2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Çok sevindim ezginin yüzme işini çözmesine.Bizimkilerde çözer inşallah:)))

Filiz beğenmediği için olabilir.Onun sevdiği karakterlerden bul.Bizim bu konuda kolaylığımız var, arabalı olan herşey olabilir.Ama ben bu yapmadıklarını, daha egehan 1 yaşındayken filan almıştım.O zaman bu kadar seçici olacağını düşünmemiştim:)))

Elif'in öyle beğendiği hayranlık duyduğu bir karakter yokki, doğru düzgün çizgifilm bile seyretmez, işi gücü koşturmak zıplamak atlamak, en iyisi kendisine beğendireyim bende yottuzları.

Aslında Egehan hepimizinkinden şanslı yüzme konusunda, deniz ayağının dibinde denizin tadını aldığı zaman iyi bir yüzücü olacaktır eminim kendiliğinden.
 
arkadaşımın göğüsleri çok küçüktü 85 beden yaptırdı ama çok ağrılı hiç kolay olmayan bir ameliyat :KK43:(
derya tahmin etmiştik güzelim:))darısı başımıza bende seneye yollamayı düşünüyorum ...

yok ben tam tersini istiyorum :))) büyütmek daha zordur tabi içini dolduruyolar ya, benim küçülmeye ihtiyacım var :)) gerçi çocuklardan sonra, sütte iyice çekilince baya küçüldüler şimdi okadar şikayetçi değilim ama çok deforme oldu bu seferde, zordur eminim tabi ya ameliyat bu o yüzden cesaretim yokya.
 
benim evde net yok o yüzden şimdiden herkesin ramazan bayramını kutluyorum....aile büyükleriyle ve sevdiklerimizle daha nice bayramlara inşallah .....
 
Evet deniz ayağının dibinde, ama bizde ancak hafta sonları gidyoruz denize.O yüzden çokta farklı değil:))
Ama her sene sezon başında deniz korkusu yaşıyoruz, bir kaç kez gidince ancak alışıp girmeye başlıyor.O yüzden bu sene göndermedim.Yoksa biraz sıkıştıracaktım havuzdakileri.Ama bu sene öğrenip gelecek sene yine girmem yüzmem derse diye korktum açıkçası.
Göğüs estetiği benim de düşündüğüm birşey.Ama onun acısını çekmeyi düşünmüyorum:))) Kızkardeşimin görümcesi geçen sene küçüklttürdü, sırtı ağrıyor ve kamburlaşıyormuş.Aylarca çekti hatun.Kızkardeşim anlatıyordu, dikişlerde sorun olmuş falan filan.Hala da dikiş izleri çok kötü duruyormuş.
 
yok ben tam tersini istiyorum :))) büyütmek daha zordur tabi içini dolduruyolar ya, benim küçülmeye ihtiyacım var :)) gerçi çocuklardan sonra, sütte iyice çekilince baya küçüldüler şimdi okadar şikayetçi değilim ama çok deforme oldu bu seferde, zordur eminim tabi ya ameliyat bu o yüzden cesaretim yokya.

boşver ne gerek var ozaman ..
 
Teşekkürler gülce, senin de bayramın şimdiden kutlu olsun.Yarın egehan ofiste olacak, o nedenle bende büyük ihtimalle giremem.Bayramın 1 günü bizde kafa dağıtalım diye turgut köyüne gideceğiz, tatil ve deniz amaçlı.Bende giremem sanırım.
 
bende giremem kızlar, bayramda Ankara'da sonrada tatile gideceğiz, iki hafta yokum. Ailenizle ve sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum.
Bu arada çocukların yediklerini yazmışsınızda benim kızda sadece sebze yiyor, hiç et, tavuk yemiyor, o nedenle hergün yemek yapmak zorunda kalıyorum, meyve deseniz tek yediği karpuz.
Ezgiye maşallah...bakalım bizim kız ne yapacak denizde...
 
Sağol Gülce seninde ve hepimizinde bayramı mubarek olsun, bende ikinci günü şiledeyim anacığımın babacığımın yanında inşallah, başka da bir icraat yok bizde.



Ayy meral kötüymüş ameliyatı ya, bende biraz araştırdım internetten falanda kimisi böyle şikayet ediyo, kimiside çok memnun, yeğenimin arkadaşıda küçülttürdü o çok memnun mesela, yapan doktorda önemli tabi. Aman herşeyin doğalı tabiki sağlık için, Allah herşeyi bir amaca yönelik yaratıyo sonuçta ama insanda kendini daha mutlu, daha güzel, daha güvende hissetmek istiyo tabi.:KK12:
 
bende giremem kızlar, bayramda Ankara'da sonrada tatile gideceğiz, iki hafta yokum. Ailenizle ve sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum.
Bu arada çocukların yediklerini yazmışsınızda benim kızda sadece sebze yiyor, hiç et, tavuk yemiyor, o nedenle hergün yemek yapmak zorunda kalıyorum, meyve deseniz tek yediği karpuz.
Ezgiye maşallah...bakalım bizim kız ne yapacak denizde...

