tamamen geçmişti.
Bebeğin başı her ıkınmada artık dışarı taşıyordu. Ebe enjektörü uzattı. Kesi yapmak için uyuşturacağımı düşünüyordu. Bütün ilk doğumlarda bu rutin bir uygulamaydı. Enjektörü geri çevirdim ve kesi yapmayacağımı söyledim.
Gebeye de bunu anlatmam gerekiyordu. Ona cildinde bir gerginlik hissedeceğini, ancak korkmasına gerek olmadığını, doğumunun biraz yavaş ancak daha sağlıklı olacağını söyledim. Ayrıca ıkınırken bir bebeğini ve ona yol verdiğini hayal etmesini söyledim. Bebeğini almak için hazır olmasını da istedim. Bebeğini doğar doğmaz kucağına bırakacağımı anlattım. Bebekler anneleriyle buluşunca hemen kendilerini bırakıyorlar ve ağlamayı kesiyorlar. Bu durumdan korkmamasını, bebeğinin sağlıklı olacağını anlattım.

Ve o an geldi; Doğum oluyordu. Spotları kapattırdım. Bebeğin gözleri hayata ilk bakışta rahatsız olmamalıydı. Kesi yapmadığımızdan bebeğin başı oradaydı ama yavaş geliyordu. Arkamdaki ebeler nefeslerini tutmuş, heyecanla bekliyorlardı. Sanırım yırtıklar olacağını düşünüyorlardı. Sabırla, milim milim bebeğin başının cilt kenarlarından sıyrılışını izledim. Kontrolleri gebeye bıraktım. O da artık ne yaptığını biliyordu. Yorgundu ama kontrollüydü.Yavaş bir doğuma odaklanmıştı.
Ve bebeğin başı sıyrılarak geldi. Artık ıkınmamasını söyledim. Böylece omuzlar ve kollarda zarar vermeden doğdu. Ve bebeğimiz dünyaya geldi.
Derhal annesinin kucağına bıraktım. Kordonu kesmek isteyen ebeyi durdurdum. Acele etmeye gerek yoktu. Kordon bebeğin güven bağıydı.
Ve işte o an...Nasıl anlatılır ki o an. Gebelere sonradan sorduğumuzda onlar bile anlatamıyorlar, sadece duygulanıyorlar.Kelimeler yetmez o saf sevgi buluşmasını anlatmaya. O sessiz gebe, o panik gebe birden sıkı sıkı bebeğine sarıldı. Yüzünde gülücükler açtı. Gözünde yaşlarla bebeğini kucağına aldı, ona sarıldı, öptü, kokladı.
Fark ettim ki, orada bulunan bizlerinde boğazlarında bir şeyler düğümlenmişti. Bir kez daha doğum mucizesinin güzelliğine, anne-bebek buluşmasının saflığına tanık olmuştuk. Bir bebek için bundan daha güzel bir başlangıç olabilir mi? Bir anne için bundan güzel bir hediye olabilir mi?
Gebemiz bana binlerce teşekkür ediyordu. Bir yandan sevinç gözyaşları döküyor, bir yandan bebeğini seviyor, bir yandan da teşekkür ediyordu, odadaki herkese teşekkür ediyordu.
Doğuma bağlı tek dikişlik küçük bir sıyrık dışında yırtığı da olmamıştı. Sağlıklı bir doğum yapmıştı.

Kusura bakmayın burada mütevazi olamayacağım. Birçok doktorun daha başında sezaryen yapacağı bir gebeyi sabırla takip ettim, ona güven verdim, doğuma inandırdım ve doğum yapmasını sağladım. Doğum yaptırdım mı? Hem evet hem hayır. Aslında her şeyi o yaptı. Sadece içindeki gücün farkında değildi. Ona ondan çok güvendim. Ona doğum yapma gücünü ve mutluluğunu hatırlattım. Çünkü doğaya güvendim, bebeğe güvendim.
Şimdi hem bebek, hem de kendisi hayata yeni ve çok daha güçlü bir başlangıç yaptılar. Bu doğum tecrübesi onların hayatını derinden etkileyecek. Ve o doğum anı bilinçaltlarında hep pozitif bir anı olarak yer alacak.

