2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar moralim çok bozuk doğumdan sonra ayak tırnaklarım battı benim 3.5 aydan beri çekyrm bugün dra gittim çekilecek dedi bir tanesi çok berbat o çekilmicek dikişli olacakmış 4 tane var ne yapıcam bilmyrm acısı berbat bişi...var mı aranızda bu sorunu yaşayan daha önce böle bişi yoktu ben sebeb olark ayaklarımın çok şişmesini göryrm bide yuvarlak kesyrm tırnaklarımı aman kızlar sakın kesmeyin düz kesin
 
burcu ben daha hastalanmadım,kontrolede gitmedım daha ,belkı bende kendime randevu alırım aynı güne
(

ben martın 9unda hastalandım bitti tekrar martın 26sında hastalandım bugün 6 nisan karnım yine ağrıyo acaba yine mii bu ne yahuuu delikafadulden
 
geçmiş olsun dünürcüm geçer inşallah, ben daha hastalanmadım hiç hastalanmakda istemiyorum çok rahat böyle be 1 yıldır orkidsiz bir hayat lüküs hayat:)
 
sağol canım.
sabah ya da akşam güneşine çıkarıyorum ama 5-10 dk.yavaş yavaş alışır ancak, teni çok hassas..beyaz çıktı benim oğlan, babasına çekmiş..işimiz var güneşle..biyerde okuduguma göre de 6 aydan küçük bebeklere güneşyağı, kremi vs kullanılmıyomuş..

ben tr den bir dr a sordurtayım bakalım..düşününce, o kadar güneş tr de de var..ama kullanılıyo işte..
 
geçmiş olsun dünürcüm geçer inşallah, ben daha hastalanmadım hiç hastalanmakda istemiyorum çok rahat böyle be 1 yıldır orkidsiz bir hayat lüküs hayat:)

saol dünürcüm geçecekte geçesiye kadar kök söktürcek bana...
lüküs hayat, lüküs hayat
bak keyfine yan gel de yat
ne güzel şey
oh ne rahat
yoktur eşin lüküs hayat ...kaydirigubbakcemile5
 
ayça benim dr kollarının ve bacaklarının güneş görmesi gerek dedi güneşlenmesi için öyle giydirip giydirip güneşe çıkmak işe yaramaz dedi, o yüzdende havaların biraz daha ısınmasını bekliceksin dedi güneş alsın diye
 
ekinsu yok kız bize talip:1no2:

geçmiş olsun burcu,benım ortaokulda 2 baş parmağım bitmişti,2 sinide drda aldırdım batığını,dewamlı olarak pedikür yaptırıorum batığı önluo aklında olsun bıde dediğin gibi düz kesicen
 

geçmiş olsun cnm ya..düşünüyorum da, ben sapasağlamken tabanlarımın ağrısından duramıyorum kuzumla ilgilenicem diye..senin başına bir de böyle birşey gelmişki off yani..Allah yardımcın olsun..tez vakitte dinsin acın inşallah..
 
bebeklere sürülen güneş kremleri d vitaminini engelliyomuş
 

çok saol cnm yaa dediğin gibi çok zor oluyo ama ne yapacaksın başa gelen çekliyo işte
 
tırnak dedinizde bebeişlerin tırnaklarını nasıl ve hangi makasla kesiyorsunuz kızlar
 
Bebeklere hangi aydan itibaren D vitamini verilmelidir?
Dr. Ahmet Özen: Ülkemizde maternal D vitamini eksikliği önemli bir problemdir. Bu nedenle hayatın ilk haftasından itibaren beslenme tarzı ne olursa olsun (Formüla veya anne sütü fark etmez) tüm bebeklere en az bir yaşına kadar, tercihen 3 yaşına kadar 400 ünite/gün D vitamini (günde 3 damla D vitamini) uygulanmalıdır. Bu dozdaki D vitamini günde bir kez 3 damla olmak üzere yıl boyunca sürekli verilmelidir.