Hayırlı bayramlar, Güzel tatiller ozaman sana da arzucum, negüzel sebze yemesi maşallah ama tabi uğraştırıcı senin açından, kuzenimin çocukları da hep sebze severler enginar, kereviz, brokoli salatası falan :))) hayret ederim onlara, erkek birde bunlar, et sevmezler, maşallah diyimde çocuklara, ben kendimde sevmediğim için böyle şeyleri, çocukların yemesi enteresan geliyo.
 
aaaa ne çok konuşmuşsunuz bıdıbıdıcılar sizi. ayy biraraya gelsek hepimiz konuşsak böyle negüzel olurdu dimi. bizide işten 3 de gönderdiler baryam hedayesii. anca gel oku yaz işte.
estetiki boşverin yaa bi arkadaşım göğüs küçültürdü izlerivardı bende ize sinir olurum öylee belimdeki ameliyatın 1cmlik bi izi var o bile sinirime dokunuyo kimse görmüyo ama ben banyodan sonra bakıyorum gıcık işte...

neydi sizin yapbozların adı çok güldüm yaa..
bizimki bu aralar yapmıyo odasında çıkarıyo bazan yapıyo bırakıyo bu aralar resim yapıyo. öğretmeni de not yollamış resme yeteneği var demiş ben göremedim bi yetenek ama. çok detaylı yapıyo demiş detaycı bi gözlemci gerçekten. geçen babasına gemi çizdi. gemiye değil çizmeye benzedi aynı çizme sonra bitti demi gemin dedim bitmedi anne kamaralarını yapcam dedi kamarayı da nerden biliyosa 3 tane kamara çizdi detay bu işte. bide elini ayağını koyup bizde yapardık ya çocukken gerçi ben ilkokul kaçtaydım yaptığımda bilmiyorum yani işte öyle çiziyo.

kızlar benim oğlan tam falliğe geçti. eli pipisinde geziyo 3 gündür. çişin mi var yok acıyomu yok. dün babası gel bakalım biz erkek erkeğe bakalım pipi kızarmış mı dedi. yok baba dedi o da p.pim bu aralar çok büyüyoda bende onu kçültmeye çalışıyorum dedi. bi baktı ki dediği gibi öyle işte..
 
meral bu arada eylül başında bi aksilik çıkmazsa diyeyim içmelerdeyiz. kararımızı verdik. herşey dahil bi otel istiyoruz hani yemek falan hepsi orda olsunda biz arada fire veririz otelde durup kalmak istemiyoruz nereleri gezelim yaz sen bana. tel. ini de verirsen görüşürüz inşallah
 
:))) ben bugün acayip konuşmuşum he, iş güç yoktu pek nasılda belli olmuş :)

Çağandaki olay bu yaşlarda oluyomuş hep, keşfetme zamanı, bir arkadaşımın oğlu var geçen ay 3 yaşına girdi, o da ıslanınca yada elleyince büyüdüğünü fark etmiş, sürekli yapıyomuş, çok ilgisini çekmiş epeydir bu böyle :)) neyse unutur yakında başka şeylere takarlar kafayı bu seferde :))

Ohhh bir içmeler furyasıdır gidiyo, meral herkesi toplıycan yakında oraya. Sizede güzel tatiller olsun, dertlerinizi, hastalıklarınızı, sıkıntılarınızı unutup gelin inşallah.
 
ne güzel dileklerde bulunmuşsun filiz sağol canımm.
çağanın olayına takmıyorum hiç o da gelir o da geçer bu dönemleri yaşıycaz hepimiz sonuçta yavrum bi sıkıyo kip.pisini küçülsün diye acıtcak
 
Kızlar yıllaaar önce birisi yapmıştı yemiştim ve hala tadı damağımda olan bir tatlının tarifini nihayet bulabildim, yaz ayları için ekşi ekşi serinletici süper bir tatlı bence.

bayrama yapmak istersiniz belki diye yazayım dedim.



