2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

tek buysa iyisin valla kıskandım kaydirigubbakcemile3

yok aslında sebebi başka,ilk kızıma 2 yaşından sonra çalıştığım için o baktı. bizim gelin yine çalışıcam diye tuttururda şimdi bu kızıda üstüme atarlar diye korkuyor garibim:1shok:
 
kızlar kimlerin yardımını gördünüz ilk aylarda acemilik döneminde, ben annem dışında kimseden hiçbi fayda görmedim diil altını almak 5dk bırakıp tuvalete bile gitmemişimdir. eşiminde hakkını yemiyim o en büyük yardımcım sonra annem
 
ben diğer çocuklarımı 18 ay emzirdim ama bunu altı ay sadece anne sütüyle emziremiyecekmişim gibi geliyor sütüm azalıyor bu öbürlerinden az emecek diyede üzüyorum açıkcası.
 
cnm bu ek besin olmuyor ki tadına bakıyorlar sadece. elma muz yalamayla bişeycik olmaz

canım o kadarcık bende veriyorum emziğe alışsın diye batırıp batırıp veriyorum ama bizim kız inat emziğe alıştıramadım bi türlü....kaydirigubbakcemile5
 
kızlar kimlerin yardımını gördünüz ilk aylarda acemilik döneminde, ben annem dışında kimseden hiçbi fayda görmedim diil altını almak 5dk bırakıp tuvalete bile gitmemişimdir. eşiminde hakkını yemiyim o en büyük yardımcım sonra annem
ilk çocuğumda hakkını yemiyeyim kayınvalidem çok yardımcı oldu emeği çoktur kızımda bebekliğinden beri...ama malesef kendisi çok titiz ve takıntılı olduğundan çok çektirdi bana,annemde renk ve uyum takıntısı var düşünün çamaşır asarken bile renk uyumuna göre asar o kadar yani....-tatlicadiarzu-
ben diğer çocuklarımı 18 ay emzirdim ama bunu altı ay sadece anne sütüyle emziremiyecekmişim gibi geliyor sütüm azalıyor bu öbürlerinden az emecek diyede üzüyorum açıkcası.

ay ne güzel 18 ay emzirmişsim ben ilk kızımıda mama takviyeside alaraktan ancak 9 ay emzirebilmiştim,inşallah bu kızımı 6 ay takviyesiz emziririm...
 
kızlar kimlerin yardımını gördünüz ilk aylarda acemilik döneminde, ben annem dışında kimseden hiçbi fayda görmedim diil altını almak 5dk bırakıp tuvalete bile gitmemişimdir. eşiminde hakkını yemiyim o en büyük yardımcım sonra annem

Annem Esimm ve ortanca gorumcem 3 gorumce varda bende valla haklarini odeyemem
 
ben de takviyesiz 6 ay emzirmek istiyorum ama baze sütüm yok denecek kadar azalıyor,6 ayı mama vermeden atlatırsam ondan sonra ek gıdayla yeter sanırım.
 
benim bütün akrabalarım ankara'da,1 ay annem kaldı yanımda ,iki haftada kayınnanam kaldı.
 
annem, eşim, okuldan fırsatı kaldıkça kardeşim onun dışında kimse. zaten eşimin ailesi şehir dışında doğumdan sonra 3-4 gün kalıp gittiler.
 
ımreniyorum yanında biri olup da yardım alan arkadaşlara, biz kuzucuğumla 21. gününden beri yanlızız, tek yardımcım eşim. Ne eşimin ne de benim Kocaeli'nde hiç akrabası yok, garibanları oynuyoruz işte..
 
bana sadece eşim yardımcı oluyo evde calıstıgı için,haftada bir kardesim iş cıkısı geliyo yorgun argın işte ne kadar yardım ederse ama ilk 15 gün annem ilgilendi herseyiyle....anneme gittigimde de o bakar...kaynanamla aynı sokaktayız günde yarım saat sevmeye ve laf sokmaya gelir o kadar ...az önce gitti de sinirlerim zıpladı...
 
