2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar,
Maşaallah Ezgi'ye. Şu seyahat lazımlıklarından bende alayım bir tane.
Pazar, hava kötü ve evdeyiz. 2-3 günlük yemek yapıyorum, bi de Aslı'ya köstebek pasta. Kimsecikler yok, herkes meşgul herhalde. Hepinize güzel bir pazar diliyorum.
 
aksine burda da hava bi güzel bi güzel. sabahtan bi çıktık gezdik 1 gibi eve geldik çağan uyudu bişeyler yedik. uynasın yine çıkcaz..

derya maşallah ezgiye bak alışıverdi. galiba en çok hoşlarına giden şey bu konuda bağımsız olmak. çağanda kendi yapar kendi döker sifonu çeker poposunu kendi siler canı wc de sohbet istiyosa çağırır anneee çiş kaka bitti gel. giderim klozeti gösterir otur der daha b,tmemiştir allahım bunlar bile seromoni yaa en güel zamanları herhalde. gerçi hergün en güzel zamanı diye geçiriyorum içimden..


ben ne demiştim. çağan uyansın dışarı çıkcaz mı demiştim. saniyesinde bişey oldu fırtına çıktı bişeyler uçuşuyo. neyse bu kdarlık gezme yetsin bugünlük..
 
meraba....
kızlar okuyamıorum ama semra bana mail atmış facabooktan,gelecek ay doğuruomuş ve 2. park yatağı almak istemiomuş acaba ne yapsam dio??fikirlerinizxi yazar mısınız??
ben yarın eve geçiorum ,görüşmek üzere:))
 
günaydın kızlar

nasılsınız bende çok yorgunum misafirlerim dün gittiler

bende semra doğurdumu acaba diyordum hadi az kalmış 2. park yatağı almak istemiyormuş derken Miray hala park yataktamı yatıyormuş acaba
 
Günaydın kızlar, Dün buradada hava çok güzeldi.Arkadaşlar geldi, beraber bizim bahçede mangal keyfi yaptık.Onlarında bir oğlu vardı, egeden 2 yaş büyük, beraberce oynadılar, güzel bir gün geçti.

Deya çok sevindim, ezgi bitirmiş işi:)))Maşallah ona.Benimde evde kalmam lazım egeyi alıştırmak iiçin.Annem uğraşmaz çünkü.Uğraşsaydı geçen sene çözecektik aslında.Neyse çocuğuda zorlamadan alıştırmam lazım bir an önce.
Ay semra da doğuruyor:))Ne çabuk geçiyor zaman yaaa.
Mirayda ege gibi hala park yatakta yatıyor herhalde.
 
günaydın kızlar.
maşallah ya millet ikinciyide doğuruyo. büyütenlere kat kat maşallah..
bu sabah kalktık heryerde kar var. ve hala yağıyo lapa lapa hemde..
 
iyi haftalar hanımlar
Ay valla ikinciler büyüdü Pazar gunü de bir akrabayla karşılaştım ilk kızı bizimkilerden 40 gün küçük ikinci 8,5 aylık olmuş
dedim nasıl iki tane birden hiç sorma bosver anlatmiyim diyor :))
minik halleri güzelde sanki bu yasını ben daha çok sevdim muhabbet ediyoruz anlatıyorum anlıyor tuvalet maceralarımiz bile güzel :)))
hafta sonumuz güzel gecti hep disardaydik ve ezgi güzel idare etti bu iste böylelikle bitti koca bir ohhh cekebilirim :))
ne kar mı başladı nisandayiz yahu havada şaşırdı artık bügünde çok soğuk dışarı çıktık ezgiylede donduk
ben bu haftada evdeyim kizimla takilicaz artık
 
Son düzenleme:
valla derya bende her gün gün geçtikçe bu hali daha güzel diyip duruyorum. sanırım evlat kendi evladın olunca her halini seviyorsun. ben hergün biraz daha çok seviyorum çağanı ilk günkü sevgim azmıydı acaba hayır değil tabiki ama insan evladı olunca veya sevince birini birilerini hergün yeniden doğuyormuş hergün ilk defa seviyormuş gibi oluyor. güzel duygular allah isteyen herkese tattırsın inşallah..

ve bizim tahminimizden daha büyükler ve anlayışlılar. bizim stresini yaptığımız şeylerin üstesinden şıp diye geliyorlar. sen wc derdine düş o kafasında halletmiştir bile..
 
mEralcim 2-3 gün evde kalsan çözersin cis olayını
yazı beklemeyede gerek yok çünkü çok az oturuyor lazimlikta 2 Sn :)) sürüyor valla
benim annemde bizi 1 yasında alıştırmış ezgiye gelince kal geldi kadına :))
gece bağla disarda bağla dedi durdu :))
tabi dinlemedik biz ananeyi şimdi çok şaşıyor :)) torunlara gelince kiyamiyorlarmi nedir
 
