2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah Egehan'a gerçekten hem enine hem boyuna gidiyo yani :) Elif'te aynen kaburgaları sayılıyo, azıcık bir göbeği var o da ikigün iştahı kesilince kayboluyo, kemik ağırlığı kilosu yani, Elif'te 101 cm falan sanırım. Birazda anne sütününde büyük etkisi var diye düşünüyorum. Senin sütün nasıldı Meral ? benim anormal denilecek kadar çok sütüm vardı ikisinde de, çalıştığım halde küçük 6 ay, büyük 4,5 ay sırf anne sütü aldı, sonrasında da az hazır mama çoğunlukla anne sütü şeklinde devam etti, Elif 3,920 kg doğmuştu ama Defne 2900 kg doğdu çok küçüktü, iki ay sonra sırf anne sütüyle nerdeyse 3 katına çıktı.



Serpil bence yine de daha önce dediğim gibi takviye olarak vitamin tarzı birşeyler kullanmanda fayda var kemikleri güçlendirmek için, bir beslenme uzmanına danışsan iyi olur diye düşünüyorum.
 
Serpil seni cok iyi anliyorum. Bu gelisim meselesinde yiyip icmesi elbette onemli ama ilk etapta genetik .. Ben 175 esim 185 haliyle ecede uzun 102 ydi iki ay once... Mesele ece cok zayif gozukuyor oysa kilosu az degil ... Dis konusuda boyle biz gunde 2 kez en az fircalariz hic fircalamayan ve abur cubur tuketen ayni yas gurubu cocuklarda curugun c si yok... Benim dis yapim iidir ama esimin degil kesin ona cekti..curuge yatkin dis yapisi..tukuruk te curukte etkenmis.. Bazi insanlar sigara icmesine ragmen disleri inci gibidir.. Tamamen yapi meselesi bence... Ornek aysegulun nazi en ufak tefekti bizimkilerin yaninda simdi hepsini gecmis durumda... Fazla kafana takma ama ihmalde etme tahlil tetkik ne gerekiyorsa yaptir ...
 
evet kesinlikle katılıyorum diş olayı da genetik, maşallah diyim kendime daha bu yaşıma kadar dişçi yüzü görmedim inşallah kızlarda bana çeker, benim eşiminde dişleri çok problemli.
 
Egehana 4 aya kadar sadece annesütü , 4-4,5 aydan itibaren herşeyden verdim.Ama 10,5 ay emdi.Sütüm çok azaldığı için, gece sabaha kadar süt istemesinden en sonunda bıraktırdım.

Kızkardeşimin kızıda, 2800 gr doğmuştu.Ama 2 ay sonrasında tosuncuk oldu, sadece anne sütüyle.Geçen ay kendi kendine bıraktı anne sütünü, ama herşeyi yiyor tabii artık.1 yaşını doldurdu ocakta. Doğduğu ağırlık çok önemli olmuyor bazen, ama annesütünün önemli olduğunun ben de farkındayım.
Serpil sende tahlillerini yaptır, inşallah birşey çıkmaz ama kafanda sorun olmaz hiç olmazsa.

Diş olayında, herşeyi babasına benziyor demiştim.İnşallah dişleride babasına çeker.Ben kendimi bildim bileli diş olayından çekerim.Babasının dişleriyle ilgili bir sorunu yok hiç.
 
o 1 yaşındaki bıdık tanem su mu yoksa. o kadar oldumu o tombik.nice yaşları olsun..
diş demeyin bana. 15 gündür fiziğe giderken dişe de gidiyorum.dolgulu olan dişlerimden biri kırılmıştı bi taanede dolgum vardı bi gittim kırılanın yanındakinde bir çürük varmışşş ki sormayın ona kanal kırılana dolgu. diğer dolgu dediğim yapıldı. onun altındaki diştede kocaman bi çürük varmış o da kanal ettimi sana iki dolgu iki kanal 4. dr sen bu alttaki dişinin ağrısını hissetmiyormusun dedim yooo ay benim olsa ölürdüm o ağrıdan diyo ağrı eşiğin çok yükekmiş demekki diyo. neyse cuma gidip onu tamamlatıcam sonra da implantımı yptıracağım. anlayacağınız dişlerimin hepsi çokkötü. birde görünürde bişey yok diplerden gidiyo. inşallah bana çekmez. sağlık konusunda bana çekmesinde yavrum anasında yok yok allah korusun onu ve hepsini tabi
 
