2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

 

sen ne zamana alcaksın randevuyu...
 
4 BOYUTLU ULTRASON VE GEBELİK TAKİBİ
Bilge Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ünitesi’nde teknolojinin son noktası sayılan Doppler, Renkli Doppler, Üç ve Dört boyutlu görüntüleme cihazları ile donatılmış olup 24 saat poliklinik hizmeti verilmektedir.
Telefonla bilgi alabilirsiniz: 0212 617 95 75
Bilge Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ünitesi’nde, 4 Boyutlu Ultrason; gebelik muayenesinin bir parçası olarak görülmekte ve bu nedenle aylık gebelik takipleri kadın doğum uzmanları tarafından ultrason ile yapılmaktadır.
Günümüzde ultrasonun daha gelişmiş bir modeli olan 4 boyutlu ultrason yardımıyla; gelişme geriliği, kan uyuşmazlığı, gebelik tansiyonu, çoğul gebelikler, dış gebelikten ayrımı, çoğul gebelik olup olmadığı, rahim ağzı yetersizliği, gün geçmesi gibi riskli gebelikler sağlıklı bir şekilde izlenebiliyor, ayrıca dudak damak yarığı, spina bifida, parmak anomalileri, ve plasenta ile ilgili sorunlar erken teşhis edilebilmektedir.
Günümüzde yeni kullanıma giren 4 boyutlu ultrason gelişmiş bir teknoloji ürünüdür. Ses dalgalarının bir prob yardımıyla bebeğe yollanması ve yansıyan dalgaların cihazda görüntüye dönüşümüdür. 3 boyutlu ultrasondan farkı baktığımız anda bebek o anda ne yapıyorsa hareketlerini görebilmemizdir. Bebeğin parmağını emmesi, esnemesi, esnerken ağzını kapatması, ayak parmağını emmeye çalışması, gülümsemesi, kaşlarını çatması, gözünü açması, izleyen anne baba ile bebek arasında farklı bir iletişimin başlangıcı olmaktadır.
GEBELİKTE 4 BOYUTLU ULTRASONUN ÖNEMİ


Özellikle gerekli olduğu dönemler:
5-6. haftalarda erken gebeliğin ve fetal kalp atımının tespiti
11-14. haftalarda ense kalınlığının ölçülerek bazı anomalilerin ekarte edilmesi
18-20. haftalarda fetal anomali taraması, riskli gebeliklerin saptanması
30-32. haftalarda fetal gelişmenin ve fetal iyilik halinin değerlendirilmesi
Aylarca süren biraz yorucu, biraz sabırsız geçen gebelik dönemi 4 boyutlu ultrason yardımıyla daha keyifli bir sürece dönüşebilmekte, bebeğin dünyaya gelmeden önce izlenebilmesinin anne baba üzerindeki etkisi gerçekten görülmeye değer...
 
ikisi ayrı ekinsu cum.

ayrıntılıda iç organlara bakılıyor.

4 boyutlu iç organları göstermiyor.
 
karşıdaymış ya zeynep kamil çok uzak bana :))

hasekiye gidim ben en iyisi doktorum gündüz orda zaten.
 
Arkadaşlar herkese merhabaa...ben önümüzdeki hafta sonu istanbula geliyorum..ve 3 lü testin yapılması gereken günlerde orda olucağım için 3 lü testi orda yaptırmam gerekicek..kayınvalidemler kadıköy erenköy taraflarında oturuyo..oraya yakın yaptırabiliceğimiz biyer varmı..ne kadara yapıyolar bilen varmi..
 

sennur ,geleceğin yer bana yakın, içerenköy Avicenna (eski anadolu çınar hastanesi)
hastanesinde yaptırdım ben 64 ytl ye, muayene 11 ytl ssk lıya..
 
ben 60 ytl verdim 3 lü teste medikal park ta sana yaramaz sen karşıya gitceksin :))

montesori yol göster arkadaşa :))
 


ben erenköye yakın özel bir laboratuarda yaptırdım, hipokrat lab. 80 yada 90 liraydı
 
İstanbul u hiç bilmiyorum...isimlerini öğreneyimde kayınvalidemlere söylerim..onlar bilirler heralde....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…