Son düzenleme:
1 ay kaldılar annemde kaynanamlarda valla hiç yardımda istememede bir daha doğum yaparsam çağırmamda mümkünse görüp gitsinler herseyi hallederim ben :)))))))
 
valla benim annem ilk bir aydan fazla herşeyle o ilgilendi sonrasında da her iki üç günde bir geldi hala da gelir hakkını asla ödeyemem en büyük destekcim ANNEMMMMM
 
benim küçük görümcem(annemle yaşıt) ben daha hamile olduğumu öğrendiinde valla bizden bişey bekleme biz sadece severiz demişti, çok bozuldum bi sürü insan içinde sanki ona güvenipte yapıoruz.sanki benim suçlusu evlenip çocuk sahibi olamamsının, Allah herkesin kalbine göre verirmiş çok bilen insanlar hayatta hep aynı yerde sayıp duruyo, ben çok bilmiorum onun kadar herşyi ama eşim kızım ii olsun yanımda olsun tek başımada üstlenirim sorumluluk, aynen inaysa annem de saolsun çok yardmcı oldu yannız o gitti bizim düzen kuruldu biz artık 3kişilik bi aileyiz fazlasını kaldırmıyo bünyemiz:)
 
Biz doktordan geldik , haberler kötü 9 günde sadece 90 gr almış :KK43: günde 2-3 kez aptamil 1 numara mama vercem. Efe şimdiye kadar hep 2 saatte bir emiyordu bu aylarda çocukların 3-3,5 saatte bir emmesi gerekirmiş, durum böyle olunca ben tabi gece 2 saatte bir kalkmaktan yorgun düşüyorum bu da sütü etkiliyo olabilirmiş. ben yorgun uykusuz olunca tabi sinirli ve stresli oluyorum sütünde yağlanması ve dolması için bu süre çok azmış.. Efe emdikten sonra hep göğsümü sıkıp sütüm var mı yok mu diye kontrol ediyodum ve sonuçta hep oluyodu ama işte beslemiyomuş efeyi.. Bütün bu emmerken ağlaması gittikce huysuz mutsuz bir bebek olmasının nedeni açlıkmış. Yazık çok üzüldüm neyse bu mama sayesinde inşallah o da ben de toparlıcaz kendimizi 21'inde tekrar gitcez bakalım ne diyecek.. Bir de idrar aldılar tetkik sonucu temzi çıktı haftaya da kültür sonucunu alcaz. ışte böyle beslenmenize dikkat edin, çok yormayın kendinizi strese girmeyin, yediklerinizi dikkat edin sütünüz bol ve besleyici olsun..
 
Merhaba kızlar hepinize, iyi bir hafta geçirirsiniz inşallah.
Evet cnm bende o yüzden kanguru istiyorum.. Eşimin yoğunluğundan dolayı hastaneye yalnız gitmek zorunda kalıyoruz. Ozaman işime çok yarayacak...

Bu arada kanguru kaçıncı aydan itibaren kullanılmalı bende tam olarak bilemiyorum
Kanguru,3-4 kg olmasından itibaren kullanılabiliyor canım.Ben arad kanguru kullanıyorum, bizimki içinde uyuyor.Uyuduğu zmanda çok ağır oluyor bana.Benden daha fazla eşim taşıyor kanguru ile.Ama kısa süreli kullanmımlarda bence ideal.

günaydınnn herkese,
ii haftalar olsun tüm bebişlere
2 gündür misafir ağırlıoruz,çok yoruldum,miasfir gelmeden önce temizlik yap sonra arkalarından bi dahda temizle,ayy çok yoruldum walla,haaa bide gözümüz aydn cumartesi günü lüküs hayatım sona erdi,hemde öle böle deil 1 senenin acısı çıkıo sanırım,normalde ben çok hafif geçirirdim 3. gün biterdi,ama bunun hiç biteceği yok gibi,acaba ilki mi böle olucak kızlar ya,sonra düzelirmi??
Kolay gelsin esracım, misafir, ev, bebek hepsi oldukça zor.Gözün aydın bu arada, gelmiş seninkiii.ilk kanama normalden uzun sürer hayatım, normal yani, bir sonraki normal gelemesi lazım.

