2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Babaanne bakacaksa süper, iki çocuğu götür getir çok zor oluyo gerçektende, ben kayınvalidem biryere gidince falan ablamlara bırakıyorum çocukları da bitiyoruz sabahları, eşyaları biryandan üst baş giydir et çok zor. İnşallah gelmeyi kabul eder.

Bizimkide başladı deniz sayıklamaya, güneşi görünce deniz akıllarına geliyo, sanki hayatlarında kaç kere girmişlerde tadını almışlarsa :)

Dün nihayet güzel hava ve tatil bir araya denk geldi nasıl olduysa, park'a götürdüm ikisini de toprakları kaza kaza bir hal oldular, hele Defne mest oldu, oturduğu yerde uyuyo sandım bir ara, hareketsiz öylece oturdu epey bir zaman güneşin altında mayıştı iyice :)) Parkları tamamen yenilediler ama hiç kum yok, çocuklar bulduğu toprak parçalarını kazıyıp duruyo, heryer beton, ne şanslı çocuklarmışız biz ya valla.

Bugünde elif biraz iyileşmiş gibiydi, okula götürdüm, sabah uyanmış anne kalk kalk okula geç kaldık diyo bana, maşallah bekliyodum ama bukadar da heves beklemiyodum Elif'ten yani. Sadece zorda kalınca beni soruyomuş, mesela bahçeye çıkmak salıncağa binmek istiyomuş, öğretmen izin vermeyince annem nerde diyomuş :)) Bugün uyku saatine de kalacak, kulağım telefonda her an uyumuyo diye arayabilirler :))

Bizim şansımız marmaris 'te yaşıyor olmamız.5 aylıktı denize girmeye başladığında. Yaz dönemi en kötü ihtimal hafta sonları tam gün, ya da hafta içi iş çıkışı 6-7 gibi akşiam üstleri denize gidiyoruz. Tabii alışkın. Ama elif bile sayıklıyorsa demek ki denizde eğleniyor çocuklar.

Allahtan burasını tam beton yığını yapamıyorlar, özellikle bizim yaşadığımız içmeler beldesinde çoğunlukla bahçeli evler, parklar ve güzel bir sahili var.Kışın bile çocukların sahilde kumla oynayabilecekleri alanları oluyor.
Geçenlerde arkadaşlarla konuşuyorduk, büyük şehirde yaşıyor olsaydık, tiyatro, sinema gibi yerlere götürüdük çocuğu, burada öyle yerler yok diyorduk.Ama daha sonra buradaki pozitif yanları (yemesi doğal (kendi bahçen varsa ekebilirsin, yoksa bahçe hertaraf git istediğinden sütünü, sebzeni, meyvanı, yumurtanı , etini al), içmesi doğal (Suyu sokaklardaki çeşmelerden doldurup içebiliyorsun, dağdan geliyor.), oyun alanı bol , okula giden çocuklar bisikletle gidip gelebiliyorlar, gibi gibi ) avantajlarını düşününce, boşverelim büyüdüğü zaman gitsin oralara.Burada bizim çocukluğumuz gibi yaşasın dedik.Bizim zamanımızda da tiyatro, sinema heryerde yoktu, ama sokaklar oyun alanımızdı.Şimdi neredeeee_?

Babaanne bakacaksa süper, iki çocuğu götür getir çok zor oluyo gerçektende, ben kayınvalidem biryere gidince falan ablamlara bırakıyorum çocukları da bitiyoruz sabahları, eşyaları biryandan üst baş giydir et çok zor. İnşallah gelmeyi kabul eder.

senin kayınvaliden evemi geliyor.bizimki gelmiyo işte.bana getirin 10 tanede olsa bakarım ama ben gelmem diyo.belki o zaman bana ve çocuklara acır da gelir.çünkü babannesi varken bakıcıya bırakmaya vicdanım el vermiyo.kayınvalidem çok bilinçli biri.çok güzel bakıyo.annemlerle aynı şehirde değiliz.yoksa oda bakardı ama biz elazığdayız annemler izmitte.çoook uzak.

Gerçektende senin durumun düşünüldüğünde çok berbat bir durum:))Ama dışardan bakılınca da çok komik. Çocukların ağzında bakla ıslanmaz derler serpilcim.Hiç olmayacak yerde söyleyebiliyorlar herşeyi...

Hayırlısı olsun canım, allah gönlüne göre verdi aslında.Sen istiyordun.Hayırlısı ile al kucağına.

