2009 Nisan Anneleri

İyi düşünmüşsün SelinCİm erkekler genelde borç altına girmeyi sevmiyorlar,
Şirvan desene bizdede aynı durum olacak Alp de kesin yapar valla kucağa alıştırma diyorsun ama onlar kendileri karar veriyor bana kalsa istemem ama çok ağlayan olursa Alp gibi mecburen....

ben yeliz e de yazmıştım tuğba ela nın kuzeni geçirdi aynı ameliyatı hem çok kısa sürdü hem de eve geldi oyuna devam etti anlamadı yani çocuk hiç bişey..boğazı kaşınıyo gibi olmuş ilk gün o kadar için rahat olsun cnm..sizinki de çok kolay geçsin inşallah..

inşallah olur selin hayırlısı olsun..darısı olmayanların başına :)) biz de bakıyoruz arada krediyle alalım mı diye ama ciddi ciddi düşünmedik hiç..bizimde aynı sizin gibi olur alırsak...çok borca gireceğimize küçük olsun hesabı..

herkes bi başlangıç yaptı tuvalet olayına..bende geçen gün çok pişik olmuş çıkardım..çıkarmışken de ela çişin gelince söyle falan dedim kaç kere lazımlığı da odasına koydum görsün ki aklına gelsin diye ama hep yere yaptı çişini ve fark ettim ki çişi gelince oyundan hiç fark etmiyo demek ki hazır değil daha ama kakası gelince ben başka odada olduğum halde oturup yapmış çünkü onu fark etmesi kolay ela da gözlemlediğim bu..
sabiha da çiş ya da kakadan birini yapıyo diğerini yapmıyosa hazır değil daha kısa süre sonra tekrar deneyin demiş bi yerde..1 ay sonra tekrar bakarım..çünkü ela benimle konuşurken çiş yapıyo ama hiç oralı değil yani umut yok o konuda :) bi de gece de kuru kalkmıyo henüz daha zamanımız var demek ki bizim allah herkese kolaylık versin bu konuda..

Öyle tabi denizCim acele etmenin alemi yok beni cesaretlendiren hem sabahları kuru kalkıyor hem 3 saat tutabiliyor hem de kakası gelince anlıyor ama çişini daha hiç demedi bir iki bakarım donu ıslanınca rahatsız olur diye düşünüyorum....

gunaydın..

guzel birgun olsun insallah..artık bizde 9 bucuk 10 gibi uyanıyoruz..bu saatte kahvaltı yapmayı sevmeyen kagan bey 2oo cc sut içer 2 saat sonra kahvaltı ister..babamız gelince beraber yaparız..

tuvalet konusunda tesekkur ederim fikirleriniz için..insallah ogrenir en kısa surede hepsi..
şimdi ı yine bakıcam sutten sonra kaka yapar hepbelki tuvalete yapar..

[/B]

aydındaki evlerin balkonlarına bayılıyorum..
özellikle kemer yolunda bir balkanlar var sanki benim salonum...

selin ve deniz - allah gönlünüze göre versin inş.

Son düzenleme:
Maşallah kağana bizim ki sağolsun sabahın yedisinde ayakta :-((

saol sevgi..masallah kagan uyku konusunda beni hic uzmedi..
bezine baktım ve kakayı yapmıştı bile yetisemedim..eşim aradı geliyormus kahvaltıyı hazırlamam gerek d
dorusuruzzzz:))

selin allah yardım eder deniz allah gönlünüze göre versın tüm olmayanların :)

ooo çiş hızlandırmaları başlamış bi kaç kişide hadi bakalım annelerini üzmeden alışırlar umarım
bende alıştırma külodu alayım 2-3 tane bizde başlıcaz

herkese hayırlı cumalar..............

slm kızlar
pek okuyamadım çıkıcam demir bey uyanmak üzere

çiş konusunda ben pes ettim hihihihi
çünkü evdeyken hiç umursamıyor aynen denizin dediği gibi salyo
annecim çişin varmı diye sorduğumun 2 dk. sonrası bakıyorum yapmış
bide bizim salon halıfleks zırt pırt nasıl silicem
hep dışarılardayız o zmnda olmuyo gelse nereye yaptırıcam biraz daha beklesin
belki ananesi bi el atar :)))
ama gece hiç yapmamıştı bezine

bu arada yatak koruyucuları var ben onlardan alıcam

herkese hayırlı cumalar

Çabuk pes ettin Müge )
eeee hazır olması önemli tabi bizimki de inattır bakalım daha bir ay var benim denememe
zaten başlayınca biryerlere gitmemek lazım....