Evet, panik halde, ağrılarla dolu kötü giden bir doğumu mutlu bir sona çevirdim. Sanırım doğumda sanat bu olsa gerek.

Ama şu soru da doğum boyunca aklımın bir köşesinde beni hep tedirgin etti. Ya doğumda bazı şeyler ters giderse? Ya anne veya bebekle ilgili bir problem çıkarsa?
Size ne olacağını söyleyeyim. Gerek aile, gerekse adli mercilerin ilk söyleyeceği şey şu olacak; Neden sezaryen yapmadın? Zaten aile de istemiş!
O zaman beni savunacak kimse olacak mı dersiniz?
Yaptıklarımın, aldığım risklerin bedelini acaba bir gün ödeyecek miyim? Veya doğal bir doğumun ne kadar anlamlı olduğu bir gün yeniden hak ettiği değeri bulacak mı?

Birçok kadın doğum uzmanı risk almıyor ve sezaryen oranlarını çok yüksek tutuyor.Çünkü kimse onlara neden sezaryen yaptın diye sormuyor.Burada birileri yanlış yapıyor.Ben mi?Onlar mı? Sanırım bunun cevabını en güzel zaman verecek.

Sonuç olarak, çok güzel bir doğuma ve anne-bebek buluşmasına şahit olduğum bu doğum hikayesini sizlerle paylaşmak istedim. Kabul buyurun efendim.

Sevgilerimle
25 Nisan 2008 02:30






 
Artık kımse gıremıyor
Peşpeşe dogumlar ve sıkayetler artınca
Allahım bızı ve bebeslerımızı saglıcakla kurtarsın işallah.
 
Artık kımse gıremıyor
Peşpeşe dogumlar ve sıkayetler artınca
Allahım bızı ve bebeslerımızı saglıcakla kurtarsın işallah.

Canım herkes msn den görüşüyo artık çoğu kişi sen de istersen özelden msj gönder ekleyelim canımm
 
kızlar doktor yarın sabah beni hastaneye yatırıyor ne olur benim için dua edin kandaki alumin çok düşük çıkmış ondan davul gibi şişmiş elim parmaklarım hastanede kontrol altına almamız lazım dedi hatta bebeği erken bile alabilirz dedi çok korkuyorum ben ya ne olur dualarınızı esirgemeyin benden bebeğim de zayıf daha 35 hafta bile olamdık ya ağlamaktan gözlerim şişti görüşmek üzere kendinizie iyi bakın
 

cnm bu kadar uzme kendını kotu seylerı getırme aklına kac tane bebeğimiz oldu bak daha ocak basındayız hıc canını sıkma doktor kontrolundesın hersey yolunda gıder ıns en kotusunu dusunupte sımdıden bu kadar uzme kendını lutfen bıraz rahat ol ve bızı habersız bırakma aklımız sende kalmasın bebeğinde emınımkı dunyaya gelse bıle cok ıyı olucak artık o kadar korkulacak gunlerı atlattık ayrıca doktorun ole dedıyse emın olkı senı ve bebeğini bılerek tehlıkeye atmaz bıldığı bısey vardır rahatla bıraz
 

cnm benim cok üzüldüm cok gecmis olsun
hastaneye yattigin zaman hersey yoluna girer bak bebisler artik tehlikeli zamanida atlattilar ,umarim bebisi erken almaya gerek kalmadan hersey yoluna girer
dualarimiz senin ve bebeginle
ins. bizlere güzel haberler vericeksin cnm :teselli:
 
kizlarrr hastalar listesine bende eklendim kafamçokkarıştı
sabahtan beri asiri bi sekilde bogazim agriyor dk da bir öksürüp hapsuruyorum :bbo:
salya sümük geziyorum wallaaaa aldigim selpaklar yetmez oldu kafamçokkarıştı
 
maaşallah herkes hastalıktan kırılıyo galiba bol bol nane limon için biraz mide kaynatıyo ama gripe de bire bir geliyor
dün gece herkes burdaymış bu gece de benden başka kimse yok
bende diş ağrısından bu saati ettim
sabah olsa da doktora gitsem diye bakıyorum ağrıdan uyuyamıyorum ne yapıcam bilmiyorum
evin içinde hortlak gibi geziyorumyatağa girerken çok yorgundum çok güzel uyurum diye düşündüm ama nafile 1 saat sonra dikildim ayağa oğluşumda tepinip duruyor
karnımda acıktı ama dişimin korkusundan bişeyde atamıyorum ağzıma süt mü içsem acaba kii
aaaa ya da sütlü ekmek yapayım bari
hastalara geçmiş olsun diyorum
 
