2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhabaa..
ya kızlar ne olsun nil hep ağlıo ben de çıldırıorum bi yerden soona..dün bi gün öncesinden beter bugün dünden..poposuna vurdum bi tane,dakikalar soona banabana vuruosun hep dio,sevsen öpersin:KK43:(ne diyeyim benbütün gün sar sarmala,çıldırtsın,soona laf!!
kızlar ben mi çok sinirliyim ,siz bağırmıo musunuz,nası dayanıosunuz??dün uyku saatinde babasıyla beni birbirimize düşürdü o oturdu..
derya o kağıt dergilerini ben çok beğenmiştim,limango da mı ne set satıolardı...

ayy bende çok sinirleniyorum bu araa sabır sabır diyorum ama bazen kendimi kaybediyorum.bir de deilki iki tane biri güne keyifli uyansa diğeri ağlamaklı biri mutlu olsa diğeri mutsuz biri ii olsa diğeri hasta valla bende bazen çok bağrıyorum ama en büyük sıkıntım birbirleriyle itişip kakışmaları birbirlerinin canını yakıcaklar die tedirginlik duyuyorum.kaan duru kadar olsa daha rahat olucam ozaman çok karışmıycam aralarına ama şimdi kaan küçük die onu koruma mecburiyati duyuyorum.tabikaan yeni doğduğunda çok daha zordu bu konu şimdi daha ii umarım birkaç aya daha ii olur.
 
herkes sıkıntılı bugün. bizde sabaha kötü başladık. kalkmak istemedi. ee gece 12 de yatarsa sabah 7 de kalkmak zor oluyo. hatta tam 7 olmadan kalkıyo. terlemiş üstünü çıkardım. ben çıplak durcam diyo. okula da çıplak gitcekmiş. bu soğukta. bide bu ayy mememe bakarlar ay göbeğime bakarlar diyen çocuk. hava soğuk diyorum anlamıyo. valla sırtında atletiyle koydum bunu balkona kapıyıda kapattım ama hiç kızmadım bağırmadım hadi gez dedim. balkonda bi iki yürüdü kollarını kavuşturup geldi. annecim çok soğukmuş giydir dedi. hiiiç zorlanmadan giydirdim. ayy beni çağırıyo.
 
VALLA duygu onu bende yapıyorum bazan. gidiyorum diyorum çünkü çağan odana git gibi denen şeyleri yapmıyo o yüzden ben terkediyorum. yanlız artık yani son zamanlarda tam olarak ben gidiyorum demiyorum da annecim çok üzüldüm o yüzden biraz sakinleşmem lazım balkona çıkcam bu arada sende sakinleş napıcana karar ver diyorum sakince. bi süre sonra susup geliyo ..
bigün babam dediki. sinirlenipte çocuğa bağırma sakince ve sessizce söyle . çocukta bağırarak dediğini yaptırabileceğini sizinle bağırarak başa çıkacağını zanneder. bunu siz öğretmiş oluyosunuz dedi. çok doğru bende artrık sesimi kıstım
 
merhabaaa..
ayy valla hepsi ayrı dert ama sevda 2 kere..
biz de bugün bi ablamızı da aldık sinemaya ,şirinler aslında nil sinema dan korkuo,ses çok gelio ona..ama istedi 50 kere sordum girdik 2 dakika mısır yedi soona anne burdan gidelim korkuorum..zaten ben de bilet alıorum sinir edio seyretmeyeceksen nie ısrarla istiosun yazık ya havaya para ..
hayatı ağlamak:KK43:(
 
Duygu bile bile gitmissin :) sinema icin erken gibi biz tiyatroyu cok sevdik firsat buldukca goturucem benimde hosuma gidiyo.
Bugun babanneye gittik hic ayrilmadi pesinden babane seni cok ozledim deyip durdu :) bide guzel yemek yedi uykusuz ama guzel bi gundu.
 
iyi geceler herkese nasılsınız..