Geçmiş olsun serpil, bana da diş demeyin.Doktora gitsem anında bir sürü dolgu, tedavi ve en az 2 adet implant uygulanacak biliyorum:))))O yüzden ağrım olmadıkça iyiyim, ağrı olursa gittiği yere kadar ağrı kesici ile idare edeceğim.
En son çare, hiç dişim kalmazsa alırım tama diş takarım:))))))Ay allah korusun aslında ama, gerçekten de dişçi koltuğundan korktuğum kadar başka birşeyden korkmuyorum yaaa.....
 
serpil hiç dert etme canım ya benim babam liseye kadar sınıfın en kısasıymış 1.80lik boyu var şuan hiç belli olmuyo kilodur boydur değişken şeyler babannem 1.50lik bi kadın dedem uzundu rahmetli ama babannem bana çekti diye kadın ne çok üzülürmüş:)
bi de aklıma ne geldi nazın 2.yaş günümüydü emin diilim ocak anneleri gelmişti:)tabi ece eguş onat hepsi gayet iriydi doğumda da zaten naz 2.500minicik bişeydi.bi arkadaşım vardı o da çok üzülür hep oğlu yemez zayıf,ben de buna hep ısrarcı olma derim çocuk ağzında saatlerce tutar lokmaları ben nazın önüne koyarım yerse yer yemezse koşturmam alırım önünden zaten yer de naz öle nazlı diil yemede:) neyse bana bigün dedi ki naz yiyo deme sakın bak elalemin çocuğu nasıl gelişmiş insan özeniyo ama dedim bazı şeyler kalıtsal normal sınırlardaysa eğer çocuk illa herkes uzun olcak diye bişey yok minyon da olabilir yani dert değil..şimdi naz geçti o çocuğu 6 ay falan büyük bizden hala da söylenir arkadaşım ama gerçekten belli olmaz kızlar regl olunca duruyo uzamaları erkekler lise bitene kadar çok değişiyo.ben anlamıyorum ama hayatta bazıları kısa olmalı di mi ama hem daha akıllı daha şanslı geliyo bana poposu yere yakınlar:))
 
bedensel olarak geriliklerini kapatmak için akıllı olmak zorunda kalıyorlar herhalde. düşünsene minyon erkek yakışıklı olmaz tatlı olur sevgili olmaz en iyi dost olur o da ne yapsın verir kendini derse merse akıllı olur.

içim içimi yiyo ama kötüyü çağırmamak için uzun olcak selvi olcak yakışıklı olcak benim oğlum diyorum
bu arada naz da çok güzel bir kız olmuş
 
aman Serpil takma boşver Aslı daha 92cm, sınıfın en kısası, belki de sonradan uzayacak, ama benim kızım hiç süt içmez....Bizim üst katta komşumun oğlu var 5 yaşında hep bir yaş geriden geldi boy konusunda, çok güzel yemek yer, hiç yemek ayırt etmez, dr.a götürdüler, hiç üzülmeyin birden boy atar siz bile inanamazsınız demiş, bu arada tüm testleri normal çıktı. Bazen yapısal olarak bu tür şeyler olabiliyor.
Biri diş dr. umu dedi!!!!!
 
evet arzu sınıfın en kısası en zayıfı. ay gösteride çıktı şiirini okuyo millet şaştı kaldı aaaa buda kimmiş şuna bak ne tatlı ayyy küçücükte bak nası okuyo bilmiyolarki dana 3 yaşında:))

dün akşam babasıyla gittiler yatmaya ama yatmadı okul çantasını almış koluna ben dostlarımı özledim dostlarımı özledim
senin dostlarında kimmiş
çağlarla sarp doruk
hıı ne güzel ama neden ağlıyosun
kalışma bana kalışma ben dostlalım için ağlalım tamam mı çok özledim onlalı
hadi yat uyu bian önce sabah olsun dostlarına kavuş yatmıycam ben ağlııcam
neyse bıraktım ağğlasın diye sonra yanıma geldi neyse yatıcaz annecim kucaana al nolulsun
oğlumm nasıl alayım
anneemm azcık al lütfen
tamam yavrum hadi belime bacaklarını sıkıca sar ve hiç kımıldama tamam mı
tamam annecim
ve çağan kucağa alınır yolun ortasında çağan bağırır
anneciiimm bılabo(bravo) sana başardın sonunda başardın annecim aferin sana sonunda kucaama alabildin bakk göldün mü başardın.
güler misin ağlar mısın
şimdi düşünüyorum da ya çağan sizinkiler gibi 16-17-19 kilo falan olsaydı.:)
 
Günaydın,

Naz tam kız olmuş ayşegül:))) Maşallah çok tatlı.

