2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Derya gerçektende kucakta taşımak çok zor, ege de 17 kilo civarı.Ama o konuda hakkını yemeyeyim annemde kucağa alıştırmadı, bizde.Nereye gidersek yürüyerek gider, en kötü ihtimalle çok dolaşacaksak arabasını alırım yanıma.Dün sbaah hava güzeldi. Eşim balığa gitmişti, benim arabayı aldı, iskeleye bırakırım sen gerekirse alırsın dedi.Ben de kahvaltımızı yaptıktan sonra egeyle yürüyüş olsun diye gideyim dedim.Egehan scooterini almak istedi, bende ofiste bisikletin var, onu alalım, onunla gidersin dedim.Ofise geldik, yaklaşık 500 mt.bisikletini aldık, sahile çıktık.Araba ile ofis arası yaklaşık 1,5 km. Sona doğru yoruldum anne bisikletimi arkadan itsene demeye başladı, ama oraya kadar hiç gıkını çıkarmadan gitti.Yürüyerek te gitsek sorun çıkarmazdı.Çok yorulduğunda hemen bir kaldırıma oturur, anne yoruldum biraz dinlenelim der sadece. Ama arabanın yanın ageldiğimizde çok yorulmuştu.Bisikletini arabaya koyarken, o çıktı koltuğuna oturdu hemen.
Fakat o yorgunluğa, hala eve gitmek istemiyordu.Dediğin gibi sabah 9 da çıkalım, akşam 9 a kadar gezelim, eve gidelim desek, basar yaygarayı ben eve gitmek istemiyolum ama...diye.

Serpil sen de bir hoşsun yavrum yaaa, zaten başımızda başka dertler varken birde o dizileri seyredip, onlara dertlenmek bana hiç cazip gelmiyor:))))
 
Evet serpil gerçekten öyle, dün en son akşam çorbasını içtikten sonra çukulata verdim, yok anne istemiyolum, yemiycem dedi:))) Yemedi.
Karnı tok olunca o tür şeyleri çok fazla istemiyor aslında.

4 gündür, supravit veriyorum bende, onun biraz olsun faydasını gördüm, iyi oldu.Kim söylediyse tekrar teşekkürler.
 
meralim annem yanımda demiştim demi. alternatifsizim. şu anda müge anlı izliyoruz mesela. gerçi o açtı uzandı uyumaya başladı ama kanalı değiştirsem veya kapatsam açar gözünü niye kapattın der:)),

ben evde bizbizeyken tv açmıyorum salı gün hariç ama ondan da sıkıldım artık tv açılmayınca çağanda çizgi film izliycem demiyo hiç çok güzel oynuyoruz o zaman.
 
accu söylemişti. birde bir sürü vitamin aldık zamanında bisürü para verip bunu fiyatıda çok uygunmuş. bu arada arzu 4-5 gün içirip ara vermiş dr öyle dmiş haberin olsun ben 4 gün verdim şimdi aradayım. sizin kilolarda iyiymiş maşallah. benim çağan dün kendi çıktı tartıya 12700 geldi. siz görseniz bebek gibi görünür size herhalde.

meral yazıyı görebildin mi yapıştırdım sen demesen ben unutuşum yapıtırmayı
 
meralcim benimki yoruldugundan değilki şımarıklıktan.. bayılıyor babanın kucagında olmaya... arabadan inen çocuk yorulmu hemen... evden çıkıyoruz elindekileri anneme ver sen beni taşı diyor ... ezgide yapmazdı saatlerce yürürdü son iki haftadır yapıyor... yeni yeni huylar çıkarıyor işte...

annemde ezgiye jelibon almış gecen gun ilk dondurmasınıda o almıştı zaten... bende hep jelibon kötüdür ben bile yemem vs diyordum... şimdi diyorki ama ananem almış...