eymende arabalar filmi varya reklamlarda görüyor şimşek istiyom diyor bizde düşündük götürelim sinemaya diye ama ablamın doğumu girdi sonra evde tadilata başladık arada kaynadı gitti..eymende nil gibi 5 dk da çıkardı artık..

montesori giriyormu siteye metin ameliyat oldumu merak ediyorum.eymen için 4 yaşından önce yapamyız dedi doktor.bademcikleride büyükmüş...hiç büyümüyor bu çocuk ya pskolojimi bozdu artık..

bugünlerde sevgi kelebeği oldu kimseye vurmuyor kendisine vuran birisi olursa onu öpüyor günde en az 10 defa seni çok seviyorum anne diyor 15 defa da öpüp boynuma sarılıyor tabi benim kızacağımı anladığı zamanlarda yada birşeye sevindiği zamanlarda yapıyor bunu..birşey isterkende lütfen lütfen diyor..akıllandılar artık ya küçük adamcıklar..
 
aa biz arabalara götürdük çok hoşuna gitti. gık demeden izledi. taki son 5 dakika kalaya kadar. ee o zamanda çıktık. önemli deil. sonrada kreş bunları şirinlere götürmüş. onuda güzel izlemiş. üç boyutlusuna götürmüşler gösterip durmuştu bize...
duygu 10 gün önce bizde öyle bi atak geçirdik. delircem zannettim. bide bu huy çocuğa yapışıp kalcak diye korktum ama çok şükür geçti. şimdi çok iyiyiz.
biraz sabırlı olmaya çalış kendini de yıpratma eminim nilde bi dönemden geçiyordur. çok uzun sürmez..
sevda acaba duruyu kaandan korumaya çalışıyormuş gibi davransan yani rolleri değiştirmiş gibi yapsan. işe yararmı. ha zaten denemediğin yol kalmamıştır da ne biliyim bu aklıma geldi.
 
aa biz arabalara götürdük çok hoşuna gitti. gık demeden izledi. taki son 5 dakika kalaya kadar. ee o zamanda çıktık. önemli deil. sonrada kreş bunları şirinlere götürmüş. onuda güzel izlemiş. üç boyutlusuna götürmüşler gösterip durmuştu bize...
duygu 10 gün önce bizde öyle bi atak geçirdik. delircem zannettim. bide bu huy çocuğa yapışıp kalcak diye korktum ama çok şükür geçti. şimdi çok iyiyiz.
biraz sabırlı olmaya çalış kendini de yıpratma eminim nilde bi dönemden geçiyordur. çok uzun sürmez..
sevda acaba duruyu kaandan korumaya çalışıyormuş gibi davransan yani rolleri değiştirmiş gibi yapsan. işe yararmı. ha zaten denemediğin yol kalmamıştır da ne biliyim bu aklıma geldi.

ah canımm denememmi neler denedim çoğu zaman kaanıda uyarıyorum ayrım yapıyo olmamak için hatta bazen kaan elini kaldırsa duruya hemen yapma kaancım o senin kardeşin diyorum duruda öyle izliyo biliyo aslında neyin ne olduğğunuda.zaten bunlarınki kıskançlık deilde paylaşamamazlık aralarında kıskançlık yok çok şükür.zamanla aşarız inşş canım.
 
Günaydın dertli anneler topluluğu.....
Sizleri okurken bu çocukların tepkileri üç aşağı beş yukarı aynı diye düşünmeden edemedim. Geçecek bu günlerde bizi biraz üzecekler galiba. Dün arkadaşlarla kahvaltıya gittik, Aslı ilk defa yanımızda fazla uzaklaşmadan etrafta dolaştı. normalde babası ve ben nöbetleşe yiyoruz bu sefer en azından azda olsa beraber vakit geçirebildik. Arkadaşlar Aslı için kreş yaramış biraz sakinleşmiş dediler.
Biz eve kitap alıyoruz ama Aslı okulda bütün gün yaptığı için evde kitaplarla oynamak istemiyor. bu aralar köpişini ayağında sallayarak uyutmak favorosi. Bir de pepee izlemek istiyor, geri kalan vakitte de bana sarıyor " annen kucaıma alşana" "anne bi gelşene".........
 
