2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı


çok sağol canım.ya çok tatlı yaaa çişimi kesmişler:)).ben kayınvalidemlere söylememiştim kazayı korkmasınlar diye.ömer sabah babannesine gider gitmez"biz kaza yaptık annemle"diye anlatmış.beni aradılar hemen ne kazası diye.önemli bişey değil falan dedim.yani çocuktan al haberi.inş.ömerin psikolojisini olumsuz etkilemez.korktu çünkü bayağı.devamlı soruyo arabamıza noolcak şimdi,niye yapmıyolar diye.
 
Pazar günü bir program seyrettim. Trt 1'de gördünüzmü hiç bilmiyorum, süper dadı diye. Eve bir dadı geliyo, çocuklara nasıl davranılması gerektiğini aileye öğretiyor, birkaç gün evlerinde kalıyo, anne babaya yanlışlarını falan anlatıyo, sonrada birkaç gün dışarıdan izliyo onları ve eğitimini tamamladıktan sonra gidiyor, yani eğitimi çocuklara değilde, anne babaya veriyor aslında, çok güzeldi,

benim seyrettiğim bölümde bir ailenin 8 yaşlarında ikiz oğulları var, birde üç yaşında kızları var bizimkilerle yaşıt yani, oğlanlar aşırı yaramaz, küfürler, vurmalar kırmalar, bağırıp çağırmalar, laf söz dinlemiyolar falan, kızda hala biberondan süt içiyor, sallanarak uyuyor, anne baba başedemez olmuşlar, dadı evin bir köşesinde onları gözlemliyor, mesela küçük kız'ın biberondan süt içmesi çok yanlış ve kendi kendine uyuması gerek artık dedi, biberonu bırakması için ona çok güzel bir bardak hediye etti, biberonu da bardağın kutusuna koymasını, eğer biberonu bırakırsa aynı kutuda ona bir hediye geleceğini söyledi, kız dirense de biberonu koydu kutuya, ertesi gün aynı kutuda bir bebek hediye geldi. böylece biberondan kurtulmuş oldu,

yine aynı kıza kendi kendine uyuma alışkanlığı kazanması için, ayrı bir uyuma yeri düzenledi, süsledi püsledi, kıza artık kendin burda uyuyacaksın burası senin dedi, kız önce sevindi sonra iş ciddiye binince huysuzluğa başladı, çocuk kalktı, annesi yerine yatırdı, çocuk kalktı anne yerine yatırdı, çocuk ağladı tepindi falan tam 38 kere kalk yattan sonra uyuya kaldı, ertesi gün bu kalk yatlar 20'lere düştü, 3.gün artık pes edip yerinde uyumaya başladı :))

evde bir ceza köşesi yaptı, ilk önce çocuğa yanlış birşey yaptığı zaman onu yapmaması gerektiği şekilde birkaç kere uyarın, yine devam ederse, o ceza köşesine koyup saat tutun dedi, çocuklar orada dururmu, oğlanlar küfür ediyo, tepiniyo kaçıyo, ama onlar her kaçtığında alıp aynı yere koyuyo inatla süresi dolana ve özür dileyene kadar bu böyle devam ediyo, (tabi bu arada oğlanların o ceza köşesinde hırsını alamayıp ağlayarak ettikleri küfürler ve el hareketleri görülmeye değerdi :)))

yani konun özü çocuğa karşı kararlı olmak, ilk önce suçunu onunla aynı boy hizasına inerek gözüne bakarak anlatıp uyarmak, ama tekrarında mutlaka ceza vermek ve bu cezada kararlı olmakmış.