bebek.com: Neden D vitamini vermek gerekmektedir?
Dr. Ahmet Özen: Sütçocuğu döneminde bebeklerin ana besin kaynağı anne sütüdür. anne sütünün 1 litresinde 12-60 IU D vitamini bulunmakta ve bu miktar bebeklerin günlük 400 IU olan gereksiniminı karşılamamaktadır. Benzer şekilde bu dönemdeki bebeklerin aldığı diğer besinlerde de D vitamini yetersizdir. Bu durumda bebeklik döneminden itibaren güneş ışınları yoluyla D vitamin sentezi veya dışarıdan D vitamini desteği en önemli D vitamini kaynağı olmaktadır.

bebek.com: D Vitamini eksikliği neden olur?
Dr. Ahmet Özen: Bebeklerde D vitamini kaynakları plasental geçiş, anne sütü ve güneş ışığı yoluyla derideki sentezdir. Yaşamın ilk sekiz haftasında bebeklerin D vitamini düzeyleri annelerinki ile paralellik göstermekte, sonraki aylarda ise güneş ışığı daha belirleyici olmaktadır. Erken bebeklik dönemindeki D vitamini yetersizliği açısından en önemli risk faktörü annede D vitamini yetersizliği olmasıdır. Bebeklerin bir diğer D vitamini kaynağı olan anne sütünde bulunan D vitamini miktarı bebeklerin günlük gereksinimini karşılamamaktadır. Bu durumda bebeklik döneminden itibaren güneş ışınları yoluyla vücutta D vitamini sentezi veya dışarıdan D vitamini desteği verilmesi en önemli D vitamini kaynağı olmaktadır. Ülkemizdeki gözlemler de ailelerin özellikle kışın çocuklarını ev dışına çıkarmaması ve kundak gibi güneş ışıklarıyla karşılaşmayı önleyen giyim şeklini tercih ettiğini ve bunun da D vitamini eksikliği riskini artırdığını göstermektedir. Güneş ışığıyla yetersiz karşılaşmanın yanında, beslenme yetersizliği, prematürite (miadından önce doğum), çok uzun süre anne sütü verilmesi, beslenme desteğinin yetersiz olması, düşük sosyoekonomik düzey ve annenin eğitim yetersizliği bebeklik döneminde D vitamini yetersizliği için risk oluşturmaktadır.

bebek.com: D vitamini eksikliğinin yol açtığı komplikasyonlar nelerdir?
Dr. Ahmet Özen: Aktif D vitaminin temel görevi barsaklardan kalsiyum ve fosfor emilimini sağlayarak vücudun kalsiyum/fosfor dengesini korumaktır. D Vitamini yetersizliği çocuklarda raşitizme erişkinlerde ise osteomalaziye yol açmaktadır. Raşitizme yol açacak kadar şiddetli olmayan D vitamini yetersizliğinde aktif raşitizm bulguları olmasa bile bu yetersizliğin olumsuz sonuçları oluşmaktadır. Bu durumda kemik yapım-yıkım hızında artma, osteoporoz, hafif osteomalazi ve kalça veya diğer kemiklerdeki kırık olasılığında artma gibi bulgular gözlenebilmektedir. Bütün bunların yanı sıra, son yıllarda D vitamini yetersizliğinin şeker hastalığı, koroner kalp hastalığı ve tüberküloz için hazırlayıcı risk faktörü olabileceği ileri sürülmektedir.