ne yapıyım ben şimdi... aldım bende çöpe attım.. her gün gelir annem her gelişinde çikolata getirir... getirmeee desemde dinleyen yok... babam bunun 10 misli fena durumda... bir de küsüp alınıyorlar sonra..

bende yemek yemezse asla başka şey vermem... kayınvalidem çok yapar onuda .. yemek yemedi bizküvü kraker yesin diye...görümcemin çocuklarını büyütmüş hep o şekilde... dogru düzgün yemek kültürü yok şimdi ikisininde...

biz çokmu biliyoruz herşeyi hayır ama bazı kurallarım var onların bozulmasına sinir oluyorum... ezgide çok çabuk kapıyor maglesef...
 
Bizde de tv sorun, ama egehan kolay kolay başka bir yer açtırmıyor.Çizgi film açılacak illaki ona.Ben evde yokken annem başa çıkamıyor, ben evdeyken sabah kahvaltı hazırlarken açıyorum, seyretsin diye.Daha sonra farklı oyunlar oynuytoruz, ya da hava güzelse dışarı çıkıyoruz. Ama evde olduğumuzda annem bir kanal açtıysa egehan hemen başlıyor, ben bunu istemiyolum ama, ben habey seyletmiycem anne.Mecburen onun istediği bir yeri açıyoruz.
Dün akşam, kanalın birisinde chuck ve arkadaşları çizgi filminin reklemı geçti.Anne chuck ve arkadaşlayı başlayacak bilazdan dedi.
Ben de yarın olduğunu bildiğim halde, olabilir dedim.Demez olaydım, başlamayınca çıldırdı, ben çakı istiyolum, başlasın hadi diye.En sonunda bilgisayardan açıp seyretmesine izin verdim.Tabii bu daha kötü oldu, arkasından arabalar filmini istedi.Yarısına kadar da onu seyretmek zorunda kaldık.Aslında egehan da ezberlediği için yarısından itibaren sıkıldı. Sıkılınca da ben bu bitsin çak seyredeceğim dedi.Ben de bu sefer o zaman bunu kapatalım, çakı açalım.Ama o da bitince artık tv kapanacak deidm.tabii saat 8 olmuştu neredeyse:))

Yaz gelse bu kadar televizyon kuşu olmayacak biliyorum,, dışarda oynamayı da seviyor.Ama şu havalar izin vermiyor ki çocuklara oyun için.
 
Evet serpilcim okudum , çokta hoşuma gitti.Bazı hatalarımız var, ama yine de bazı şeyleri doğru yapıyormuşum.Öfkelendiğinde çok fazla baskı kurmuyorum üzerinde, öfkesiyle başbaşa bırakıyorum.Bir süre sonra sakinleşince geliyor yanıma. Dışarda birisi sevmek istediğinde kızıp o kişiye vuruyorsa egehana yapma demekten çok, sevdirmeyi, kendisine dokunulmasını sevmez diyerek çocuğu engellemiyorum.

Haklısın derya herşeyi çok bilmiyoruz ama kurallarımız varsa bu kuralları biz koyduysak, ona göre davranmak istemekte de haklıyız bence de.
Geçenlerde egehan ciyak ciyak bağırıyormuş, üst kat komşumuz ne oldu diye sormuş balkonda annemi görünce.Annemde istediği şeyi yapmadım diye bağırıyor demiş.Dün akşam onlara gitmiştik orada söylüyorlar, derya abla egehanın her istediği yapmıyor, çok fazla yüz vermiyor sanırım diye.Evet , ama bizi büyütürken yaptıkları yanında egehana öyle çok taviz veriyor kiiii dedim:))))Annem biz yemek yemezsek sofrada, bir daha ki yemek saatine kadar kraker , çikolata ya da farklı hiç birşey vermezdi.Diğer yemek saati yedin yedin, yemezsen acıktım da desen yemek saatini beklemek zorundaydın:))) Bazen anneme hatırlatıyorum bize böyle yapardın diye:)))

Benim şansım, sonuçta annem arada gelip gitmiyor, bizimle yaşadığı için, tamam bize göre çok daha tavizkar olsa da arada gelip giden büyükler gibi davranmıyor. Ama yine de anneanne işte.
 
