2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

serpilcim çağana bravo diyorum :))) iltifatlarda süper :))

ezgi poposunun üstünde oturmadıgından yapabileceğini sanmıyorum :)))

tabi birde erkek ögretmen lazım bizimki erkek sever :))
 
Evet yaaa, her evde benzer olaylar dönüyor.Demek yaşın getirdiği şeyler.Nazlının defnesi bile yapıyorsa demişsin derya, çok doğru:))) O yapıyorsa bizimkiler çok rahat yapar.
 
mrb kızlar

benzeri şeyleri bizde yaşıyoruz.duru uyurken onu giydiriyorum sonra bi on dakka ona oyunlar yapıp gıdıklama vs uyandırıyorum sonra başlıyoruz;yüzünü yıka sütünü içir o ana kadar herşey normal ne zamanki ayakkabıları giymeye başlıyoruz sorunlarda başlıyor bu ayakkabıyı istemiyorum..peki kızım diğerini giydirim.hayır onuda istemiyorum o zaman bunu giy.. hayırrrr...ozaman ayakkabısız gel durucum... ağlamalarr...giy ozaman ayakkabını...giyer ...kucağında indir istiyorum...hayır bebekmisin yürüü...tekrar ağlamaaaa...merdivenlerden iniyoruz.arabann başındaaa ben kaanın koltuğuna oturcamm...peki otur...hayırrrrr kendi koltuğuma oturcammm..peki ona otur..hangisini istersen ona otur....ağlamaaa...sonucunda otururr..gideriz okul kapsına ben istemiyorumm..peki ozaman sen otur arabada ben gidiyorummm...bende geliyorummm ağlamalııı:)) içeri giriyoruzz.ayakkabıyı değiştiriyoruz..ben süt istiyorummm..içtinya evdee...yine istiyorum...ama yokk almadık yanımıza yarım saate kahvaltı var...kahvaltı istemiyorum süt istiyorum ve yine ağlamaaaa..sen ağla ben gidiyorumm ...tamam bekle öpcemm...öpcük ve kaçışş:))) aynen böyle bir moddayız aslında okulu seviyor istememek yokk çok memnun okulundan amaç sadece bana nazlanmak eziyet etmek..
 
ay ne yzacağımı bilemedim. filiz senin kızlara bittim vuuudu haa. alemler valla. soruda sorunun içindeki soruda tam bam yerinden. neden kızıyorum haaa bak yeri geldi. ben sana kızmıyorum kızım yaptığın harekete kızıyorum diyecekmişsin. asla şahıs eleştirilmeyecek davranış eleştirilecek. mişşş... herhalde kızının sorusuna cevap olur bu ne dersin geçen ki seminerde konuşulmuştu da..
kızlar çağan kız kardeş istiyomuş. o yürürken düşer dizi acır dizini öperiiiiimm düşmesin diye onu ben kucaamda taşırıııımmm diyo.

arkadaşın kızını yazdırdık folklore. 6 yaş itibari ile yazıyorlar. gençlik ve spor vakfının. aslında araştırılabilir kızlar. kayıt parası 5 lira aylık aidat da 20 lira hafta sonu bir gün 2 saat. adam biz ilan duyuru yapmazyız talep çok oluyo karşılayamıyoruz da diyo. böyle bulmuşlar yolunu. demekki böyle vakıflardan da araştırılabilir. defne ye hayırlı olsun.
arzu kızında bi enfeksiyon olabilirmi acaba. çünkü gece o kadar sık yapması hani fazla geldi bana. ben ce bi muayene ettir hasta olmasın da varsın sık kalksın zamanla geçer o..

derya afiyet bal şeker olsun. kitabına da bakıcam ama teknik olarak benim tekniğe benziyor. :))) dermişimm. bi bakayım değişik bişeyler okumak istiyorum. son zamnalrda hep çok kalın kitaplar okudum nasıl bunlar.