slmmm nasılsınız....

pekte hoş olmayan bir hafta sonundan sonra guzel bir pazartesi ye başlamak iyi geldi...

ben bıktım yazamktan ama ezgi hastalanmaktan vazgemedi... cuma geldi yine ateşli tum hafta sonu ateşliydi ve ksutu... gözlerinin altı mosmor...

bugun daha iyiydi...

her cuma hasta olmak adet oldu sanki gecen hafta sonu da aynı ateşli ve kusarak geçirdik...

neyse annem acıdı haline ben bakarım sen git işine dedi göndermedim bugun dr... bundan sonra ben bakıyım pazartesi cumaları dedi... diger gunler dolu :))) yuzme kursuna gidiyor hatun...

of of içimden koca bir offfffffff çekmek geldi nedense... allahım buyuk dert vermesin...
 
dün annemlere gittik. çağan beni odadan kovdu. ortada bişey yokken. bende tamam annecim gidiyorum şimdi sen neye kızdıysan bilmiyorum ama kızgınlığın geçince beni çağır geliyim dedim. tamam dedi. sonra bişey oldu o arada ben unuttum içeri girip bi heyecan anlattım. çağan gelmiş sarılıyo öpüyo annecim öcüü dilelim dedi. haa kızmıştın sen bana noldu geçtimi dedim. o arada babam anlattı. ben dışarı çıkınca dedecimm ben yanlış yaptım galiba tüh. neyse annem gelince özür diliyim bari demiş. öyle işte yalakalığı görmeliydiniz ..
derya çok geçmiaş olsun. hastalık zor.
iyi annen bakarsa toparlar biraz. da böyle de toparlıyolar kreşe gidip yine hasta oluyolar. ben bu sefer azmettim kreşten almadım. ateşi çıkmadı gerçi ama burun akıntısı öksürük 10 gün oldu hala devam ediyo. öksürük şurubu ve pediitusla idare ettik.
derya bu arada paraben için sordum. parabene gelene kadar daha çok zararlı şeyler varmış. paraben de hala araştırılıyormuş. ama ilaçların içinde verilen miktar çok düşükmüş. günde bi şişe içirmiyoruz o yüzden çok gerilmeyin dediler.
 
bide koca bi off çekesim geldi demişsin ya. baksana azcık hastalanınca anaların içi dağlanıyo. analar evlatlarını şehit verdi . geçen özge özberk diyodu i zledimde bu anneler çıkıp bi off çekse dağlar ova olur diye o geldi aklıma. allah evlatlarımıza güzel sağlıklı günler nasip etsin..
 
günaydın...
duru da hasta belki 10 gündür 2 gündür burnu akmıyodu öksürükte yok denecek gibiydi ama yine bu sabah burun akıntısı öksürük başladı :18:sizinkiler kreşe gidiyo bizimki evde yine hastalıktan kurtulmuyo...
derya geçmiş olsun ....
bizde ilerde kendi annelerimiz gibimi olcaz acaba ??insan ne görürse büyüğünden onu yaparya :)))
 
Günaydın kızlar
Geçmiş olsun deryacım. Kreş olayı bir taraftan iyi bir taraftan kötü.Ama mecbur kalınca yapacak birşey kalmıyor.Senin annende benim annem gibi , gezmeye ve zamanını kendine ayırmaya meraklı:)))))Neyse hiç olmazsa haftanın 2 gününde de o olacak, 3 gün sadece oyun saati gibi olur ezgi için, tabii yine hastalık kapmazsa.
Allah daha büyük dert vermesin, ama küçücük şeyler bilşe ne kadar sıkıntıya sokuyor insanı.

Gülce size de geçmiş olsun. Biz annelerimiz gibi mi olacağız diyorsun, tabii bazı yönler benzeyecektir, ama bazı şeylerde de böyle sevmediğin şeyler olduğunda özellikle onları yapmamak için elinden geleni yaparsın diye düşünüyorum.

