2009 Şubat Anneleri

Selam cici anneler....
Cuma gecesi çok rahatsızlandım. Sabaha doktor kontrolüm olmasa gece hastaneye gidecektim. Midemde ağrı, sırtımda ağrı, mide bulantısı, karnımda sancı:bbo: Sabahı sabah ettim. Berbat bir geceydi. Sabah kalktık doktora gittik .Zaten rutin kontrolümdü. Nst ye bağlandım yine. Hiçbirşey yiyemediğim için bebeğim pek hareketli değildi. Ultrasonda da herşey normal çıktı. Ağrılarım sebebi ile idrar testi istedi. İdrar yollarımı üşüttüğüm için olmuş bu ağrılar. Eve geldik ama sancılar aynen devam. Erken doğumdan şüphelendi bir de doktor. Neyse ilaçları aldım ve çok şükür Pazar biraz daha iyi olarak kalktım ama yine de kendimi çok iyi hissetmiyorum. 35. haftaya kadar çalışacağım ve iyice ağırlaştım. Benim yaşadıklarımı yaşayan var mı kızlar ? Karın ve mide de ağrısı olan yani..
Çok tedirginim...

Bu arada doktoruma muayene ücreti haricinde bir de nst için ücret ödedim. Sİzde özel muayenehane de nst için ayrıca ödeme yaptınız mı ?

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine.:nazar:Benim gibi son zamana kadar da calısacak olmandan dolayı daha dikkatli olman gerekiyor tabi..Nst ile ilgili henüz girmediğim için bir fikrim yok canım.

Selam kızlar
GECELİK annem almıştı biz daha bekarken çok iyi değil ama olsun bir kere giyilecek zaten .
GÖBEK BAĞI artık gerekli değil galiba yeni zıbınlar zaten göbeğe zarar varmicek şekilde olması lazım
MİDE AĞRISI bu sabah bende de var bir kaç tane galeta yedim onlar iyi geldi
KABIZLIK kesinlikle kuru kayısı gece yatmadan 3-4 tane üzerine bir bardak su
SSASLAN canım çantanı hazırladınmı neler koydun içine ne kadar kalacaksın hastanede özel hastanede mi sen neler gerekli neler gereksiz bize yazarsın bizde ona göre hazırlık yaparız
BEBEK ŞEKERİ dersu sen aldıysan resmini koysana yaa fikir olur akşam bende baktım internette ama içime sinmedi .
EMZİRME ATLETİ cgdm hiç olmadı internetten al SSASLAN senin kinin markası güzeldi neydi o hem toparlayıcı görevi görüyordu değil mi

Ay unutmadan birde KIRMIZI KURDELAkonusu vardı kırmızı bir saç bandı yada taçta takılabilir doğum sonrası annenin boşalan enerjisi için iyi geldiğine inanılıyor kırmızı renk enerji verdiği için yeni doğum yapan kadına tavsiye ediliyor diye okumuştum kızlar

Elendra geçmiş olsun canım

ayaklarını sıcak tutmaya dikkat et özellikle

nst benim hastanede de ayrıca ücretlendiriliyor canım

cgdmakby ben de aynı şeyi düşünüyorum ilk bebeğimizin tatoşun bebeğiinin sağlık haberlerini almayı bekliyorum hep
zor ama imkansız değildir inş. iyi haberler verir tatoş

demircool sen nasılsın canım umarım iyisindir kendine ve berru ya ii bak

demircool sen nasılsın canım umarım iyisindir kendine ve berru ya ii bak

ayyyy kızlar doktordan geldim sonunda berrumu gördük :emir_bebek: ay nasıl büyümüş kelebeğim benim yaa.tam 2800 gr miniğim:nazar:.doktor baktı ve normal kilosu dedi kilolu bir bebek olmiycak dedi.sonra 20 ocağa kadar dogurturuz seni dedi:1shok: ayy artıık babamızda aşırı heycan yaptı.tabiki bende :eek: bide bu bebekler erken gelirler dedi dr um.kasıklardaki agrıları sordum çok normal dedi korkmana gerek yok dedi.doğuma hazırlanıyorsunuz dedi.normal doğurursun sen dedi :nazar: a.s.

