2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Hasta olanlara cok gecmis olsun. Dediginiz gibi allah daha buyuk dertler vermesin bunlar gecici.

Ece krese 2 yas 2 aylikken gitti oyun grubuna 3 saat o bile hasta ediyordu. Krese gidene kadar hep peditusla gecistiriyorduk ama krese gittiginde bir ay surmustu. Gecenlerde grip olmustu 3 gunde gecti peditus vermistim sadece. Ama gondermek zorunda olunca yapacak fazla bisey yok.
Bizim anneanne bakar hep evde ama cocuk bakmak kolay degil. Bazen calismayi dusunuyorum anneme birakip ama nasil olur dayanabilirmi ecenin huyu degisirmi diye dusunup duruyorum.
 

ben gecen yıl ocak sonundan nisana kadar göndermedim annemle idare ettik...

dururmu tanımadığı bir kadınla... 59 yas çokta genç sayılmaz napıcaklar tüm gun evde tv açıp çocuğu karşısına oturtursa olmaz... üşenmiycek oynıycak vs dimi???

kresin en buyuk problemi maglesef hastalık ... bizde hep hastayız...
 
serpilsen vandaydın sahi dimi gecen yıl... aa bak allah korudu ... ne durumdaymışorda tanıdıklrla konuştunmu.ç..
 
merhabaa...
geçmiş olsun herkese..valla kış geldi dert geldi,bi de kötü zaman bi sıcak bi soğuk..
derya ben de bıldırcına başladım geçen gün konuşulunca aklıma geldi geçen sen e de kullanmıştık:)1 yumurta 1 lokma ama ona bile kavga vardı sabah..dayandım ben ama nası bağırıo şeker yiycemmmmmmmmmm..aslında düşkün diil ama,pislik işte..en son yedi yumurtasını kazandım şekeri babacımm dio:))
bizim kreş gene ii oldu şükür,eren gitti dert bitti:))gerçi demin öğretmeniyle konuştum eren başlıomuş ama tüm güne geçmiş az görüşeceklermiş,bakalım bugün nası gelecek?
 
biz dışarı gittik bugün balık yemeye. çağan cici evimize gidelim dedi durdu. bişeyde yemedi. yolda araba da annee evde yumurta varmı süt varmı diye sordu. açsın demi dedim. eveettt açım dedi. şimdi ben napıyım. kalkıp o yumurtayı yapıyım mı aç mı bırakayım. başka bişey yemez zaten kreşe gidince sabah karnı doyacak yine. kural bozulacak. hani 3 gün bırakcaksın aç o zaman önüne koyarsan yer diyorlar ya. gerçi ben çağanı aç bıraktığım zamanlarda da bişey değişmedi.
şimdi kalkıp yapıyım ama bana fikir yazın yapmalımıyım yapmamalımıyım. yumurta da protein işte yesin. ama ben bizimle oturup bizim yediğimizi yesin böyle kuralsız sofra düzeni olmaz düzenli olmasını istiyorum zamanla düzelir ay yumurtayı bırak çikolata bile istemezdi şimdi bende bulmuşta bunamış olmayayım dimi..

valla 5 ay oldu vandan geleli. geçenlerde bi deprem korkusu geldi içime demiştim hatırlarsanız buna çıkmış olsun allah memleketimize bu acıları yaşatmasın. arkadaşlarda zarar yok herkes sağ çok şükür. ama herkes çadırlarda atıp kalkıyormuş. evlere hastaneye giremiyorlarmış. hava çok soğukmuş. kötü durumdalar anlıyacağınız. birde çağanımla ilk evimiz kötüymüş oturulacak durumda değilmiş. o beni üzdü ne biliyim işte.
kreşten alınca şimdilik için sorun çözülecek ama mesela seneye verdin yine aynı şeyler başlayacak. bu ilk yıl hep böyle oluyor. iyi düşünmek lazım. ilkokul a başlayan çocuklar bile ilk yıl hastalıktan kurtulamıyo. hep hastalıkta zor biliyorum benimde başımda ama bu yıl böyle seneye geçecek diye avutuyorum kendimi. umarım öyle olur..

duygu sorun kalkmış gözünüz aydın. bizimde eymen dönmüş ama görüşmüolar dediler.

valla annelerle de zor ama annem kış geldi ya ışık yakmaya başladı. evleri sobalı zor tabi yaşlandılar kova indir doldur yak bilmem ne .
çağana bakmalarını istemem ben yine kreşe gönderirim. tv yi açar oturtur. ne var çağana bakmaya diyip duruyor zaten oyun oynamaz şımartır ee tabi sevgi verir o başka ama yok düzenini bozmam çocuğun ama gelsinler kışın ohhh otururuz rahat rahat
 
Günaydın
Çocuklar kendilerini kanıtlamaya bizim isteklerimiz değil kendi isteklerinin olması gerektiğine inanıyorlar bu dönemde, geçş dönemi işte hem onun hem kendi isteklerimizi mix etmek gerekiyor galiba.
Kreş hastalıkları konusunda bizde muzdaribiz ancak şimdilerde öyle önemsenecek bir hastalığı yok, burun akıntısı dışında. Son 1-1,5 aydır kestane balı veriyorum arada sütüne bıldırcın yumurtası katıyorum belki de onlar etkili oluyordur. Hasta olmaları da lazım bağışıklık sistemlerinin kuvvetlenmesi için ama ana yüreği işte!!!
bu hafta hiç geçmiyor kızlar nedense çalışmak zor geliyor, hava gri ben gri....
 