Bu çocuklar evde tüm gün durmaksızın hareket halinde ama yorulmaz, dışarı çıkınca iki adım sonra kucağına al derler, benim yarmagül de olmuş 19 kilo, küçükte 12 kilo, ettimi sana 31 kilo ikisini birden taşıdığım oluyo, o yüzden sokağa yanlız çıkamıyorum onlarla, birgün çıkayım dedim, Defneyi bebek arabasına koydum sonra Elif kucağına al diye tutturunca onuda aynı arabaya oturttum, yolda görenler ya acıyan gözlerle gülümseyerek geçti yanımdan, ya ah ah vah vah diyerek :)


Umutsuz ev kadınları tek sevdiğim ve seyrettiğim dizi, olağanüstü çaba sarf ediyorum seyredebilmek için ama yine de yarım yamalak oluyo, dün akşam seyrederken bende aynı şeyleri düşündüm Serpil, önceki geceden sonra bunu gören kocam; bak kadına okadar işi var ama kocasına neler yapıyo diyecek diye bekledim ama neyseki o çocuklarla oynuyodu görmedi :))

Meral dediğin gibi bizde bayılmıyoruz bağırmaya ama insanın bir tahammül noktası var, beyler oyun oynarken ki nazlarına bile 2-3 saat katlanmayı sabır olarak görüyolar ama her türlü yükleri ihtiyaçları bizim üzerimizde, benimki hergece ne olduğundan habersiz olduğu için birgece uyumadılar diye böyle yaptığımı zannediyor halbuki birikim bunlar, uzaktan davulun sesi hoş onlara.

Ivır zıvır konusunda bizde de aynı şeyler oluyo, birde süt konusunda, Elif süt canavarı yemek yerine süt ver her öğün içer, babanneye verme diyorum, başedemiyorum yerlere yatıyo diyo, aç kalacağına süt içsin diyor :)) 5 kilo sütü 5 günde içiyo bizimki.
 
Kuzi masallah senin yarmagule tasinirmi hic :) biz 16 kiloyuz .. Babasi bi kac kez bOynunda tasidi simdi her disariciktigimizda istiyo adami beli agrimaya basladi :))
Aslinda ece tatli sevmez fazla abur cuburu ben cok severim o da benimle yer.. Disindeki curuk yemegi agzinda tutmaktan oldu.istemedigi zaman agzinda bekletiyordu neyse ki erken goturdugumuz icin curuk ilerlemedi. Yedi tepe uni. Dis hastanesine gidiyoruz cocukla iletisimleri cok guzel.. Bununda etkisi olmustur...5 dklik isi yarim saat 40 dk suruyo surekli konusuyor cocukla tekrar geldigimizde isteyerek gelsin diye caba sarfediyorlar....inss sizinkilerde olmaz kontrol amacli gidersenizde tavsiye ederim...
Bizimde istahimiz fena degil onun sevdigk seyleri hazirliyorum ... Benimle boy olcusuyo seni gecicem anne diyo :)) kac firin ekmek yemen gerek diyorum bakiyo bon bon:)))
 
Son düzenleme:
Ece'ye de maşallah, bizimkinin normal doktordan bile ödü kopuyo, hastane kapısına gelince tepinmeye başlıyo, muayene sırasında 3 kişi zaptedemiyoruz. Ya bu çocukların dişlerine de ne oluyo anlamıyorum, tanıdığım bütün çocuklar süt dişlerinin çürüğü nedeniyle diş doktoruna gidiyo, bizim zamanımızda süt dişi kendi kendine dökülür gider yenisi gelirdi benmi hiç duymuyodum bilmiyorum ki.