Yemek konusunda çocuklar kah yiyor, kah yemiyor, kah onu beğenmiyor, buna bir çözüm bulunması lazım dedi, birkere yemek saatleriniz, uyku saatleriniz hep düzenli olmalı, siz düzenli olduğunu düşünüyorsunuz ama çocuklar bunu uzatabiliyor ve sizde önemsemiyorsunuz bu yanlış dedi. Sofraya her gün aynı saatte oturdular, yarım saat içinde yemek yenecek, yemeyen birdaha hiçbirşey yiyemeyecek dedi, ilk iki gün çocuklar yemek istemedi, kalktı sofradan, sonra acıktılar çikolata istediler falan, yemek yemediğin için yiyemezsin dediler, 3.gün artık çocuklar mecburen o saatler içinde yemeklerini yemeye başladılar,

Daha birsürü şey vardı.

tabi bunları uygulamak çok zor ama aslında çok doğru, ben ceza konusunda kararlıyımdır, yapmam dediysem yapmam ama eşimle tartışırız her defasında, çocukla inatlaşıyosun iyice huysuzlaşıyo der bana böyle olunca da tutarsız oluyoruz tabi, çocuk kimden yüz bulursa onun yanında alıyor soluğu.

yani uzattım ama rastlarsanız izlemenizi tavsiye ederim. Ben çok beğendim.
 
bugüne çok kötü başladık. hanianlattığım bir arkadaşım var eşini kaybetmişti falan pazar günü iki yeeni kahvede otururken içeri magandalar girip kurşun yağmuruna tutmuşlar çocukları biri orda ölmüş öteki hastanede durumu belli değil. öyle canımız sıkıldı ki.
yaren büyük geçmiş olsun. verilmiş sadakanız varmış.
filiz süper dadıyı duymuştum ama ben yapamam. zamanında çağanı çok ağlatam bir anneyim çünkü ben. yatağınaalışsın diye 5 ila 8 saat arasında ağlatmışlıklarım var. çok dirençli çağan. ee alıştırdım da yatağına odasına ama içim parçalanıyordu buna rağmen benim eşim tekrar bizim yatağa alıştırdı. şimdi kızıyor bazan ceza vermek için git odana diyor odanda yatacaksın ama bu sefer ben devreye giriyorum barışın anlaşın yanımızda yatacak diyorum. çocuğa odasını sevdirmek gerekirken ceza odası gibi algılamasına sebep oluyor eşim. ama onabu durumu izah ettim o günden beri yapmıyor iş burda yine bana düşecek. ben ağlatacağım ama hayır bu sefer yapmıycam. çünkü çok zorlu bi süreç. ve bu süreçte çocuk (bi ara denemiştim buraya taşındığımız ilk zamanlarda 1 yıl olacak yani) annem babam beni sevmiyor diye ağlayıp bizim yatakodasının kapısının önünde yerde yatmıştı. ve ben sonradan farketmiştim. haniodasına gidersem beni görüp ağlar diye gitmemiştim odasına. sonra dedimki sevildiğini hissetmesinden daha öneml bişey yok.zamanı gelince alışır.

çişi kesilen sıpayı severim ben ne tatlı yaa

okuduklarımdan da aklımda bişey kalmadı yaa kusura bakmayın artık.
 

çok teşekkürler canım.arkadaşlarının yeğenlerine de çok üzüldm.Allah sabır versin.
bence çocuk konusunda sen en doğruyu yapmışsın.bazende zamana bırakmak gerekiyo.benim 2 kızım da her gece uyanıp yanımıza gelirlerdi.yatakta 4 kişi yatardk çoğu zaman.daha doğrusu yatamazdık:))ömer doğduktan sonra bıraktılar gelmeyi.şimdi biri 13 diğeri 10 yaşında.yalvarıyorum bazen gelin yatalım biraz seveyim sizi diye gelmiyolar.öpmeme bile kızıyolar bazen.yani herşey zamanında.bazen o günleri özlüyorum bile.ömer memeyi bırakana kadar benimle yattı.2 yaşında ayırdm memeden.6-7 ay daha bizim odada ama ayrı yatakta yatmaya devam etti.6 aydırda kendi odasında yatıyor.küçük ablasıyla beraber.hemde alt katta.bizim yatak odamız üst katta.gece pek uyanmıyor.ama sabah ben okula giderken babanneye götürüyoruz o yüzdende erken uyandırıyoruz,gündüz de çok uyumuyor.uykusuz kalıyor yani.oyüzden deliksiz uyuyor.neyse çok uzattım.yani ben artık böyle şeyleri hiç dert etmiyorum .çünkü bi bakmışsınki büyümüşler.tecrübeyle sabit:))öptüm.
 