Ne doğru soylemissin ilk doğduğunda kimseye vermezdim :)) odasına goturmezdim yatağını salona yanıma koymuştum ama emzirir kucağımda uyuturdum günlerce dışarı çıkmadım :KK43:) ay ne delilik şimdide çok daha farkliyim iste bu cocuk sevgisi hiçbir seye benzemiyor öpüyorum öpüyorum doymuyorum insan başka neyi böyle severki :))
valla büyüdüler artık kendi hayatları var
 
ve dahada farklılaşcak hayatları. benim hayatım diycekler bizimde dediğimiz gibi. biz onları 30 yaşlarına da gelseler belki pamuklara sarıp sarmalamak istiycez ama onlar offf diycekler yine bizim dedğimiz gibi..
insan 40 yaşında mı gelmeli hayata. annenin babanın doğru söylediğini anlayacağı yaştamı doğmalı. hiç hata yapmazdık yapmazlardı ozaman. annelerin içi rahat ederdi ama hayatta hayat olmazdı herhalde. bir döngü var bizimde çinde olduğumuz çocuklarımızında içinde olduğu. hepimiz aynı yollardan geçeceğiz bile bile karışacağız çocuklarımızdan tepki göreceğiz allahım belki bigün gelecek beni sevmediğini söyliycek veya düşüncek ne acı dimi. umarım hepimiz çocuklarıyla ömür boyu iletişim kurabilen hata yapmasına üzülmesine izin veren ve gerketiğinde müdahil olablien anne babalar oluruz.

tanrım hepimizin çocuğunu kötülüklerden korusun ne diyimm
 
Şimdi aklıma geldi bizim Dr Nisan'da aşısı var demişti ne aşısı acaba bilen varmı
 
slmlar hanımlar ben hala annemdeyim dün dönücektim ama bırakmadılar yarın akşam dönücem onlara hak veriyorum özlüyolar ama bana zor oluyo insanın kendi evi gibisi yok
bence semra miraya bi baza falan bi yatak alsın küçüğüde park yatakta yatırsın benimde şöle bi düşüncem var defneden sepet var 6 ay geceleri yanımda onda yatar yalnız defnenin odası için bi park yatak alim diorum (yazlıkt vardı ama birinden almıştık kırık döküktü defnede iyce kırdı iptal oldu yani) çünkü şöle bi kere defnede yattığım kadar istesemde yatamam gündüz yine defnenin odasında oluruz hem defne kolay adapte olur bebeğe hemde oyuncakları masası falan hem daha sıcak alıyo güneş görüyo hemde salon temz kalır gelen misafir için :))) defnede gerek kalmamıştı arada sepeti taşıyodum taşımasamda defneyi koltukta bırakabiliyodum ama şimdi defne var bebeği bırakamam ortalıkta park yatakta güvende olur yani bişey yapmasada Allah korusun bişey yedirmeye kalkar kucağına almaya kalkar falan bebek yattığı dönemde yatar oturmaya başladığı dönemde de içinde oturur oyuncaklarla oynar defnede yazın hep park yatağın içindeydi
ayyy amma yazdım yani neticede bebek doğduktan bi sene sonra defneye büyük karyola alırım defneninkinde de bebek yatar oda büyüyen onun aynısının büyümüşünü alim diorum
 
Bence de en mantıklısı o nazlı.Bebeği park yatakta yatırırsın, defneye nasıl olsa artık büyük yatak alınabilir.
 
evet meralcim zaten dediğim gibi defnenin yatağıda şu büyüyenlerden hani ayak ucundaki komidinleri çıkarıyosun falan ya onlardan işte onun büyümüş halini korkuluksuz komidinsiz olanını alim diorum defnenin yan korkluğun birini çıkarmıştım tekrar takarım bebekte 2 yaşına kadar öle yatar sonra onuda büyütürüm ikisi aynı olur yalnız defnenin ana rrenk beyaz kenarlar pembe bu erkekse defneye alcağımın kenarını mavi alırım bebek büyüyünce yer değişirler
 
sayfayı ben kapatmışım ben açayım...
günaydıın günaydınn
sedanın günaydınından dedim vurgulu okuyun tamam mı
 
gunaydın herkese

bugun hava guzel dışarı çıkıcaz sizin orada kar varmı hala canım ne durumdasınız...
 
günaydın günaydın :)))
evet serpil hele erkekse sağlam alışveriş bekliyo kızsa çok yapmama gerek kalmıycak bakalım sağlıklı olsunda
bende bu akşam dönüyorum eve
 
bugün kar yok derya. ama bir yağmur var göğün bezini almışlar insan bi alıştırır sonra bezini çıkarır dimi.. bir yağmur yağıyo sorma gitsin. gece hiiiiiççç durmadı yağdıka banada geldiiler malum ağrılarım azdı delirdim sabaha kadar ağrıdan.
yaz gelsinnnn
 
X