Elif'te bir ara ağzında tutmayı huy edinmişti, karnı doyduktan sonra en son lokması ağzında bekler dururdu, bir defasında misafirliğe gitmiştik orada aldığı lokmayı kaç saat sonra eve geldiğimde çıkarmıştım ağzından :)) neyseki bıraktı.
 
ne güzel bir yermiş orası hatice. bravo valla çok profesyonelce bir davranış. bu yaşta diş doktorları ile barışık olmayı öğretiyorlar.

valla filiz taşınmaz senin kız maşallah diyim
 
merhabalar,

benim kızda gezmede kucakta olmaktan pek hoşlanıyor ama bizim için problem yok 13 kilo bile değil... Meralcim vitaminin işe yaramasına sevindim, benimki şimdilerde biraz yemek yiyor ama o kadar hareketliki et tutmuyor. Aslı biküvi falan pek sevmiyor, ama çikolata yiyor o da 1-2 parça, fazlasını kendi istemiyor zaten. Ama yese kesin yediridim, birazcık midesine bişeyler gitsin diye.

Dışarıda kar başladı, yarın beyaz bir gün bizi bekliyor, iyi geceler
 
günaydın...
geçmişe bakamadım ama sizin çocuklara maşallah biz duru yu çok rahat kucağımızda taşıyoruz 15kg görmedik duru sürekli prenses kıyafeti peri kıyafeti ile geziyor evde çıldırtıcak beni masal dünyasından çıkamıyo bi türlü dışarı çıkarken zor ikna ediyorum çıkarması için (
 
günaydın yine kar yine kar, yaz istiyorum artıkkkkk


Gülce aslında zayıfta değilmiş Duru, yaşına göre normal yani, etrafıma bakıyorum da 4 yaşındaki çocuklar bile 17 kilo civarı ama öyle çokta zayıf durmuyolar, bizimki doğduğundan beri hem boy hem kilo olarak yapılı, baktığın zaman öyle bıngıl bıngıl bir çocuk değil yani, kemikli ve iri, babannesine çekmiş sanırım :))

prenses duru süslü olacak demek büyüyünce babasının işi var :)
 
Son düzenleme:
Günaydın,

Maşallah Elifte, defnede güzel kilolardalar.Egehanda 17 kilo ama o da kilolu görünmez.Sağlıkları yerinde olsunda gerisi önemli değil.İri yapılı olmak birazda aileden geliyor snırım. Egehan herşeyi ile babaya çekmiş durumda.Benim de boyum kısa sayılmaz ama, dr. egenin en az 1,90 olacağını söylüyor.Aslında daha fazla da olmaz inşallah.Sırık gibi bir vücutta çok zor:)))Büyük oğlum şu anda 1,85 civarlarında.
İdeal bence boyu.

Burada da 2 gece ve 2. gündür durmaksızın yağmur yağıyor.Çıldırtacak beni de neredeyse.

Kız çocukları bu tür şeylerde biraz daha takıntılı oluyorlar hatice:)))Tabii, bizim oğlanlara da süperman, pepe kiyafeti filan giydirdiğimizde onlarda hiç çıkartmak istemiyorlar o da ayrı.Geçen gün arabalı bir tişörtü var, onu 2 gün üstünden çıkartamadım, onunla yattı, bütün gün onunla gezdi.En sonunda bak kirlendi bu dedim, zorla çıkarttım.

