2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar,tatil dönüşleri başlamış.Hoşgeldiniz:))))
İnci ben meyvayı bazen eline veriyorum.Ama tabii bir armudu tek başına yemiyor.Küçük dilimler halinde veriyorum.Bir çeyrek yiyor.Ama gün içinde evde hangi meyvalardan varsa farklı zamanlarda ara öğün olarak parça parça veriyorum.Deryanın dediği gibi püre yapsam yemez büyük ihtimalle.Bazen de karışık meyvalardan küçük küçük doğrayıp çatalla yesin diye önüne koyuyorum yiyor.Her gün bunların yanında 1 elma, 2 portakal, 1 armut, bazen üzüm vbv. meyvaları sıkarak veriyorum.Gün içinde yaklaşık 2 biberonda meyva suyu içiyor.
Kahvaltı bizde sorun, normal kahvaltı yapmıyor, tost yemi,yor, omlet yemiyor, sigara böreği yemiyor.Bir ara alışsın diye hepsini denedim ama her seferinde aç kaldı.O nedenle eski usule geri döndüm.Süt ya da ıhlamur, bebe bisküvisi, ceviz, tereyağ, pekmez, tahin karıştırıp veriyorum.Yanında da rafadan yumurta.Hiç olmazsa doyduğunu biliyorum ve farklı besinler alabiliyor böyle.
Pilavın yanında bazen yemekte veriyorum.İkisini karıştırıyorum.Ama sade pilavı ya da makarnayı daha çok seviyor.Yoğurdu pilava karıştırısam yemiyor, ayrı ayrı veriyorum.Makarnayada yoğurdu ben karıştırmıyorum, çünkü kendisi yemek istediği için ortalık, üstü başı yoğurt oluyor.Yediği miktarda dediğin gibi 3-4 çorba kaşığı dolu koyuyorum, bazen bitiriyor, bazen tam bitirmiyor.
Hazır meyva pürelerinden veriyordum, ama şimdi kestim.Akşam yatmadan önce, akşam yemeği yemediği zamanlarda puding ya da hazır meyvalı yoğurtlardan veriyorum.
 
iyidir meral seni sormalı uğraşmaca topalnıyorum ufak ufak 10 gün sonra dönüyorum malum
ay sana ne zamandır söyliycem unutuyorum hani seninki klozete oturmuyo ya böle basınca ses çıkaran aparatlar var onlardan dene istersen lazımlığa oturuyomu eğer onadaa oturmuyosa onlarında müziklisi falan var biliyosundur gerçi ama öneriyim dedim
 
Sağol canım , biliyordum ama aklıma gelmemişti:)))))Onlardan da bir deneyeyim bari.
Bayramda kalabalık olunca pek üzerinde duramadım aslında.Canı isterse altında bezde olsa söylüyor, ama hala klozete ve lazımlığa yapmıyor.Klozet aparatı var, onun üzerine oturttuğumda üzerindeki hayvanları gösterip , adlarını sormaktan çiş yapmaya zamanı olmuyor çocuğumun:)))))Bide müziklisini alırsam ne olur bilmiyorum:))))))
Sana da kolay gelsin bu arada.
 
bizde de aparattakilere isim falan takıyoruz ama o ara yapıyo yapıcanı bazende musluğu açıyoum aa bak oda çişini yaptı diorum etkili oluyo :)))
saol teşekkür ederim burdan toplanmak mesele deilde evin gidince asıl iş hem temizlik hem yerleşme bide bu kış evim için planlarım var bikaç bişey yenilemek istiyorum
 
selam kızlar opuyorumnanaktan

meyve sıkacağı tavsiye edermisiniz bana. bizde var bi tane ama biraz eski suyu çok posalı ve köpüklü oluyor batuhan hiç sevmiyor o yüzden. böyle posasız duru sıkan bi makina kullanan varsa tavsiye bekliyorum. şuan aklımda philips alu var kullanan var mı?
 
ya kızlar bişiy sorcam 2. çizelge koyan arkadaşlar gördüm nasıl yapıyolar acaba ya...
 
hera benimki phlips çok memnunum tavsiye ederim biraz büyük ve parçası elangiri çok ama güzel

ben bilmiyorum denizcim
 
günaydınlar
benim kızım bir haftadır uykuyu teke düsürdü ancak ne o ne de ben alışamadım bir türlü kalkınca 150-200cc sütü içiyor bir saat sonrada kahvaltı yapıyor kahvaltı tam 1 saat sürüyor böylece öğleni buluyoruz bu seferde 12-1 gb uykusu geliyor ögle yemeden yatıyor kalkıncada gec oluyor bir türlü yeme düzenimizi oturtamadık varmı uykuyu teke düsürüp düzen oturttan yardımcı olabilirmi:)))
 