TANG'Lİ JÖLELİ PASTA (tang dediğim hani toz halinde oluyo da suyla karıştırınca meyve suyu oluyo ya marketlerde var, onu toz halinde kullanın)

JÖLESİ İÇİN ;

3 KAŞIK NİŞASTA
1 PAKET LİMONLU TANG
3 SU BARDAĞI SU
7 KAŞIK ŞEKER

MUHALLEBİSİ İÇİN ;

6 KAŞIK ŞEKER
2 KAŞIK UN
1 KAŞIK NİŞASTA
3 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ

YAPILIŞI ; Orta boy borcam tepsinin içini suyla ıslat (yapışmaması için) , önce jöleyi pişir ve tepsiye dök, hemen üzerine petibör bisküviyi komple diz, sonra muhallebisini yap ve sıcakken üzerine yay, soğuduktan sonra buz dolabına koy, birgece buzdolabında bekledikten sonra ertesi gün başka bir tepsiye ters çevir, dilimleyerek servis yap.
 
Bence de uğraştırıcı ama keşke yeselerde yapsam.Eskiden büyük oğlan yerdi, akşamdan yapardım yemeğimi, o okuldan geldiğinde ısıtır yerdi.Ama bunda öyle birşey yok.Eşim sevmediği halde, sakın çocuğun yanında yememezlik etme derdim, mecburen o da patlıcan, kabak nefret ettiği halde bir kaç kaşıkta olsa yemek zorunda kalırdı.
Belki biraz daha büyüynce egehan yaparım yine aynı şekilde.

Bir ara geçen kış egehanda vardı bu durum.Büyüdüğünü söylemiyordu bize ama giydirdiğim tüm kıyafetleri çıkarıp pipisiyle oynuyordu. En sonunda tulum giydirerek sorunu çözmeye çalışmıştım.Gece yatarken uzun kollu ayaklı tulum şeklinde pijama, gün içinde de çıtçıtlı badi.Ama bir süre sonra çözmüştü olayı, badinin çıtçıtlarını açıyordu, fakat tulum pijamayı çıkartamıyordu.Bir süre öyle gitti.Sonra unuttu.Tekrar başlar mı bilmiyorum artık...

Bizim kapbuz:)))İlk söylediğinde karpuz istiyor sanmıştım.karpuzu çıkartırken hayıııııy anne, kapbuz kapbuz dedi.Biraz düşününce çözdüm:)))

Ne kadar kalacaksınız_?
Burada öyle çok gezecek yer var kiii:)) Orhaniye; kız kumu, selimiye; balık lokantaları, turgut; şelale, akyaka; evleri, osmaniye ; balı, turunç, kumlubük; doğası ve denizi vb.....
Eylülün ilk haftası, izmirdeki kızkardeşim doğum yapacak sanırım.Daha tam günü belli değil.Sezaryen olduğu için tarih belirlenecek. Sizin geleceğiniz güne göre bende kendimi ayarlamaya çalışırım. Özelden tel.imi atarım sana.
 
Kızlar bu ne yaaa bugün bakamadım amma kaynatmışsınız kafamda kaldığı kadar yazayım bende :) bugün yalovada işim varda iki saate gittim geldim ama pert oldum başım çatladı hala ağrıyo sanırım en zor bugün geçti bide sıkıntıdan heralde dün akşam ananem rahatsızlandı korkuttu bizi sabah teyzem gitti istanbula yanına akşamda babam yanındaydı neyse iyi şimdi şükür ben bi önceki kış kahkül kullandım sevdimde alnım geniş yakışıyoda ama tekrar kestirdim aynı şekle tutturamadı sonra yaz gelince bıraktım yazın zor oluyo bu arada saçımı kızıl çikolata yaptım fena olmadı koyu biraz zaten bende koyu kumralım ay dikiş yara izi demeyin beyaz tenliyim derim ince ve hassas göğsomden kitle alınmıştı lezyon oluştu duşarı doğru çıkık serçe parmağım kadar yakın zamana kadar kaşınıyodu kıpkırmızıydı rengi açıldı ama şiş sezaryen dikişimde öle oldu ikincide o lezyonları temizleyip alınan dikiş yaptılar çok hafif oldu ama öbürüne göre hiçbişey değil apandist laporoskopi oldum göbeğimde üç delik aynen şiş ve kızarık bacaklarımda kılcal damarlar çok belirgin benimkiler yani ailece sebze meyce et tavuk balık hepsini severek tüketiyoruz defne hem sebze yemeği yer hemde salatalık havuç marul çiğ yer deren biraz sıkıntılıydı alıştı oda geçen biri balık yapmış defne nası ağlıyo bana neden balık vermiyosunuz diye kızım biz pişirmedik diyoruz yok ertesi gün babası balığa çıktı tıkabasa balı yedi ikiside süt ve yoğurt canavarı biraz çorba gibi yazdım ama bizde üçümcü günü eşimle fethiyeye gidiyooruz pazar döncez eşimin izni var sonraki haftada burda bende belki giremem herkese hayırlı bayramlar iyi tatiler iyi gezmeler
 
X