pazargünü gittik çağanla piyano kursuna. daha çok küçük 1 saat fazla konsantrasyonu zor olur yarım saat yeter demişlerdi. bende biliyorum çocuğu ama ukalalık etmemek için tabi dedim. duruma göre 15 dk da olur baktınız iyi 45 dk da olur demiştim. ilk dersten 40 dk da çıktı. öğretmeni süperdi diyo. tabi çağan nası bağlama yapmış anlatamam. kız genç bi kız. ama kilolu. tatlı pozitif enerjili bi kız. çağan diyomuş ki öğretmenimm sen ne kadar güzel söylüyosun bu şarkıyı vayy be bide diyomuş ki öğretmeniim sen ne kadar güzl giyiniyosun bu kıyafet sana çok yakışmış çok güzel olmuşsun .
öğretmen bi çıktı ay bu ne laflar ediyo böyle diyo.
filiz yap sen de bi şeftali. ya çok rahatlatıyo eve gelmeden o 1 saatte yorgunda olsam dinleniyorum eve dinlenilk geliyorum. da plateste başlıyo napcaz bilmem..

Allahım bu çocuk beni öldürecek :)) öğretmen mest olmuştur artık bir numaralı öğrenci çağan :)) ben biliyorum yaaa tam çağan'ın işi piyano ve de hertürlü sanatsal faaliyetler. kardeşi olsa bence de dediğini yapar yani, tabi kıskançlık olmazsa olmaz ama çokta sahiplenici ve yardımcı olacağından eminim.

Siz ana oğul hızlı daldınız aktivitelere maşallah.

Kızmakla ilgili önerini çok tuttum dikkate alıcam, mantıklı sağolasın.

Günaydın yerim senin kızları filiz bizde daha o tarz konuşmalar yok deren büyüsün başlar heralde aslında hareketi belirtmek mantıklı serpil aferin çağana piyanist kuşum :) bizim folklorun saatlerini bilmiyorum ücreti 200lira yıl sonuna kadar kostüm öğretmen falan hepsi içinde ne sorcam kızlar aslında cevabı biliyorum ama sorim sabaj defne kahvaltıda olay çıkardı şeftali istiyorum babası diyo kızım şeftali yok portakal var yok nası ağlayıp tepiniyo igilenmiyoruz konuyu dağıtıyoruz yok sonrada tutturdu gitme baba kızım gitmem lazım çalışmam gerekiyo falan yok en sonunda çıktı gitti babası bana vurmaya çalışıyo çığlık çığlığa bağırıyo cuma günü okul sinemaya götürcek bende dedim sana ceza kahvaltı yapmadığın m.suyu ve babanın gitmesine olay çıkardığın için sinemaya gitmek yok tabi sonra başladı özür dilerim annecim bi daha etmicem annecim falan filan bende dedim tamam özrün kabul edildi ama yinde sinema yok takip edicez dediğin gibi bi daha yap,azsan bi dahhaki aktiviteye gidersin şimdi yalvarıyo tabi lütfen nolur sinemaya gidim ben anlasın diye göndermim diyorum hem kararlı olduğumu anlasın ne dersiniz

aaa aaaa Defne'ye ne oldu öylee :) o Elif olmasın yanlışlık var bu işte :)) bende Meral 'e katılıyorum ceza konusunda, Cuma'ya kadar birdaha yapmazsan şeklinde bir konuşma yapabilirsin ama mutlaka unutacaktır zaten, ayrıca ben Elif'e böyle birşey söylesem hiç umurunda olmaz :))

Günaydın,

Filiz maşallah senin kızlara, birbirlerini korumaya başlamışlar:)))

Serpil şok geçirmişlerdir tabii, onlar kontrasyonu zor olur derken ne sözler çıkıyor çağandan:)))
OOOO sen bir de platese mi gideceksin:)) İş, resim, plates başka ne var sırada:))) Maşallah sana.
Egehan da bir ara ben kardeş istiyorum demeye başlamıştı, oyuncaklarını verecekmiş, onunla oynayacakmış.Oğlum abin var ablan var diyorum ama hayır ben kardeş istiyorum diyordu:)))Bu günlerde unuttu allahtan.