hophopppp ne oluyor yaa biz şubat anneleri değilmiyiz ne oluyor kuzum panik yaptırmayın bana DEMİRCOOL senin normalde görünen tarih kaçtı neden erken gelirmiş ki bebekler sezeryanmı olacak senin normal doğummu .
Ay yaaa şaka bir yana maşşallah canım sağlıklı eli ayağı düzgün olsunda kilosu çok öenmli değil sana benzicek berru hanım minyon çok şanşlısın valla

hophopppp ne oluyor yaa biz şubat anneleri değilmiyiz ne oluyor kuzum panik yaptırmayın bana DEMİRCOOL senin normalde görünen tarih kaçtı neden erken gelirmiş ki bebekler sezeryanmı olacak senin normal doğummu .
Ay yaaa şaka bir yana maşşallah canım sağlıklı eli ayağı düzgün olsunda kilosu çok öenmli değil sana benzicek berru hanım minyon çok şanşlısın valla

canım normal görünüyor doğumum. görünen tarihte 7 şubat

Saslan canım sende bu cuma doğuma gidiyorsun galiba... Hayırlısı ile kucağına alırsın inşallah meleğini... Tatoş dan haberi olan yok mu hala ? :1no2:
İnşallah güzel haberlerle gelir...

Hastanede ayrıca ücret vermek yine bir derece kabullenilebilir birşey ama özel muayenehanede nst için ayrıca ücret alınır mı ya? Çok kafama takıldı. Mesele 3-5 lira değil. Verilmeyecek bir para da değildi aldığı ama bana çok çirkin geldi bu davranış.

Neyse cuma gecesi biraz karnımda sancı olunca sabah sezeryana karar vermiş olarak kalktım yataktan...benneyaptımki Ama doktorum öyle birşeye kendini şartlandırma, normal doğum yapabileceğini düşünüyorum dedi. Sevinsem mi, üzülsem mi ? delikafadulden

canım normal görünüyor doğumum. görünen tarihte 7 şubat
Benim anlamadığım neden görünen tarihten erken olduğu ancak 35.haftalarda falan mı kesinleşiyorki

Saslan canım sende bu cuma doğuma gidiyorsun galiba... Hayırlısı ile kucağına alırsın inşallah meleğini... Tatoş dan haberi olan yok mu hala ? :1no2:
İnşallah güzel haberlerle gelir...

Hastanede ayrıca ücret vermek yine bir derece kabullenilebilir birşey ama özel muayenehanede nst için ayrıca ücret alınır mı ya? Çok kafama takıldı. Mesele 3-5 lira değil. Verilmeyecek bir para da değildi aldığı ama bana çok çirkin geldi bu davranış.

Neyse cuma gecesi biraz karnımda sancı olunca sabah sezeryana karar vermiş olarak kalktım yataktan...benneyaptımki Ama doktorum öyle birşeye kendini şartlandırma, normal doğum yapabileceğini düşünüyorum dedi. Sevinsem mi, üzülsem mi ? delikafadulden

sen söyleyince benimde kafama takıldı ne kadar ödedinki nst için öffff yaaa benim canım sıkılmaya başladı hele başka şehirlerdeki fiyatları duyunca başka yer mi baksam acaba doğum için

canım tatoş dün yazdı
bebişi küvezde devam
bazen kan falan lazım oluyormuş
drlar bakmışlar başkent üniversitesinin bir dizi ameliyat geçirmesi gerektiğini söylemişler
biz de sadece bu kadarını biliyoruz

bu arada msnde korsanlar hortlamış yine kızlar dikkat edin
ablamın arkadaşının msnini hackleyip oradan ablamın msnine geçmişler
listesindekilerden bilgi sızdırmaya çalışıyorlarmış dikkat edin şüpheli sorular soranlara cevap vermeyin

