2009 Şubat Anneleri

CANIM BENDEDE AYNI PROBLEM OLUYO AMA SÜREKLİ DEĞİL..
RENİNE EMME HAPI BİRE BİR GELİYOR HEM TADIDAGÜZEL NANELİ ŞEKER GİBİ-tatlicadiarzu-

Canım kullanıyorum ondan ama sürekli ağzımda kalsa ancak iyi inanırmısın gece bile uyanıp ağzıma atıyorum bi tane canıma yetti artık boğazımdan mideme kadar o kadar kötü ki, bu 2 ay daha böyle devam etse kronik mide hastası olucam ya, p.tesi dr dan ülser ilacı isteyim bari

miyde yanması felaket bir şekilde hele bugün ölüyorum sandım renninenin şurubunu kullanıyorum ben içer içmez geçiriyor mucize gibi bir şişe bitti ikinciside bitmek üzere çok fazlalaştı bu günlerde

Ben tabletini kullanıyorum şurup içemiyorum, bi anlık geçiriyor işte

kızlar benim mideyle ilgili bi şikayetim olmadı denemedim ama,rahmetli annem hep hamileliğinde midesinin çok yandığını ve bunun için sürekli beyaz nohut yediğini söylerdi.kuruyemiş olarak satılan beyaz nohtlardan.bi deneyin belki işe yarar,sanırım midedeki suyu falan çekiodur.

Canım hap geçirmiyosa doktoruna başvur bence..
Inşallah problem olmaz..

yarım saat anca rahatlıyorum üstüne su içeyim yine fena oluyorum bişey yemediğimde de yanıyo mide boş olunca, geçen gittiğimde dr um istersen ülser ilaçlarına başlıyım demişti yok demiştim, artık kalmadı dayanacak gücüm kullanmaya başlıycam, çünkü tahrişe neden olabilirmiş fazla yanması, çaresine bakılması lazım

Sağol canım yarın deniycem mutlaka, annene de Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

bende de hiç mide yanması olmuyor kıslar... ama Vidinin söylediğini annem banada söylemişti. ilk aylarda midem bulanınca çok işime yaradı o beyaz nohutlar.bide cubuk krekerlerdende deneyin . şu tuzlu cubuk krekerlerden belki bi faydası olur...

Kızlar ben de çok şükür hiç mide yanması olmadı. Ama arkaşım sakız çiğnemenin iyi geldiğini söylüyordu. Aşırı yanmalarda pek işe yarayacağını sanmıyorum, ama hafif şikayetlerde belki işinize yarar.

senağlama aksam zar zor uyumustum kizlar zaten dis eti agrimdan (dün aksam üstünden beri dis etim agriyor )
simdide agriyla uyandim ilk isim dolaba kosup parasetamol almak olmustu ama evde yok senağlama cok canim aciyorr ,agridan agliyorum resmen yaaa ,esiminde eli kolu bagli hic birsey gelmiyor aklimiza
heryer kapali oturdugumuz yer cok kücük acik ezcanede bulamiyoruz arabamiz yok gidip baska yerden alamiyoruz alsakta parasetamol cok ise yaramiyormus senağlama
ben napicam yaaaa papatya cayina pamugu bandirip dis etime koyuyorum ama hayla aciyor yanma var disetimde senağlama senağlama senağlama
pazartesi doktorum cok erkenden gelicekmis sonrada heryer tatile giriyor tek yapabilcegim bu agriyla pazartesiye kadar beklemek senağlama :a015:

günaydin kizlar ben uyandim ama hayla agrim devam ediyor ........

bakin ne buldum

Diş eti iltihabı erken doğuma neden olabilir
İsviçre’nin başkenti Bern’deki Women’s Clinik’te görevli Ord. Prof. Dr. Daniel Surbek, diş eti iltihabının (periodontit) erken doğuma neden olabileceğini belirtti.

