2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

meralcim mesaj atamıyorum...işlem tamam :))

tekrar çok tşk :)) çok makbule geçti valla...

organik diye aldım bir tane her sabah bir koca kaşık sokuyorum ezginin agzına :)) allahtan seviyor...

sesi çıkmadan yiyor :))
 
Sağol meralcim evet defne ablalık yapıyo ama çocuk işte arada tembihlediyim şeyleri unutuyo mesela küçük parçalı oyuncak kitapların ortada olmasın diyorum zaten küçük parçalı oyuncakları kaldırdım ama hikaye kitapları ortada alıyo yırtıp ağzına atıyo deren ağzında ne var diyincede pırrr hızla kaçıyo dün arkadaşıma kahvaltıya gittik deren bütün evi tavaf etti girmediği delik kalmadı defne dibimden ayrılmaz kucağımdan inmezdi
 
Eh sonunda o da daha küçük hayatım.Normal olabiliyor bu tür şeyler. Kitap yemeyi egehanda çok severdi:)) Kenar köşe götürürdü. Gazete filan bırakamazdım ortalarda.

İnşallah beğenirsiniz deryacım, gerçekten organik olduğunu biliyoruz bunun:))) Ama bazen buralarda da arılara şeker veriyorlar, belli bir süre sonrasında şekerleşiyor bal.Benim bu aldığım yerden hiç bir bal öyle olmadı, ona güvenerek aldım gönderiyorum sana.
Buzdolabına bile koysam şeker oluşmuyor.
 
Evet meral diyorum ya oda daha çocuk nede olsa gene maşallahı var bi akrabın böle iki kızı var ama durumlar fenaymış büyük erimiş bitmiş küçücük çocuğun gözüne parmağına sokmuş vuruyomuş çocuk yataktayken yatağın içine atlıyomuş daha neler neler en son bebeğe anane büyük kıza annesi bakıyomuş tabi ayrı evde derya kitabın konusu ne
 

of ne diyorsun fenaymış...

meleklerden yardım almayı ögretiyor... allahın elçileri oldugunu ve bizlere yardım için herzaman heryerde yanımızda bulunduklarını .. sadece onlardan yardım istememiz gerektiğini söylüyor... sadece iyilik yaparlamış kötülük yapmazmış meleklerimiz :))

bazı yeri saçma geliyor, bazı yeri olur mu ya dedirtiyor... ama denemeden de duramıyorsun açıkçası :)))
 
Ay gerçekten öyle bir durum çok kötü nazlı. Allahtan senin öyle bir sorunun yok.

İnternetten baktım, bir kaç tane seri gibi kitapları varmış.Sen sadece meleklerle yaşamak kitabını mı okuyorsun_?
 
Ay gerçekten öyle bir durum çok kötü nazlı. Allahtan senin öyle bir sorunun yok.

İnternetten baktım, bir kaç tane seri gibi kitapları varmış.Sen sadece meleklerle yaşamak kitabını mı okuyorsun_?

şuan onu okuyorum.... daha öncede bu tarz başka bir kitap okumuştum... kuzenim sardı bu işlere.. o alıyor ben ondan alıyorum :))) yaşam koçu bir arkadaşı var ... o da ondan ögreniyor. yurt dışında çok yaygın böyle şeyler ama tabi türkiye çok uzak :))
 
Evet kızlar fena gerçekten çok şükür yaşamadım hiç öle zaten iimdi daha az görüyo ya dahada sevecen bu arada okulda folklor kursu varmış yazdırdık bakalım defne pek sever dans etsin halay çeksin ilgisini çeker diye düşündüm güzelmiş konusu derya bana şey gibi geldi dini Allaha yalvarır dıa edersin ya onun modernize edilmiş hali gibi sanki aslında şu pozitif enerji evrene mesaj yollamak daha çok öle geliyo
 

aynen öyle aslında.. sabah onu dedim eşime bende bi nevi dua ediyorsun aslında... ya ne biliyim değişik bir tarz bana hem yakın hem uzak.. okuyup denemek isedim...
evrene mesaj yollamakla alakalı olan kitabıda okumuştum... seni pozitifliğe yönlendiriyor sürekli..

olumsuz düşünce olmusuzluk getirir..
 