Son düzenleme:
Günaydın


Serpil bu ne vahşet böyle yaaa, bu insanlara neler oluyo, hiç vicdan, Allah korkusu falan kalmamış kimsede, hayatlar pamuk ipliğine bağlı, Allah sabır versin yakınlarına


Yatak ayırma konusunun bende çok üstünde durmuyorum açıkçası, O programdaki dadının dediğine göre, kişiliğinin gelişmesine, kendi güvenini kazanmasına engel olurmuş ebeveynleriyle yatması, ama çocuktan ziyade ben başka odada yatmasından huzursuz oluyorum. o yüzdende hiç ayırma gibi bir çabam olmadı, yanımda yattığında güvendeymiş gibi geliyor.

Ayakta sallanma olayına gelince Elif salıncakta sallanarak uyuyordu, yaklaşık bir aydır kendiliğinden yatakta yatarak uyumak istemeye başladı, ama benide yanında istiyor tabi.


oda ayırılacaksa 1 yaşından önce başlanmalı galiba, çocuk ozaman yadırgamaz ama tabi olan bize olur, o oda senin, bu oda benim gitgel çekilmez sabaha kadar. Benim yeğenim yaptı mesela 6 aylıkken ayırdı çocuğun odasını, çocukta çok uyanan bir çocuk ama yine de azimle gidip geliyor sabaha kadar odasına :))) ben çekemem doğrusu, hatta benimkiler gece sürekli emmek istiyolar diye, aynı odada ayrı yatağa bile yatıramadım, yanıma aldım başedemedim yani.

Ama dadının söylediği diğer şeyleri ufak ufak uygulamaya başladım dün akşam, yanlış birşey yaptığı zaman 3-4 defa gözüne baka baka yapmaması gerektiğini anlatıp, olabildiği kadar sakin davranmaya çalışıyorum, bir kere ceza köşesine gönderdim mızırdandı falan ama sonra özür diledi barıştık, Laf aramızda çok uzun süreceğini zannetmiyorum ben tahammülsüz bir insanım çünkü malesef ama deneyelim bakalım.
 
slm... yogunluktan giremedim birkaç gundur bayagı yazmışsınız hepsini okuyamadım tabi :))

kuzi o programı izlemiştim bende iki hafta denk gelmişti.. ezginin bir melek olduguna karar vermiştim o çocukları görünce :))

bizde öyle anneye, babaya vurma, bagırma, kendini yere atma yada oyuncaklarını fırlatmak yoktur.. yasaktır... !!!

sinirlenince bir kere mesela yeni aldıgım bir oyuncagını yere fırlatmıştı... bende alıp çöpe atmıştım... ve tabi çöpten geri birşey almakta yasaktır alamamıştı...

ben kuralcıyımdır ... o da alışmaya başladı bu kurallara... yere biri çöp atsa kızar mesela :))) yada bir çocuğu annesine vururken görse şoka girer bana bakar gelir söyler :)))

istediği şeyi aglayarak söylerse asla yapmam dediğini... bunuda söylerim agladıgın için yapmadım diye... kaybedeceğin savasa girme demişti bir psikolog arkadaşım birgun ... o yuzden hiç inatlaşmıyorum ezgiyle.. hele dedenin yanında :)) hep bben kaybederim o zaman...

bizde inatlaşmak işe yaramıyor .. çok inatcıdır ve sonuc husran olur genelde... hep tatlı dil iyi niyet ilgi bizimkini yola getiren... hemen sarılıcaksın ve guzel şeyler söyleyip öpeceksin...

biberon işini değişik bardaklar alarak çözdüm bende... şirinler, twetty, tavsan, dora :)))

aramızda yatma işinide yaklaşık 1 aydır çözdük... yıldızlı kaplumbaga gece lambamızla :))) artık yatagına götürüyorum hikaye anlatıyorum... yıldızlarımı acarmısın diyor açıyorum... öpüşüyoruz.. çıkıyorum... artık gece kalkıp gelmek yok... 3 yas dönüm noktasıymış .. bi rahatladık açıkccası...


