2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

duru'nun dişlerdemi gitti yoksa, nezaman çıktı da nezaman çürüdü bunlar yaa, inşallah uslu durur
 
Kontrol amaclimi goturucen gulce ? Muayene olmak istemzse zorlamiyorlar...muayene ucreti 6 ayda bir.. İns sorun soktur ve kolayca muayene olur..sedef hanim Cok ilgili tavsiye ederim..
 
Cok guzelmis derya baktimda verdigin linke..biz de dans bale meraki var aslinda bende biraz arastirsam iyi olur... Fiyati ne kadar biliyormusun ?
 
hadi gözün aydın derya.
duru da inşallah sıkıntısız muayenesini olur.
saat ikide bi yattık oğlumla ben bi gözümü açtım saat 17.45. hala başım ağrıyo ama
 
Cok guzelmis derya baktimda verdigin linke..biz de dans bale meraki var aslinda bende biraz arastirsam iyi olur... Fiyati ne kadar biliyormusun ?

haftada bir gun 1 saat 180 tl...

bu pazar deneme dersine katılıcaz ezgi begenirse , egitmenlerde ezgiye ok verirse başlar... sizin taraflarda daha çok var bu tarz yerler ben bulamıyordum hiç.. bir arkadaşım başlatıcak sizin oralarda ama ona 350 tl demişler çok geldi bana...
 
Deryacım çok sevindim, inşallah ezgide sever.

Hatice bu bölgede kendi sahili olan bir site bulman zor hayatım.Sahil kenarları oteller tarafından istila edilmiş durumda.Ama öyle siteler datça tarafında var.Onların fiyatlarından haberdar değilim ama.

Gülce size de geçmiş olsun, çürük falan mı var yoksa sadece kontrol mü_? Bizim ki bana bile açmıyor ağzını dr. a hiç açmaz:))

Serpil ne güzel yapmışsınız, ana oğul yatıp uyumuşsunuz. Egehan öğle uykularını boşvermiş artık.Öğlenleri uyumuyormuş.Ben evde olduğumda pazar günleri uyuyor sadece.O da beraber yattığımız için.
 
Son düzenleme:
çağanda benleyken uyumaz ama uyudu bu sefer nasılolduysa. gece de yattık kıpırdanıp duruyo babası hadi oğlum sen kalk uyuma dedi. hayıl babacım uyucam
niyeki uykun yok ama
uyumam gelek güçlü olamam o zaman dedi şıp diyede uyudu. ilginçti yani.
dery pazar günü güzel geçer inşallah. fiyat biraz yükek geldi aslında ama işi düşününce normal gibi. bakarsın geleceğin dansçısı çıkar.
hava çok soğuk dimi cemre düşmemişmiydi ya
biri tatil mi dedi. mayısta kaynımın düğünü var eşimin zaten izinleri zor o da düğünde gidecek sonrasını bilmiyorum ama şöylee güzel bi tatil istiyorum
 
şimdi bir tanıdıgın kızının gittiği okulu aradım.. 4 yas alıyorlarmış ama 3 yas deneyerek alıyoruz dedi.. burası bakırköyde bana çok daha yakın işime geldi o yuzden ilk denememiz cumartesi olucak yani :)))
 
Çağan büyüyüp güçlenmeyi iyice kafasına takmış anlaşılan:))))

Ezgi de geleceğin dansçısı oluyormuş...Süper yaaa...:)))
 
derya gönderdiğin kreşte yokmu böyle faaliyetler. aslında keşke uygun olsa da tüm faaliyetleri içeren bir kreş bulsan. bunu elbette sende düşünmüşsündür benimkide laf dimi.
 
canım bizim kreşte dans dersi var ama aynı hotellerdeki çocuk klupleri olur ya müzik çalardans ettiriyorlar çocuklara öyle...