Sağol arzucum, biraz olsun etkisi oldu.
 
ivet kız çocuk işte süslencek püslencek gezcek. daha şimdi böyleler büyüynce ne yapacaksınız bakalım.
ya meral ve hatice beni yanlış anlamazsanız bişey sorucam ne zamandır sormak istiyorum inanın art niyetli değilim bu konuda soru sorulunca rahatsız olanlar oluyormuş da o yüzden çekindim.
şimdi sizin çocuklar yeme sorunlu biliyorum gerçekten sorunlular benim çağanı da biliyorsunuz. ama sizinkiler 16-17 kilo benim ki 12.7 kilo şimdi çocukları kıyaslamak değil benimki de mesela egehanın hareketliliğinden bahsedersin çağan çok hareketli de değil hani hareketli olana et tutmaz derler ya. şimdi hepsi yeme sorunluyken niye benimki bu kadar zayıf. düşünüyorum düşünüyorum çözemiyorum. yani tamam senin kadar uzun değilim benim boyum 165 eşşim 175 sülalemize bakarsan oldukça iri sayılabilir sülaleyiz . en azından kardeşim 196cm ve diğer akrabalar falan hepsi iri yapılı. boşaltım dersen günde 1 defa çıkar sıklıkla kabızdır yani sürekli tuvalete çıkan bir çocukta değil. sizinkilere yemiyo kilo tutuyo nasıl oluyo veya benimkide sorunlu niye kilo tutmuyo. offfff

dün kreşte çaana sen küçüksün demişler kim dedi oğlum büyük yaş dedi anne. büyük yaştan kim dedi ceren dedi anne.
annecim lütfen okula gel benim büyüdüğümü güçlü olduğumu söyle lütfendedi durdu. geldi söyledi yatana kadar aynı şeyi söyledi. o sebepten bu konuya yenidn takıldım.
 

:))) yerim ben onu ya, valla serpil bence tamamen yapı meselesi, çocuğun yapısından kaynaklanıyo, ben mesela 1.58 boyum var, eşim desen 1.78 anca ama kayınvalidem iri yapılı kemikli, boylu Elif'te tip olarak ona benziyo, bazende özellikle erkek çocuklar birden gelişiyo, benim yeğenlerim var 4 kardeşler iki kız iki erkek, 4'ü de bildiğin çırpı bacaktı, incecik ve küçücüklerdi hep o şekilde büyüdüler, 16 yaşına geldikten sonra kızlar da erkeklerde boy olarak aldı yürüdü ailenin en uzunları onlar şuanda, kilo olarak yine inceler ama. Yani hiç belli olmuyo bu iş.
 

Egehan'ın büyük hali gözümün önüne geldi de maşallah yani :)) şuanki boyu kaç Egehan'ın meral.
 
Serpilcim bunda sıkılacak birşey yok.Kıyaslamak olmadığını da biliyorum, sadece sorun var mı diye düşünüyorsun, çokta haklısın.Hele çağanda daha şimdiden bu sorunu yaşıyorsa tabii kafanı takarsın.
Egehan iri kemikli, normalde kilo olarak baktığında, neredeyse sırt kaburga kemikleri bile sayılıyor, et namına pek birşey yok.Ama kemikleri kalın olduğundan kilo var.Boyu da en son 3-4 ay önce ölçmüştüm, 105 cm civarıydı.Bu akşam tekrar ölçeyim bakayım değişen bir şey olmuşmu. Egehan zaten doğduğunda 5.100 kg dı.Boyuda 56 cm. Yemese de normal bir kilo eğrisini hep yakaladı maşallah.
Yapı olarak küçük olanlar daha sonra birden boy atabiliyorlar filizin dediği gibi.
 
evet yani gösteride bütün çocukları gördüm play gruptakilerden bile küçük benimki 94 cm boyu ve bayadır böyle. boyuu ölçeceğiz 6 ay sonra kan tahlilleri falan yapılacak. büyüme hormonlarına bakılacak. doğduğunda da 3110 gr ve 48 cm di ama biraz erken gelmişti ondandır herhalde. çocuk 3 aylıkken 6 kiloydu 3 yaşında iiki katına ancak ulaşmış.
işte diğer çocuklarda küçüksün demeye başlamış çağan zaten içli içerleyip duracak çocuk. gerçi dün kreşte öğlen yemeğini iki tabak yemiş acaba büyümeye mi çalışıyo ki ne biliyim belkide faydası olurda adam gibi yemeye başlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…