kreşinde arkadaş ve enerji boşaltma açısından büyük faydası var... ama okuldan çıkıp o kadar oyundan sonra hala parka ugramadan eve gidemeyiz mesela biz :)))

parktada kendine arkadaş edindi onlarla oynuyor... salıncakla kayakla işi yok... arkadaşlarıda 8 yasında :))) küçükleri ve yaşıtlarını istemiyor :))
 
bu arada gymboree magazzası acılınca haber verin bana lütfen buyuk bir merakla bekliyorum orayı :))
 
Derya ne yorgunluğu hayırdır ?


:)) evet programdaki o çocukları özellikle de ikizleri görünce bende halime şükretsem de, Elif'teki gidişatta hiç iyi değil doğrusu.
Bende çok kuralcıyım, yapmam dediğimi yapmam kesinlikle ama bizde bu konuda babayla çatışma yaşıyoruz, ben hayır diyorum, Elif inatlaşıyo, daha çok inatlaştığımda Elif sinirden sağa sola saldırmaya bağırıp çağırıp ağlamaya başlıyo, öfkesini yenemiyo hırsını alamıyo, bu sefer baba inatlaşma çocukla diye araya giriyo, böyle olunca olmuyo işte malesef, baba çocuktan beter, çocuklara karşı aşırı duygusal ve yumuşak, babaanne de aynı şekilde, böyle olunca birtek benim diktatörlüğüm sonuçsuz kalıyor. (Acaba ben babayı mı bir psikoloğa götürsem :))

Elif yapı olarak okadar inatçı ki, yapmam dediği şeyi ne güzellikle ne kötülükle yapmaz, beni duymak istemiyorsa ben kendimi yırtsam dönüpte bakmaz duymazdan gelir. İnsanı sinirden çatlatacak kadar vurdumduymazdır.
Birde kardeşi olması bunları tetikliyor, tek başınayken daha uyumlu, daha söz dinleyen, sürekli annecim, alabilirmiyim, yapabilirmiyim, sana yardım edebilirmiyim, peki annecim şeklinde ama kardeşiyle beraberken sanırım daha fazla dikkat çekmek için abartıyo huysuzluğu.

Biberon konusunda da Elif'e memeyi bıraktırırken gece süt içmeye alıştırdım, memenin boşluğunu birşekilde doldurmam gerekiyordu çünkü, o gün bugündür, Biberona sıcak sütü koyup havluya sarıp başucuna koyarım yatarken, Elif gece 3 gibi mutlaka el yordamıyla o sütü bulup içer ve biberonu atar bir kenara, onu bulamazsa kıyamet kopar. Böyle bir yanlış alışkanlık kazandırdım ona yani. O yüzden biberonu bıraktırmam çok daha zor olacak. Bir yandanda aman bırakmasın eninde sonunda bırakacak diyorum. Defne'de tam tersi bebekliğinden beri biberonu hiç sevemedi, içmeyi bile beceremez, okadar alıştırmaya uğraştığım halde olmadı, illa bardaktan içecek herşeyi.


Gymboree 'yi bende bekliyorum sabırsızlıkla, onun takibini Elagülce yapıyo, ben daha buyaka'ya siftah yapamadım :)) Gülce haberlerini bekliyoruz :))
 
kızlar biz yarın eşimle bi balkan turuna çıkıcaz.hırvatistan,bosna hersek ve makedonyayı gezicez.ben zaten boşnağım.dedelerimin göç ettiği yerleri gezicez.çocukları babanneye bırakıcaz.7 gün.hasretlerine nasıl dayanıcam bilmiyorum.4 yıl önce umreye gitmiştk 15 ü ayrı kalmıştık.o zaman ömere hamileydim.yani bir hafta yokum.gelince görüşürüz.hani haber vereyimde dedim sonra demeyin bu kız 4 yıldan sonra üye oldu hemende kayboldu diye:))hepinizi öpüyorum.kendinize iyi bakın.gelince anlatırım.sizin yerinizede gezicem.ha bu arada turla gitmiyoruz.kendi imkanlarımızla kafamıza göre gezmeye çalışacağız bakalım.dua edin o yüzden.byy.byy.
 
ooohh süpermiş yaren, çok güzel bir tatil olacak gibi duruyo, iyi eğlenceler, gelince anlatırsın neler varmış oralarda.
 
