2009 Şubat Anneleri

Diş ve dudak bakımı
Hamile kadınların tükürüklerinde bulunan ve diş minelerini etkileyen maddeler, bu dönemde diş çürümelerine sebep olur.
Ayrıca dişlerin sağlamlaştıran ‘fluor’ maddesi de azalır. Bu nedenle hiç bir ağrınız olmasa bile düzenli olarak diş doktorunuza gidin. Diş muayenesini aksatmamanız, vücudunuzda enfeksiyon çıkmasını ve bunun bebeğinizin sağlığını etkilemesini de önleyecektir.
Arasıra dişlerinizi bir antiseptikle çalkalamanız, mikropların dişlerinizde yuvalanmasını önler.
Çatlamış dudaklarınız için 50 gram bal mumunu bir kaba koyarak, ocakta eritin ve üzerine 200 gram susam yağı ekleyin. Bu karşımı her gün dudaklarınıza sürün.

Hamileler için cilt bakımı
Özellikle bu dönemde cilt problemleri artar ve cildin nefes alması önem kazanır. Bu yüzden yatmadan önce cildinizi temizlemeli ve yüzünüze besleyici kremler sürmelisiniz. Ayrıca uygulayabileceğiniz bazı doğal maskeler de var.

Bir limonu kabuklarıyla birlikte robottan geçirerek püre yapın. İçine biraz su ekleyerek yüzünüze sürdükten sonra 5 dakika bekleyin ve temizleyin. Böylece gözenekleriniz temizlenerek, cildiniz canlanır.
Cildinizi temizlemek için bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı susam yağı ve 3 - 4 damla limon suyunu iyice karıştırıp, yüzünüze sürdükten sonra 10 dakika bekleyin.
Cildinizin çok çabuk kuruyorsa 5 - 6 tane çileği ezerek sütle karıştırdıktan sonra yüzünüzde 10 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın.
Cildinizi tazelemek için 1 ölçek bal, 3 - 4 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve bol suyla yıkayın.
Ferahlık ve arınma hissi için 1 elmayı sütte pişirin ve ezerek püre yapın. Yüzünüzde 20 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın.
Yağlı ciltler için arındırıcı etkiye sahip salatalık idealdir. Yarım avokado, yarım salatalık, 1 yumurta beyazı ve çok az sütü blender’dan geçirin. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra maskeyi yüzünüzde 30 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.
1 adet muzu biraz sütle püre yaparak yüzünüze sürdüğünüzde, yumuşacık bir teniniz olacaktır.
Cildiniz için en ideal koruyucu baldır. 1 limonun suyuna, 3 çorba kaşığı bal ve biraz da gliserin ekleyin. Yüzünüzde 15 dakika bekledikten sonra yıkadığınızda, cildinizi sağlıklı bir şekilde nemlendirmiş olursunuz. Diğer maskeleri haftada bir, bu maskeyi ise ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

selam canım ben carrefourun kendi markasını almıştım
bebiş gelecek diye erken hazırlık olarak
evde olduğum sürece denedik diğer markalara göre fiyatı oldukça iyi performansı da güzel
işin aslı ben o fiyata öyle bir beceri beklemiyordum ama iyi ki onu almışız dedik

Canımcımm merhaba,iyisin umarım görüşmeyeli :teytey:
Ben hamile kalmadan önce philips in robotunu almıstım katı meyvada sıkıyor.
Memnunum...:1hug:

bende arzum mela aldım cok cok ıyı fıyatı bıraz yuksek ama oldukca kalıtelı bı urun ıstersen bı arastır derım ınternette daha ucuz ben mağazadan aldım ıcın accık kazıklandım

dilekyazar valla ayakta olanlara allah kolaylık versin der oldum ben son haftada

yattık yerde bu kadar yorulup nefes nefese kalan kendimi gördükçe sizleri düşünüyorum
allah sizlere kolaylık versin
hele hala çalışanlara kat kat fazlasını

ya kızlar koca fethıyede bı tane emzırme atletı satan yer yok ya ve ıc camasırı mağazalarının daha bole bır urunden haberlerı yok :)

bende arçelikinkini aldım ama tefali tavsiye ediyorlar kullananlar ben pek beğenmedim arçeliki

ya kızlar koca fethıyede bı tane emzırme atletı satan yer yok ya ve ıc camasırı mağazalarının daha bole bır urunden haberlerı yok :)

Eczanelerde oluyor genellikle,bide çocuk ürünleri satan mağazalarda oralara bakmadıysan bak derim.

