2009 Şubat Anneleri

kızlar son bir info daha...daha önce gebelik bölümüne bu konuyla ilgili başlık açmıştım ama burda da belirteyim...istanbul da belediyeye bağlı kadın sağlığı merkezleri var biliyorsunuz...gebelik / lohusalık takibi yapılıyor bu merkezlerde...ÜCRETSİZ....hamileliğiniz boyunca 3 kere gitme hakkınız var...her gittiğinizde şeker, idrar ve hemogram tahlilleriniz yapılıyor ve ultrason tetkikine alınıyorsunuz...tekrar ediyorum ÜCRETSİZ....sadece kimliğinizle gitmeniz yeterli...gitmeden önce tabi ki 153 den randevu alıyorsunuz...bu arada meme muayenesi, kemik ölçümü, kalp/damar sağlığı, ergen-çocuk psikolojisi gibi bir çok alanda hizmet de alabilirsiniz ücretsiz..sizin ihtiyacınız olmasa bile en azından çevrenizde ihtiyacı olanları bilgilendirirsiniz diye düşündüm...

günaydın kızlar nasılsınız inşallah.biz iyi basladık güne maşallah kızım oynadı bugün az fazla hissettim dünden

sizlere de günaydın arkadaşlar
akşam yazmıştım sol göğsümde çatlaklar başladı diye gece yatmadan önce bir de bakayım sağda da olmuşlar
1- 2 saat içinde çatladılar şaştım kaldım

kızlar ben doktora en son bu ayın 15inde gittim bebek çok iyi seni 2 ay görmeyelim şeker testi yaptır aralık ayında gel dedi sizce bu normal mi beni başından mı savdı
Bir de sizinde göbek deliğinizin üstünde ağrı varmı gülerken falan oluşan
Ayrıca 3D ultrason falan da istemedi şimdiye kadar benden şimdi gerekli değil mi daha sonra mı isteyecek ayyy yine sıkıntı yaptım yaaa

sabah sabah bir bilgi daha...ben omega3 hapı kullanıyorum..doktorum haftada 2 kere balık yememi tavsiye etmişti..yiyemiyorum...bu yüzden bana omega3 hapını yazdı..omega3 ün çocuk zeka ve motor gelişiminde etkisi var biliyorsunuz...avustralyada bunun deneyleri yapılmış....yalnız ssk karşılamıyo ilacı..seven seas diye bir marka..60 adedi 18 ytl...kullanmanızda fayda var derim eğer balık tüketmiyorsaız...

canım peki doktora sormadan kullanabilirmiyim bu ilacı ben çok istiyorum oğlumun cin gibi bir şey olmasını

sizlere de günaydın arkadaşlar
akşam yazmıştım sol göğsümde çatlaklar başladı diye gece yatmadan önce bir de bakayım sağda da olmuşlar
1- 2 saat içinde çatladılar şaştım kaldım

çatlaklar için bir krem falan kullanıyormusun canım kullanmıyorsan Lierac diye bir marka var ben 3. ayımdan beri kullanıyorum çok çabuk çatladığım için sırnaşık şey eskiden oluşan çatlakalara da iyi geliyormuş ben bir tüpü 80 YTL ye almıştım ayrıca ablam da 2 gebeliğinde kullandı hala taş gibi hiç birşeyi yok bende de şimdiye kadar bir problem çıkmadı bir tüp sanırım seni gebelik sonuna kadar götürür dene istersen a.s.

kızlar küçük bir bilgi...sağlık ocakları demir haplarını ücretsiz olarak veriyor...adresinize en yakın sağlık ocağına gebelik kaydınızı yaptırın..hem aşılarınızı hem de demir ilaçlarınızı ücretsiz alabilirsiniz...bu arada folik asit içerikli olması artık bizde bir işe yaramaz...folik asit ilk 3 ayda bebek de nöral tüp defekti oluşmaması için gerekliydi...artık bebeklerimiz organ yapımlarını tamamladıkları için folik asit ihtiyacımız yok....