merhabaa...
çok doğru demişsin canım hava gri ben gri(
serpil nil de yemio bizimle bazen çook sinirleniorum eskiden hiç yiyemezdim ben de ama artık yiorum valla varsa ona bi patates kızartması yoksa da çıkınca bişiler ..en çok da şuraya gidelim yemeğe dio soona da bi lıokma yemio olunca çıldırıorum:))
kızlar bıldırcın yumurtasını kaç tane veriosunuz günde..?
bi de ben öküz gibi yemek yiorum naapsam??var mı sırrınız?
 
selam...
duru sabaha kadar öksürdü ilaçda içmiyo bugün dr.götürücem ..
ben valla inatlaşmıyorum artık bunu yicekmisin yok peki şurubunu iç içmem peki kızım bu kıyafet giyilmez giyicem ona da peki dişlerimi sıkmaktan dişeti çekilmelerim başladı memnuniyetsiz mutsuz herşeyden çabuk sıkılan bi çocuk oldu (
 
Hepimiz aynı durumdayız napıcaz bakalım bu çocuklarla...duygu o yemeyince sen yiyosundur bende de oluyoo sinirden daha bi çok yiyorum...ben elvine 1 tane veriyorum bazen yemek istiyo küçük olduğundan hoşuna gidio öle olunca yarım daha veriyorum...
 
duygu çok vermemk lazımmış hafta 2 falan... ben haşlıyorum valla çiğ vermekte zararlı... rafadan hayatta yemez... artık oluyorsa bir faydası oluyordur olmuyorsa da napıyım valla...

hatice geçmiş olsun... aynı inat bizdede var... aman az kaldı büyüyorlar...

şöyle rahat rahat kızımla avm de gezmeyi alışveriş yapmayı

oturup başbaşa yemek yemeği hayal ediyorum...:))
 

canım ya geçmiş olsun,tam anlattığın gibi 2 hafta geçirdim ,Allah sabır versin ama bööle dönemler hep bi gelişmeye işaret ediodu aslında,dişlerini sıkabiliosan da bravo ben poposunu sıkıoodum:))
ben 2-3 taneden omlet yapıorum et falan yemediği için nil belki dengeler diodum çok mu geliodur???
deryaaaa...ben deeeeeeeeeeeeeee...
 
bakıorum da bıldırcın yumurtasının faydasını en çok rafadan alırmışız.sarısı çiğden yenilebilirmiş ama beyazı vücuttaki b vitaminini etkinsizleştiriomuş,içirmeyin dio. rafadan verin dio..,çiğ ii diilmiş..aman ne salak cümleler oldu.
Bıldırcın Yumurtası ve Faydaları
 
duygu haftada iki yi geçme... bıldırcında... iki lokmada yiyor ay bir kolay oluyor :))) ama fazlası alerji yapıyormuş...
 
Günaydın kızlar,
Evet bıldırcın yumurtasını normal yumurta gibi her gün vermemek gerekiyormuş.

Ama yedirmesi de çok rahat oluyor, 2 kaşıkta bittiği için.Neyse şimdilik her sabah yumurtasını yediği için bıldırcın yumurtasına gerek görmüyorum.Bir süre sonra bıktığında vermeye başlarım.Kahvaltıda bir yumurta, yanında zorla bir kaç lokma zeytinyağlı, kekikli domatese bandırılmış ekmek ve kibrit kutusunun çeyreğinden bile küçük bir parça peynir yiyor.Arkasından da çukulata sürülmüş yarım dilim kadar ekmek.
 
tünaydın..
bende bıldırcın yumurtasını haftada 3 kere çiğ sütüne karıştırıp veriyodum (normal yumurtanın beyazını yer duru :131:
 
çiğ yumurta herzaman zararlıdır zaten ... ama içiyor olmasıda ilginç ezgi hayatta içmez...

aslında bende kahvaltıda ne verebilirim diye düşünüyorum herzaman hep aynı şeyeri yiyor...

birazpeynir... peynirli omlet... iki üç minik dilim domates salatalık.. 2 kaşık bal sokuyorumsonra agızna...

sur yada portakal suyu bir bardak...

ama 45 dk sürüyor bunları yemesi... her sabah 7 de kalkıp 9 da zor evden çıkıyoruz ...
 
Bizimde öyleydi derya, ama şimdi nutella kavanozunu gösteriyorum, eğer bunları yemezsen, ondan vermem sana diyorum.Ya da istediği çukulata vb. bir şey varsa, onları masanın üzerinde yanında tutmasına ses çıkarmıyorum.Fakat bunlar bitmeden onlar yenmeyecek diyorum.
Balı kesinlikle sevmiyor.Yediremiyorum.

Egehan yumurtanın sarısını sever normalde.Ben rafadan yapıp veriyorum.Katı olursa kesinlikle yemez.Ne sarısını ne beyazını.Ama hiç çiğ olarak vermedim.Sütünün içine bir şey karıştırdığımda içmez zaten.
 

benimki artık çikolata şeker hatrına yemiyor birşey maglesef (

istemiyorum diyor çıkıyor işin içinden...


birdeağlamaya başlıyor yemiycem diye gitodanda ağla diyorum...

gecen bebekeleriyle oynarken bebege yiycenmi ağlıyormusun git odana hemen diyor :))) ay demiycem birdaha şu yemek için kavga etmek istemiyorum artık ...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…