canım bu arada normal doğum yapabilecek durumdaysan bir engelin yoksa önceliğin mutlaka o olmalı
diğeri en nihayetinde bir operasyon ve komplikasyonları kaçınılmaz

arkadaşlar merhaba doktordan yeni geldim.senağlama çok canım sıkıldı hiç sormayın. kordon atkı gibi boynuna dolanmış meleğimin doktorum bu şekilde giderse sezaryen olman gerekir dedi. resmen atkı gibiydi yaa renkli bir şekilde gösterdi dr. kıyamam bebeğime allahım sen kızımı koru bize bağışla :Saruboceq:böyle birşey hiç aklıma gelmemişti çok tedirgin oldum.doğumumun 18 şubat gibi göründüğünü söyledi doktorum normalde 20 şubattı bu konudan dolayı birazda erken alabilirler çünkü bebek büyüdükçe veya normal doğum kasılmaları geldikçe kordon sıkar ve tehlikeli olur diye.bu arada kilosu 2.100 kg normal kilolu bir bebek dedi çok kilolu bir bebek olmayacak dedi ama yanaklar tombiş tombiş kızımın.

sen söyleyince benimde kafama takıldı ne kadar ödedinki nst için öffff yaaa benim canım sıkılmaya başladı hele başka şehirlerdeki fiyatları duyunca başka yer mi baksam acaba doğum için

Canım ben zaten muayene için 80 lira veriyorum. Kadının ağzından cımbızla laf aldım dün. Aslında çok iyi doktor ama bendemi bir gıcıklık vardı ogün yoksa onda mı bilmiyorum. 25 lira da nst için verdim... Senin doğum ne zaman ?

canım bu arada normal doğum yapabilecek durumdaysan bir engelin yoksa önceliğin mutlaka o olmalı

Canım normal doğuma niyetliydim ama korktum ya:eek: İnşallah Rabbim o cesareti verir. Çok korkmaya başladım doğum yaklaştıkça. Benim gebelik cetvelim hatalı. 35. haftadayım şu anda. 5 hafta kaldı. Şubat 15 gözüküyor doğum...

nlar hortlamış yine kızlar dikkat edin
Canım çantanı hazırladınmı sen neler koydum içine ayrıca dr.un ek birşey istedimi hastane için özel hastanedemi olacak doğumun devlet hastanesinde mi kaç gün kalacaksın hastanede ...... ayyyy bir sürü soru var aklımda şu zaman dursa istiyorum bazen bazende çabucak geçsin

derinzlm,
Canım doğum için başka şehirde yapma düsüncesi, yaptığın o kadar masraf değmez yine aynı fiyatları bulur canım kafana takma.Doktoruna ve hastanene güveniyorsan bence o kadarda önemi yok paranın... Birinci sırada bizim ve bebişlerin sağlığı önemli canımm.
Bebek şekerlerini içinde işallah aksam vakit bulursam eklemeye calısırım canım.

Canım ben zaten muayene için 80 lira veriyorum. Kadının ağzından cımbızla laf aldım dün. Aslında çok iyi doktor ama bendemi bir gıcıklık vardı ogün yoksa onda mı bilmiyorum. 25 lira da nst için verdim... Senin doğum ne zaman ?

benimki 23 şubatta kısmetse muayene için 100 veriyorum ben geçen gittiğimde aynı his bende de vardı şimdi canım gitmek bile istemiyor çok bekledim ve bu yüzden çok canım sıkıldı dr.umda anladı tabii surat bir karış bende dr.da bozulmuştu