Son düzenleme:

hahah ikinci günden nü'ye geçtin yani ne ayıppppp :))) natürmort neyine yetmiyodu senin :)) bende de ne resim bilgisi varmış beee :))) anlat anlat güzel oluyo, sen böyle yazınca ay bende bir şeftali çizsemmi nasıl çizerim acaba diye geçiriyorum içimden yakında başlarım denemelere sanırım hoşuma gidiyo :)


:))) ay düşünsene karşına bir nü model koyuyolarmış filmlerde oluyo ya aman Allahım :)

Ya bu çağan'a maşallah diyorum başka da birşey diyemiyorum maşallah ya, nasılda işini biliyo :)
Bence piyano tam çağan'ın işi, kolay adapte olacak bence duygu insanı o


Ahhh eski yılları hiç sormayın park, bahçe, sokak oyunlarını keşke bizimkilerde yakalasaydı o günleri.

Yavaş yavaş azalt gece kalkmaları, birkaç kez ıslanınca zaten o da rahatsız olacaktır bence. tedirgin yatmaya başlayacaktır.


Oyy babası öyle demesin yaaa unutmuş çocuk ne var bundaaa :))) cin gibiler cin maşallah.


Folklor kursu bende istiyorum ya, bizim okuldada olur inşallah, Elif'in en sevdiği şey, arnavut damat oyununu oynuyo, horon oynuyo, işi gücü tepinmek.
Bende öyle ileri derecede kardeş kıskançlığı yaşamadım çok şükür, vurmalar, itip kakmalar oldu ama, öyle ciddi şeyler yapmaya çekiniyo, kendisini nekadar kızarsa kızsın bağırsın, vursun, ben kızdığım zaman bile hemen sahipleniyo, gel bakiyim tatlım, neyin var, anne sana niye kızdı diyo, öteki de ona beni şikayet ediyo, vuuudduu ühüüü diye kendini acındırıyo, bir sarılıyolar bir öpüşüyorlar sonra bitiriyolar beni. sahipleniyolarda yani. Deren'e de maşallah erken yol aldı desene, koştur dur şimdi :))


Elif'te iki de bir bana sorduğu soru; - anne beni çok seviyomusun,
- çok seviyorum annecim
- ama habire de bana kızıyosun
her akşam aynı konuşmayı üç-beş kez yapıyoruz :))
 
Son düzenleme:
ay ne yzacağımı bilemedim. filiz senin kızlara bittim vuuudu haa. alemler valla. soruda sorunun içindeki soruda tam bam yerinden. neden kızıyorum haaa bak yeri geldi. ben sana kızmıyorum kızım yaptığın harekete kızıyorum diyecekmişsin. asla şahıs eleştirilmeyecek davranış eleştirilecek. mişşş... herhalde kızının sorusuna cevap olur bu ne dersin geçen ki seminerde konuşulmuştu da..
kızlar çağan kız kardeş istiyomuş. o yürürken düşer dizi acır dizini öperiiiiimm düşmesin diye onu ben kucaamda taşırıııımmm diyo.

arkadaşın kızını yazdırdık folklore. 6 yaş itibari ile yazıyorlar. gençlik ve spor vakfının. aslında araştırılabilir kızlar. kayıt parası 5 lira aylık aidat da 20 lira hafta sonu bir gün 2 saat. adam biz ilan duyuru yapmazyız talep çok oluyo karşılayamıyoruz da diyo. böyle bulmuşlar yolunu. demekki böyle vakıflardan da araştırılabilir. defne ye hayırlı olsun.
arzu kızında bi enfeksiyon olabilirmi acaba. çünkü gece o kadar sık yapması hani fazla geldi bana. ben ce bi muayene ettir hasta olmasın da varsın sık kalksın zamanla geçer o..

derya afiyet bal şeker olsun. kitabına da bakıcam ama teknik olarak benim tekniğe benziyor. :))) dermişimm. bi bakayım değişik bişeyler okumak istiyorum. son zamnalrda hep çok kalın kitaplar okudum nasıl bunlar.