ANTALYA - Antalya’da bir toplantıya katılan Ord. Prof. Dr. Daniel Surbek, iki yıl önce ABD’de çok merkezli yapılan bir araştırma ile diş eti iltihaplarının erken doğum için risk faktörü olduğunun kanıtlandığını söyledi. Bu araştırma sonrası Washington Üniversitesi ile ortak çalışma başlattıklarını dile getiren Prof. Surbek, ağız içi ve vajinal enfeksiyonlardaki bakterilerin benzer grupta olup olmadığını araştırdıklarını belirtti. Surbek, “acaba ağız içinde ve vajinada bağışıklık sistemi enfeksiyona karşı benzer tepki mi veriyor, bunu araştırıyoruz” dedi.

Diş eti iltihapları ile erken doğum arasında dolaylı bir ilişki olduğunu vurgulayan Prof. Surbek, buna karşın vajinal enfeksiyonlarla erken doğum arasında doğrudan ilişki bulunduğunu kaydetti. Prof. Dr. Surbek, ağız çevresindeki iltihaplanma nedeniyle bağışıklık sisteminin mikroorganizmalara tepki vererek sitokin salgısını (bağışıklık hücrelerince salgılanan proteinler) artırdığını, bu nedenle metalloproteinaz ve prostaglandin enzimlerinin de artarak erken doğuma neden olabildiğini ifade etti. Surbek, vajinal enfeksiyonlarda ise sitokin salgılanımının rahme çok yakın bölgelerde oluşması nedeniyle doğrudan erken doğuma neden olduğunu vurguladı.

Enfeksiyona bağlı erken doğumun bebekte nörolojik sorunlara neden olduğunu anlatan Prof. Dr. Surbek, bu nedenle ciddiye alınması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Surbek, gebelik dönemindeki diş eti iltihaplarının hemen tedavi edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

geçmiş olsun cimcime valla dişeti iltihabı korkuttu beni çünkü ben zaten vajinal enfeksiyonla başa çıkamıyom bide dişlerim de hafif iltihap var oda erken doğuma sebeb olursa bu günlerde doğururum ben herhalde

cnm sanada gecmis olsun benim discimde hafif iltihap demisti ama dün aksam üstünden beri agrim var ,hic bisey yiyemiyorum zar zor bi kase yogurt yedim simdi bide pipet yardimiyla su icebiliyorum okadar...
busabah kalktim yanagimin dudagimin sag tarafi sismis benneyaptımki
sende bir an önce git cnm discine ,ben yarin sabah gene gidicem alt katta zaten discim
bu gidisle zaten discime tasinicam şutarafagitti

bu diş eti iltihabı hamilelikte mi çıkıyor ortaya bu arada okuyorum okuyorum sizi yazmaya üşeniyorum bu gün de hava kapalı canım hiç bir şey yapmak istemiyor kocişte çalışıo evde yalnızım temizlik yapayım dedim belim öyle ağrıyor ki eğilince doğrulamıyorum çarşamba günü temizlik için yardımcı bi abla gelicek ev öyle kötü ki rezil olacam valla

cnm hamilelikte ve seker hastalarinda diseti iltihapi daha cok ortaya cikabiliyormus

cimcimecim karanfil tanesini bilirmisin bilsen bile bulabilirmisin bilmiyorum oralarda ama onu çiğne diyeceğim o uyuşturuyor diş etini bir nebze azalmış olur ağrın. burada aktarlarda var ama orada nerde bulursun bilmiyorum canım.

saol cnm esime bi söyliyim o türk marketlerine bi baksin normalde bugün heryer kapali oluyor ama almanlarin kutsal bayrami yaklastigi icin bu son pazar heryer acikmis ,esim bi gitsin baksin
hic bisey yiyemiyorum ama esim bi bulsun cignemeye calisirim cnm
cok saol cnm yardimin icin a.s.

rica ederim canım. ağrımayan tarafla çiğne o etki eder kokusu hoş ama tadı biraz acı denebakalım diş ağrısı hiç birşeye benzemez bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…