nasil olur cnmm yaa iki cesit folik asit var ilk üc ay alinan daha yüksek dozda sonra alinanda daha düsük
orda sistem nasil bilmiyorum ama benim ilk gebeligimde doktorum emzirme dönemime kadar al demisti
tabii ilk üc ay hergün alirken simdi her iki günde bir aliyorum
üstelik benimkinin üstünndede emzirme dönemi icin diyede yaziyor :eek:

çatlaklar için bir krem falan kullanıyormusun canım kullanmıyorsan Lierac diye bir marka var ben 3. ayımdan beri kullanıyorum çok çabuk çatladığım için sırnaşık şey eskiden oluşan çatlakalara da iyi geliyormuş ben bir tüpü 80 YTL ye almıştım ayrıca ablam da 2 gebeliğinde kullandı hala taş gibi hiç birşeyi yok bende de şimdiye kadar bir problem çıkmadı bir tüp sanırım seni gebelik sonuna kadar götürür dene istersen a.s.

düne kadar herhangi bir çatlama belirtisi yoktu
zaten hamilelik öncesi de kozmetikle pek iyi anlaşamazdım bu yüzden hiç niyetlenmemiştim
sanırım p.tesi eşim druma şeker ölçümü sonuçlarımı götürecek o zaman konuşmasını söyleyeceğim
tabi becerebilirse :))
teşekkür ederim yardımın için :1hug:

selam arkadaşlar bende kan hapımı ferrum fort kullanıyorum bu gittiğmde değiştirmesini söyledim biraz ağır geldi hap sanırım hapı içince ağzımda değişik bi tat midemdede tuhaf bişeyler oluyodu oda gyno ferro yazdı fakat daha kullanmadım diğerinin bitmesini bekliyorum ferrum fortu yemeklerden iki saat sonra alıyodum bu hapı nası alıcağımı sormadım siz nası kullanıyosunuz?saç boyama konusundada ben ilk üç ayda boyattım ama şuan korkuyorum doktorum hiç bir sakınca görmediğini söylemişti şimdiki aklım olsa hayatta boyatmam ona zarar verebilcek en ufak ihtimal bile beni korkutuyo o zamanlar onu hissetmiyodum ve boyattım pişmanım açıkçası:mymeka:

ben de gyno ferro sanol ve elevit kullanıyorum
ikisinde de folik asit var birinde 0.5 mg diğerinde 0.8 mg
ve her 2sini de yemeklerle arası 2 saat olacak şekilde alıyorum
dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var bu süre zarfında süt ve süt ürünleri tüketmemelisiniz
yoksa aldığınız demir boşa gider

merhaba kzılar işlerimi bitirdim geldim bende demir ilacı olarak gynoferon kullanıyorum günde 1 defa prespektüsünde 270mg demir 0.35mg folik asit içerir yazıyor ayrıca elevitte kullanıyorum

bende gynoferron ve elevit kullanıyorum eleviti sabah kahvaltısından sonra gynoferron nu akşam yatarken içiyorum

ben ilk defa dün rastladım programa ve kağan kocatepeyle görünce genel olarak gebelikle ilgili olacak sanmıştım
bugün ben de sıkıldım
benim imrendiğim noktaya gelince hamileliğimin başından beri yok lekelenme yok kanama yok idrar yolları iltihabı yok spastik kolon kaynaklı bebişin sıkışması üstüne de rahim ağzı yetmezliği kaynaklı erken doğum riski sebebiyle serklaj ameliyatım yetmiyormuş gibi plasenta previam ve son olarak da gestasyonel diyabet ve sürekli yatak istirahati
ben bunca şeyle mücadele ederken o bütün yazı denizde plajda geçirip üstüne şimdi de program yapıyor
hep tadını çıkartabileceğim bir hamileliğe hasret kaldım
şöyle göbeğimi gere gere:CüvCüv: dolaşamadan da doğuracağım kısmetse
3 tane hamile pantalonu almıştım kendime öylece duruyorlar