Nazlı bu sabah bizde de olay oldu.Sabah 7,30 da kalktı, ben anneannemin yanına gideceğim dedi.Giydirdim çıktı yukarı.Annemde bahçeyi sulamaya çıkmış, beraber suladılar, bahçede oynadılar.Tabii okul saati gelince çantasını aldım hadi bakalım okula gidiyoruz dedim.Egehan ağlaymaya bağırmaya başladı, ben gitmeyeceğim, televizyon seyredeceğim.Annem alttan almaya çalışıyor. Ben ayakkabılarımı giydim, ister gel ister gelme ben gidiyorum, anneannen de birazdan gidecek sen tek başına kalabiliyorsan kalırsın evde dedim. Hayır gitme diye bağırıyor.Annem gel beraber gidelim okula bende işime gideceğim diyor, hayır sen gelme; tamam ben gelmeyeyim , hayır sen de gel:)) Konuşmalar böyle.İnat yapacak ya.Ben de anne sen bırak onu dedim. Ayakkabılarını giydirdim.( Sabah bahçeye çıkarken kendi başına giymişti aslında, ama şimdi okula gidecek diye ben giyemem dedi)Yanında oyuncaklarının olduğu kutu vardı onu içeri attım, gidiyoruz dedim. Bu sefer de ben oyuncak alacaktım diye bağırmaya başladı. Merdivenden inmeye başladım, geliyor musun gelmiyor musun, ben gidiyorum dedim.Ağlayarak gelicemmmm, bekle diye bağırıyor. Annem elinden tuttu beraber indiler aşağıya bahçeye, ben anneannen gelmiyor , sen yürüyorsun önümden dedim.Bırakmıyor annemin elini, sarılmış iyice.kesin bir şekilde hemen geliyorsun dedim yürüdüm.Ağlayarak bıraktı annemin elini yürümeye başladı.Ama mızıl mızıl sürekli.Sakın dedim sesin çıkmasın, sesini duymak istemiyorum.Neyse bu hengame ile arabaya bindik.Okula giderken konuşmadık.Okula yaklaştığımızda anne sen yardım eder msin şu arabaları çantama koymaya diyor bana.Yaptığının bilincinde, güya gönül alacak:))) Neyse koyduk çantasına , indi arabadan, tuttu elimi, okula sorunsuz girdi.

Sabah sabah inatlaşmak istiyor, eğer biraz taviz göstersem daha da büyüyecek olay. Aralarda bu tür istedikleri şeylerin engellenmesi doğru, ama o sinema olayı bugün olsaydı, gitmesine izin verme derdim.Cuma gününe kadar daha bir çok olayolacaktır.O zamana kadar sen unutmasan bile defne unutacaktır. Bu yaştaki çocuklarda kısa süreli cezalar verin diyorlar.3 gün sonra yapacağı bir aktivite için verdiğin ceza, neden olduğunu unutacağı için sorun olabilir. Ya da hergün o yaptığını hatırlatarak o güne kadar olayı hatırlatmakta bence doğru değil. Anlatabildim mi bilmiyorum:))) Günlük cezalar olmalı, birkaçgün sonra yapılacak şeyler için kısıtlama olmamalı diye düşünüyorum.

Desene Egehan'ın blöf yaptı ama tutmadı :)) gözümün önüne geldi tırıs tırıs peşinden gelişi :)) illaki sabah sabah bir bağrış çığrış inatlaşma yapmasalar olmaz zaten.

havadan heralde :)) senin melek bile böyle yapıyorsa biz napalım :))

valla anladım seni üzüldün onunn için gönderme yollarına girmişsin şuan :))

... bazen bende yapıyorum. pişman oluyorum... ama tutamayacağın sözü söylememek lazım biliyorsun.. bizde hafta sonu dışarı çıkmadık o cezalı diye. sana gezmek yok dedik...

noldu ezgi değiştimi değişmedi bizde sıkıntıdan patladık :))) ama dahada azmasın diye bazen sözünü tutmak lazım...

ben dış gezilere göndermiyorum zaten... olmadı sen sonra bir ara götür sinemeya.. akıllı durdun götürdüm dersin...

