2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ay ben de seyrediodum artık hep ağlar oldum bu tür haberlere,seyredemedim geldim,Allah rahmet eylesin,gencecik çocuklar!!
esra,marsg teşekkürler:)
kançiçeğim şükür bişi yokmuş aysimanın:)naz yapıo azcık:)
özlem ben de öleyim valla,hatta dün gece kociş sana destek vercem ben de tatlı yemeyeceğim dedi durup dururken!!???
dünürcüm çağan beyimiz enerjik canım ,banyo bile vız gelio desene:)
bi de bi mail geldi bana bi siteden ,mevsim değişiklikleri çocukları da etkilio die,bebeklerimizi de etkilio mu acaba??
 
barcli bayılıyorum senin tosbağana Rabbim esirgesin her görüşümde dua ediyorum minnoşa nazar değmesin diye okuyup bide güzel üflüyorum kaydirigubbakcemile3esinti geliyomu oraya:roflol:
 
aaa meralim reyyanı zorla uyuttum öyle bi ağlıyo ki sorma dünür ya resmen kıpkırmızı pluyo çocuk ya 4 aylık oldu hala gaz hala kusmalar oda usandı bende dünür ya bide kusuyor ki sorma deli gibi dr bişey olmaz diyo acaba dr mu pek bişey bilmiyo 4 aylık artık değiştirsek mi dr'umuzu ne dersin
 
esra işe başlamışsın hayırlı olsun.süt sağmak ve biberon yıkmaktan mahvoldum.ben 2 aydır bu haldeyim günde 7 kere süt sağıp 12 13 kere de biberon yıkıyorum.ellerim kaynar suyla yıkamaktan paramparça oldu:KK43:
sterilizatör gereksizmi alisha mikrodalgada nasıl streil ediliyo hiç denemedim.
 
barcli bayılıyorum senin tosbağana Rabbim esirgesin her görüşümde dua ediyorum minnoşa nazar değmesin diye okuyup bide güzel üflüyorum kaydirigubbakcemile3esinti geliyomu oraya:roflol:

saol cnm amin bende reyyana bayılıyrm hele ki o boncuk gözlerine allah korusun bebişlerimizi nazar değmesin..:nazar:a.s..bi esinti geldi ama senmidin??:jeyyar:kaydirigubbakcemile3kıyamam ben ona yaa değiştir bakalım drunu bakalım ne dicek belki ii gelir kuzucuna kusmaz bi daha...bizde öle az az yapıyoruz kakamızı sayısını bilmyrm..gına geliyo temizlemekten..
 
merabalar:))
şu fön neymiş ya okudum ama silinmiş heralde??
biz de dün iice uyuduk,şükür:))kızıma kavuştum diorum valla gülüo meleğim ..arada gene gelio acı ama arada??
umarım herkes iyidir,bütün melekler mutludur:))
Çok sevindim canım nilin iyi olmasına.


Bu arada bizim araba gicirdiyordu chicconun seyrantepede tadilat yeri varmis Esiim oraya goturdu yapmislar arabayi orada magazalardan gelen urunler varmis araba yurutgec araba koltugu falan
Bir yurutgec varmis magazada 190 a bakmistik orada 60 tl imis cok acayip fark var araba koltunuda ordan alicaz ilerde bilginize

Yürüteç almıyorsunuz değil mi kızlar_?Çok zararlıymış.Aslında ben batıkanda kullanmıştım ama yine de güzvenemiyorum.Bi arkadaşım arabayla yürüteç getirdi bize ama sanırım kullanmayacağım.

Başımız sağolsun, Allah gani gani rahmet eylesin.Ana kuzucukları yaaa. Düşünüyorumda 4 sene sonra benim oğlumda üniversiteyi kazanamazsa askere gidecek. Bi taraftan gurur bi taraftan korku.:çok üzgünüm:
Canım benim yaaa, ağzındaki acıdan ağlıyor değil mi_? Kusması için neden normal diyor bu dr.lar yaa.Tamam arada sırada az bişey emdikten sonra kusar bebek, ama sürekli olursa kilo alamaz ki.
Montesori sanırım kusması için bir mama önermişti dr. ona.Bi sor istersen ona, belki etki eder.
Dr değiştirmesi konusunda da kararı sen vereceksin güzelim, güvenemediysen değiştir bence şimdiden.delikafadulden
 
zeynep demek sütün yarıo çalışıo bağırsaklar
pempe tşk ederım canım walla bugun 3,gun ben pes ettım biberon yıkamadan hemen sterılızör aralştırdım,alıcam walla 39 tl,
kızlar sakın biberonları mıkroya koymayın,yüksek ısıda biberondakı maddeler deişerek kanserejone dönüşüomuş
 