Serpil allah dağına göre kar verirmiş hayatım:))) Sıkma canını, bak hiç olmazsa şimdi daha kolay kaldırabiliyorsun. Allaha şükür çok fazla sorunum yok, ameliyatım yok ama egehanı bazen kucağıma aldığımda bel ağrısından hemen indiriyorum. Yatmaya giderken filan babasına sen al kucağına ben sütünü, suyunu filan alayım diyorum.Yoksa üst kattan alt kata indirirken belim ağrımaya başlıyor.
Çağanın laflar da çok tatlı yalnız. Blavo demek:))) Kucağına alabildiğin için başarmış oluyorsun:))))
 
slm herkese.. dün kar var diye evde kalalım dedik.. hanıfendiyle ev keyfi yaptık arada iyi oluyor tatil :))

bugun gitti okula dans dersi varmış koşa koşa girdi sınıfa ... biran önce biryer bulmam lazım dansla ilgili ama yok yaşı küçük diye kimse almıyor...

birde bir okul varmış tv de gördüm ama nerde bilmiyorum... spor jimnastik yaptırıyorlar ... tam ezgilik... onu da araştırıcam... genelde hep uzak oluyor öyle yerler bize (


çağan ın sen küçüksün lafına üzülmesi çok normal... ezgide aynı tepkiyi veriyor... gecen gun tiyatroya gittik.. yanımıza bir kız oturdu kaç yaşındasın dedim 5 dedi.. bak ezgi sen küçükmüşsün abla 5 yaşındaymış dedim... bizimki bir başladı aglamaya ben küçük değilim diye... herkesten buyuk olucak kabullenemiyor ....

nazın fotografa bayıldım... benimkide topuz yaptırmaz hiç... kuyruk olucak yada örgü... abla saçıymış onlar :))) beline kadar şimdi saçları yazın yandık.. zaten çok teni alerjik heryeri kızarıyor yazın sıcaktan... kestirmeyede kıyamam bakalım napıcaz...

ezgidende inanılmaz laflar çıkıyor... gecen gun su istedi.. masanın üstünde var suyun dedim... gitti aldı ... anne içi doluymuş çok şanslısın dedi :))))
 
maşallah Naz'a çok tatlı ya süslü kokoş şimdiden bigudiler falan :)

Serpil ben diyecektim Allah dağına göre kar vermiş diye meral önce davranmış
Çağanın boyunu bilmemde zeka maşallah baya bi büyük valla, çok komik çocuk ya :)

Ezgi'ye bak sen nerden neyi düşünüyo cin bunlar heee :)))

Elif'in saçları da beline kadardı bukle bukleydi uçları, geçen ay omuzlarına kadar kestim içim parçalanarak, ama napiyim kışın yıkamak bir dert, kurutmak bir dert, hoş çokta değişen bir kolaylık olmadı saçlar gür olduğu için, içimde uktedir yani
 
elife de maşallah bayılıyorum kızların saçlarına süslerine her yaşta bakımlı oluyo kızlar artık. eninde sonunda kesilecek yaa boşver sakladın mı ilk saçını. ben saklamıştım..duruyo sandığında......
ezg,ye baksana abla saçı olayını falanda çözmüş.
 
bende ilk kakulunu kesmiştik saklamıştım ilk sacını.. tırnagıda var :))) göbekte evde duruyor .. dursun dizimin dibinde diye :)))

bizimkinin ince allahtan saçları benimde eşiminde incedir zaten...
 
bizimde tırnağımız göbeğimiz duruyor. ilklerini sakladım hep. birde yaşgünü mumlarını hep rakamlı mumlardan aldım onlarıda saklıyorum.
 
İşten yırtmışsın şanslısın derya:)))

Küçüklüğü egehanda kabul etmiyor.Benim minik oğlum diye sevemiyorum.Ben küçük değilim, minik değilim, tanemsunun abisiyim, biliyo musuuuun_? Direk savunma bu...

Ben göbeğini üniversitenin bahçesine gömdüm, saç ve tırnak olayı pek cazip gelmediği için saklamadım. Zaten neredeyse 2 ayda bir saç kesiyoruz.Maşallah gür, ince de sayılmaz.Ama tabii beline kadar uzatmak istesemde uzatamayacağım için, şu anda en uzun durumda:))) Yaz gelince mecburen kestirmem gerekiyor, şimdide önlerden ve kulak yanlarını aldıralım diyorum babasına.Ama bu akşam bir resmini çekeceğim, ondan sonra keselim dedim.Bu hali çok tatlı çünkü.

Yine de derya sizin oralarda aktivite olayı fazla.Ben 4 yaşını doldursun, yüzmeye göndereceğim. Zaten başka da birşey yok((
 
3 yaşında bile hala küçük sayııyorlar. müzik dans jimnastik gibi konularda. banada ne kadar erken olursa o kadar iyi gibi geliyor ama bana öyle gelmesi gerçeği değiştirmiyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…