2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)


tebrik ediyorum seni. en doğrusunu yapmışsın. o minicik şeyin bize öyle ihtiyacı var ki. ona çok iyi bakmalıyız.
 
marsg hoşgeldin canım dinlenmişsin ne güzel.bende sonunda karar verdim 13/temmuzda bende tatile gidiyorum kısmetse.dinlenmeye çok ihtiyacım var.
 
benimde canım acayip menemen çekiyor sürekli her hafta 1 gün mutlaka yapıyorum.balıkta mutlaka haftada 1 gün yemeye çalışıyorum.sütten çok tiksindim hiç gözümün göresi yok.bulantılarımda azaldı sayılır.
 
Arkadaslar aranizda benim gibi kabizlik ceken varmi??? ben cok kotuyum bazen 10 gunu buluyo ve karnim sisiyo cok sikinti yapiyo... her seyi denedim ne yapsam acaba?

kuru kayısı da çok iyi geliyor.bol su iç kiraz şeftali ye.lifli meyveler tüket yani iyi geliyor.bana kuru kayısı yaramıştı.su da çok faydalı.
 
kızlar bende de kabızlık öyle bi boyuta vardı ki artık kendi kendime şunu düşünmeden duramıorum ben ki normal doğumun n sine tahammülüm yokken artık tuvalet sonrası Allahım diorum şunu da çıkardım ya kesin benim ıkınma yeteneğimi gelişsin die bu kabızlık oluo ve hatta artık normal doğum düşünebiliorum bundan daha acılı olamaz di mi olmasın:)))
 
marsg hoşgeldin canım dinlenmişsin ne güzel.bende sonunda karar verdim 13/temmuzda bende tatile gidiyorum kısmetse.dinlenmeye çok ihtiyacım var.

dinlendim canım çok iyi geldi özellikle deniz harikaydı. sıcak çok fazlaydı senin dediğin tarihte daha da beter olur. ben antalyaya gittim. 45 dereceydi.
 

:roflol: ay süpersin ya ne güzel bir bakış açısı koptum burda:roflol: bende çok sancı oldu iki gün boyunca resmen iki büklüm gezdim şimdi daha iyiyim. süt iyi geliyordu bana ama içemiyorum artık. içebilen denesin.

bu arada 22 haziranda bir arkadaşım normal doğum yaptı. hiçbir şey söylemiycem allah yardımcın olsun sadece dedi. off ... nasıl doğurcam ben ya
 

ay sen o arkadaşına bi sorsana ya kabızken ıkınıoruz ya aynı şey diil mi
sırnaşık şey walla ben düşünüorum normali daha beter olabilir mi ya geçen gün 120 sayfa kitap okudum o sancıyı çekerek tuvalette:tomato:
 
arkadaşlar bu doğum konusu açılmışken konuşalım sizler neler düşünüyorsunuz gerçi daha çok var doğuma ama.ben normal doğum olmasını çok istiyorum.sütün erken geliyo birkere, toparlanman ayağa kalkma sürecin sezeryana göre daha hızlı.daha avantajlı değilmi sizcede.yani sancı çekiyorsun evet ama doğurana kadar.sezeryanla doğum yapıncada sonradan acı çekiyorsun yani 1 haftada belki daha fazla dikişlerinin iyileşmesi falan oturup kalkarken daha sancılı ağrılı oluyor.
 
kabızlık gerçekten çok kötü bende daha önce ameliyat olduğumda başıma gelmişti.süt çok iyi geldi bana.
 
ben şimdiye kadar hep sezeryan düşündüm ama yavaş yavaş fikirlerim değişiyo normal de herşey normalse neden olmasın. ama size bişi söliim ben neden şimdiye kadar hep sezeryan düşündüm hatta evlenmeden önce bile diodum sebebi şu ne kadar kadın doğumcu tanıdığım varsa hepsinin kızı gelini sezeryan yaptı yani eğer yanlış zor kötü bi tercih olsa kendi evlatlarını bu yükün altına sokarlar mı çok ilginç ama benim tanıdıklarım böyle
 

güzelim çok haklısın bende normal doğum istiyorum çok korksamda. tabi kısmet daha önümüzde çokk görüceklerimiz var.

bir çok arkadaşım hamile bu ara... birinde şeker çıktı hastaneye yattı doğuma kadar hergün iğne vurcak kendine ... diğeri 7,5 aylık hamile erken doğum tehlikesi var.
anlıycan iyi haber alamadım bu ara buda beni çok üzüyor.

normaldoğum yapan arkadaşım allah yardımcın olsun diyo. bir tane sezeryan yapan oldu iyiydi ama sancısı çoktu. ne bilim valla allah yardımcımız olsun güzelim.
doktoruma çok güveniyorum. o beni en iyi şekilde yönlendirecektir eminim.
 
Kuru erik de iyi geliyor kabızlığa , bende 2 yıldır var nerdeyse. bana en çok sabah aç karna içtiğim 2 bardak ılık su iyi geldi birde ardından yaptığım yürüyüş. Arkadaşlardan biri şeftali demiş, şeftali ishale iyi geliyor kabıza değil bildiğim kadarı ile.
 

sezeryanla doğum yapan arkadaşımın doktoru iki tane doğum yapmış ikiside sezeryan ben delimiyim niye acı çekiyim diyormuş.

garip geldi banada ... herşeyin doğalı iyidir ama dimi. bu normal yapan arkadaşım da epidural
yaptıracaktı korkuyordu oda. dediki o kadar sancı çektim ki epidurale gerek kalmadı yapmadı doktor dedi. 3800 doğurdu hemde. nasıl doğurudm bilmiyorum diyo. sanırım kabızlıktan daha beter. ama bende çok adet sancısı çekerdim. doğum gibi. bazen dayanırım heralde doğuma diyorum. annem de arada gelip gidiyor sürekli sancı olmuyor dedi. kısmet
 
sezeryanın en güzel yanı bence planlı istediin zaman yapılması kendini hem ruhsal hem de fiziksel olarak hazırlıosun.normalin de bebeğini hemen görmek. kızlar daha çok var ikisini de iyice araştıralım 8. ayda zaten doktor büyük oranda belirliomuş nasıl olması gerektiğini, biraz akışına bırakmak lazım gözümüzde de büyütmeyelim hangisi hayırlıysa o olsun doğurmak anneliğin en kolay vasfı unutmayalım
 
merhaba arkadaslar bende ocakta bebişimi kucağıma alıcam allah kısmet ederse.

bendede kabızlık var ama sizlerinkini okuduktan sonra hiç sorunum yok diye düşünmeye başladım.çünkü benim devamlı ve aşırı olmuyo.
bunu dr sormuştum sabah ılık su ve kayısı yememi ve bağırsakları çalıştırmak için lifli gıdalar yememi söyledi.
 
bugün bizim 1. evlilik yıldönümümüz başbaşa pardon 3ümüz yemeğe çıkıcaz ii akşamlar herkesee
 
Bende bugün haziran annelerini okudum merak ettim genelde nasıl doğumu tercih etmişler diye. %90 sezaryen ile doğum yapmış. Sonra doğum yapanların açtığı konu başlığını okudum kafam iyice karıştı. Kimi normal diyor kimi sezaryen herkese göre değişiyor.
Ama bende normal doğum yapmak istiyorum inşallah aksilik çıkmaz.
 
çok önceleri duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama normal doğum sezaryana göre daha sağlıklıymış çünkü; normal doğum yaparken doğum sırasında insanın bütün hücreleri yenileniyormuş ve sezaryan yapanlara göre daha genç kalıyolarmış.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…