kıyamam meralim yaa inşallak oğlun kazanır bi fakülte kısa dönem yapar hiç değilse inşallah
ya dr'umuzla dialogumuz çok iyi meral yarım saat mıncıklıyo reyyanı seviyo doyduktan sonra muayene başlıyor onana göre gelişimi falan süper mesela
 
ay kızlar bi de kakalarını yapmasalar??dua edin bence,demin nil kucaamdaydı ben de halının üstünde oturuodum ,yaptı tabi halı da battı ama olsun yaptı ya:))))ohhhhh:))10 gün önce ben de dert yanıodum allahın sopası yok aman ha:))
ben yaprak dökümüne kaçıorum:)
 
inannacım gözün aydın canım işallah dahada iyi olur çağanda aşıdan sonra pek mahzunlaştı ay napıcamı şaşırdım gülsün diye çok şükür biraz kendine geldi oğlum ay bu aşı günleri çok zor yaa hersey onların sağlıkları için ama yienede ağlıyolarya kıyamıyorum yavrulara kıslar bugün sağlık ocağındayken iki bebek vardı yeni doğmuşlar topuk kanı için getirmişler okadar küçüklerediki çğanın doğduğu gün geldi ne kadarda büyümüşssün oğlum dedim maşallah rabbim delikanlı olduğun evlendiğin çocuğunun olduğu günleride gösterir işallah dedeim
 
işallah meralcim ay ne güzel olurya böyle ocak bebeklerinin düğünlerine falan gideriz :))
 
inşalllah hepimize göstersın allahım o günlerii

duygucum sen nilin altını bağlamımusun? nasıl halı battıki?
 
geçen gün bende tam temizledim yeni bezi bağlıyorum o sırada bir pırtlattı bileğime kadar b.k oldum valla :)))

derya bizdede chicco ana kucağı var oda gıcırdayıp duruyor tam olarak neresi bizde götürelim

Gotur canim bizimki gicir olmus

Seyrantepe merk de ispar Is merkezi No 105 kagithane 281-61-04 tel
 
Meralcim yurutgec neden zararliymis

Tam olarak basmaya başlamadan yürütece konulduğunda
1) yürümesini geciktiriyormuş, ona asılarak hareket ettiği için ayaklarını kullanmak istemiyormuş, tembellik ediyormuş.(kızım 9 aylık, oğlum 10 aylık yürümeye başlamıştı.geciktirdiğini düşünmüyorum açıkçası)
2) Basmayı bilmeden koyulduğunda ayaklarında sorun oluşabiliyormuş, çarpıklık vb.Benim oğlumda olmadı, ama nette biraz araştırdım, olabiliyormuş.
3)Herhangi bir yere takıldığında, eşik, halı,vb düşebiliyor.Evet bu bir sorun, sürekli gözünün önünde olması şart.Düşme tehlikesi geçirebiliyor, o heyecanla senin arkandan koşmaya çalışırken:)))))


Netten aldığım yazıyı ekleyeym
Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak, bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar. Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler, fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz. Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır. Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar, bebeğin kaslarını güçlendiriyor.Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.Yürütece alışkın bebekler dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebiliyor. Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, en azından 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri öneriliyor. Normalde yürüme 9-10. aydan itibaren başlıyor.

Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir. Kısıtlı bir mekânda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Yürüteç, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara da sebep olabiliyor. Kazalar genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde oluşuyor. Yürüteçle meydana gelen kazalar, aniden ve aile bireylerinin yanındayken gerçekleşiyor.Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.
NETTEN ALINTI
 
Eğer 8 aylıktan sonra kullanılırsa zarar olmaz diyorlar, ama o zaman zaten tutunarak sıralamaya başlıyorlar çoğunlukla, yürütecede gerek yok ondan sonra bence.
 
kızlar sabah çorba sormuştum ya yaptm kafama göre takıldım acaip güzel oldu yazıom
klasik yoğurt çorbası yaptm, 2bardak yoğurt, 1yumurta, 2kaşık un çırptım kaynattım, köftelerimi yoğurdum pirinç yumurta beyazı, kıyma, karabiber, soğan kullandım, bunları hiç kızartmadan unlayıp kaynayan çorbama attım, iice kaynayınca bir kaşık tereyağiyla nane tuz attım tencereye kavurmadan. köfteler hiç dağılmadı, parmaklarımızı yedik çok güzeldiiiii
 
X