Merhaba kızlar

çok geçmiş olsun Allah korumuş
Aynı biz ...... Geçen akşam dişlerini fırçaladım yatıcaz artık tutturdu sakız ver diye bende hayır dedim yırttı kendini sonra gelmiş bana ne diyor bacaksız babam bana verir diyor gülermisin ağlarmısın
Ay serpilcim arkadaşına Allah sabır versin ne kötü şeyler bunlar ya korkuyorum artık herşeyden
iyi yolculuklar iyi eğlenceler
 
:))) bacaksız he :) papağan gibiler valla bizden duyduklarını bize satıyolar,

Elif'te kızınca ; Bak kısmaya başlıyom heeee, siniyleniyom bak şimdii, tipsizler diyo.

Birde "Yoksa" kelimesine çok gülüyorum "Sokta" :)) Anne sokta bana çikolatamı aldın, sokta sakızmı, soktaaaa donduymamı. Her akşam aynı muhabbet

Dün bir anaokuluna gittim bakayım diye, idarecisi çıkmıştı öğretmenleriyle görüştüm. okul görünüm olarak fena değil ama öğretmenler herşeyden birhaber gibi geldi bana, mesela montesori sınıfları varmış, bende montesori 'yi duydum ama ne olduğu hakkında bir fikrim yok, ne demek bu ne işe yarar dedim, görüştüğüm öğretmen hık mık etti, onu montesori hocamıza soralım dedi, sonra o hoca geldi, o da hık mık etti, işte burda materyallerimiz var onlarla öğreniyolar, çocuklar kendi doğrularını kendileri buluyolar falan manasız birşeyler söyledi, iyi de nasıl yani, ne yapıyolar bu materyallerle (materyal dedikleri de tahtadan şekiller falan gösteriyo bana) işte bunlarla oynayarak öğreniyolar, yani bu şu demektir, şöyle böyle şeyler yapıyolar, amacı budur diye bir açıklama yapamıyor, çünkü anlaşılan kendi de ne olduğunu anlayamamış :)) Birde fiyatı haftada üç güne 650 TL imiş ama birşeyler yapabilirlermiş :/
 
Slmlar kızlar bu hafta yoğun geçiyo p.tesi akşamı misafirim vardı dün annemdeydim orda da misafir vardı bu akşamda misafirim var yaren hem geçmiş olsun hem iyi yolculuklar serpilcim Allah arkadaşına sabır versin
 

ataşehire yakınmıydın... arkadaşımın kızı gidiyor ataşehir piramit anaokuluna çok memnun
 
ataşehire yakınmıydın... arkadaşımın kızı gidiyor ataşehir piramit anaokuluna çok memnun

Yok değilim, ümraniyenin merkezindeyim ben.



Neyse karar verdim sayılır başka bir anaokuluna, gidip yüzyüze görüşmek ve çocuğu götürüp oradaki durumuna bir bakmak kaldı, Muhtemelen olacak orası. Hayırlısı bakalım.
 
merhabaaa:)))
netime kavuştum sonunda:))
nasılsınız??
hayırlı olsun canım kreş..biz de kreşsiziz şimdi çooook kötü bi durum alışınca...
Allahım hala evsizim,dua edin ya bi iş olsun artık!!!
 
merhabaaa:)))
netime kavuştum sonunda:))
nasılsınız??
hayırlı olsun canım kreş..biz de kreşsiziz şimdi çooook kötü bi durum alışınca...
Allahım hala evsizim,dua edin ya bi iş olsun artık!!!


İnşallah bizde kolay alışırız Duygucum sağol, ay Allah sana yardım etsin çarçabuk bir düzen kursun valla ne zor, ne sıkıcı iş he
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…