Evet derya, havalar ısınınca hiç içeri girişimiz kalmadı bizim de.Okuldan alıyorum eve gitmek istemiyor beyefendi, deniz kenarına gidecekmiş, ofise gidecekmiş, marmarise gidecekmiş.Gece yarısına kadar gez, yine eve gidelim deyince eve gitmek istemiyorum ama beeeeennnnn, kelimesi çıkıyor.
Her gün kü dialog: anne bugün denize gidelim, denize girelim.
Oğlum daha erken, havalar biraz daha ısınsın.
Ama anne bak güneş geliyor.Arabayı gösteriyor, anne ama bak bu çok sıcak.
Araba ısınmış, deniz de ısınmıştır.

evet canım sadece 2-3 sene erken oldu benim için.ona üzüldüm yoksa 4 tane olmasına değil.
ay ben oğlunun çıkarımını yerim.mantıkçı olcak bu çocuk.araba ısınmışsa denize ısınmıştır.A ise A eşittir A:))

Yok benim kayınvalidem alt katta oturuyo, o yüzden şanslıyız, yoksa uzak olsa o da gelmezdi, hatta üst kata çıkıp bizim evde bile bakmak istemiyor, aşağı indirin diyor, o bile zor oluyo sabahları bazen uyuyolar uyanıyolar falan ama buna da şükür tabi.

Bizim şansımız marmaris 'te yaşıyor olmamız.5 aylıktı denize girmeye başladığında. Yaz dönemi en kötü ihtimal hafta sonları tam gün, ya da hafta içi iş çıkışı 6-7 gibi akşiam üstleri denize gidiyoruz. Tabii alışkın. Ama elif bile sayıklıyorsa demek ki denizde eğleniyor çocuklar.

Allahtan burasını tam beton yığını yapamıyorlar, özellikle bizim yaşadığımız içmeler beldesinde çoğunlukla bahçeli evler, parklar ve güzel bir sahili var.Kışın bile çocukların sahilde kumla oynayabilecekleri alanları oluyor.
Geçenlerde arkadaşlarla konuşuyorduk, büyük şehirde yaşıyor olsaydık, tiyatro, sinema gibi yerlere götürüdük çocuğu, burada öyle yerler yok diyorduk.Ama daha sonra buradaki pozitif yanları (yemesi doğal (kendi bahçen varsa ekebilirsin, yoksa bahçe hertaraf git istediğinden sütünü, sebzeni, meyvanı, yumurtanı , etini al), içmesi doğal (Suyu sokaklardaki çeşmelerden doldurup içebiliyorsun, dağdan geliyor.), oyun alanı bol , okula giden çocuklar bisikletle gidip gelebiliyorlar, gibi gibi ) avantajlarını düşününce, boşverelim büyüdüğü zaman gitsin oralara.Burada bizim çocukluğumuz gibi yaşasın dedik.Bizim zamanımızda da tiyatro, sinema heryerde yoktu, ama sokaklar oyun alanımızdı.Şimdi neredeeee_?

bencede valla bizim arayıpta bulamadığımız şey... çim toprak görücek çocuklar diye üstüne para veriyoruz biz :)) doğal beslenicez diye de yumurtaya 800 ıspanaga 5000 veren varmı aranızda :)) annem delisin sen diyor... bende napıyım olabildiğince dogal beslemek için köy pazarına gidip bol bol kazıklanıyorum :))

çok isterdim bahcede kendim yetiştirmiyi birşeyleri çok şanslısın... nişanlıydık içmelere gelmiştik eşimle joy hotel vardı o zaman battı sonra yakınmı acaba senin evine... bayılmıştık oralara ev alıcam diye tutturmustu eşim :)))

Ayyy harika valla, bizim buralarda heryer beton malesef, ama bizde burada yaşamamıza rağmen nisbeten şanslı insanlardanız, şileliyim ya ben, köyümüz bize 40dakika uzaklıkta, yazın her hafta sonumuz orada geçiyor, annemler köye yerleştiler iki üç senedir, annem bahçe ekiyo, babam birde inek aldı bu sene :))) tam oldu yani, enazından bazı şeyleri doğadan alabiliyoruz. Karamööcüğümüz de var süt veren :) ama malesef ki iki senedir yazın, özellikle hafta sonları hava bozuyo, yağmur rüzgar falan oluyo, zaten marmara ve Karadeniz malum, Elif denizden pek faydalanamadı yani ama yine de bayılıyo.