herkese ii hafta diliyorum kızlar

esracım zamanla düzene girer merak etme bence çok gelmesi daha iii temizleniyo işte...en azından az da olsa şişlinlik gidioo...berrak nasıl???

kızlar cumartesi başıma neler geldi anlatayım cuma akşamı kayınpederlerim geldi benim eşimin annesi babası ayrı babasıda kendinden 20 yaş küçük bi bayanla evli 2 tane de çocuğu var biri 7 biri 6 yaşında yani anlıcanız benim 2 tane küçücük kaynım var :))) neyse büyüğü uyudu elvinin odasnda giderlerken almadılar bizde kaldı sabah oldu ben kahvaltı için mutfağa gittim ona tvyi açtım elvinide oto koltuğunun içine koydum sen sakın elleme dedim çıktım dışarı...mutfaktayım elvin nasıl ağlıyoo biliyomusunuz anlatamam bişi olduğu kesin içeri nasıl girdim bilmiyorum bi baktım ki ikiside yerde elvini yarı kucağına almış ayakları falan yerde ama...ayyy öleceğim nasıl bağırıyorum ama dedim ne yaptın sen çocuğuma o psikolojiyle baya bağırdım şimdi üzgünüm ama çok korktum :KK43:((...sallarken kızımı yüzüstü düşürmüş laminanta hemde üst dudağı şişti biraz ama indi şimdi daha kötü şeyler olabilirdi allah korudu kızımı tüm bebişleri korusun rabbim
Geçmiş olsun burcucum, allaha şükür bişey olmamış.İzmirde kızkardeşimin 5 yaşında kızı vardı, bende o zaman çok tetikteydim, allah korusun, hem seviyorlar hem kıskanıyorlar çünkü.

merhaba kızlar hafta sonum griple boğuşmakla geçti,allahtan eşim hafta sonları evdede çocuklarla o ilgilendi bende dinlendim.kızlar size özendim cuma günü kızıma azıcık muz verdim,başlamak için kötü bir tercihmiş,hergün iki defa kaka yapan kız üç gün yapamadı,bu sabah yaptıda oda rahatladı bende.
Muz kötü bir tercih canım, elma ile filan başasaydın.Muz kabızlık yapıyormuş.

yok aslında sebebi başka,ilk kızıma 2 yaşından sonra çalıştığım için o baktı. bizim gelin yine çalışıcam diye tuttururda şimdi bu kızıda üstüme atarlar diye korkuyor garibim:1shok:

İyi korkutmuşsun gözünü talya:)))Ama iyi olmuştur bunda rahat etmişsindir:))))
 
Biz doktordan geldik , haberler kötü 9 günde sadece 90 gr almış :KK43: günde 2-3 kez aptamil 1 numara mama vercem. Efe şimdiye kadar hep 2 saatte bir emiyordu bu aylarda çocukların 3-3,5 saatte bir emmesi gerekirmiş, durum böyle olunca ben tabi gece 2 saatte bir kalkmaktan yorgun düşüyorum bu da sütü etkiliyo olabilirmiş. ben yorgun uykusuz olunca tabi sinirli ve stresli oluyorum sütünde yağlanması ve dolması için bu süre çok azmış.. Efe emdikten sonra hep göğsümü sıkıp sütüm var mı yok mu diye kontrol ediyodum ve sonuçta hep oluyodu ama işte beslemiyomuş efeyi.. Bütün bu emmerken ağlaması gittikce huysuz mutsuz bir bebek olmasının nedeni açlıkmış. Yazık çok üzüldüm neyse bu mama sayesinde inşallah o da ben de toparlıcaz kendimizi 21'inde tekrar gitcez bakalım ne diyecek.. Bir de idrar aldılar tetkik sonucu temzi çıktı haftaya da kültür sonucunu alcaz. İşte böyle beslenmenize dikkat edin, çok yormayın kendinizi strese girmeyin, yediklerinizi dikkat edin sütünüz bol ve besleyici olsun..

Geçmiş olsun canım, inşallah bundan sonra mama ile birlikte sütünde yeterli olur.Bebişinde kilo alır.
 
X