çok guzel kullanıyorlar bizi yoksa..

bizde sabah küstük .. yagmur cizmesi almıştım deniz kızlı bayılmıştı. sabah giy dedim giymem dedi... annem alıyor akşam yürüyerek eve geliyorlar.... bez ayakkabıyla suya giriyor ayagı ıslanıyor dogru duzgun birşey giydir diyor :))) anane kız arasında kaldım... başkasına veririm dyorum ver diyor .. çöpe atarım dedim at dedi.. bende aldım attım.. ama çöp temiz yeni poşet vardı.. baktım umru değil... dedim bilgisararını da atıcam o zaman sana daha birşey almak yok... bilgisayarınıda aldım attı çöpe ... gözü açıldı bir anda :)))



dikkatinide çekemiyorum yani. at napıyım diyor.. bende aynı böyleymişim. hiç eyvallahım yokmuş...

ama giydi tabi sonunda.. özür diledik birbirimizden okula girerkende barıştık :))
üzülüyoum bende ama çok inatcı ya...

İnadım inat valla bu kızlar fena.

serpilcim çağana bravo diyorum :))) iltifatlarda süper :))

ezgi poposunun üstünde oturmadıgından yapabileceğini sanmıyorum :)))

tabi birde erkek ögretmen lazım bizimki erkek sever :))

:)) aynen Elif'in de öyle oturupta birşey yapabileceğini düşünmüyorum doğrusu.

mrb kızlar

benzeri şeyleri bizde yaşıyoruz.duru uyurken onu giydiriyorum sonra bi on dakka ona oyunlar yapıp gıdıklama vs uyandırıyorum sonra başlıyoruz;yüzünü yıka sütünü içir o ana kadar herşey normal ne zamanki ayakkabıları giymeye başlıyoruz sorunlarda başlıyor bu ayakkabıyı istemiyorum..peki kızım diğerini giydirim.hayır onuda istemiyorum o zaman bunu giy.. hayırrrr...ozaman ayakkabısız gel durucum... ağlamalarr...giy ozaman ayakkabını...giyer ...kucağında indir istiyorum...hayır bebekmisin yürüü...tekrar ağlamaaaa...merdivenlerden iniyoruz.arabann başındaaa ben kaanın koltuğuna oturcamm...peki otur...hayırrrrr kendi koltuğuma oturcammm..peki ona otur..hangisini istersen ona otur....ağlamaaa...sonucunda otururr..gideriz okul kapsına ben istemiyorumm..peki ozaman sen otur arabada ben gidiyorummm...bende geliyorummm ağlamalııı:)) içeri giriyoruzz.ayakkabıyı değiştiriyoruz..ben süt istiyorummm..içtinya evdee...yine istiyorum...ama yokk almadık yanımıza yarım saate kahvaltı var...kahvaltı istemiyorum süt istiyorum ve yine ağlamaaaa..sen ağla ben gidiyorumm ...tamam bekle öpcemm...öpcük ve kaçışş:))) aynen böyle bir moddayız aslında okulu seviyor istememek yokk çok memnun okulundan amaç sadece bana nazlanmak eziyet etmek..

Ne güzel anlatmışsın hiç yabancı gelmedi bu yaşananlar:)) aynı şeyleri yaşıyoruz gerçekten hepimiz, hepsi aşağı yukarı aynılar gerçekten.
 
bu sabah çağanda mızırdandı. mont giymeyecekmiş. ben de aaa dedim bak az daha bu montta küçülecekmiş yakında olmaz oğluma dedim neymiş bu mont küçülmüş giymezmiş. zaten öksürük 1 ayı geçti hala devam ediyo artık çıkardık montu sabahtaa aslında hala bile hava baya soğuk. bende rahatsızım muayene oldum bugün istirahat verdi 3 gün. öksürükten ciğerlerim çıkıyo..
yanii bugün mevsim dönüşü yıldızlaerın konumu vs ile ilgili olarak oğlak burcu çocuklara bi şey oldu galiba. ne bilim aklıma bi bu geldi hepi aynı günde defne de dahil olunca:))
 
bugun var bisey herkes benzer seyleri yazmis :) bizde bu sabah isteksiz gittik oysa ilk hafta can atiyodu
Daha ikinci haftamiz ilk defa dun tam gun kaldi bu sabah kahvaltiyi orda etsin istedim hazirlandik cikacaiz hemen gitmeyelimm gezerek gidelim anne dedi tamam dedim yolda kedileri sevdik falan dikkatini dagittim biiraz oyle gittik..erken alicam tam gun cok fazla gelio heralde.... Daha yeni basladik ama dun oglen uyumamis 2 saat yatakta donup durmus ....aslinda uyusa yemeginide yese tam gun gondermek istiorum ...daha krese baslamadan burnu akmaya baslamisti simdide oksuruk eklendi:KK50:

Bize ev odevi veriyo ogretmeni sizlerde de varmi ?
 
