2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

kızlar acaip derecede negatif yüklüyüm sinirliyim çok herşeye sinir oluyorum, doğum öncesi sendromu mu acaba evde herşey üzerime geliyor sanki , sizde de varmı böyle bir durum

kızlar sağolun inşallah hepimiz sağlıcakla doğururuz.
nilsuyu sormuşsunuz dün karın ağrısı ateşi vardı doktora götürdüm tonsilit olmuş gecede ateşliydi hep.bugün iyi gibiydi gönderdim bende okula zaten haftaya kardeşi gelince çok devamsızlığı olacak diye.öğretmeni arayıp heryeri ağrıyormuş ağlıyor deyince gidip onu aldım okuldan.
birinizde damarlarına daha önce bakılmadımı diye sormuş benim doktor her seferinde bakıyor renkli doplerle sanırım açı olararak ancak görebildi.zaten daha önce teşhis edilsede yapılacak bir şey yok.şu an da çok kesin değil yüzde 90 falan.
egeciğime dualarınızı eksik etmeyin iyimi sağlıklıdır umarım çünkü kordondaki bu patoloji anmalili bebeklerde daha sık görülüyormuş.amniosentez temizdi ama aklımda soru işareti de yok değil

Son düzenleme:
evet ekinsu bende de oluyor dün yazılanları gece okumuştum senin gibi benimde çenem sivilce dolu canım hemde biraz geçip yan taraftan pırtlayan bi sürü sivilce
hele bugün daha da gerginim yapılacak dünyanın işi var ve ben daha bişi yapamadım.eşimde izin aldı bugün ama benim izin evraklarımı takip ediyor gelmedi daha

semracım keşke yardımcı olabilsem canım.takma kafana bişekilde çıkacak zamanı gelince.inşallah gönlüne göre bir doktor bulursun

nazlıcım takma kafana şimdi böyle sorular bi şeyi yoktur egeciğin sadece zayıf o kadar hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde doğacak içine kurt düşürme bak az kaldı doktorun ne derse onu yap doğum günü konusunda da dinle bence doktorunu

kızlar,dünkü eğitimde aldığım notları sizinle paylaşmak istıorum,
nazlıcanda burda,yanlış olursa düzelt canım,

öncelikle yeni doğan bebeğin midesi hakkında bilgi verildi,ilk 3 gün bebeğin midesi nohut kadar,6 gün sonunda ceviz kadar,10 gün sonunda ise pinpon topu kadar olurmuş,o yüzden zaten anneden 10 gün boyunca süt deilde kollestum maddesi içeren bebeği sarılıktan ve diğer bütün herşeyden koruyan sarımsı sıvı gibi bir şey gelirmiş,bunu görüpte sakın benım sütüm gelmıo yada bebeğe yeterlı gelmıo dıe düşünmeyın,zaten bebeğin ıhtıyacı kadar olanı gelırmış,zaten sindirim sistemı gelışmedığınden ve nohut kadar midesi olduğundan ona yetermış

hastanede ilk doğum olduğunda özellikle sezaryen olunca hemen emziremeyebilirsiniz hemşireler doğal olarak bebeği hemen beslemek isterler,biberon deilde yanınıza silikon kaşık alın,mama ile beslemek zorunda kalınırsa kaşık kullanın,30 gün boyunca emme refleksı oluşacağından 30 gun biberon kullanmayın emmeyı öğrensın,kaşık kullanın.

emzirme yi aynı göğüsten 15 dk boyunca yapın,sütün ilk süt ve son süt halleri vardır,ilk süt te bebeğe su ihtıyacını karşılayacak mineraller,son süt kısmında ise bebeği geliştirecek kilo aldıracak mineraller geçer,15 dk aynı göğüsten emdikten sonra diğer göğüstende 10 dk emdirebılırsınız, 25 dk yı geçırmeyın,emzirmenın bır anlamı olmaz , gündüz 2 saate bir gece 3 saate bir uyuyo olsa bıle muhakkak emzirin,sırayla bütün göğüslerinizi kullanın

emmenın tam olduğunu anlamak için,ucuyla bırlıkte kahverengı kısmının da tam ağzına girmesı gerekıo,bebeğin ağız hareketlerıne bakın,cuk cuk ses gelmesı,yutkunması,yada ağzının kenarından süt akması emmenın doğru olduğunu gösterır,aksı takdırde bebek boş boş emebılır,ve hiç doymadığından sureklı ağlar,

emme bittikten sonra göğsünuzdekı süt kanallarını ellerınzle kontrol edın ,boşalıp boşalmadığına bakın,emme gerçekleştkten sonra rahatla olması gerekır,eğer kanallar boşalmazsa tıkanmaya yolaçabılır,buda sizde süt ateşi yapabilir

