2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

oturdum gece gece bir sürü kitap siarişi verdim. offf evin heryeri ıvır zıvırla doldu ama engelleyemiyorum bende kendimi..
daha hiç açlımamış kitaplar dergiler var yine doldurdukkk
 
günaydın kızlar
sepetçi hangi kitapları sipariş verdin bende çok severim kitap okumayı
 
Son düzenleme:
aç tırtıl
baby einstein kuşlar
baby einstein hayvanlar
dokun ve hisset su altı
efecan eğlenerek öğreniyor
karton kitaplar (taşıtlar, sayılar renkler, zıt kavramlar)
temel kavramlar Cd hediyeli
winnie the pooh doğayı keşfediyorum ışık,,mevsimler,rüzgar,su
zamanlardan birinde dünya masalları

yani hepsi çocukuma bana bişey yok..
kendime geçenlerde aldım muazzez ilmiye çığın 6-7 kitabını istedim.
roman tarzı okuyamıyorum ben
 
merhabaaa...
kıslar,saolun hem faranjit hemi de nezle olmuşum..nili sabahtan gönderdim yoksam o da hasta olacak ve ben daha beter..
derya sen iice taktın kafayı gökyüzüne..ben de yeşilköylüyüm ,küçükken bakırköye giderken hava harpın önünden geçerdik,nası isterdim orda okumayı,o zaman daha kızları almıolardı bile..

valla bence de çok oyuncak alıosunuz ,nie ???oyuncak dşında başka şeylerle de mutlu olabilirle,mesela ben bi ara hergün farklı bi renk oje alıodum uçuodu havalara..ya da kitap tek tek alıorum ya da çıkarıorum ortaya,nille almaya gidince hepsini alıo,ve hiç yüzlerine bakmıo..ama bööle tek tek bilio tüm kitaplarını,zaten bugünlerde en çok odasındaki tekli koltukta ikimizde uzatıouruss ayaklarımızı kitap okuorus tabi ben kusuorum bi yerden soona..annie bi daha..annee başka mibap:)
ya da boya..vs vs..

ben 10 i ben de gazeteden kartı çıkmıştı orda görmüştüm,hahha..)güle güle kullanın:)
nil de saat istiodu,ankaradayken(emelle buluştuğumuzda,nerdesin emelll??)pazardan almıştım 5 melyona..taktı bi süre soona acıo dedi,tişörtüne falana ataktı şimdik uzaktan sevio:))
 
merhaba kızlar

nasılsınız çok özledim ben sizleri buradan uzak kalmak artık hayatımda bir boşluğa neden oluyor

hasta olan arkadaşlar çok geçmiş olsun aklımda serpil, duygu ve tuğba kalmış unuttuklarım kusura bakmayın geçmiş birikince unuttum

bizdede çok kitap var çok oyuncak var bazen oynuyor bazen istemiyor aslında almak istemiyorum artık ama dayanamıyoruz işte

benim oğlan gündüzleri artık uyumak istemiyor delirtiyor beni sabah 7 de kalkıyor akşam 8 e kadar ayakta 13 saaat nasıl dayanıyor bir çocuk ya aklım almıyor uykusu geldiği halde zorla gözlerini açıyor bakıyor bir ara mayışmış hemen zıplayıp hoplayıp uykusunu dağıtmaya çalışıyor ben napıcam bilmiyorum , evde olsamda dışarı çıkartmış olsamda aynı offf offf
 
Merhaba emelcim.
İşin zor hayatım senin:))Şaka bir yana gerçekten de zor bir durum hem senin için hemde onat için. Ama uyumuyorsa yapılacak çok fazla bir şey yok demek kii.
 
sepetçi bizde de beybi einstein dvd leri var çok seviyor izlemeyi ben kitapları olduğunu bilmiyordum
ya kızlar bu ege beni çok usandırdı 10 gündür iyice iştahsız duydum ki safra taşı için kullandığımız ilaç da çok iştahsızlık yaparmış.öğlen çok savaştım ama çorba yediremedim.bayıla bayıla 2 dilim kuru ekmek yedi
 
emel ne haber canım ne zamandır konuşmadık seninle onatın avatarındaki resmi çok hoş büyümüş maşallah
meral abla sen nasılsın senin ege ne yaramazlıklar yaptı bugün
 
nazlıcan hoşgeldin nasılsın atlamışım seni kusura bakma Egeye çok geçmiş olsun canım, çocuk o kadar ilaç alıyor mutlaka dediğin gibi birinden biri iştahsızlık yapacak zor valla yemek derdi ayrı diğer sorunlar ayrı Allah sana ayrı bir güç veriyor canım çok sabırlısın umarım hemen iyileşir Ege bir dahada başka sağlık sorunu yaşamazsınız
 
İyiyim nazlıcım saol kayınvaldem yanımdaydı 15 gündür o yüzden hiç giremedim bakamadım
resimde Onat 1 yaşında şimdi kocaman oldu daha da farklı resimde bebek gibi hala :)) artık çocuk oldular bebeklik bitti
 
Nazlıcım kreşte olduğu için bilmiyorum artık neler yaptı:))))
Dediğin doğru emel, artık bebeklik devreleri bitti.Bugün resimleri toparladım biraz.Tab ettireceğim.Eski resimlerde ne kadar küçükmüş:))))Şimdi koca adam oldu.
 