Ay çeşmeden su demişsin ya, musluğa ağzımızı dayayıp kana kana su içtiğimiz günler vardı yaaa, geçen gün Elif musluğa doğru eğilmiş anne su içicem dedi, haaayıııırrr sakııııınnn diye bir bağırışım var akla zarar, hey gidi günler be, bencede boşverin tiyatroyu sinemayı olduğu kadar görsün yeter, bol oksijen ve doğa gibisi yok.

selam...
yaren 4.bebeğiniz hayırlı olsun :)
derya bende organik tavuk, yumurtası sebzesi meyvesi, suyu ..ablam sen boşuna çalışıyosun aldığın para bunlara gidiyo ama başkatürlüsünü yapamam bende...
polenezköye bizde yazın sık gidiyoruz! meral çok şanşlısınız vallahi...
dün duru atabindi 10 dak.serpil yazını okuyunca iyiki başımıza böyle bir kaza gelmemiş dedim:)))

bencede valla bizim arayıpta bulamadığımız şey... çim toprak görücek çocuklar diye üstüne para veriyoruz biz :)) doğal beslenicez diye de yumurtaya 800 ıspanaga 5000 veren varmı aranızda :)) annem delisin sen diyor... bende napıyım olabildiğince dogal beslemek için köy pazarına gidip bol bol kazıklanıyorum :))

çok isterdim bahcede kendim yetiştirmiyi birşeyleri çok şanslısın... nişanlıydık içmelere gelmiştik eşimle joy hotel vardı o zaman battı sonra yakınmı acaba senin evine... bayılmıştık oralara ev alıcam diye tutturmustu eşim :)))

Sağolun kızlar, gerçekten şanslıyız aslında.Bol doğa, güneş, vitamin alıyoruz. Çam ve deniz kokusu herşeye değiyor.

Joy otel tam deniz kenarında güzelim, biz biraz daha içerdeyiz.Ama İçmelerin bir ucundan bir ucuna yürüme mesafesi 15 dk. O zamanda uzak denmiyor:))))

Biz marmarise ilk geldiğimizde marmaristen ev tutmuştuk, ama benim de eşiminde bütün hayali içmelerden bir ev sahibi olmak burada yaşamaktı. Şimdi evimizde ofisimizde içmelerde.Çok memnunuz buradan.
Aslında marmaris merkez - içmeler merkez 8 km.En fazla 10 dk da gidilebiliyor ama.Birbirinden o kadar da farklı.
Kış dönemi 60 kuruştu yumurta, ne bu pahallılık diyorduk biz.Şimdilerde yine 50 kuruşa veriyorlar.

yaren hayırlı olsun allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin. ayyy düşünemiyorum o evi kavgası gürültüsü şen kahkahaları cıvıl cıvıl olur.
biz sessiz sessiz oturuyoruz işte:KK43:(

derya yumurtaya bende bu kış 800 verdim ama 200 e kadar indi yine. kırılmayacağını bilsem postalarım burdan:))
gün içinde okuyabiliyorum ama yazamıyorum akşama da bu kadar kalmış oluyor aklımda kusura bakmayın hepinizi öpüyorummmm

geçmişe bakamadım hasta olanlara geçmiş olsun...
biz cumartesi darıca hayvanat bahçesine gittik ben beğenmedim bakımsız insanlarda kötü davranıyo hayvanlara bitane 40 yaşlarında adam su içiyo ağzını çalkadaıktan sonra ayıların üzerine tükürüyo...
pazar günü çilek kız a gittik çok güzeldi haliskurtça sahnesinde :)
cumartesi günü yemek için bir yere uğradık duru arabasında uyudu uyandı wc gidelim dedik elimide tutuyodu ayağı kaydı ben de tutamadım kafasını betona bam diye bir çarptı ki çok kötü oldu yavrum bütün günüm ağlamakla geçti ay evlat sahibi olmak çok zormuş .....
geçmiş olsun gülcecim umarım bir şey yoktur
HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...... Biraz daha iyiyim şişlerim iniyor, Aslı daha da alıştı sargılı görüntüme, bugün pansumana gideceğim bakalım, görüşmek üzere.....
geçmiş olsun Hülyacım dikkat et kendine
kızlar test yaptım pozitif çıktı.önce bayağı kötü oldum ama sonra hemen alıştım bu fikre.neredeyse hoşuma bile gitmeye başladı:))4.çocuğum olacak inşallah.sağlıklı sıhhatli olsunda başka bişey istemiyorum.dua edin.bu arada 2013 ocak annelerinin açıldığını duyunca çok duygulanmıştım.hiç aklıma gelmezdi oraya ilk yazanlardan biri olacağımı.nasib işte..
sanada hayırlı olsun bebeğin canım Allah sağlıklı hamilelik ve doğum versin inşallah