sağol Sultan ,
ishalde oldu üstüne ya offffff bende internetten araştırıyorum neler yapılmalı diye
geçmiş olsun canım..refl..r çok iyi geliyor bu durumlarda araştır istersen..
hayırlısı olsun..umarım anlaşırsınız..
afiyet olsun hem sana hem alp e hem de içindeki kuzuya..
ben sabiha paktunayı çok beğenmiyorum açıkçası..bazı fikirleri ii olabilir ama her çocuk farklı ve bunu en iyisi o çocuğun annesi anlar hazır olup olmadığını..
canım keşke pes etmeseydin..ilk 2 gün zor oluyor ama sonra onlarda alışıyor..ama şu var ben melise 10 gündür öğretiyorum ve toplasan 3 kere çıkmışımdır uzun süre sokağa..onda da tuvaletini hemen yaptıktan sonra çıktık ve kısa mesafelere gittik..dışarda zor oluyor biraz..

merhaba kızlar..herkes iyidir umarım..biz melis le tuvalet olayını çözdük artık..çiş sorunumuz tamamen bitti diyebilirim..gecede gündüzde gelince belli ediyor ve tuvaete yapıyoruz hatta geçen gün avm de baktım sıkışmış duruyor hemen tuvalete koştuk çok şaşırdım ama yaptı valla..nasıl mutlu oldum anlatamam..ama kaka sorunumuz sıkıntıda biraz..ilk 3 gün yapmak istemedi ve kabız oldu..tabii sonrada yaparken acıdı canı herhalde yapmak istemiyor fazla..tutuyor, bende bol lifli beslemeye başladım, kuru erik incir kayısı filan..şimdilik fena değil bakalım..ama kabızlıkda çok zormuş onu anladım..o ağladı ben ağladım karşısında..bir ara beze bile geri dönemeyi düşündüm ama doktorumuz seneye de bezi çıkardığında değişen bişey olmaz..çişe alışan kakayada alışır zaman ver yediklerine dikkat et dedi..evde de 2 paket bez vardı..kuzeni var uygar diye..bunları uygar alsın o bebek daha diyor..
bu konuda uğraşan herkese allah kolaylık versin zor bir süreç..

:) tabi beğenip beğenmemekte serbestsin ama bi yanlış anlaşılma oldu sanırım..anne hazır olunca çocuk tuvaletini öğrensin değil,çocuk hazır olunca tuvaleti öğrensin diyo..tabi çocuk anne ben hazırım hadi öğret demiyecek yine buna çocuğu en iyi tanıyan kişi anne karar verecek aynı şeyi söylüyoruz yani..

:) evet canım aynı şeyleri dedik..çocuk korkuyorsa psikolojisini bozmamak gerek..zorlamamak gerek..

kendi adıma bi özeleştiri yapmam gerekirse farkettim ki yaz geldi hava ısındı ela artık tuvalete yapsın diye bi karar aldım ama ela bana ben artık tuvalete yapıcam diye bi sinyal göndermemişti henüz o halinden çok rahat :) sonra dedim deniz napıyosun popo onun kaka onun sana ne hep bu mantıkla büyüttüm elayı şimdi ne değişti neyse fazla ısrar etmeden toparladım hemen ve sadece o günden bile etkilendi ela gece bezini bağladığım halde çişini altına yapınca bi suçlulukla ağladı anne çiş yaptım diye..ama durumu anlamam için iyi oldu..ne zaman hazırsa o zaman yapsın,ben de o da ne gerek var stres olucaz di mi :) çevreden her ne kadar etkilenmicem desede insan ki ben kimseyi dinlemem yine de etki altında kalıyosun ister istemez..kendi dr umuz ela herşeyi her derdini çok iyi anlatıyo tuvalete de geçebilir kolaylıkla demişti ki dr umuza çok güvenirim ama herkes kendi dalında konuşmalıymış cidden o bi pedagog değil ben bile annesi olarak bu deneyimden sonra anladım elanın daha hazır olmadığını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…