pazargünü gittik çağanla piyano kursuna. daha çok küçük 1 saat fazla konsantrasyonu zor olur yarım saat yeter demişlerdi. bende biliyorum çocuğu ama ukalalık etmemek için tabi dedim. duruma göre 15 dk da olur baktınız iyi 45 dk da olur demiştim. ilk dersten 40 dk da çıktı. öğretmeni süperdi diyo. tabi çağan nası bağlama yapmış anlatamam. kız genç bi kız. ama kilolu. tatlı pozitif enerjili bi kız. çağan diyomuş ki öğretmenimm sen ne kadar güzel söylüyosun bu şarkıyı vayy be bide diyomuş ki öğretmeniim sen ne kadar güzl giyiniyosun bu kıyafet sana çok yakışmış çok güzel olmuşsun .
öğretmen bi çıktı ay bu ne laflar ediyo böyle diyo.
filiz yap sen de bi şeftali. ya çok rahatlatıyo eve gelmeden o 1 saatte yorgunda olsam dinleniyorum eve dinlenilk geliyorum. da plateste başlıyo napcaz bilmem..
 
Günaydın yerim senin kızları filiz bizde daha o tarz konuşmalar yok deren büyüsün başlar heralde aslında hareketi belirtmek mantıklı serpil aferin çağana piyanist kuşum :) bizim folklorun saatlerini bilmiyorum ücreti 200lira yıl sonuna kadar kostüm öğretmen falan hepsi içinde ne sorcam kızlar aslında cevabı biliyorum ama sorim sabaj defne kahvaltıda olay çıkardı şeftali istiyorum babası diyo kızım şeftali yok portakal var yok nası ağlayıp tepiniyo igilenmiyoruz konuyu dağıtıyoruz yok sonrada tutturdu gitme baba kızım gitmem lazım çalışmam gerekiyo falan yok en sonunda çıktı gitti babası bana vurmaya çalışıyo çığlık çığlığa bağırıyo cuma günü okul sinemaya götürcek bende dedim sana ceza kahvaltı yapmadığın m.suyu ve babanın gitmesine olay çıkardığın için sinemaya gitmek yok tabi sonra başladı özür dilerim annecim bi daha etmicem annecim falan filan bende dedim tamam özrün kabul edildi ama yinde sinema yok takip edicez dediğin gibi bi daha yap,azsan bi dahhaki aktiviteye gidersin şimdi yalvarıyo tabi lütfen nolur sinemaya gidim ben anlasın diye göndermim diyorum hem kararlı olduğumu anlasın ne dersiniz
 
Yada diyorum anlaşma yapim cumaya kadar söünde durursan sinemaya gidebilirsin diyim direk göndermezsem ters etki yaparmı veya kendini çok kötü hissedermi diyorum
 
Günaydın,

Filiz maşallah senin kızlara, birbirlerini korumaya başlamışlar:)))

Serpil şok geçirmişlerdir tabii, onlar kontrasyonu zor olur derken ne sözler çıkıyor çağandan:)))
OOOO sen bir de platese mi gideceksin:)) İş, resim, plates başka ne var sırada:))) Maşallah sana.
Egehan da bir ara ben kardeş istiyorum demeye başlamıştı, oyuncaklarını verecekmiş, onunla oynayacakmış.Oğlum abin var ablan var diyorum ama hayır ben kardeş istiyorum diyordu:)))Bu günlerde unuttu allahtan.

Nazlı bu sabah bizde de olay oldu.Sabah 7,30 da kalktı, ben anneannemin yanına gideceğim dedi.Giydirdim çıktı yukarı.Annemde bahçeyi sulamaya çıkmış, beraber suladılar, bahçede oynadılar.Tabii okul saati gelince çantasını aldım hadi bakalım okula gidiyoruz dedim.Egehan ağlaymaya bağırmaya başladı, ben gitmeyeceğim, televizyon seyredeceğim.Annem alttan almaya çalışıyor. Ben ayakkabılarımı giydim, ister gel ister gelme ben gidiyorum, anneannen de birazdan gidecek sen tek başına kalabiliyorsan kalırsın evde dedim. Hayır gitme diye bağırıyor.Annem gel beraber gidelim okula bende işime gideceğim diyor, hayır sen gelme; tamam ben gelmeyeyim , hayır sen de gel:)) Konuşmalar böyle.İnat yapacak ya.Ben de anne sen bırak onu dedim. Ayakkabılarını giydirdim.( Sabah bahçeye çıkarken kendi başına giymişti aslında, ama şimdi okula gidecek diye ben giyemem dedi)Yanında oyuncaklarının olduğu kutu vardı onu içeri attım, gidiyoruz dedim. Bu sefer de ben oyuncak alacaktım diye bağırmaya başladı. Merdivenden inmeye başladım, geliyor musun gelmiyor musun, ben gidiyorum dedim.Ağlayarak gelicemmmm, bekle diye bağırıyor. Annem elinden tuttu beraber indiler aşağıya bahçeye, ben anneannen gelmiyor , sen yürüyorsun önümden dedim.Bırakmıyor annemin elini, sarılmış iyice.kesin bir şekilde hemen geliyorsun dedim yürüdüm.Ağlayarak bıraktı annemin elini yürümeye başladı.Ama mızıl mızıl sürekli.Sakın dedim sesin çıkmasın, sesini duymak istemiyorum.Neyse bu hengame ile arabaya bindik.Okula giderken konuşmadık.Okula yaklaştığımızda anne sen yardım eder msin şu arabaları çantama koymaya diyor bana.Yaptığının bilincinde, güya gönül alacak:))) Neyse koyduk çantasına , indi arabadan, tuttu elimi, okula sorunsuz girdi.