Canım çantanı hazırladınmı sen neler koydum içine ayrıca dr.un ek birşey istedimi hastane için özel hastanedemi olacak doğumun devlet hastanesinde mi kaç gün kalacaksın hastanede ...... ayyyy bir sürü soru var aklımda şu zaman dursa istiyorum bazen bazende çabucak geçsin

canım benim çantam uzun zamandır hazır bekliyordu
dün çıkartıp tekrar gözden geçirdik
ama çok problem değil benimki çünkü kaldığımız ev hastaneye 1,5 km mesafede
giden gelen hiç eksik olmayacak

dr ile heyecandan hiçbir şey konuşmadık zaten
cuma 6 da kahvaltını yap 1de alalım doğuma seni dedi
sonra ekibindeki diğer dr saat 10 gibi burda olsanız yatış işlemlerini yaptırsanız yeterli demiş eşime

bu arada benim doğum özelde olacak çiğli kent hastanesinde cuma olacağı için sanırım p.tesiden önce çıkartmazlar gibi geliyor ama hiç sormadık
artık oraya o derece güvendiğimiz için ve kendimizi bağımlı hissettiğimiz için fiyat bile sorup öğrenmedik
yalnız fotoğrafçı için görüşmüştük 350 ytl doğum fotoğrafları ekonomik paketi

nst ise sanırım 55 ytl idi

şirincek panik yapma güzelim bebişler sürekli kordonlarıyla oynarlarmış içeride belki düzelir bile
zaten kordon dolanmış halde olduğunda doğum için çekiniyorlar sadece kordon boğazını sıkmasın diye

38. haftadan itibaren bebişler anne karnında sadece yağ biriktiriyorlarmış
miyadı doluyor diye yazıyor sitelerde

derinzlm
az önceki mesajda yazmayı unutmuşum
malum kafa nerelerde geziyor belli değil
çantaya bebek için bir hastane çıkışı, birkaç ilave body ve alt üst takım, ağız mendili, hastaneden çıkacağı gün için battaniye, portbebe, alt açma takımı( anneanne isteği üzerine fisto takım şeklinde, içinde yastığı falan var :) ) unibaby yenidoğan ıslak mendili, bebek bezi,pişik kremi
kendim için 2gecelik sabahlık takımı ile 1 pijama takımı, emzirme sütyeni atlet, emzirme atleti -artık hangisini kullanabilirsem- iç çamaşırı, göğüs pedi, hijyenik ped, makyaj malzemesi, kurdele yerine kırmızı bant, terlik, çorap, göğüs uçları için krem, cüzdanım
başka şey var mı bilemiyorum hatırladıklarım bunlar

derinzlm,
Canım doğum için başka şehirde yapma düsüncesi, yaptığın o kadar masraf değmez yine aynı fiyatları bulur canım kafana takma.Doktoruna ve hastanene güveniyorsan bence o kadarda önemi yok paranın... Birinci sırada bizim ve bebişlerin sağlığı önemli canımm.
Bebek şekerlerini içinde işallah aksam vakit bulursam eklemeye calısırım canım.
Yok kız başka şehre gidermiyim hiç doğum için süre azaldı diye neye takçağımı şaşırıyorum galiba

canım benim çantam uzun zamandır hazır bekliyordu
dün çıkartıp tekrar gözden geçirdik
ama çok problem değil benimki çünkü kaldığımız ev hastaneye 1,5 km mesafede
giden gelen hiç eksik olmayacak

dr ile heyecandan hiçbir şey konuşmadık zaten
cuma 6 da kahvaltını yap 1de alalım doğuma seni dedi
sonra ekibindeki diğer dr saat 10 gibi burda olsanız yatış işlemlerini yaptırsanız yeterli demiş eşime

bu arada benim doğum özelde olacak çiğli kent hastanesinde cuma olacağı için sanırım p.tesiden önce çıkartmazlar gibi geliyor ama hiç sormadık
artık oraya o derece güvendiğimiz için ve kendimizi bağımlı hissettiğimiz için fiyat bile sorup öğrenmedik
yalnız fotoğrafçı için görüşmüştük 350 ytl doğum fotoğrafları ekonomik paketi

nst ise sanırım 55 ytl idi

neler var çantanda peki biz de bu hafta sonu hazırlıcaz kısmetse varsa eksik alayım hafta sonuna kadar

X