2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Hiçbir şeyini saklamadım valla, eskiden her bişeyi saklardım ama bir faydasını göremediğim için bıraktım :)))

Elif'in saçını zaten çok kestik biz, saçlı doğmuştu, sonrada acayip çabuk uzuyodu saçları, sürekli alıyodum uçlarından yani, yine de beline kadardı düşünün artık. Ama ilk kez bukadar büyük bir değişim oldu tabi.

Göbek olayımızda tam bir komedi bizim :)) 1,5 sene evde durdu göbek bağı, sonra yeğenimin eşi İst.üniversitesinden, Afyon daki üniversiteye yar.doç. olarak gitti, ona verdik üniversiteye gömsün diye, o da dediki Afyona gömmeyelim İstanbul üniversitesine gittiğimde gömerim ben onu dedi, hani İstanbul daha iyi ya :)))))))) sonra istanbul'a gelme fırsatı olmadı bu arada onlarında çocuğu oldu, heh dedik ikisini bir gömersin İstanbul'a, derken bende tekrar hamile kaldım mı, dedik ki bekle bunuda al hepsini birlikte göm :)))))) adam o gün bugündür göbek bağları çantasında dolaşıyo hala gömemedi :))))) ayyy yazarken bile ölüyorum gülmekten ya, böyle şeylere inanmam aslında ama acayip espri konusu oldu bu olay yani, unutmuştum bile ben o göbekleri şimdi siz hatırlattınız valla. :))))))))
 
ayy benimkinin ben saçı çıksın diye kaç ay bekledim var yaaaa
ilk ucundan azcık kestiğim bi parça vardı onu saklıyorum. göbeğimizi napacağımızı bilemiyorum. hastane bahçesine göm diyorlar dr olsun muş diyorum ya hasta olursa ikiside hastaneden çıkamıyo
adliye bahçesine göm suçlu olursa
yani batıl inanç işte sanki hastanelerde sırf dr lar adliyelerde sırf hakimler oluyo dimi.

ama filiz sizin olay tam bi komedi. güldüm çok güldüm. derken onlarında bir çocuğu olurmuş hikaye böylee sürer gidermiş.
 
:))) aynen öyle Serpil düşünsene yard.doçent'in çantasında evraktan çok göbek bağı var :))))
Şimdi de diyomuş ki üniversiteden vazgeçtim Tübitak'ın bahçesine gömücem onları ben diyomuş heheehheh

Aman aman sende adliyelerden hastanelerden uzak dur neme lazım :))) Ben bir ara göbek bağını ikiye bölüp yarısını camiye yarısını üniversiteye gömeyim diye bile düşündüm ikisinden de olsun diye :)))))))

Benim Defne'de saç özürlü, iki kız tam tezatlar, doğru düzgün saç yok kafasında birtek önleri biraz uzuyo tüy tüy gözlerine girmeye başlayınca kısaltıyorum okadar.
 
hımmm tübitak iyiymiş.
yada şöyle amerika japonya seyahati falan olursa oralara biyere de olabilir. gelişmiş ülke ya
 
hayır canım biz uzağa gitmesin diye üniversite beğenmiyoruz illaki İstanbul üniv., sen de naptın yani :)))))
 
bizim de ilk saç lülemiz anı defterimizde gizli.göbeğini de bi tanıdıkla amerikaya yolladım giderken de sıkı sıkı tembihledim aman varoş zenci mahallelerine bırakma diye;sonra bostona gömdüm kesin üniye falan gelir artık dedi:))ben hiç dizimin dibindeci diilim ya nasıl mutluysa hayırlısı neyse öle olur inşallah.naz da çok hazırcevap yere bozuk paraları dökmüş kumbaradan oynuyodu geçen,çabuk topla dedim ben yapamam ki ağzıma atarım dedi:))işine gelirse abla işine gelirse bebek nasıl isterse bizi öyle yönlendiriyo.
 
Kuzi cok guldum gobek olayiniza :) ecede yanimdaydi neye guluyosun anne deyip durdu yazmama firsat vermeden de kapti elimden .. Cok fena bilmis bu yeni nesil sizinkileri okuyunca hepsi ayniymis diyorum :)
Bizimkide gecen resim ciziyo hadi sor anne ece ne yapiyosun diye sor . Ece ne yapiyorsun dedim. Yapinca gorursun anne :) ne dicemi bilemedim )) bunun gibi bisuru bilmislik...
Meral sana bi sorum olacak biz bu yaz ev kiralamayi dusunuyoruz fiyatlar hakkinda bi bilgin var mi ? Devremulkte olabilir... Sen icmelerde oturuyordun di mi...varsa icmeler de olabilir...
Simdiden arastirmaya basladim tatil isini gecen sene gidememistik.. Ev olursa daha uzun sure kalabiliriz diye dusunuyorum..
 