Sabah sabah inatlaşmak istiyor, eğer biraz taviz göstersem daha da büyüyecek olay. Aralarda bu tür istedikleri şeylerin engellenmesi doğru, ama o sinema olayı bugün olsaydı, gitmesine izin verme derdim.Cuma gününe kadar daha bir çok olayolacaktır.O zamana kadar sen unutmasan bile defne unutacaktır. Bu yaştaki çocuklarda kısa süreli cezalar verin diyorlar.3 gün sonra yapacağı bir aktivite için verdiğin ceza, neden olduğunu unutacağı için sorun olabilir. Ya da hergün o yaptığını hatırlatarak o güne kadar olayı hatırlatmakta bence doğru değil. Anlatabildim mi bilmiyorum:))) Günlük cezalar olmalı, birkaçgün sonra yapılacak şeyler için kısıtlama olmamalı diye düşünüyorum.
 
Bu ara çocukların azma haftası heralde anladım meralcim mantıklı ve doğru anlatabildin canım zaten bende kararsız kaldım ondan danıştım zaten
 

havadan heralde :)) senin melek bile böyle yapıyorsa biz napalım :))

valla anladım seni üzüldün onunn için gönderme yollarına girmişsin şuan :))

... bazen bende yapıyorum. pişman oluyorum... ama tutamayacağın sözü söylememek lazım biliyorsun.. bizde hafta sonu dışarı çıkmadık o cezalı diye. sana gezmek yok dedik...

noldu ezgi değiştimi değişmedi bizde sıkıntıdan patladık :))) ama dahada azmasın diye bazen sözünü tutmak lazım...

ben dış gezilere göndermiyorum zaten... olmadı sen sonra bir ara götür sinemeya.. akıllı durdun götürdüm dersin...

çok guzel kullanıyorlar bizi yoksa..

bizde sabah küstük .. yagmur cizmesi almıştım deniz kızlı bayılmıştı. sabah giy dedim giymem dedi... annem alıyor akşam yürüyerek eve geliyorlar.... bez ayakkabıyla suya giriyor ayagı ıslanıyor dogru duzgun birşey giydir diyor :))) anane kız arasında kaldım... başkasına veririm dyorum ver diyor .. çöpe atarım dedim at dedi.. bende aldım attım.. ama çöp temiz yeni poşet vardı.. baktım umru değil... dedim bilgisararını da atıcam o zaman sana daha birşey almak yok... bilgisayarınıda aldım attı çöpe ... gözü açıldı bir anda :)))


dikkatinide çekemiyorum yani. at napıyım diyor.. bende aynı böyleymişim. hiç eyvallahım yokmuş...

ama giydi tabi sonunda.. özür diledik birbirimizden okula girerkende barıştık :))
üzülüyoum bende ama çok inatcı ya...
 




:))) hahaha ay her evde bir canavar var ve bir de vukuat tabi :)))

evet ceza konusunda haklısın. bende genelde bilgisayar ve oje yasak :))) en çok onlar koyuyor ezgiye ... :))

sinema işine kadar işi uzatsan hep sorun yaşarsın, uzatmasan göndersen yediğini yutarsın :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…