bizim evin yakınındaki kreşler 1500-2000 tl arası değişiyor canım... 4 tane var zaten.... ama hiçbirinde böyle bir faaliyet yok... şuan ögretmenindende memnnum o yuzden değiştirmeyi düşünmüyorum ... 550 veriyorum kreşe ben... üzerine düzgün yer bulup göndermem daha mantıklı yani...


ya severmi sevmezmi bilmiyorum belkide hoşlanmıycak...

ama şimdiden birşeylere yonlensin ve bir mal olmasın istiyorum... bu müzik olur resim, dans, spor olur onu kendi seçsin ama birşeylere merkı olsun...

benim görümcemin iki ogluda sporcu mesela harikalar yedikelrine içtiklerine dikakt ederler cevreleri ona göre vs...

diğer görümcemin bir kızı bir oglu var mal ikiside bir ugras yok hep bilg başında...

büyüyünce işime yarıycak bu emeklerim yanigeleceğe yatırım yapıyorum şuan :))) sevdiği şeyi bulup onda ilerlemesini saglamak istiyorum
 
Düşüncen çok doğru derya, şimdiden birşeylere yönlenmesi sevdiği bir şeyi bulması ve onda ilerlemesi çok harika olur. Fakat çocuğun içinde olacak bazı şeyler, benim büyük oğlum batıkan, bir ara 7-8 yaşlarındayken karate öğreneceğim demişti.Gönderdik, mavi kuşağa kadar geldi, hocası vücut yapısının çok uygun olduğunu söylüyordu.Bir kaç müsabakaya da katıldı, yenilince bıktı, istemiyorum dedi gitmedi.Gitar öğrenmek istedi, gitar aldık, hoca tuttuk ona da 1-2 sene devam etti, ama ondan da sıkıldı.Açıkçası, sevdiği bir şey ne o ne de biz bulabildik.Çok çabuk sıkılıyordu.Hala da öyledir.Onun için varsa yoksa bilgisayar ve arkadaşları ile takılmak.20 yaşına geldi, artık kendi hayatını kendisi yönlendiriyor zaten.

Egehanı bu yaşlarda bir şeye yönlendirmek istiyorum, belki batıkanda geç kalmış olabiliriz diye düşünüyorum.Ama bilmiyorum bakalım nasıl olacak.Bu sene yaz döneminde yüzme kursuna vermeyi düşünüyorum.

Çocukların bir şeyle uğraşması, onda ilerlemesi en çok istediğim şey.Söylediğin gibi hayatlarını ona göre yaşamaya başlıyorlar.
 
EVET İŞTE EN GÜZELİNİ YAPIYORSUN DERYA.
bize düşen onlara herşeyi göstermek seçim yapmak onların olsun. bi arkadaşım var. kendisi hasta 2 yıl önce de eşini aniden kaybetmiş. bir oğulları var. demiştim geçenlerde. oğlu doğal olarak depresif bir durumda. kendini bildi bileli annesinin kanseri ile uğraşıyorlar derken sürpriz bi şeklide babasını kaybediyo. şu an 13 yaşında. neyse samsunda su kayağı aktivitesi başlıyo geçen yaz. çocuk gitmek istemiş annesde götürdü. çocuk su kayağında aldı yürüdü. dereceler alıyo hocalar bütün masrafları karşılayıp gittikleri yerlere götürüyorlar . neyse arkadaşım diyor ki serpil çocuğumun yüzü güldü dersleri daha iyi kendine bakmaya başladı yediğine içtiğine dikkat ediyo falan.
diyeceğim bu tür hobiler insanları bambaşka yapıyo. ufkunu açıyo çok doğru yapıyorsun derya tebrik ederim seni
 
ay ne guzel olmuş... sevdiği şeyi bulmuş hiç değilse... yaşadıkları çok travmatik ama ( küçük yaşta çok şey atlatmış...

emek verirsen karşılıgını da alırsın bence... çabalamadan ugrasmadan birşeyler elde etmek çok zor...