Bizde yok, sadece bir kez resim vermişti, onun boyanmasını istemişti.

Egehan çok önemsedi:))) Onu boyamadan yatmamıştı.
 
Geçmiş olsun Serpil, Ece'ye de geçmiş olsun.


Bizi geçişler dönemler yıldızlar etkilemiyo valla herzamanki halimiz :))

Her sabah bağırış çığrış, pazar günü köye gitmiştik bayağı yoruldu, gece de geç gelince pazartesi baktım uyuyo kıyamadım göndermedim, bugünde yine herzamanki soruyu sordu, ben nereye gidiyom anne, okula tabiki, ben okula ditmek istemiyommmm, her sabah tuvaletini yaparken bir yandan üstünü giydiriyorum zorla en kımıldayamadığı yer klozetin üstü çünkü :)) neyse öyle böyle giyiniyo kapıda ayakkabı kavgası aynen, biz çıkıyoruz kapıya kal ozaman sen falan mecbur geliyo, sonra babannenin kapısında takılıyoruz ben burda kalıcam diye zar zor asansöre biniyoruz, okulda kızılca kıyamet kopuyo, üç seferdir babasına bıraktırıyorum ona bana yaptığı kadar yapmıyo, yine sınıfa kadar giriyomuş eşim ama tuvalet bahanesiyle falan kaçıyomuş.


Hatice 2.hafta da bunu yapması normal, sıkılmaya başladı aynen Elif gibi işte.

cumartesi günü toplantı vardı okulda, kahvaltı hazırlamışlar velilere, çocuklar yoktu, genel olarak neler yaptıklarını falan anlattılar, iyi oldu, neler öğrendiklerini anladık, öğretmenlerini tanıdık falan. sizlerin peşinizdende öyle ağlayıp bağırdıklarını sanmayın onu size yapıyolar, burada gayet güzel görevlerini yapıyolar diyo öğretmenler.

Ayy birtane çocukta yeni başlamış, annesi bir bilmiş ki sanırsın prof. öğretmene abuk sabuk sorular sormalar falan kendini rezil etti durdu :)) öğretmen birşey anlatıyo hemen peşinden o da velilere dönerek öğretmen edasıyla başlıyo çocukların psikolojileri zaten şöyledir şöyle yaparsanız böyle olur falan filan Allahım delirtti beni. Öğretmene dedimki Elif'in çok terlediğini söylemiştim ama sırtına bez koyuyorum aynı bezle geri geliyo lütfen özellikle dikkat edin dedim, dönmüş bana zaten bu çocuklar okula daha yeni başladılar çok sık hastalanacaklar hazırlıklı olun diyo, dedim ben biliyorum zaten öyle olduğunu daha öncede okula gittik biz ama benim çocuğumun özel bir ter durumu var dedim. ukala ya, çocuğunun öğlen uyutulmasını istemiyomuş, uyumayan çocukları da uyku odasında yataklarda bekletiyolarmış uyku saati bitene kadar, öyle olunca çocukta uyuyakalıyomuş, yok efendim onun uyku saati 4,5 muş, öğlen uyuyunca akşam da erken yatıyomuş babasını göremiyomuş, sınıftaki iki öğretmenden biri uyumayanlara baksınmış. veliler kendi aralarında toplansınlarmış ev gezmelerinde, cuma günleri yiyecek götürme günü okulun, anneler kendileri yapsınmış yiyecekleri, ıyyy ıy

Ben kesin olarak anladım ki Elif'in okula gitmemesinin en büyük nedeni okulda çoğunlukla oturmak ve oturduğu yerde oynamak öğrenmek zorunda olması, sürekli atlamaca zıplamaca koşturmaca istiyo, oturduğu yerde oturamaz bizimki, yeni ingilizce öğretmenleri gelmiş zıplayarak havada elma yakalamaca falan oynamışlar, bizim Elif mest tabi, o sabah okula giderken hiç zorlanmadı, hık mık etti biraz iyi dedim ingilizce dersi var bugün gitme arkadaşların oynasın orda dedim, baktım kendine kıyafet seçiyo okul için :)) sınıf öğretmeni de fark etmiş bunu.
 