öğle uykusu çok yararlıymış ama her yaşta. uyumuyorsa da evet yapacak birşeyok gibi..
duygu alıyorum alıyorum sanırım stresimi atıyorum böylece. ama aldıklarımın hepsini çıkarmıyorum. koca bi koli ambalajı açılmamış oyuncağımız var. hatta oynadığı oyuncaklarını bile bi kısmını kaldırıp sonra yeniden çıkarıyorum daha kıymetl oluyor.
emel teşekkür ederim iyi dileklerin için..
artık bebeklerimiz demiyoruz dimi onlar çocuklarımız oldu büyüdüler. küçük adamlar ve küçük hanımlar artık zevkleri var istekleri itirazları var. hem iyi hem kötü büyüdükçe uzaklaşacaklar bizden tıpkı bizim uzaklaştığımız gibi....gün gelecek senede bir görecceğiz belkişde ben öyleyim şu an..
 
EMELCİM NABER kayıpsın valla

sen onatı nasıl uyutuyorsun ayagında sallıyordun bir ara...

ezgide artık uykudan kaçıyor oyun oynamak daha tatlı geliyor...

öğlen perdeyi kapatıp alıp yanıma yatıyorum konuşup duruyor bir süre sonra uyuyor...

akşamda yine tüm ışıkları tv yi kapatıp odasına yatagına yatırıyoruz biraz aglıyor falan ama ikimizde yanında olunca uykuya dalıyor...
 
eskiden öğlenleri ayağımda sallardım uyurdu şimdi yine sallıyorum ama uyumuyor, akşamlarıda aynı sizin gibi elektrikler kesiliyor (şalterden kapatıyoruz) :) tv kapanıyor evde sessizlik hep beraber yatıyoruz 45 dk sonra falan uyumuş oluyor şarkılar masallar hoplamalr zıplamalar sonra bir bakmışız gitmiiş
 
Allahtan bizim uyku sorunumuz yok.Bursadayken yalnız, beraber yattık hep.O yüzden bursa dönüşü biraz sorun çıkardı.Gündüz de akşam da yanında yatmamı istedi.
Ama 2-3 gün içinde tekrar eski uyku düzenine döndürdüm.Gündüz odasına götürüyorum.Perdeleri iyice kapatıyorum.Hadi bakalım şimdi uyku saati diyorum.Kendi kendine biraz oynayarak konuşarak uykuya dalıyor.Akşam uykusu içinde öyle, odasına gidiyoruz, babasının kucağında o, benim elimde süt , beraber çıkyoruz odaya.Altını değiştirip , üstünü giydirinceye kadar babasını da bekletiyor.En sonunda yatağına yatırıyorum.İyi geceler öpücüğü ve biberonunu verip yatırıyoruz.Lambaları söndürüp çıkıyoruz.Kendi halinde uyuyor.
Ama öğle uykusuda olsa, gece uykusuda olsa, odasına çıkarken kesinlikle istediği oyuncaklarını yanımıza alıyoruz.Bazen 2-3 araba, ayılarımı gibi bir sürü oyuncakla yukarı çıkıyoruz.Hepsini yatağının içine koyuyoruz.Özellikle gece, o uyuduktan sonra ben arabaları yatağından alıyorum, dönerken filan bir yerleri batar diye.Ama yatağından uzanabileceği bir yere koyuyorum, sabah alıp oynayabilsin diye.Yoksa uyanır uyanmaz annniii, ayaba, aniiii ayı demeye başlıyor:))))
 
ege geceleri 9 gibi uyur sabah 5-6 gibi kalkar öğlende yemek yer yemez (genellikle yemez :)))öğle uykusu uyuyor 1-2 saat kadar.onuda uyumasa hiç çekilmez heralde zaten hastalığı ve iştahsızlığı bitmiyor birde uyku sorunu hiç çekilmez
 
meral maşallah egeye..
bizim babamız tembelliği yüzünden( kenide de yatabilmek için) çağanın yanına yattı uyuttu. derken derken çağan paşa kendi uyuyan çocuk değişti şimdi asla babasız yatmıyo.. benle bile yatmıyo. babamız yokken kendi yatıyo durum bu. öğle uykularınıda bende biraz sorun yapmaya başldı ama bakıcıda sorun yok.
 
X