ah canııımm, biliyorum başına gelenleri,allah yardımcın olsun, bebeğin sağlıklı olsun da gerisi dert değil, ama hamilelik benim çok hoşuma gitti, keşke sen de sürrebilseydin sefasını, pantalon aldım giyemedim diyorsun yaa, gerçekten yüreğim parçalandı, zaten bir duygusallık bir duygusallık var sorma, içim bir tuhaf oldu şimdi

bugün karnımda tuhaf bir ağrı var, büyüme ağrısı sanırım, offf yaaa, şu ağrılarda olmasa hamilelik süper birşey deee, insan ağrısı olunca birşey mi oluyor diye korkuyor yaaaa, bıktım artık korku yaşamaktan...

ya bu elevit dediğiniz ne, adını çok duyuyorum, sizin kullandığınız demir hapıyla benimki farklı, freplex kullanıyorum ben, şurup gibi bişey,,,önceki folik asitliydi de, şimdikinde folik asit yok,bir zararı olmaz inşallah kızıma, doktorum bana da vitamin falan yazmadı, yazmıyor heralde aklına yazmak gelmiyor, bakalım pazartesi başka bir kadın doğum uzmanına görüneceğim, o ne diyecek?

ya bu elevit dediğiniz ne, adını çok duyuyorum, sizin kullandığınız demir hapıyla benimki farklı, freplex kullanıyorum ben, şurup gibi bişey,,,önceki folik asitliydi de, şimdikinde folik asit yok,bir zararı olmaz inşallah kızıma, doktorum bana da vitamin falan yazmadı, yazmıyor heralde aklına yazmak gelmiyor, bakalım pazartesi başka bir kadın doğum uzmanına görüneceğim, o ne diyecek?

elevit multivitamin ve mineral kombinasyonu içinde 12 vitamin 4 mineral 3 elemnt var yani şimdi kutusunu okudum öyle yazıyorkaydirigubbakcemile3

bende sabahları gyno ferro sanol akşamda calsiyum var ama ne yalan söyliyim
midemi bulandırdığı için çok düzenli kullanmıyorum

bende calsiyum ve magnezyumu kullanamıyorum midem bulanıyo çok kötü tadı ama geceleri ayaklarıma kramp giricek gibi oluyo çekildiğini hissediyorum o yüzden bazen içiyorum kan hapı ve coraspin kullanıyorum düzenli. vitamin hapıda gidince sordum doktoruma gerek yok dedi konuşturmadı bile:mymeka:

nasil olur cnmm yaa iki cesit folik asit var ilk üc ay alinan daha yüksek dozda sonra alinanda daha düsük
orda sistem nasil bilmiyorum ama benim ilk gebeligimde doktorum emzirme dönemime kadar al demisti
tabii ilk üc ay hergün alirken simdi her iki günde bir aliyorum
üstelik benimkinin üstünndede emzirme dönemi icin diyede yaziyor :eek:

hayatım folik asit normalde de kadın/erkek her erişkin insan için gerekli...ancak hamileliğin ilk 3 ayın da kadınlarda bu gereksinim çocuk için oluyor..onu da zaten hapla takviye ediyoruz...omurga gelişimi tamamlandıktan sonra + olarak aldığımız folik asite çok ihtiyacımız yok..günlük ihtiyacımızı da zaten düzenli beslendiğimiz için gıdalardan alıyoruz...doktorlar genelde bu açıklamayı yapıyor...ama zaten birçok demir hapında folik asit takviyesi oluyor..ama bana son yazılan demir hapında folik asit yok mesela...doktor gerek de yok dedi..yeşil yapraklı sebze/ceviz/meyve filan tüketiyorsun yeterli dedi...ayrıca aldığımız multivitaminlerin içinde de folik asit var...biliyorsunuz günlük 1000 mg dan fazla folik asit almak bebek için zararlı da olabiliyor..beyinde birikme yapıyormuş...

X