çiğdemcim balon dünyasına baktın mı üst yolda
ben oradayken külot sütyen falan göstermişlerdi ama o zaman emzirme atletinden haberim olmadığından onu soramamıştım
bir de kardelen ve hanımeli iç giyime bakabilirsin

bebek giyimi satan mağazalarda da bulunabilir belki

mrb göbek bağı dediğiniz nedir acaba nerden bulabilirim ve ne işe yarıyo? yazarsanız sevinirim:)

coğu yere baktım ole bıseymı cıkmıs sutyen o atlet dııl dıye bıde ban tuhaf tuhaf bakıyolar atletı cıkmıs onun dıyorum apısıyolar bı kaca yer daha var bakım barıı oralara

Evet canım sanırım yeni cıkan bir ürün olduğu için her yerin bilgisi olmuyo.
Bebek kıyafetleri satan yerlere sor canım oralarda satıyorlar
Geçen hafta ben ordan aldım.fiyatı 15-ytl.

hakkaten bu gobek bağı ne ıse yarıyodu ben hatırlıyom ole bısı ama almadım tam olarak ne oldunuda bılmıom

ssaslan canımm,heyecanlımısın bu cuma demiştin değilmi.Ben heyecanlanıyorum senin yerine aklıma geldikçe :Saruboceq:

Günü belli olduğu için heyecanlanır insan nede olsa ilk yaşayacağı bişi ve bebek sahibi olmak gibisi varmı değilmi canımm

ssaslanın yerınde ben olsam heycandan sımdıye 10 kere doğurmustum valla dusunsene gun sayıyo ya ne kadar gusellll

ya sormayın kızlar ya
burada oyalanmaya çalışıyorum
çarşamba ufaktan hazırlıklara başlayacağım
bu arada ayağa kalkma ve banyo olayını cuma gününe bıraktık
eşim benden panik
perşembe ayağa kalkarsan bir de suyun gelir ya da kanaman başlarsa gel riske atmayalım dedi
cuma nasılsa 6da kahvaltı edeceksin kahvaltıdan sonra banyonu yaparsın dedi
aslında bana da mantıklı geldi kızlar
çünkü geceleri inanılmaz sıcaklıyorum kan ter içinde kalıyorum sabah yine yıkanmamış gibi olurdum
bırakın geceleri gündüzleri de birdenbire sıcak basıyo her yanımdan ter fışkırıyor gerçi genelde bunu takiben bir kasılma yaşıyorum ama neyse az kaldı bakalım :)

cdgmabky,Allah bizede göstersin o günleri canımm.

Az kaldı evet canım mutlu sona ulasmak bu kadar mücadeleye en güzel şey olan ödülün bebeğini kucağına alacaksın işallah hayırlısıyla ALLAH nazarlardan saklasın seni ve bebişini

ben ruyamda senı cok mutlu gormustum zaten ssaslan demekkı bu kadar yakınmıs mutluluğun sneın adına gercekten cok mutluyuz hepımız cunku mucadelenı hep taktır ettık esıme bıle bahsettım bu mucadelenden en ufak bır ağrıya tepkımde sen ılk olarak aklıma gelıyorsun ıns hersey gercekten ıstedığın gıbı olucak bıde tatosun bebeğinin mutlu haberını alsak aslında sevıncımız katlanıcak sık sık aklıma gelıyor o ve bebeği

Selam cici anneler....
Cuma gecesi çok rahatsızlandım. Sabaha doktor kontrolüm olmasa gece hastaneye gidecektim. Midemde ağrı, sırtımda ağrı, mide bulantısı, karnımda sancı:bbo: Sabahı sabah ettim. Berbat bir geceydi. Sabah kalktık doktora gittik .Zaten rutin kontrolümdü. Nst ye bağlandım yine. Hiçbirşey yiyemediğim için bebeğim pek hareketli değildi. Ultrasonda da herşey normal çıktı. Ağrılarım sebebi ile idrar testi istedi. İdrar yollarımı üşüttüğüm için olmuş bu ağrılar. Eve geldik ama sancılar aynen devam. Erken doğumdan şüphelendi bir de doktor. Neyse ilaçları aldım ve çok şükür Pazar biraz daha iyi olarak kalktım ama yine de kendimi çok iyi hissetmiyorum. 35. haftaya kadar çalışacağım ve iyice ağırlaştım. Benim yaşadıklarımı yaşayan var mı kızlar ? Karın ve mide de ağrısı olan yani..
Çok tedirginim...

Bu arada doktoruma muayene ücreti haricinde bir de nst için ücret ödedim. Sİzde özel muayenehane de nst için ayrıca ödeme yaptınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…