Serpil kadın ve adam birlikte olan resmini özellikle beğendim, diğerlerinden daha zor olmasına rağmen daha güzel çizmişsin,
nü resminin de modelini hiçç beğenmedim insan şöyle bi 90 60 90 model bulur çizerdi, kadın çirkin olunca resim nasıl güzel olsun ki sen elinden gelenin en iyisini yapmışsın bu kadına :)))) Zaten bu tarz resimlerde neden hep kadınlar balıketi kiloda, sarkık göğüslü olur bilmem erkekler iç dünyasında böyle kadınmı seviyo acaba :)))) bana göre ümit vaad ediyosun Serpilcim
 
küçük keçilerin yaptıklarını okudukça herbirinde Aslı'yı buldum :)
Ceza konusunda haklısınız uzatmamak lazım, bir de yapmıyacağımız cezaları söylememek gerek diye düşünüyorum.
Çağan'a kocaman bir aferin, şimdiden hanımların gönlünü almayı biliyor, büyüyünce nasıl olur bilmem!!!
Serpil geçmiş olsun, eceyede sağlıklar diliyorum
 
ben göremiyorum resimleri canım ama eminim gayet başarılıdır.

bu arada bizde de ödev yok şimdilik...
 
Süpersin serpilcim, başarılarının devamını dilerim:)))) Ben de 2 kişi olanla şeftali çizimini beğendim.Nü pek cezbetmedi beni de. Şöyle süper bir 90-60-90 olsaydı filizin dediği gibi saçlar maçlar göğüsleri örter gibi filan:))) Öyle süper model resimleri var ya.Onlardan niye vermemiş sana...:)))
 
evet ceza o anda verilebilecek bi cezaysa anlamlı oluyo. 3-5 gün sonrası sanki kin gütmüş gibi. çocuklara ipleri kaptırmamak için tedbirli atmalıyız bence de
filiz napcaksın artık kadının dediği gibi faaliyetler düzenleyip her toplantıda kafayı yemek var. sen engelle bu tür girişimleri.
bu arada teşekkür ederim o beğendiğin en son çalışmam. sanırım iyiye gidiş var hıı.
bu arada eceye de geçmiş olsun. benim çağan iyleşmedi. geniz eti için gittiğimizde tedavi başlamıştı ya ilaçları hala kullanıyoruz 1 ay oldu çağan hala öksürüyo. ikimiz köh köh..

evet yaa çağan biraz çapkın gibi mi ne anlamadım ki...
 
neyse allahtan kadın. gerçi ben nü sevmiyorum kadında olsa ama erkek çizmekten daha iyidir.
 
Geçmiş olsun hatice serpil bu arada sizlerede. Bizde de burun akıntısı var ama allahtan şimdilik öksürük yok.Bakalım nasıl geçecek bu kışımız.
 
güya ilk yıl hastalıkla geçiyodu. yalanmış. çağan 1 yılı 3 ay önce doldurdu ama değişen bişey yok. geçen yıl grip aşısı yaptırmıştık bakalım bu yılbabamız ne diycek. gerçi aşı hasta etmiycek diye bişey yok sadece ölümcül olabilecek halini engelliyor ama bakalım. size de geçmiş olsun meral.
 
bu arada resmi gazetede yayınlanmış memur mesai saati değişmiş. 9-18 arası olacakmış. sinir oldum. bankalar hariç tüm bakanlıklar geçecekmiş. 1 hafta önce yayınlanmış ne zaman açıklayacaklar hadi yarın gelin diyecekler bilmiyorum. saçmaladılar iyice varya saatleri de ileri alacaklarmış. zifir karanlıkta evlerimize gircez.
 
X