emmeden önce gögüse ılık havlu ile kompres yapmak süt kanallarının açılmasına yardımcı olur

doğumdan önce göğüsler hassaslaştığından lansınoh kremı mercımek tanesı kadar alarak ucuna ve kahverengi bölume sürmek iyi gelır,emzırıkende kremı sılmeye gerek yok tamamen doğaldır,

göğüs çatlakları tamemen yanlış emzırmeden dolayı olur,göğüs pedı kullanırkende dıkkat edılmelı,göğüs ucunun hava alması gerekır,nemlı kalırsa çatlak dewam eder

süt yapan şey kesinlıkle süt deildir,sudur,bol su ,hoşaf ( komposto ),humana çayı,tahin pekmez,hurma,meyva,sütlü tatlılar sütü arttırır, bol yemek yıyıpte abartmayın etkisi yoktur

meyvalardan portakal yada portakal suyu ve süt de gaz yapar,bebeğe geçer ,tüketmeyın,ayrıca çay ,kahve,nescafe,hazır meyve suları,asitlı içecekler tüketmeyın

bebeğe gaz geçirecek birşey yedıkten sonra ballı kimyon yersenın bebeğe gaz geçmesını engellerısnız

son olarakta,lansınoh kremı pişik kremı olarakta çok etkılımiş,fındık buyukluğunde avucunuza alarak az suyla sulandırarak bebeğe sürebiliomuşuz

nazlıcan şimdi okudum canım,ayy benı bile telaş aldı,inşallah sorunsuz şekılde hayırlısıyla bebeğini egenı kucağına alırsın,pazartesıye az kaldı annen gelsın sabret canım,sen işlerını toparla bence yınede

bende sadece bende var sanıodum,hayatta bende sivilce çıkmaz,8 aydırda hiç olmadı,2 haftadır çenemde 4-5 yerde sivilce patladı,stresten diodum acaba hormonlardanmı ki

kızlar bu arada bazılarınızın msn adreslerını ekledim,dun waterful wermişti,bu kım acaba demeyın,benım bennn,nazlıcan,ekınsu,smirks mesela

sağol esracım... bende hep süt içilir diye biliyordumç kompostoyu ve suyuda duymuştum ama...

ballı kimyon ne ya balla kimyonumu karıştırıcaz bir garip bişey olur ama işe yararsa yapalım

esra ben engelledim seni :))))))) o zaman

akşam eşimdeydi bilgisayar. esra1 bilmem kaç ekliyimmi dedi bende ekleme virüstür dedim :)))))))))))

canım kızına çok geçmiş olsun. egende turp gibi gelicek o kadar test yapıldı çok şükür herşey yolunda gitti. sadece ana kuzusu olacak belli. yandı gelinin valla :))) ben nasıl büyüttüm onu dersin gelinine deli olur:))))))

sağol esracım... bende hep süt içilir diye biliyordumç kompostoyu ve suyuda duymuştum ama...

ballı kimyon ne ya balla kimyonumu karıştırıcaz bir garip bişey olur ama işe yararsa yapalım

rica ederim ,

hanı öksürüğede karabıberlı bal yapılır ya 1-2 kaşık yenır,onun gıbı kımyonu bala karıştırıp bikaç kaşık içmek gazı alırmış,ayrıca çörek otuda ister çiğden yut yada onuda bala karıştır ye,oda gaz alırmış

ayrıca unuttum,bebeği emzirirken 2 bacağının arasından kolunu geçirip sırtını düz şekılde kavramak gerekıomuş,emzırme mınderlerınıde tavsıye ettıler

esra cok sagol verdigin bilgiler için...
kasım annelerinden de takip ediyorum süt arttırıcı besinleri...dogumdan iki gün öncede humana cayı ,hurma rezene cayı tüketicem...
bakalım benim minicik gögüslerimden süt gelcek mi?
esra marsg ye benim adresimi de verebilir misin ...

inanna alisha göbekler şahane
montesori odanıza bittim ya güzel günlerde kullanın
blooms senin altındiş KK'ya girmiyo dimi:)) htunu iyi kaynatıyonuz çok güldüm:)))))))))))

esra ben engelledim seni :))))))) o zaman

akşam eşimdeydi bilgisayar. esra1 bilmem kaç ekliyimmi dedi bende ekleme virüstür dedim :)))))))))))

ondan dıorum,ekledıklerım bende gözükmuo,kafamçokkarıştısöyleyeyım dedım ,tamam eklıorum yenıden,ama butun adresler karıştı ya,kim kimdır bılmıom-tatlicadiarzu-
senınkı d. dimi

biz bir buluşabilirsek msnde verırım canım,baksana beni virüs die engellemişler,senağlama

hu hu nazlıcan sende mi engelledın yoksa benı yawwkötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…