slm kızlar druyla kaanında göbekler ve saçlar evde ama tırnakları bende düşünmedim açıkçası.



filiz sizin olay gerçekten çok komik olmuş hani en sonda sende diosunya şimdi onun bi daha oluyormuş diye bide peki bide senin üçüncü oluyomuş onuda verirmişsin artık toplu gömme işlemine girer bu iş:))
 
yazdıklarınızı okudukça akıllı bıdıkları ve annelerini hayranlıkla izliyorum. Çünkü onlar bizden bir adım ilerideler olması gerekende bu demek ki doğru yoldayız!!!! Kızlar işe geldim ama dışarıda nasıl kar yağıyor, resmen gök yarılmış....
Hepinize güzel bir gün geçirmenizi diliyorum..
 
sonunda samsunda da heryerde kar var. merkeze 1 kez yağdı oda istanbula geleceğimiz gündü. gerçi samsunda hiç tutmamıştı o gün . ama şimdi tutmuş. çağanı kreşe yollamadım bende fiziğe gitmedim ..
yazılanları okudum sabah sabah güldüm.
bunlara çocuk diyenler yanılıyor valla.
neyse kahvaltı zamanıııı
 
günaydın :)) naz da başka cingöz demek agzıma atarım :)))


ilkögretim yaşının 5 yas olması tartışılıyor... birde kız erkek ayrı sınıflar diyorlar... sabah sabah fenalık geçirdim .... bir ögretmen var tanıdık... o da delirmiş durumda yaşananlara...
 
Günaydınlar,

Canım bir araştırayım o şekilde 2-3 aylık tutabileceğiniz bir yer olabilir. Ama devre mülk yok burada.Eşyalı bir ev olursa yaklaşık 1000 TL gibi fiyatlarda olur diye düşünüyorum.Ama müstakil villa tarzı olursa 2000-3000 aylık isterler sanırım.Yaz döneminde burada ev değiştirmek bile istemez burada oturanlar:))))

Çocuklar işlerine nasıl geliyorsa öyle davranmayı seviyorlar:))) Bizden bir adım değil bence birkaç adım önde gidiyorlar..

Evet derya yaa, ben de bu olayı çözebilmiş değilim.5 yaş için anlıyorum, çoğu aile çocuklarını normal yaşta bile göndermiyorlar doğuda, şart olursa belki doğru düzgün eğitim alınabilir diye düşünülmüş olabilir.Fakat kız erkek ayrı sınıf olayı saçmalık ve böyle bir şeyin kabul edilebileceğini pek sanmıyorum.
 
birde kıyafette serbest olacakmış... sırf türban sebest olsun diye yasananlara bak... ögretmen arkadaşım gösterdi belge gelmiş.... arapca secmeli ders olarak verilecekmiş... ama onu mecbur tuttar müdürler diyor ....
 
Günaydınnn



:)))))))))) şu cadılara bak ya dalga geçiyolar resmen hee :))))


Buradada heryer bembeyaz sabah kalktım şok oldum umarım bu sonuncu kardır artık
 
Valla böyle şeyleri birinci ağızdan net açıklamalar yapılmadan kaale almıyorum ben, biri birşey diyo herkes ona kendi yorumunu katıyo, böyle olunca da herşey yanlış anlaşılıyo, medyada zaten her kurum bir yere taraf olduğu için objektif yansıtmıyo olayları, yani bir deli kuyuya bir taş atıyo sonra 40 akıllı çıkaramıyo, sonuçta bir bakıyosun ki olay hiçte anlatıldığı gibi değilmiş. Bekleyelim görelim.
 
filiz haklısın, bekleyip görmek daha iyi. Zaten anaokulu ile 5 yaşında okula başlanıyordu, ancak diğer konular zamanla netleşir. Ancak ilkokulda kesinlikle kız erkek ayırdımı yapılamaz, hem okullar hem de öğretmen sayısı buna müsait değil, özellikle köylerde. Bir de çocuk psikolojisinde değişik yapılanmalar oluşur, onun için çok mantıksız geldi bana.
Biri duygu mu dedi, en son nevşehir'e gidiyordu hatırladığım kadarıyla....
 
DUYGU AZ ÖNCE topikteydi ama bana cevap vermedi. ya çok moralsiz ya da vakitsiz bilmiyorum bi an önce işlerini yoluna koyarlar inşallah.
 

tesekkur ederim canim valla cok iyi olur. Nette bakindim biraz ama pek bisey bulamadim.. Tabii yaz fiyatlari degildir simdi baktiklarim.. 1000 tl iyi bi fiyat aylik.... Aslinda istegimiz site icinde ve kendi plaji olan bir yer :))) tabii fiyati bize uyarsa....
 
selam....
hatice cumartesi günü diş muyenesi için yeditepe ye bende duru yu götürücem balakım inşallah bizimde sorun çıkarmazda muayene olur (
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…