Gecmis olsun anisler.Zaten salgin vardi yakalanan yakalandi sanirim.Insallah cabucak iglesirsiniz, cunki her an herhangi birimizin dogum zamani olabilir degilmi ama simdi yavas yavas dogumlar baslamisken.Iyi geceler hepinize.
 
Günaydın arkadaşlar...hastalıklar başlamış dikkat edin bu son haftalarda ..bende şimdilik bir şey yok inşalalh olmaz....ama heralde dışarı fazla çıkamadığım için....bugünden sonra dışarı çıkacağım için inşalalh hastalık kapmayız...tam doğum arafesi...gerçi bol mikyarda portakal tüketiyorum...aöma işte hasta olacaksan oluyrsun....
 
kızlar hepinize geçmiş olsun ben kurban bayramından 1 hafta önce hastalanmıştım ve tam 2 hafta çektim ilaç falanda alamadım çok kötüydü bayramın 4. günü geceside kaşıntıyla uyandım ozaman bu zamandır kaşınıyorum grip falan yine güzel allah kimseye bu kaşıntıyı vermesin kızlar belki size yalan gelir ama çok kötü herdakika elinizin vucudunuzun bi yerinde olması
 
Günaydın güzel bi gün diliyorum herkese,
Galiba salgına bende yakalandım kötü üşüttüm okulada gidemedim ohh tatili erken başlattım
 
günaydın annişler
bugün çok işim var kafamçokkarıştı iki gündür ayagım agrıyor hala geçmedi resmen sol ayagımı sürüyerek yürüyorum senağlama
saat 3 te babam kayınpeder ve sevgili görümcek gelicek.o gelmese olmazdı sanki ben gidemeyiverirdim memleketime.:mymeka:
neymiş ankaranın çiğköftesini canı çekiyormuş.1 ay önce geldi ve o zaman yedi bilen bilicek bilmeyende hep burda yasıyo sanıcek.:mymeka:
allahım sen sabır ver.sinirlerim zıpladı.2+1 evim.kombi kullanmıyoruz elektrik ısıtıcısı kullanıyoruz.hadi babalar aynı odada yatarlar görümce de bizim odadamı kalacak :1shok: kaynanam öyle yapın sizle yatsın dedi.lülülülülülü pışıkkkkkk oldu
salon da yatsın napim boş moş ama idare etsin.bu güne kadar kimseyle aynı odada bulunmadım kocişimle kaydirigubbakcemile bulunmayıda düşünmüyorum.kendi baksın basının çaresinekötükedihüso
 

Canım benim üzme ne olur kendini doktor albumini dengeleyebilmek için yatırıyor
Çok problem olmadıkca almazlar bebeğini dua ediyoruz senin için canını sıkma
 
günaydın kızlar.herkes için güzel bir gün olur umarım.symslow canım çok geçmiş olsun üzme kendini.herşeyin hayırlısı olsun.ağlamak çözüm değil bitanem.hayırlısını dile.önemli olan sağ salim kucaklamandır bebeğini.erken veya geç sorun etme bunu.:teselli:
 
slm kızlar uzun süreden sonra merhaba tekrar hepinize.biz tekirdag dan mersine dönüş yaptık eve neti ancak baglattık ondan dolayı hiç giremiyodum siteye.bebegim 35+2 oldu kızım ters ve aşagıda oldugundan gününü doldurmadan engeç 37+4 te alırız dedi doktorum sezeryan olcak mecburen napalım saglıklı olsunda nasıl olursa olsun.doğum yapan arkadaşlar olmuş Allah analı babalı büyütsüna.s. darısı bizlere olsun inşallah.hasta arkadaşlar çok geçmiş olsun bende 20 gün faranjit + grip çektim.çok zor oluyor hamileyken.hepinizi öpüyoruz kızımla kocamanŞeniz
 

hoşgeldin canıma.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…