Tünaydınlar,
papryrus, biz 3-4 aydır tek uykudayız.Sabah kalkınca süt verme, kahvaltısını yaptır.Uyandığı saat 8 olsa 1 saat sürse kahvaltı, 12-1 gibi öğle yemeğini de yedirebilirsin.
Ege sabah kalktığında 8-9 gibi kahvaltımız oluyor, ama öğlene kadar meyva suyu, meyva aldığı için öğle yemeği yemiyor.Bu nednele uyandıktan sonra veriyorum bende öğle yemeğini.Akşamda 7-8 gibi yiyor, ama gün içinde başka şeyler yediyse akşam yemeğini 1-2 tatlı kaşığı zor yediriyorum.
Senin tek çözümün sanırım sabah sütünü kahvaltı ile birlikte vermek olabilir.Sabah süt içtiği için tutuyor onu çünkü.
 
ezgide 5 aydır tek uykuda...

sabah 7,30 da kalkıyor kahvaltı ediyor kreşe gidiyor 12,00de yemek yiyor orada eve gelip 12,30 da hemen uyuyor 14,00 da kalkıyor gün içinde meyve ceviz vs yiyor... akşam 7 gibi yemek yiyor yatarken süt içiyor... gece 2,30 da uyanıyor süt istiyor içiyor bu kadar :)))))))
 
Ben gece sütünü sadece yatrken veriyorum.Biberonunu içiyor, uyuyor, bazen hiç uyanmıyor, bazen bu gece olduğu gibi 4-5 kez ağlayarak ya da mızıldanarak uyanıyor.Su veriyorum, eğer olmazsa alıyorum odasındaki yatakta beraber koyun koyuna yatıyoruz:))))
İçmelere kreş açıldı, önümüzdeki hafta gidip göreceğim.Sanırım, başlatacağım oraya gelecek haftadan itibaren.Karya evdeyken enerjisini bir şekilde atıyordu, şimdi bizi çıldırtmakla meşgul, evde gözümüzün önünden ayrıldığı an nereye gittiğini bulabilmek imkansızlaştı:)))))
Dün akşam üstü anneannesiyle gezmeye çıkmışlarıd, 4,5 saat o park senin, bu park benim, o dükkan senin, bu dükkan benim, gezmişler.Annem ben yoruldum diyor, sadece eve 50-100 m kaldığında beni kucağına al demeye başlamış.Benden sonra girdiler eve,ama eve geldiğinde enerji yine devam ediyordu:)))))Kapıya yaklaştığımda hala dışarı çıkalım moduna giriyordu.
 
Slm.

Aybüke de neredeyse beş aydır tek uykuda... Sabah 9 a doğru kalkıyor ama biz kahvaltısıya en erken 10 da başlıyoruz... Biraz peynir, 3-4 zeytin, domates felan yiyor... Yarım saat sonrada sütle cicibebe veriyorum... Öğlen yemek yemiyor bende bir kase yoğurt verip 1,5-2 arası yatırıyorum... Uyanınca çorba içiyor. Akşam yemeğinde de bizimle bişeyler yerse bikaç lokma yiyor... Bu sıralar enerjisii harcayamadığından gecede geç uyuyor. Tek başına süt içmediği için içine ekmek doğrayıp kaşıkla yediriyorum.... Gece uykularımız çok düzenli değil. Bazen uyanmadan sabaha kadar deliksiz uyuyor bazı geceler iki kez uyanıp emip tekrar uyuyor...
Son bir haftadır geceleri beni yanında istiyor. Emzirmek için yatıyorum odasında elimi tutuyor bırakmıyor. Arkamı dönsem gideceğim sanıp ağlamaya başlıyor, iyice sarılıp öpmeye başlıyor beni. İki saate yakın böyle uyuyoruz:)))
 
slm
ceylin de uzun zamandır bir kere uyuyor
sabah 8 de uyanıp süt diye bağırıyor 1 bardak içiyor 9 a kadar uyuyor 9 da kalkıyor
10 gibi kahvaltısını yapıyor 1 de öğlen yemeği
2 de uyuyor 5 gibi kalkar meyve ve çorba yer akşam da bizle yiyeceği bi şey var sa yer yemezse 9-10 gibi bisey yediririm
11 -12 arası da yine 1 bardak süt içip
uyur
 
ne güzel hersey üç asağı bes yukarı oturtmus galiba bizim ne yatısımız ne kalkısımız hiç belli değil .uyku düzenli olmayıncada yemek düzenimizide bir türlü oturtamadık malesef(((
 
bizde tekrar kış tarifesine geçtik yazın 10-11 gibi yatıp 9 gibi kalkıyo ama kışın olduğu gibi yine 9da yatıp 7.30da kalkıyo uzunca zamandır tek uyku

sabah 7.30da kalkıyo 8-8.5 gibi kalhvaltı 9.30 200cc süt 11.30-12.00 meyve sonra öle uykusu
12.00-13.00 gibi 14.00 falan uyanış 14.30-15.00 gibi çorba yada yemek 17.00yourt veya yemekle yediyse başka bişeyler ya meyve ya kek falan 7-8 gibi bizimle yemek 21.00de yatış 23.00-00.00 240cc aptamil
 
bu arada merale katılıyorum bence sütü kalktığında verme tıkıyo biz daha önce öyleydik ama epeydir değiştirdik kahvaltısını yaptır baktınmı yemedi hemen peşine sütü var olmadı içine bişeyler ekle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…