Aaaah Meralcim ahhh keşke senin yerinde olabilsek en güzelini egehan yaşıyor arayıp bulamadığımız üzerine paralar verdiğimiz ama yine de yetemediğimiz şey yaşadığınız sinema tiyatro vb. ne ki gelirsin senede 2 kez istanbul bursa ankara tamam işte sorsana bana onatı kaç kere tiyatroya götürdüm bu kış sadece 2 kere:KK43:(

bu arada hepinize merhaba hemen dalmışım konuya :)) bende yine geziyorum bursa mudanyaya geldim 4 gündür burdayım dönücem hafta sonu Onat biraz deniz havası alsın güneş görsün koşsun dedim

selam...
yaren 4.bebeğiniz hayırlı olsun :)
derya bende organik tavuk, yumurtası sebzesi meyvesi, suyu ..ablam sen boşuna çalışıyosun aldığın para bunlara gidiyo ama başkatürlüsünü yapamam bende...
polenezköye bizde yazın sık gidiyoruz! meral çok şanşlısınız vallahi...
dün duru atabindi 10 dak.serpil yazını okuyunca iyiki başımıza böyle bir kaza gelmemiş dedim:)))

çok teşekkürler canım.rabbim inşallh hayırlısıyla tamamına erdirir.bence sizde 3.leri 4.leri doğurun artık.zamanı gelmiş.kendime arkadaş arıyorum:))

yaren hayırlısı ile kucağına alırsın İnşallah 4 numarayı. Ne güzel kalabalık bir aile, kardeşler birbirine sıkıca tutunur, hayali bile çok güzellll....

yaren hayırlı olsun allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin. ayyy düşünemiyorum o evi kavgası gürültüsü şen kahkahaları cıvıl cıvıl olur.
biz sessiz sessiz oturuyoruz işte:KK43:(

derya yumurtaya bende bu kış 800 verdim ama 200 e kadar indi yine. kırılmayacağını bilsem postalarım burdan:))
gün içinde okuyabiliyorum ama yazamıyorum akşama da bu kadar kalmış oluyor aklımda kusura bakmayın hepinizi öpüyorummmm

yaren hayırlısı ile kucağına alırsın İnşallah 4 numarayı. Ne güzel kalabalık bir aile, kardeşler birbirine sıkıca tutunur, hayali bile çok güzellll....

çok teşekkürler.evet şimdi belki zor olacak ama ileride çok çocuk bencede çok güzel.ama büyük kızım çok kızıyo.biyere gidince sürü gibi gidicez,herkes bize bakıcak diyo.bide ben biraz minyonum yani boyum uzun ama çok zayıfım ve genetik olarak yaşımı göstermiyorum.herkez kızlarımla beni kardeş zannediyo.sadece oğlumu çocuğum zannediyolar.büyük kızım onada kızıyo.kimse inanmaz diyo 4 çocuğun olduğuna.e negüzel işte deyip kızdırıyorum.))doğunca eminim en çok o sevecektir kardeşini.daha alışamadı bebeğe.ama küçük kızım havalara uçuyo.inşallah kız olur diyo.hayırlısı artık.

:)) Yaren büyük kızın ergenlik, genç kızlık triplerine başlamış, büyümüş yani :) Annem beni doğurduğunda abim 18 yaşındaymış düşünsenize bir erkek olarak psikolojisini :))))))

:)) Yaren büyük kızın ergenlik, genç kızlık triplerine başlamış, büyümüş yani :) Annem beni doğurduğunda abim 18 yaşındaymış düşünsenize bir erkek olarak psikolojisini :))))))

evet canım aynen öyle.bana diyoki bu yaştan sonra ne çocuğu.çocuk babama dede dicek bikaç sene sonra.halbuki ben 36 eşim 41 yaşındayız.genciz yani:)))Kardeşin içinde zor bi durum olmuş gerçektende.ama sonunda büyümüş gitmişsin işte:)

Son düzenleme:
Ay benim kızım iki gündür okulda uyku saatlerine de kalıyo ve gayet güzel uyuyomuş, yani bekliyodum ama bu kadarını da beklemiyodum, çok çabuk adapte oldu, sadece zorda kalınca annemi istiyom diyomuş, mesela dışarı çıkıp bahçede oynamak istediği zamanlarda falan izin vermediklerinde annem nerde diyomuş :))))

Yalnız bu gece yatağı göl etmiş valla, nasıl yaptı anlamadım, sırılsıklamdı tepeden tırnağa, birde benide uyandırmamış korktu herhalde, öylece yatıyo, uyandım Elif naptın diyorum, uyuyo numarası yapıyo sıpa. Sabahın 6'sında yatak yorgan değiştir, baktım olacak gibi değil küvete suya bastım yorganı şimdi nasıl yıkayacam bakalım :KK43:

Sabahta babası bana sesleniyo, Elif cevap veriyo "he canim" :)) sanki ona birşey söyleyen var velet ya :) bide bugünlerde birşey işine gelmeyince burnunu suratını kırıştırıp kendine ciddi bir ifade verip "ne ne dedin anemedim, anemedim anne ne dedin" diye soruşu var zilli anlamıyomuş, büyüdükçe alem oluyo bunlar

X