bebek.com: Dışarıdan D vitamini almaksızın sadece güneş ışığından faydalanmak mümkün müdür?
Dr. Ahmet Özen: Hiç kuşku yok ki D vitamini yetersizliğini önlemenin en fizyolojik yolu anne ve bebeklerin yeterli güneş görmesidir. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Örneğin güneş koruyucu kremlerin D vitamini sentezini %97 oranında azalttığı ve camdan geçerek gelen güneş ışınlarının sentez için uygun olmadığı bilinmektedir. Düşük D vitamini düzeyine sahip annelerin yaşam şekilleri (ev içinde daha çok zaman geçirmek, kültürel nedenlerle çocukların ev dışına çıkarılmaması, evlerin balkonsuz olması veya güneş ışınlarını engelleyen sık apartmanlı mahallelerde yaşamak gibi) bebeklerinin de yetersiz güneş görmesine neden olmaktadır. Bu faktörlere kentsel hava kirliliği nedeniyle yeryüzüne ulaşan ultraviyole ışınlarının D vitamini sentezini sağlayacak dalga boyunda olmaması eklenmektedir. Ülkemizdeki gözlemler de ailelerin özellikle kışın çocuklarını ev dışına çıkarmaması ve güneş ışınlarıyla karşılaşmayı önleyen giyim şeklini tercih etmesinin rikets riskini artırdığını göstermektedir.Bu nedenle bütün bebeklere yaşamın ilk haftasından itibaren D vitamini verilmelidir. Ayrıca yeterli güneş görmeyen veya D vitamini yetersizliği bakımından riskli bir yaşam şekli olan annelere gebeliklerinin son üç ayında D vitamini verilmelidir.

bebek.com: Güneşten en iyi faydayı sağlamak için ne yapmak gerekir?
Dr. Ahmet Özen: Bütün hamile kadınların ve bebeklerin günde 10-15 dakika süre ile öğle saatleri dışında güneşe çıkartılması desteklenmelidir. Çocuklar güneşlendirilirken doğrudan güneş ışınlarına temas etmesi gereklidir ve camdan geçerek gelen ışığın D vitamini sentezi bakımından bir yararı olmadığı bilinmektedir. Güneşlendirme sırasında çocuğun başında şapka olması ve kol-bacakların çıplak olması gereklidir.
 
2 tip tırnak makası var biri çıt çıt makas diğeri de bildiğimiz makas şeklinde olandan ben ikisinide kullandım makas gibi olan rahat ama kısa kesilmiyor onunla hemen uzuyor , çıtçıt kısa kesiyor ama oda çok tehlikeli çok zorlanıyorum ben, rahatda durmuyor keltoşum parmaklarımı iyice sıkıyor
 
barçli canım geçmiş olsun benimde topuklar bir tuhaf oldu doğumdan sonra böyle nsaırlaştı sanki krem aldım topuk için ama daha tam faydası olmadı
ekimsucum set aldık biz içinde iki tane tırnak makası var biri normal makas gibi diğeride tırnak makası gibi tabi bunların uçları bebekler için yuvarlatılmış falan
ezracım teşekkür ediyoruz< bu bilgi paylaşımıniçin puan veremiyorum başkalarına vermem lazımmış hanımlar buarada unutmayalım pamuk eller :)))))))))))))))))
 
ekinsu buarada senin oğlan kaç kilo olmuş bu ay nekadar almış
 

başına şapka geçirip kollarını bacaklarını açıkta bırakıp çıkartıyorum ama dedim ya,fazla tutmuyorum..daha çok küçük..biz bile güneşte biraz fazla kaldık mı feleğimiz şaşıyo..bi de güneş ürünleri de kullanılmıyomuş..yavaş yavaş alışcak artık vücudu..o sorun değil de, bu bıngıldak olayı önemli..zaten evham yapıp duruyorum bu konuda..yok çukur mu, zarar verdik mi bilmeden,bişey mi oldu vs..Allah herkesin kuzusunu korusun..
 
barcli geçmiş olsun canım inşallah biran önce atlatırsın..

ayçetekin sevindim bebeişin iyimiş..

ekinsu maşallah oğluşuna ne güzel kilo almış..

ezraaa bak benim oğlumla senin kız pek birbirine benziyorlar huyları boyları posları tosbiklikler :))) istersen ben alayım senin kızı :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…