Serpil egehanda arada yapıyor bu şekilde.Bana pek fazla yapmıyor, ama anneannesine, ben eve geldikten sonra ters davranmaya başlıyor. O da ben senin anneannen olmayayım falan diyor.Söyleme böyle diyorum anneme ama...Tabii öyle söyleyince hemen yumuşuyor egehan.Öpüşüp barışıyorlar.
Normalde akşama kadar iyilermiş, ben eve gittiğimde herşeyi benim yapmamı, herşeyiyle benim ilgilenmemi istiyor. Bazen annem herhangi bir şey yapmaya kalkınca kabul etmiyor.
Bizim en büyük derdimiz istediği bir şey olduğunda bunu hemen ağlayarak istemesi.Dün akşam elinde motorunu sürüyor.Bir ara mototrun altındaki dik durmasını sağlayan yeri açmış, durdurtmaya çalıştı, durmayınca hemen mızlanmaya başladı, annee, motorum durmuyor, durduramıyorum diye.Bende eğer ağlarsan motoru alırım, kaldırırım oynayamazsın dedim.Yanına gidip yardımcı oldum daha sonra da.
Ama böyle ufacık şeylerde bile mızıldanıp ağlama huyu var.
 
meralcim ezgide aynı ben eve geldigimde anneme hadi sen git diyor...
herşeye mzıldanıyor...

birde çığlık çıkardı son iki gundur hayırrr ... olmuyooooooo avası çıktıgı kadar bagrıyor..

diyorum sana böyle bagıran varmı yok... bagırınca oluyormu istediğin hayır... neden yapıorsun...

hepsi bir geçiş dönemi bence... ama inanılmaz özlüyor farkediyorum... evde kalınca canı sıkılıyor heralde daha bir düşüyor o zaman...

bu sabah bıldırcın yumurtası yedirdim... diğer yumurtayı yedirmek ölüm gibi sevmiyorum yemiycem diyor bırakıyor kalkıyor masadan...

serpilcim iyi oldu şu parabeni öğrendiğim.... sağol canım...
 
bide koca bi off çekesim geldi demişsin ya. baksana azcık hastalanınca anaların içi dağlanıyo. analar evlatlarını şehit verdi . geçen özge özberk diyodu i zledimde bu anneler çıkıp bi off çekse dağlar ova olur diye o geldi aklıma. allah evlatlarımıza güzel sağlıklı günler nasip etsin..

doğru söylüyorsun canım ya... allah hepsine sabır versin.. evlat acısı hiçbir şeye benzemez hep diyorum allahım byuk dert vermesin diye...

içim acıyor o öksürdükçe ateşlendikçe
 
Gerçekten de öyle deryacım.Onlar hasta olduklarında içimiz acıyor.İnşallah bir an önce atlatır.

Sen sığla yağını denedin mi_? Sonucu nasıl_?
 
Merhabalar kızlar bende sordum paraben iç hastalıkları drunun yanında çalışıyrm ben oda serpilin dediğini dedi.çok az miktarda varmış içinde zararlı olsa sağlık bakanlığı onay vermezmiş..içim rahatladı..
 
Elvin sürekli hasta ya kafayı yicem eşim aradı biraz önce kreşten alalım böle olmucak havalar daha da soğucak sabah 8de bırakıyoruz çok soğuk oluyo şimdiden böle daha sonra napıcaz die tanıdık bi teyzeleri vardı 59 yaşında ona sölemiş bakarmısın die oda bakarım demiş napıcam aklım karıştı....şimdi benim annem köyde kışın gelecek ananesi gelince yine annem bakacak o zaman yarım gün göndermeyi düşünyrm...kitapları var kreşte öğretmeni verecek onları eğer bırakırsak ne yapmalıyım 2 aydır hasta geçmioo 1 hafta iise 2. Hafta hasta sabahları ağlıyo uyucam ben diye off off
 
X