birde benim derdim hep gelecekledir :))) yaşlılığımda rahat yaşamak için bireysel emeklilik yaptırdım... ezgi özel ve guzel bir okula gidebilsin diye ev aldım onun kirasıyla ezgiyi istediğim okula göndereyim diye :))) biraz deli işi ama hiç zararını görmedim şimdiye kadar....

neden böyleyim çünkü etrafıma bakıyorum görüyorum...... burada bir eski gazeteci var 60 yasında hasta zor yürüyor evi yok maaşı yetmiyor.. ameliyat olacak parası yok...

ya bu adam yıllarca gece gunduz calışmış kenara 5 kuruş koymamış ama ... şimdi çok yaşlı ve hasta rahat etmek hakkı ama husursuz, parasız ve mutsuz...

yaşlılığımda çocuğuma yuk olmadan rahatca yasamak istiyorum...

yüzmede harika bir fikir bende düşünüyorum.. ama guzzel yer bulmak önemli işte...
 
Çocuk için çok güzel olmuş, hem sevdiği şeyi yapıyor demek hem de kafasındaki sıkıntıları rahatlatabiliyor bu yaşta.

Deryacım haklısın, benim de tek derdim bu.Geleceğimizde kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürebilelim. Çocuklarımızın da yaşamlarında mutlu oldukları, sevdikleri işleri olsun, geleceklerini planlasınlar.
Çevremizde bu tür insanlar çok fazla, gençliklerinde çalışmışlar ama kenara para atamamışlar. Fakat ben bu tür insanlara da çok fazla kızamıyorum.Bir aylıkla geçinen insanlar için o parayı ancak giderlerine harcayabilirken, kenara para atamamsı normal.Onlar da belki geleceklerini düşündüler ama kenara atacak paraları olmayınca yapamamış olabilirler. Allaha şükür bir çok insana göre çok iyi durumdayız.Çalışıyoruz, kazanıyoruz, maaşlı değiliz en azından. Kenara atabilecek paramız olabiliyor. Senin dediğin bireysel emeklilik için bir para lazım, ev alabilmek onun kredisini ödeyebilmek içinde ayrı para lazım.Ama 3-5 kuruş alan bir kişi, sigortalı da çalışmıyorsa, sonuçta hiç bir sağlık güvencesi ya da farklı bir gelecek güvencesi olmadan yaşamak zorunda kalabilir.

Fakat şöyle durumlar da var, kişi yıllarca çalışıp, kazandığını sadece, kenara atabileceği parası olsa bile, gençliğinde harcayan, geleceğini düşünmeyen. O zaman haklısın.

ufff yaaa, sabah sabah nereden nereye geldik:))) İnşallah bu tür sorunlarımız hiç olmadan,sağlıklı bir şekilde yaşamımızı devam ettiririz.Yaşlandığımızda da kendimizi geçindirecek bir paramız, başımızı sokabileceğimiz bir evimiz olur.Kimseye muhtaç olmadan yaşarız. Tek duam bu.
 
Burada marmöaris belediyesinin yarı olimpik yüzme havuzu var.Bir arkadaşın oğlu, ilkokuldan beri gidiyormuş.Çocuğun okullar arası türkiye şampiyonluğu, yurt dışında kazandığı kupaları var.Şimdi üniversitede spor bölümünde okuyor.Ben de belki Egehanda da bu hırs, istek olabilir diyorum:))))
 
selam...
duru yu diş dr.kontrol amaçlı götürücem gördüğüm kadarıyla sorun yok ama olursada erken müdahale edilsin :))
derya inşallah herşey düşündüğün ve planladığın gibi olur canım :)) ben (kendi adıma konuşuyorum )çok karamsarım çocuğa iyibir eğitim versen iyibir iş garanti değil iyi donanımlı bir çocuk olsa herşey para ....
 

ne kadar guzel... inşallah olur...

bu bahsettiğim amca zamanında çok iyi kazanmış canım ama tutmamış.. onunla aynı devre aynı işi yapanların evleri sıra sıra :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…